Utility en prijzen duin combinatie verf

  • Wat is een combinatie van peinture ?
  • De verschillende verfcombinaties
  • Onze suggesties van verfcombinaties voor uw werk
  • Hoeveel kost een pak voor peintre ?

Bij het afwerken van een huis wordt het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) aanbevolen. Sommige van deze zijn specifiek voor het schilderen. De meeste verfpakken zijn wit van kleur, in tegenstelling tot het blauwe werkpak. Dit staat bekend als een wit werkpak. In dit artikel zult u het nut en de prijs van een verfpak ontdekken.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Wat is een combinatie van peinture ?

Eerst en vooral moet u weten wat een verfcombinatie is. Het is een bescherming tegen vervuiling als gevolg van bouwwerkzaamheden, maar ook tegen chemische agressie in het verfproduct. Het pak behoort tot de categorie PBM’s, net als een masker, handschoenen en een veiligheidsbril. Deze apparatuur is onderworpen aan specifieke voorschriften en normen. De oplosmiddelen, harsen, pigmenten en additieven waaruit verf is samengesteld, kunnen namelijk aanzienlijke schade toebrengen aan de huid en kunnen zelfs in de bloedbaan terechtkomen, nog afgezien van de vlekken die kunnen ontstaan. Daarom is het van groot belang bijzondere aandacht te besteden aan de keuze van uw verfcombinatie.De verschillende verfcombinaties

Er zijn verschillende soorten verfcombinaties op de markt. In de Europese Richtlijn 89/686/EEG zijn op basis van de risico’s drie categorieën combinaties gedefinieerd.

  • Categorie 1 betreft minimale risico’s.
  • De tweede, die van de intermediaire risico’s,
  • De derde, ernstige of onomkeerbare risico’s.

Standaardisatie is des te veeleisender wanneer het gaat om verfspuiten. In dit geval is het dragen van een categorie 3 capuchonpak verplicht. Zo vindt u hieronder de drie soorten pakken.

Wegwerpoverall

Dit soort pak is gemaakt van niet-geweven materiaal. Na een paar dagen gebruik op een bouwplaats, wordt het weggegooid. Dit wegwerp verfpak heeft elastieken aan het uiteinde van de mouwen, zodat de verf geen vlekken maakt op kleding of huid. Wat de rits betreft, wordt een ritssluiting gebruikt.

Wasbare en herbruikbare overall

Het volgende type is het wasbare en herbruikbare pak. Het is gemaakt van polyester of nylon materiaal. Net als de wegwerppakken hebben deze elastieken aan de polsen, mouwen en taille. Het voordeel van dit type is dat het in de machine wasbaar is. Dit type pak is duurder dan wegwerppakken, maar heeft het voordeel dat het vele malen kan worden gebruikt voor vele werkzaamheden.

Schilders bij u in de buurt schatten uw werk gratis in

Ademend pak

Het laatste type schilderspak wordt “respirante” genoemd. Zoals de naam al zegt, is het een pak gemaakt van ademende stof, vaak polyamide. Hij is voorzien van een capuchon met koordsluiting. Het bijzondere van dit pak is dat het lichaam kan ademen terwijl het beschermd is tegen mogelijke risico’s. Natuurlijk is de prijs ervan iets hoger dan die van andere soorten overalls. Het biedt optimale bescherming tegen chemische risico’s, omdat het vaak is uitgerust met geassisteerde ventilatie. Dat komt omdat de aangezogen lucht door een speciaal filter gaat.

Schilderspakken bieden meer bescherming op bouwplaatsen en tijdens schilderwerkzaamheden. Sommige uitrustingen, zoals slabjassen of mouwloze overalls, kunnen worden gebruikt, maar hebben niet dezelfde prestaties als de hierboven genoemde pakken.

Onze suggesties van verfcombinaties voor uw werk

Voor een optimale bescherming tijdens uw schilderwerken, bieden wij u de volgende werkpakken aan:

Product Foto

Onze selectie

Beschermend pak (chemicaliën)

Productnaam

Herbruikbaar beschermpak 3M™ 50425 maat L

Dickies WD4839, Overalls voor heren, Rood (Red), X-Large (Fabrieksmaat: 46UK/50FR)

Chemische beschermende kleding Wit beschermend pak met capuchon voor chemicaliën en…

Beschrijving

Herbruikbare verfcombinatie

Ademende verfcombinatie

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Herbruikbaar beschermpak 3M™ 50425 maat L

Beschrijving

Herbruikbare verfcombinatie

Product Foto

Productnaam

Dickies WD4839, Overalls voor heren, Rood (Red), X-Large (Fabrieksmaat: 46UK/50FR)

Beschermend pak (chemicaliën)

Product Foto

Productnaam

Chemische beschermende kleding Wit beschermend pak met capuchon voor chemicaliën en…

Beschrijving

Ademende verfcombinatie

Hoeveel kost een pak voor peintre ?

Wat de prijs van verfcombinaties betreft, geeft de volgende tabel een overzicht van de verschillende kosten op de markt.

Type combinatie Prijs per eenheid
Wegwerpoverall 2 euro tot 10,20 euro
Kit (pak, masker, handschoen) 7 euro tot 100 euro
Wasbare en herbruikbare overall 26 euro tot 35 euro
Ademend pak 19 euro tot 32 euro

Vergeet de verzendingskosten niet wanneer u uw budget berekent.