Schilderen gang: een advies voor het schilderen van een gang

Op zich vereist het schilderen van een gang niet noodzakelijk een specifieke techniek. Aan de andere kant is het altijd belangrijk goed na te denken over uw keuze van gangschildering. De kleuren van een gang kunnen namelijk een belangrijke rol spelen in de sfeer van een huis en de inrichting ervan. Vandaag geeft Expert Peinture u alle geheimen om met succes een gang te schilderen!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Het belang van een gang in de binnenhuisarchitectuur

Bij het schilderen of herschilderen van een vestibule is het belangrijk dat u goed nadenkt over de keuze van de kleuren en de decoratie. De gang is inderdaad een doorgangsplaats, dus is het van groot belang om sfeer aan uw interieur te geven.

Als doorgangsplaats kan het zich lenen voor een originele en verrassende keuze van gangbeschildering. Een onverwachte gangschildering kan inderdaad de eentonigheid van deze kamer doorbreken. Hieronder vindt u onze selectie moderne schilderijen om uw gang aan te kleden:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Product Foto

Productnaam

Fluweel acrylverf Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 0,7 L – 7,5 m² (Ivory Beige)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renaulac Blue Batik Satin meerlagenverf 2,5L – 25m² – 25m² Renaulac

Beschrijving

2,5L Mono laag verf (voor 25m2)

Product Foto

Productnaam

Acrylverf mat aspect Aqua déco – Muurschildering – 44 kleuren – 750 ml – 7.5 m² (Betongrijs)

Beschrijving

0,75L matte acrylverf (voor 7,5m2)

Het belangrijkste is om een paar basisregels in gedachten te houden, die we in dit artikel in detail zullen bespreken.

Een gang schilderen: het spel der ruimtes

Vergeet om te beginnen nooit dat een gang schilderen moet gebeuren volgens de ruimtes. Afhankelijk van de grootte en de lichtsterkte zal een gang niet op dezelfde manier worden geschilderd.

Als uw gang van nature donker en smal is, gebruik dan een lichte, pastelkleurige verfsoort om de ruimte te verluchten. U kunt ook met tinten spelen door de achterwand met een donkerder gangverf te verven. Dit zal de versmalling van een gang verminderen en het lengte-effect verminderen.

Gebruik nooit te veel donkere kleuren in een hal, want dat geeft een verstikkend gevoel. Als u een donkere kleur in uw gang wilt, schilder dan alleen het onderste deel van de muur donker, en pas de tweede helft van de muur, evenals het plafond, aan met een lichte kleur.

Professionele schilders in uw omgeving maken gratis een offerte voor uw schilderwerk >>

Versieren en schilderen van een gang

Heel vaak is de keuze van de verf voor de vestibule bepalend voor de inrichting van de kamer. En met reden, veel gangen hebben geen andere decoratieve elementen dan verf… behalve de verlichtingsarmaturen.

Een gang zal dus moeten worden geschilderd, waarbij de decoratieve rol van de verf niet uit het oog mag worden verloren. Om een gang te versieren, zijn er vele alternatieven voorhanden:

 • Verf de muren van de gang in twee verschillende kleuren (de ene helft van de muur in de kleur van het plafond, de andere helft in een donkerder kleur).
 • Laat een schilderij in de gang overeenkomen met de kleur van de fotolijstjes of decoratieve schilderijen.
 • Schilder de contouren van de deuren om ze te accentueren.
 • Schilder horizontale of verticale friezen.
 • Enz. (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk)

Afstemmen van de kleuren van gangverven

De keuze van de kleuren betekent ook dat de kleuren bij elkaar passen. Het zal belangrijk zijn om een kleur verf te kiezen voor de gang:

 • Gang schilderij afgestemd op de witte deuromlijsting
 • In overeenstemming met de deuren: als u de kamer lichter wilt maken, aarzel dan niet om de deuren in dezelfde kleur als de gang te verven, zodat ze discreter zijn. Als de gang vrij lang en leeg is, kies dan voor contrast door de deuren in een andere kleur te schilderen. Zorg er in ieder geval voor dat de kleuren perfect bij elkaar passen.

>Om dit resultaat te bereiken: U hebt pastelkleurige verf nodig voor de gang, zoals deze, en een witte houtverf (eerder die van Leroy Merlin) voor het deurkozijn.

 • Verf gegeven aan andere kamers in het huis
 • In harmonie met andere kamers: kies bij een open gang een gangverf die past bij de kamer waar de gang naartoe leidt. Als er deuren zijn tussen de kamers en de gang, kunt u spelen met het contrast. Een donkere gang bijvoorbeeld zal de helderheid van een kamer benadrukken wanneer u die binnenkomt.

> Om dit resultaat te bereiken: U hebt dit type mollenverf nodig (verkrijgbaar bij Leroy Merlin) en een pruimenverf (die u hier kunt vinden).

 • Gang verf afgestemd op het plafond
 • In harmonie met het plafond en de vloer: als u het plafond van de gang niet opnieuw schildert, kies dan een kleur die daarbij past. Gebruik bij voorkeur twee verschillende kleuren voor de muren en het plafond. Let erop dat u kleuren gebruikt die niet alleen bij het plafond, maar ook bij de vloerbedekking passen.

> Om dit resultaat te krijgen: Je hebt deze schilderstijl nodig, hier verkrijgbaar.

Hoeveel kleuren om een gang te schilderen?

Veel huiseigenaren vragen zich af hoeveel kleuren ze moeten kiezen voor een vestibule. Als vuistregel raden wij aan twee tot drie kleuren te kiezen voor het verven van een hal (inclusief het plafond).

Met slechts één kleur gangverf kan uw kamer te eentonig worden. Met meer dan drie verschillende kleuren kan de ruimte juist verwarrend en overvol worden.