Schilderen duin dak leisteen – Tips en specificaties in de schilderkunst

 • Wat is een dak in ardoise ?
 • Onze selectie van leien dak verven
 • Waarom een dak in ardoise verven ?
 • Wat voor soort leien dak verf choisir ?

Het vernieuwen van de verf op een leien dak is een uitstekende manier om het dak van uw huis te verfraaien en te onderhouden. Schilderen kan de levensduur van een dak verlengen. Het kan het dak ook doeltreffend beschermen tegen beschadiging door vocht en het verstrijken van de tijd. Hier zijn een paar tips voor het kiezen van een leien dak verf.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is een dak in ardoise ?

Leisteen is een mineraal materiaal dat als dakbedekking wordt gebruikt. Het is een schistgesteente dat in tegels is gesneden en vervolgens gepolijst. Het is een edel en elegant materiaal dat de esthetiek van een huis kan verbeteren. Het is ook een zeer doeltreffend dakbedekkingsmateriaal dat perfect bestand is tegen de elementen. Het kan ook het dak isoleren en het een onvergelijkbare levensduur geven.

Wat zijn de eigenschappen van ardoise ?

Leisteen heeft unieke kenmerken die de vele voordelen die het kan bieden. Het heeft een kenmerkende kleur en een neiging tot splijten in dunne, regelmatige platen als gevolg van zijn metamorfe vorming. Het wordt door dakdekkers gebruikt om daken te bekleden omdat het rotvrij, esthetisch en gemakkelijk te bewerken is.

De voordelen van een leien dak

Een leien dak heeft vele voordelen. Het geeft een huis elegantie en natuurlijke charme. Het heeft ook een opmerkelijke levensduur van meer dan een eeuw. Hij vergt minimaal onderhoud, maar verdraagt geen chemicaliën.

Bovendien heeft leisteen superieure isolatie-, sterkte- en waterdichtheidseigenschappen in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen. Het verlaagt de stookkosten dankzij zijn isolerende kwaliteiten.

Wat zijn de verschillende soorten ardoise ?

Er zijn twee soorten leisteen: natuurleisteen en synthetische leisteen of leisteen in vezelcement. Natuurlijke leisteen is afkomstig van het hakken en polijsten van rotsen uit leisteengroeven. Een leisteen heeft dus zijn eigen kenmerken, afhankelijk van zijn oorsprong. Dit verklaart het bestaan van leisteen van verschillende kwaliteiten en kleuren.

Synthetische leisteen daarentegen wordt in de fabriek vervaardigd met organische vezels, cement, water en minerale additieven. Het is een economischer alternatief voor natuurleisteen. Hij kan dezelfde isolatie- en stevigheidseigenschappen garanderen als natuurlijke leisteen. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en zijn bestand tegen zon, regen en vorst. De levensduur is echter minder lang dan die van natuurleien.

Professionele schilders bij u in de buurt maken gratis een offerte voor uw dak schilderwerk >>

Onze selectie van leien dak verven

Voor renovatie, het schilderen van uw leien dak, hier is onze selectie van verven, allemaal van uitstekende kwaliteit:

Product Foto

Onze selectie

Een veilige gok

Productnaam

Dakbedekking – Leisteen Grijs 10L – Decoratieve Watervaste Verf voor Dakrenovatie

Waterdicht maken van plat dak, plat dak en terrasdak: Gekleurd elastisch membraan – hars

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-5L

Beschrijving

10L Decoratieve verf voor renovatie

4kg Plat dak kit

5L Dakpan verf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Dakbedekking – Leisteen Grijs 10L – Decoratieve Watervaste Verf voor Dakrenovatie

Beschrijving

10L Decoratieve verf voor renovatie

Product Foto

Productnaam

Waterdicht maken van plat dak, plat dak en terrasdak: Gekleurd elastisch membraan – hars

Beschrijving

4kg Plat dak kit

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-5L

Beschrijving

5L Dakpan verf

Waarom een dak in ardoise verven ?

Het schilderen van een leien dak maakt het mogelijk om :

 • Onderhoud en bescherm uw dak op de juiste manier:

Tegels kunnen poreus worden door de inwerking van zon, wind, regen en vorst. Ze zullen verzwakken, broos worden, waterdoorlatend worden, breken en doorlaatbaar worden. Door het aanbrengen van een dakverf krijgt uw leien dak zijn waterdichtheid terug. Het is ook een doeltreffende preventieve maatregel tegen de problemen van regenwater dat het dak kan beschadigen, zonder te vergeten het te beschermen tegen aantasting door slechte weersomstandigheden en eventuele temperatuurschommelingen.

 • Voorkom dat regenwater het materiaal binnendringt :

Dakverven hebben een zelfreinigende werking. Zij zijn zowel waterdicht als microporeus, d.w.z. zij beschermen en laten de beklede drager ademen. Regenwater dat langs de helling van het dak naar beneden stroomt, neemt het vuil mee dat het dak vervuilt.

 • Het voorkomen van de ontwikkeling van vegetatie

Het aanbrengen van een dakverf helpt de verspreiding van mossen, korstmossen en algen tegen te gaan. Deze vegetaties kunnen namelijk materialen poreus maken door vocht vast te houden.

 • Verbetering van de esthetiek en thermische isolatie van een leien dak

Een schilderbeurt kan een leien dak een nieuw leven inblazen. Het kan ook een thermische barrière vormen om een huis te beschermen tegen hitte en koude (Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerk!).

Wat voor soort leien dak verf choisir ?

Het is van essentieel belang de juiste verfsoort te kiezen om een leien dak te verven. Zorg ervoor dat de gekozen verf perfect kan hechten op de drager en de bekleding kan beschermen. Een leien dak is samengesteld uit niet-poreuze of synthetische materialen. Het is dus mogelijk om natuurlijke leisteenverf of fibro-leien dakverf te gebruiken.

De belangrijkste categorieën van leien dakverf zijn :

 • Blanke vernissen,
 • Acrylverf,
 • Polyurethaanhars,
 • Waterafstotende verf,
 • Elastische verven.

Nu weet u dat de keuze van verf voor uw leien dak moet worden overwogen. Volg gewoon het advies in deze gids.