Tegel schilderen: alle adviezen om betegelde vloeren schilderen

  • Tegelverf: een onmisbare bondgenoot!
  • Tegels schilderen: de Expert Schilder Methode
  • Verven van vloertegels in video

Een tegel verven is nog steeds de beste manier om een kamer een nieuw gezicht te geven en uw binnenhuisdecoratie radicaal te veranderen. Natuurlijk moet u de juiste tegelverf kiezen en de juiste methode kennen om vloeren en tegels te schilderen. Geen paniek, Expert Peinture is er om u te begeleiden!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Tegelverf: een onmisbare bondgenoot!

Is het nuttig te vermelden dat het schilderen van een tegel niet kan zonder de juiste verf? Het opnieuw lakken van een tegelvloer is een delicate stap, eenvoudigweg omdat een tegel bijzonder gevoelig is voor verkeer. Zonder de juiste verf kan uw “nieuwe” tegel binnen een paar dagen afbrokkelen!

Het is dus van essentieel belang dat u een tegelverf koopt die geschikt is voor uw ondergrond. Het is een goede zaak dat er de laatste jaren verf met een hoge weerstand op de markt is gekomen, en dat tegelverf soms geen grondverf meer behoeft.

Maar let op, sommige verven voor tegelvloeren vereisen het aanbrengen van een tegel-onderlaag. Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van de verf die u koopt om zeker te zijn van de toepassingsvoorwaarden.

Laatste detail: denk eraan een verf te kopen die geschikt is voor de kamer van het huis waarin u gaat schilderen. Het kan nuttig zijn een verf voor badkamertegels te kiezen die aangepast is aan de frequente vochtigheid. Vind onze selectie van tegelverven hieronder :

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

tegelverf keuken badkamer hars meubel renovatie – RAL 6034 Turquoise Pastel …

Verf voor vloertegels – Hars voor het afdekken van aardewerk en tegels – TEGELVERF – RAL 1023 .

Blatem – Tegelverf (750 ml)

Beschrijving

1kg keuken & badkamer tegelverf

2.5kg tegelverf vloer

750ml Tegelverf (Turquoise Blauw)

Product Foto

Productnaam

tegelverf keuken badkamer hars meubel renovatie – RAL 6034 Turquoise Pastel …

Beschrijving

1kg keuken & badkamer tegelverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Verf voor vloertegels – Hars voor het afdekken van aardewerk en tegels – TEGELVERF – RAL 1023 .

Beschrijving

2.5kg tegelverf vloer

Product Foto

Productnaam

Blatem – Tegelverf (750 ml)

Beschrijving

750ml Tegelverf (Turquoise Blauw)

Tegels schilderen: de Expert Schilder Methode

Het schilderen van een tegel is niet zo ingewikkeld, maar het vereist wel een goede voorbereiding en een bepaalde methode. Als u beginnersfouten wilt vermijden bij het overschilderen van een tegel, is hier een methode die u moet kennen:

1. Reparatie van de tegel: beschadigde tegels hoeven niet te worden geschilderd. Uw verf zal niet hechten en zal de chips niet verbergen! Denk er dus aan uw tegels vooraf te herstellen met pleister, of zo nodig gebroken tegels te vervangen.

2. Reinig de ondergrond: het is altijd van essentieel belang om de ondergrond voor te bereiden wanneer u wilt gaan schilderen. Dit geldt met name voor betegeling. Ons advies? Stofzuig uw tegels en was ze vooraf met een reinigingsmiddel. U kunt de verbindingen ook schoonmaken met spiritus (om vet te verwijderen). Grondig spoelen en laten drogen. Verf voor vloertegels mag alleen worden aangebracht op schone, droge tegels.

Lokale professionals geven een gratis schatting voor uw site >>

3. Schuur de tegel (optioneel): Door een tegel te schuren kan de verf beter hechten. Dit is geen noodzakelijke stap, vooral niet als u verf van hoge kwaliteit en hoge sterkte hebt. Schuren maakt de verf echter wel bestendiger op lange termijn. Als u uw tegels wilt schuren, gebruik dan een elektrische schuurmachine en grof schuurpapier. Vergeet niet te stofzuigen om stof te verwijderen.

4. Bescherm de plinten: alvorens te schilderen raadt Expert Peinture u aan alle meubels te verwijderen (uiteraard!) en de plinten te beschermen met afplaktape.

5. Aanbrengen van de grondlaag (optioneel): als uw tegelverf een grondlaag vereist, breng deze dan aan met een lakroller. Gebruik in plaats daarvan een ronde kwast om de voegen nauwkeuriger over te schilderen.

6. Breng de tegelverf aan: zodra uw onderlaag (indien nodig) droog is, moet u de verf nog aanbrengen. Voor een onberispelijk resultaat raadt Expert Peinture aan om in twee lagen te schilderen, de ene verticaal, de andere horizontaal.

7. Verwijder de afplaktape: verwijder de afplaktape snel (voordat de tegelverf droogt), anders loopt u het risico dat de verf afschilfert.

Laatste tips: vergeet nooit een geschikte tegelverf te kiezen (badkamertegelverf is onmisbaar in een vochtige ruimte als u niet wilt dat de verf snel afbladdert). Vergeet ook niet te vragen naar het onderhoud van overgeschilderde tegels. Over het algemeen wordt tegelverf niet met bleekwater schoongemaakt.

Deze video van comprendrechoisir.com laat je zien hoe je je tegels goed overschildert