Schilderen concreet effect: prijs, advies en handhaving

 • Wat is beton effect verf?
 • De prijs van een beton effect verf
 • Aanbrengen van beton effect verf: onze methode
 • Video: Beton effect verf

Vandaag heeft Expert Peinture besloten zich te interesseren voor een echte trend in interieurdecoratie: verf met betoneffect. Een kleine revolutie die elke muur een gewaxte betonlook kan geven, de coating met betoneffect wordt steeds populairder. Wat is de prijs? Hoe breng je het aan? Wij beantwoorden al uw vragen!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is beton effect verf?

Presentatie van de beton effect verf

Je hoeft niet ver te zoeken als je hoort over verf met betoneffect. Zoals de naam al zegt, kan betonverf een betonnen effect geven aan elk oppervlak. Het idee is natuurlijk om een oppervlak te renoveren of het volledig te wijzigen, en het een concrete textuur te geven.Met verf met betoneffect, een echte revolutie op het gebied van binnen- of buitendecoratie, kunt u uw woning radicaal veranderen en een meer eigentijdse uitstraling geven. Het kan ook worden gebruikt op meubels, waardoor het mogelijk wordt ze volledig te veranderen (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk).

Merk op dat de term “betondeffectcoating” ook vaak wordt gebruikt om dit product aan te duiden. Hieronder vindt u onze selectie van beton effect verven:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Decoratieve verf LOFT BETON ORIGINAL 2L BARCELONA – ID Paris

LIBERON Minerale Deklaag – Basis voor beton effect, Maansteen, 1L

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

2L Decoratieve verf “Beton Effect

1L minerale pleister – basis voor beton effect

750 ml muurverf (kleur betongrijs)

Product Foto

Productnaam

Decoratieve verf LOFT BETON ORIGINAL 2L BARCELONA – ID Paris

Beschrijving

2L Decoratieve verf “Beton Effect

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

LIBERON Minerale Deklaag – Basis voor beton effect, Maansteen, 1L

Beschrijving

1L minerale pleister – basis voor beton effect

Product Foto

Productnaam

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

750 ml muurverf (kleur betongrijs)

De verschillende soorten beton effect verf

Was betonverf enkele jaren geleden nog vertrouwelijk, vandaag is er een ruim aanbod van betoneffectverven.

Uw keuze voor een verf met betoneffect zal in wezen afhangen van :

 • De kleur: van lichtgrijs tot zwart, er zijn vele kleuren om een betonnen effect aan uw interieur te geven.
 • Uiterlijk: gewaxt betoneffect, matte verf, satijnverf… Er zijn vele soorten betoneffectverf, die bij alle interieurs passen.

Beton effect coating en decoratie: toepassingen

Als u zich afvraagt waar u betoneffectverf kunt aanbrengen, kunt u het overal in huis gebruiken:

 • In de vloer,
 • Op de muren,
 • Op de meubels,
 • Op de werkplannen
 • Etc.

Het belangrijkste is altijd te controleren of het materiaal waarop u wilt schilderen geschikt is voor een coating met betoneffect.

Goede smaak vraag: vermijd het gebruik van beton-effect verf in het hele huis! Idealiter zou het slechts op een paar muren moeten worden geplaatst om bepaalde delen van het huis te benadrukken. Als u een pleister met betondeffect op de vloeren hebt aangebracht, geef dan de voorkeur aan licht geverfde muren om te voorkomen dat de grijzige tinten van het cement een dof effect geven aan uw interieur.

Er bestaat een groot aantal betoneffectverven van verschillende kwaliteiten. Bijgevolg zullen de kosten van gewaxte betonverven volledig veranderen, afhankelijk van de gekozen verf.

U moet echter weten dat u geen betoneffectverf zult vinden onder de 15€ per liter. De prijzen variëren over het algemeen tussen 15 en 45 euro per liter, afhankelijk van de gekozen verf. Merk op dat er verfpakketten met betoneffect zijn, waarin ook de beschermende vernis en grondverf zijn inbegrepen.

Professionele schilders uit uw regio maken gratis een offerte voor uw locatie >>

Aanbrengen van beton effect verf: onze methode

Het aanbrengen van een gewaxte beton effectverf is niet noodzakelijk ingewikkelder dan bij een klassieke acrylverf. Anderzijds vereist het een echte nauwgezetheid in de methode. Het verven van een coating met betoneffect kan namelijk veel onvolkomenheden achterlaten als niet de juiste methode wordt gevolgd.

Een muur schilderen met beton effect verf

Hier is onze stap-voor-stap techniek voor het succesvol aanbrengen van betonverf:

 1. Voorbereiding van de ondergrond: Een gewaxte beton effectverf kan alleen worden aangebracht op een perfect voorbereide muur. Zorg er dus voor dat u alle scheuren en oneffenheden opvult met muurcoating. Daarna schuurt u lichtjes met een korrelpapier om de hechting van de verf te vergemakkelijken. U maakt de muur schoon en stofvrij voordat u de verf aanbrengt.
 2. De eerste laag: een beton effect verf wordt noodzakelijkerwijs aangebracht in verschillende lagen, die een effect aan de verf zal geven. De eerste laag is een adhesielaag. U brengt een dunne laag verf met betoneffect aan, met behulp van een spatel. Vergeet niet om het goed te laten drogen.
 3. De tweede laag: zodra de ophanglaag droog is, brengt u een tweede laag aan, stevig aandrukkend met de spatel, om effecten op uw muur te drukken.
 4. De afwerking: als de tweede laag droog is, en u tevreden bent met het resultaat, moet u nog de laatste hand leggen aan de afwerking. Begin met het polijsten van de muur, opnieuw met korrelpapier. Stof af met een doek (zonder water of product) alvorens een eerste laag vernis (of beschermende was) aan te brengen. U kunt hiervoor een kwast of roller gebruiken. Zodra de vernis droog is, brengt u een tweede, dunnere vernislaag aan en laat u deze drogen.

Let erop dat de totale dikte van uw gewaxte beton effectverf niet meer dan een millimeter bedraagt. Anders kunnen er scheuren in de muur ontstaan. Breng deze verf daarom spaarzaam aan.

Voilà! Dankzij onze methode weet u nu hoe u moet schilderen met een verf met betoneffect.

Een meubelstuk renoveren met verf met betoneffect

In de handleiding hierboven wordt verwezen naar het verven van een muur, maar u kunt evengoed een meubelstuk overspuiten in betonnen effect. Dit zal bijzonder effectief zijn bij het renoveren van een oud houten meubelstuk. Zorg er alleen voor dat het materiaal van uw meubelen met een dergelijke verf kan worden geverfd.

Volg dan gewoon precies dezelfde stappen. Gebruik voor houten meubelen houtpulp om eventuele onvolkomenheden op te vullen.

Video: Beton effect verf