Schilderen dadulte duinkamer: onze ideeën deco

 • Het belang van schilderen in de kamer van een volwassene
 • Onze selectie van schilderijen voor de kamer van een volwassene
 • Fouten die vermeden moeten worden bij het schilderen van de kamer van een volwassene
 • Tips voor het inrichten van een schilderkamer!

Het is belangrijk om goed na te denken over het schilderen van een slaapkamer voor volwassenen, aangezien de kleurkeuze van een slaapkamer schilderij een grote rol speelt in de sfeer van de kamer. Droomt u van een gezellige, mysterieuze, zachte kamer? Het is altijd een goed idee om op zoek te gaan naar een idee voor het verven van een kamer voor volwassenen als je een unieke en originele kamerdecoratie wilt!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het belang van schilderen in de kamer van een volwassene

Het kiezen van de juiste verf voor uw slaapkamer voor volwassenen is essentieel. Of u uw kamer nu wilt renoveren of gewoon wilt inrichten, verf speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke sfeer van een kamer.

Als de inrichting van een kinderkamer belangrijk is om de jongsten te amuseren of gerust te stellen, mag ook de sfeer van de kamer van de volwassenen niet worden verwaarloosd!

Goed nadenken over uw decoratie-idee voor het schilderen van een kamer is belangrijk voor verschillende punten:

 • De kamer is immers een plaats waar het essentieel is zich goed, ontspannen en comfortabel te voelen, en met schilderen kunt u genieten van een kamer naar uw eigen beeld.
 • Het schilderen van een kamer voor volwassenen is een kans om de sfeer van de kamer te veranderen, en geeft je de mogelijkheid om je een plek toe te eigenen die van jou is.
 • Door een kamer te schilderen kunt u de sfeer van uw kamer veranderen tegen een lagere kostprijs, en genieten van een 100% originele kamer.

Ben je moe van je kamer inrichten? Je hoeft je niet met grote projecten bezig te houden!

Heel vaak zijn, om aan uw wensen te voldoen, slechts een paar aanpassingen aan een kamer voor volwassenen nodig om de sfeer ervan radicaal te veranderen (Vraag gratis offertes van professionele schilders voor uw werk).

Onze selectie van schilderijen voor de kamer van een volwassene

Voor een moderne, gezellige en intieme kamer, is hier de selectie van schilderijen die wij aanbieden:

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

Acrylverf fluweel aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 2,5 L – 25 m² (Violet Parma)

Renaulac Blue Night Satin Meerlaagse Monocoat verf 2,5L – 25m² – 25m² – 2,5L – 25m².

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 2,5 L – 25 m² (Ivory Beige)

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Beschrijving

2.5L Acryl muurverf (25m2)

2.5L Monolayer verf (25m2)

2,5L Acrylverf fluweel aspect (25m2)

2.5L Monolayer verf (25m2)

Product Foto

Productnaam

Acrylverf fluweel aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 2,5 L – 25 m² (Violet Parma)

Beschrijving

2.5L Acryl muurverf (25m2)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Night Satin Meerlaagse Monocoat verf 2,5L – 25m² – 25m² – 2,5L – 25m².

Beschrijving

2.5L Monolayer verf (25m2)

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 2,5 L – 25 m² (Ivory Beige)

Beschrijving

2,5L Acrylverf fluweel aspect (25m2)

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Beschrijving

2.5L Monolayer verf (25m2)

Fouten die vermeden moeten worden bij het schilderen van de kamer van een volwassene

Natuurlijk moet je bij het inrichten van een kamer voor volwassenen rekening houden met je eigen smaak.

Er zijn echter enkele fouten te vermijden bij het kiezen van de verf voor de kamer van een volwassene:

 • Meng niet te veel kleuren: een van de reflexen bij het zoeken naar een idee voor het verven van een slaapkamer voor volwassenen is het vermenigvuldigen van de kleuren. Te veel kleuren kan de harmonie verbreken. Beperk u tot maximaal twee of zelfs drie kleuren.
 • Beperk felle kleuren zoveel mogelijk: ook al houdt u van flitsende kleuren, de verf in een kamer moet rustgevend blijven. Zo zal een bordeauxrode slaapkamerverf rustgevender zijn voor het oog dan een felrode. Vermijd ook het combineren van meer dan één sterke kleur. Een combinatie van twee kleuren die te intens zijn, zal het decoratieve effect onderdrukken, terwijl een sterke kleur perfect samengaat met een zachtere kleur.
 • Pas op voor te donkere kleuren: een te donkere kamer is zeker interessant om in uit te rusten, maar kan voor een kamer van een volwassene behoorlijk deprimerend, zelfs beklemmend zijn. Als u van donkere kleuren houdt, zoals marineblauw of grijs, gebruik dan lichtere kleuren om de ruimte lichter te maken. Ideaal bij gebruik van een sterke kleur is een lichte raamwand (wit, taupe of pastel), als tegenwicht en om een reliëfeffect te creëren.

De inrichting van een schilderkamer moet eenvoudig blijven. U wilt een originele kamer, zonder te overdrijven? Verf in dat geval de muren in twee verschillende kleuren (een donkere en een lichte), of verf alleen de muur waar uw bed op staat in een originelere kleur.

Ons advies: let altijd op de kleurstelling. Aarzel niet om verschillende tests te doen en te controleren of de kleuren bij elkaar passen voordat u verf koopt.

Lokale professionele schilders maken gratis een offerte voor het schilderen van uw kamer >>

Tips voor het inrichten van een schilderkamer!

Nu u de fouten kent die absoluut moeten worden uitgebannen, zullen we eens kijken naar de verschillende inrichtingsmogelijkheden voor een kamer voor volwassenen?

Welke kleur moet ik de kamer van een volwassene verven?

De verfkleur van een kamer is essentieel om een sfeer te creëren die bij u past. Het is belangrijk te weten dat alle kleuren mogelijk zijn in een kamer, ook al vermijdt u liever zo veel mogelijk te felle of te donkere kleuren.

De volgende tabel vat voor u de belangrijkste kleurentrends voor een kamer voor volwassenen samen:

Verfkleur van een kamer Sfeer van de kamer Ons advies
Blauw Dromerig, romantisch, sereen Let op de tint! Lichtblauw is rustgevender en kinderlijker. Marineblauw is meer nachtelijk en mysterieus.
Rood/Bruinrood Romantisch, passioneel, charmant Breng nooit bordeauxrood of rood aan op alle muren, want dat zal de kamer overbelasten! Als er slechts één muur kan worden gekozen, kies dan de muur waartegen het bed leunt.
Grijs Klassiek, sereen, koud Grijs heeft het voordeel dat het in vele tinten beschikbaar is. Door een donkergrijs met een lichtgrijs te combineren, kunt u met ruimtes spelen.
Zwart Elegant, mysterieus, klassiek… Zwart is heel delicaat om in een kamer te gebruiken. Bij voorkeur in een grote kamer, anders kan het de ruimte overweldigen.
Wit Luchtig, rustig, gezellig Wit heeft het voordeel dat het veelzijdig is, maar het kan gaan vervelen. De combinatie met een taupekleurige muur is een leuke manier om de kamer een beetje originaliteit te geven.
Groen Natuurlijk, landelijk, verkwikkend Sommige groentjes zijn te kinderachtig. Geef de voorkeur aan pasteltinten, zoals watergroen.
Violet Nachtelijk, betoverend, mystiek… Net als zwart kan paars moeilijk te gebruiken zijn in een te kleine kamer voor volwassenen.

(Voor nauwkeurige, gratis en gepersonaliseerde offertes van vakmensen in uw regio voor uw schilderwerk, klik hier!)

Originele decoratie-ideeën voor het schilderen van een kamer voor volwassenen

Wil je een volwassen kamer schilderen die niet alledaags is? In dat geval, waarom niet in het origineel?

Met sommige schilderijen of decoratie-ideeën kunt u een beetje fantasie toevoegen aan muren die te klassiek zijn:

 • Verf strepen of patronen: een horizontale streep dwars door de kamer voegt een vleugje originaliteit toe. U kunt overwegen een muur in twee kleuren te schilderen, of zelfs strepen te maken! U zult geduld moeten hebben en afplaktape moeten gebruiken om elk gebied duidelijk af te bakenen (vraag om gratis offertes van professionele schilders voor uw werk).
 • Originele schilderijen: waarom niet spelen met verrassende schilderijen? Met magneetverf (te ontdekken op onze pagina) kunt u een paar magneten op uw muren aanbrengen, terwijl u met leisteenverf met krijt op uw muren kunt schrijven.
 • Deur verven: het verven van de deurlijst of deur in een andere kleur is ideaal om een effen muur een chique toets te geven.
 • Sjablonen: het maken van sjablonen voor muurschildering kan een goed idee zijn, niet alleen voor een kinderkamer. Zorg dat je niet overdrijft, om geen overbelastingseffect te creëren. Een enkel origineel motief op een muur in de kamer is voldoende om een sfeer te scheppen.

U bent nu klaar om de kamer van een volwassene te schilderen om er een gastvrije en zorgvuldig ingerichte ruimte van te maken! Voor nog meer decoratie ideeën, blader door onze vele artikelen…