Slagen werkplan verf

  • Waarom een werkblad verven?
  • Het kiezen van uw werkblad verf
  • Het schilderen van een werkblad: de methode

Het is soms verrassend om te zien hoeveel een likje verf een interieur kan veranderen. Als u bijvoorbeeld uitgekeken bent op een werkblad, kunt u het gewoon verven om het een nieuwe look te geven. Een werkblad verven is dus een snelle en goedkope manier om de inrichting van de keuken te veranderen. Onze site legt precies uit hoe u werkbladverf kiest en aanbrengt!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom een werkblad verven?

U bent aan het renoveren en hebt besloten de kleur van uw keuken te veranderen. In dat geval is het van essentieel belang dat de meubels in uw keuken, evenals uw werkblad, worden afgestemd op de nieuwe kleur van de muren.Natuurlijk is het altijd mogelijk om het meubilair en het werkblad te veranderen, maar waarom zou u voor zo’n radicale oplossing kiezen? Er wordt aangenomen dat het tot vijf keer goedkoper kan zijn om uw werkblad opnieuw te lakken dan om het te vervangen (Vraag gratis offertes van professionals voor het lakken van uw werkblad).

Hetzelfde geldt voor het verven van meubels, wat u ingewikkeld werk en grote investeringen zal besparen. Vind onze selectie van verven voor uw werkblad hieronder:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

tegelverf keuken badkamer hars meubel renovatie – RAL 7038 Agaat grijs -…

Renovatie Verf Keukenmeubels Grijs Zink Satijn 0.75 L

Melamine gelamineerd hout keuken meubilair verf, kast deur Resin werkblad – RAL 9001…

Beschrijving

1kg keuken & badkamer tegelverf

0.75L Renovatie verf keuken meubels

1 kg keukenmeubelverf (crèmewit)

Product Foto

Productnaam

tegelverf keuken badkamer hars meubel renovatie – RAL 7038 Agaat grijs -…

Beschrijving

1kg keuken & badkamer tegelverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Renovatie Verf Keukenmeubels Grijs Zink Satijn 0.75 L

Beschrijving

0.75L Renovatie verf keuken meubels

Product Foto

Productnaam

Melamine gelamineerd hout keuken meubilair verf, kast deur Resin werkblad – RAL 9001…

Beschrijving

1 kg keukenmeubelverf (crèmewit)

Het kiezen van uw werkblad verf

Als u een werkoppervlak met succes wilt schilderen, moet u om te beginnen de juiste verf voor de klus kiezen. De keuze van een werkbladverf hangt in de eerste plaats af van het materiaal waarvan uw werkblad is gemaakt.

Ongeacht het materiaal, het schilderen van een keukenblad zal verven vereisen :

  • Bestand tegen hoge temperaturen
  • Geschikt voor horizontale oppervlakken
  • Gemakkelijk te onderhouden (vet- en vlekbestendig)

Denk eraan dat de verf op een werkblad afwasbaar moet zijn, anders kan hij snel vlekkerig worden en zijn glans verliezen.

Om verzekerd te zijn van een kwaliteitsvolle werkbladverf, raden wij u aan een beschermende vernis aan te brengen als eindlaag. Dit zal voorkomen dat de verf uw werkblad overhaast beschadigt.

Kies natuurlijk een kleur die bij uw keuken past. Bekijk ons advies over de keuze van een keukenkleur door hier te klikken.

Lokale professionele schilders kosten u gratis verf voor uw werkblad >>

Het schilderen van een werkblad: de methode

Wilt u een mooi geschilderd en smetteloos werkblad? In dat geval zult u onze methode met zorg en aandacht moeten volgen! Hier zijn de verschillende stappen die u zult doorlopen:

1. Opstelling van het werkplan

Het lezen van onze no-trace verfmethode zal u geleerd hebben dat de voorbereiding van de ondergrond de sleutel is tot succesvol schilderen. Nou, dat verandert niet als je een werkblad wilt schilderen.

Om te beginnen reinigt en ontvet u uw werkblad met een doek en aceton. Als dit gedaan is, kan het interessant zijn om het werkblad licht op te schuren met schuurpapier met een fijne korrel.

Vergeet niet het werkoppervlak schoon en stofvrij te maken voordat u de verf aanbrengt. Breng ten slotte markeringstape aan langs de muren en oppervlakken die u niet wilt schilderen (vooral rond de gootsteen of de kookplaat).

2. De installatie van een onderlaag

Afhankelijk van uw verfkeuze zal het aanbrengen van een grondlaag op een werkblad al dan niet optioneel zijn. De grondverf maakt het gemakkelijker voor de verf om te hechten. Het wordt daarom aanbevolen als u niet zeker bent van de dekkracht van uw verf (Vraag gratis offertes aan bij professionals in uw regio voor het schilderen van uw werkoppervlak).

Het aanbrengen van de grondverf gebeurt bij voorkeur met een roller, waarbij horizontale en verticale banen worden afgewisseld. Als uw werkblad smalle of moeilijk bereikbare plekken heeft, schilder deze dan met een geschikte kwast.

Na het bedekken van het gehele werkblad, laten drogen.

3. Het aanbrengen van de verf op het werkblad

Uw grondverf is droog, dus u moet uw werkbladverf nog aanbrengen. Net als bij de grondverf werkt u met een roller, maar ook met een kwast voor smalle delen (bijvoorbeeld de strook die de gootsteen van de muur scheidt).

Vermijd overbelasting van uw roller of kwast, want dat kan lelijke reliëfs veroorzaken.

Indien nodig kan het schilderen van een werkblad in twee lagen worden uitgevoerd. Laat in dit geval de aangegeven tijd na elke verflaag drogen tot het resultaat optimaal is.

4. Het aanbrengen van de beschermende vernis

Nadat u het werkblad heeft geschilderd en het heeft laten drogen, kunt u het beste een beschermende vernis op uw verf aanbrengen. Schud daartoe de beschermende vernis goed vóór gebruik, en volg de gebruiksregels op.

Een beschermende vernis voor werkbladen wordt aangebracht met een spuitpistool of een kwast. Een enkele laag is voldoende om uw werkblad te beschermen en het een licht glanzende afwerking te geven. Sommige producten vereisen echter twee lagen.

Laat tussen de lagen of na het aanbrengen ongeveer 10 uur drogen voordat u iets op uw werkoppervlak legt.

Daar ben je. U hebt nu een perfect gerenoveerd en glanzend werkblad dat de tand des tijds en de schok zal doorstaan.

Maar waarom zou je het daarbij laten bij de renovatie van je huis? Ontdek deze luiken schildertechniek en leer snel hoe u al uw luiken een nieuw leven kunt inblazen!