Tips van een coating van verf


  • Wat is een schilderij op enduit ?
  • Hoe maak je een coating van peinture ?
  • Onze leveringsvoorstellen om uw verflaag te maken
  • De voordelen van verven boven lakken

Bij de inrichting van een huis of appartement zijn er vele mogelijkheden, zowel voor het interieur als voor het exterieur. Een van de belangrijkste punten in de decoratie van het huis is het schilderen op pleisterwerk. Dit artikel vertelt je er alles over.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Wat is een schilderij op enduit ?

Tijdens de afwerking van een huis of tijdens een renovatie is schilderen een van de meest gewaardeerde accenten om een kamer of een gevel te verfraaien. Afhankelijk van de behoeften zijn er verschillende soorten verf op de markt, waaronder gecoate verf.

Gecoate verf is een vrij dik product, gewoonlijk gemaakt van acryl. Verflaag wordt op een muur aangebracht met een roller, kwast of verfkwast. Het wordt vaak gebruikt om een oppervlak of steun te bedekken door de onvolkomenheden ervan te verbergen. Het is niet de bedoeling dat men zijn toevlucht neemt tot het gebruik van grondverf of herstelwerkzaamheden om deze gebreken te verhelpen.

Er zijn twee soorten verflagen:

  • Binnenpleister: zoals de naam al zegt, wordt dit gebruikt voor de renovatie of decoratie van een binnenmuur. Het maakt het mogelijk het oppervlak glad te maken zonder te schuren. Binnenpleisterwerk is over het algemeen eenlaags en sluit de poriën in het muuroppervlak.
  • Buitenpleister: het is bestemd voor de bescherming of het herstel van buitengevels, lage muren of sokkels.

Naast deze twee soorten coatings zijn er ook decoratieve coatings. U moet ook weten dat een coating gebaseerd kan zijn op klei, kalk, cement of gips.

Het aanbrengen van een gecoate verf is vrij eenvoudig en binnen ieders bereik. Het verdient echter aanbeveling een aantal punten in acht te nemen om bevredigende resultaten te verkrijgen.

Reiniging van het te schilderen oppervlak

Eerst en vooral moet het oppervlak waarop de pleisterlaag zal worden aangebracht, worden gereinigd. Het gebruik van een staalborstel of een trekker kan noodzakelijk zijn. Daartoe moet u zich ontdoen van oliedeeltjes, oude lagen losse verf of stof alvorens de te coaten verf aan te brengen.

Installeren van een onderlaag

In sommige gevallen kan het nodig zijn een grondlaag aan te brengen alvorens het pleisterwerk te schilderen. Indien het oppervlak ruwheden of belangrijke onvolkomenheden vertoont, kan de coating deze immers niet doeltreffend bedekken. Het aanbrengen van grondverf zorgt ook voor een gladder, onberispelijk en duurzaam resultaat. Deze stap kan echter achterwege worden gelaten als het oppervlak nog in goede staat is. Pas dan kunt u de verf aanbrengen. Het gebruik van een trekker of gewoon een borstel is voldoende om uw coating aan te brengen.

Aanbrengen van verf op pleisterwerk

Zodra het oppervlak is schoongemaakt en de grondverf, indien nodig, is aangebracht, is het tijd om te schilderen. Schilderen op pleisterwerk stelt u in staat uw kamer of gevel te moderniseren. Naast het veranderen van de kleur kan ook het veranderen van het uiterlijk van het te schilderen oppervlak een bron van verandering zijn.

Over het algemeen is het verkregen effect voor een verf op pleister glad en compact. Om te schilderen kunt u een eenvoudige kwast, roller of spuitpistool gebruiken. De droogtijd van de verf bedraagt 24 uur. Deze tijd moet in acht worden genomen als u van plan bent een tweede laag aan te brengen.

Ontvang een 100% gratis offerte voor uw schilderwerk van een coating

Onze leveringsvoorstellen om uw verflaag te maken

Om uw verfwerkzaamheden zelf uit te voeren, rust u zichzelf uit met de onderstaande benodigdheden:

Product Titel

Onze selectie

Onze keuze van spuitpistool

Productnaam

Ripolin Grondverf Universeel, Mat, Wit 10L

Semin A05326 Speciaal vulmiddel voor scheuren en schroefgaten, binnen/buiten,…

Tacklife SGP17AC 1200W elektrisch verfspuitpistool, Tacklife SGP17AC 1200W elektrisch verfspuitpistool met 3 modi…

Beschrijving

Universele onderlaag 10L

Pleister het vullen van scheuren, schroefgaten

Elektrisch spuitpistool

Onze selectie

Product Titel

Productnaam

Ripolin Grondverf Universeel, Mat, Wit 10L

Beschrijving

Universele onderlaag 10L

Product Titel

Productnaam

Semin A05326 Speciaal vulmiddel voor scheuren en schroefgaten, binnen/buiten,…

Beschrijving

Pleister het vullen van scheuren, schroefgaten

Onze keuze van spuitpistool

Product Titel

Productnaam

Tacklife SGP17AC 1200W elektrisch verfspuitpistool, Tacklife SGP17AC 1200W elektrisch verfspuitpistool met 3 modi…

Beschrijving

Elektrisch spuitpistool

De voordelen van verven boven lakken

Als u uw verf door een vakman laat aanbrengen, kunt u met decoratieve coatings verschillende effecten bereiken. Weet dat schilderen op pleisterwerk veel voordelen biedt.

  • Er zijn technische voordelen. Op pleisterwerk geschilderde muren zijn immers meestal minder onderhevig aan slecht weer. De opeenstapeling van verschillende materiaallagen draagt bij tot dit resultaat. De verven verslechteren met moeite.
  • De andere grote troef is puur esthetisch. Als u van gladde afwerkingen houdt, vooral voor uw interieur, is pleisterwerk iets voor u.

Indien u de uitvoering van uw schilderwerk op coating wenst toe te vertrouwen aan een vakman, aarzel dan niet om offertes op te vragen om de beste vakman tegen een concurrerende prijs te vinden.

 

 

 

Recent Posts