Toepassing en prijzen duinzand schilderij

  • Gezandstraalde verf, is dat quoi ?
  • Hoe breng je met succes een verf sablée aan ?
  • Onze suggesties voor geschuurde verf voor uw werk
  • Prijs van een gezandstraald schilderij

De gezandstraalde verf is klaar voor gebruik net als de ouderwetse verven. Gezandstraalde verf heeft een look die kan gaan van mat tot satijn. Het is zeer populair omdat het gemakkelijk aan te brengen is en het resultaat prachtig is. Anderzijds is de prijs van gezandstraalde verf vrij hoog, zoals de meeste decoratieve verven.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Gezandstraalde verf, is dat quoi ?

Geschuurde verf behoort tot de effectverven, d.w.z. het geeft een licht effect op de muren. Het is het tegendeel van klassieke acrylverven die vrij uniform blijven. Het is dus een stralende verf met een mineraal effect. Trouwens, deze muurschildering is al klaar. U hoeft het niet te mengen met specifieke producten om het een gezandstraald effect te geven.

Op de juiste manier aangebracht geeft de verf met zandstraaleffect een heel licht reliëf aan uw muur, maar ook en vooral de golvende effecten van een fijn zandstrand. Het laat je muur echt opvallen.

Bovendien is de verf met zandstraaleffect verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is daarom gemakkelijk aan te passen aan de meeste decoraties en thema’s, van de meest rustieke tot de meest eigentijdse. Dit type verf heeft vele voordelen. Met gezandstraalde verf kunt u bijvoorbeeld onvolkomenheden in het oppervlak van uw muren verbergen. Het is dus een uitstekende keuze als u een muurschildering wilt die uw muren tot hun recht laat komen.

Om geschuurde verf op de juiste manier aan te brengen, moeten de volgende stappen worden gevolgd.

1- Voorbereiding van uw muren

Voordat u de verf aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat uw muren gezond, schoon en droog zijn. Indien dit niet het geval is, is het raadzaam een pleister en een primer met spalter aan te brengen. Elk merk beveelt zijn eigen grondverf aan om perfect compatibel te zijn met de verf. Vervolgens laten drogen volgens de aanbevolen tijd. U kunt er ook voor kiezen de muren te laten zoals ze zijn, d.w.z. met de gebreken, om het natuurlijke ruwe effect van de geschuurde verf te accentueren.

2- Breng geschuurde verf aan

Voordat u de geschuurde verf aanbrengt, moet u de inhoud van het potje goed mengen. Door zijn gewicht heeft zand de neiging zich op de bodem van de pot vast te zetten. U moet het daarom gedurende de hele operatie regelmatig mengen. Er zijn twee mogelijke oplossingen om de verf goed aan te brengen:

  • Om een gelijkmatige pleisterlaag te verkrijgen, moet de verf met een honingraatroller over het gehele oppervlak van de muur worden verdeeld. Creëer vervolgens uw effecten met een spalter door een min of meer regelmatige paplepelbeweging te maken, afhankelijk van het gewenste effect.
  • De tweede oplossing is om de geschuurde verf rechtstreeks op de muren aan te brengen met een spalter. Maak halfronde gebaren in alle richtingen om een onregelmatig effect te creëren.

Ontvang een 100% gratis offerte voor uw schilderwerken

3- Afwerken van het aanbrengen van de geschuurde verf

Om het aanbrengen van de geschuurde verf te voltooien, verwijdert u de afplaktape voordat de verf volledig is opgedroogd. De maskeertapes worden hard en broos en kunnen moeilijk los te maken zijn. Als dit het geval is, snij dan met een mes in de lange hoek van de tape voordat u ze verwijdert.

Als uw muren erg blootgesteld zijn, breng dan bovendien een vernis- of waslaag aan zodra ze droog zijn. Dit zal uw verf beschermen tegen zwaar verkeer of vocht.

Onze suggesties voor geschuurde verf voor uw werk

Voor een geslaagde schilderklus is het noodzakelijk kieskeurig te zijn bij de keuze van de verf. In gezandstraalde verf, zijn hier onze suggesties voor u:

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

ALPINA Gezandstraalde muurverf – Off White Mat 5L 15m²

Decoratieve depollutieverf SABLE D’ETE H+ 2L CÔTE D’OPALE – ID Paris

Decoratieve muurverf parelwit geschuurd – 2kg – 10m² ongeveer

Beschrijving

2L Depollutie geschuurde verf

2kg decoratieve muurverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

ALPINA Gezandstraalde muurverf – Off White Mat 5L 15m²

Product Foto

Productnaam

Decoratieve depollutieverf SABLE D’ETE H+ 2L CÔTE D’OPALE – ID Paris

Beschrijving

2L Depollutie geschuurde verf

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Decoratieve muurverf parelwit geschuurd – 2kg – 10m² ongeveer

Beschrijving

2kg decoratieve muurverf

In de onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijs van een verf met gezandstraald effect.

Benaming Gemiddelde prijs
Geschuurde verf per liter Tussen 18 en 25 euro
Gezandstraalde verf per m² Tussen 2,50 en 3,50 euro per vierkante meter.

Als decoratieve verf is zandeffectverf relatief duur, maar het resultaat mag er zijn. U moet zich er ook van bewust zijn dat de prijs van zandverf hoofdzakelijk afhangt van het te bedekken oppervlak.