Verf de verfroller

  • Waarom kiezen voor een verfroller?
  • Hoe kies je een verfroller?
  • Stappenplan voor schilderen zonder strepen met een verfroller

Voor het schilderen van een hele muur is het vaak noodzakelijk om een verfroller te gebruiken. Inderdaad, met dit gereedschap kunt u snel verf aanbrengen op een groot oppervlak. Het gebruik ervan vereist echter een bepaalde techniek. Het is ook noodzakelijk waakzaam te zijn bij de keuze van uw uitrusting en te weten hoe u de juiste uitrusting kiest. Wij bieden u een handleiding om uw roller te kiezen en te leren hoe u kunt schilderen zonder strepen.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom kiezen voor een verfroller?

Voor zijn werk wordt vaak gekozen voor het gebruik van een verfroller. Het is inderdaad een instrument dat vele voordelen heeft:

  • Het is niet erg duur: reken tussen de 6 en 20 euro de rol, deze prijs hangt af van de grootte van de rol en het handvat, maar ook van het materiaal,
  • Het is gemakkelijk te gebruiken: je hoeft geen expert te zijn om het te gebruiken, lees gewoon de paar tips over hoe je verf aanbrengt om een perfect resultaat te krijgen,
  • Het kan vele malen worden hergebruikt: op voorwaarde dat het na elk gebruik grondig wordt schoongemaakt en op een droge plaats wordt bewaard,
  • U kunt er grote oppervlakken mee verven: het gebruik ervan levert een aanzienlijke tijdwinst op bij het aanbrengen van verf op een muur of plafond (Vraag gratis offertes van vakmensen voor uw schilderwerk).

Deze producten kunnen interessant voor u zijn:

Productfoto

Onze selectie

De beste waar voor uw geld

Productnaam

Naadloze Verfroller [bijgewerkte versie] met 3 plakbandjes voor de verfrollers….

Professionele Verfroller met Tank Professionele Verfroller met Anti-Drip Verf Ideaal voor…

LIUMY- Set van Verfrollers, 6 stuks, Pro-Transform uw huis Gemakkelijk DIY, set van…

Jalike 8 Pcs Verfrollerset, DIY Multifunctioneel Muurschildergereedschap…

8Pcs Verfkwast Kit, voor het schilderen van muren / plafond / deur, tuin / huisdecor…

Beschrijving

8pcs verf roller borstel kit

Productfoto

Productnaam

Naadloze Verfroller [bijgewerkte versie] met 3 plakbandjes voor de verfrollers….

Onze selectie

Productfoto

Productnaam

Professionele Verfroller met Tank Professionele Verfroller met Anti-Drip Verf Ideaal voor…

Productfoto

Productnaam

LIUMY- Set van Verfrollers, 6 stuks, Pro-Transform uw huis Gemakkelijk DIY, set van…

De beste waar voor uw geld

Productfoto

Productnaam

Jalike 8 Pcs Verfrollerset, DIY Multifunctioneel Muurschildergereedschap…

Productfoto

Productnaam

8Pcs Verfkwast Kit, voor het schilderen van muren / plafond / deur, tuin / huisdecor…

Beschrijving

8pcs verf roller borstel kit

Om er zeker van te zijn dat uw verf perfect is, is het van essentieel belang dat u uw roller zorgvuldig kiest voordat u begint te schilderen. Als u deze stap verwaarloost, kunt u de tips volgen waarmee u zonder sporen kunt schilderen, maar het resultaat kan gemengd zijn.

Net als een huisschilder, rust je jezelf uit met het juiste materiaal door het te kiezen volgens :

  • De te schilderen ondergrond: is deze glad, kies dan voor een roller met korte of korte haren, is deze ruw, zoals bijvoorbeeld pleisterwerk, geef dan de voorkeur aan een roller met lange haren.
  • Het soort verf dat wordt gebruikt: voor een verf op waterbasis hebt u een roller van synthetische vezels nodig, terwijl voor een verf op oliebasis een roller van natuurlijke vezels geschikter is.
  • De te bereiken hoogte: sommige modellen zijn uitgerust met een telescopische steel, zeer handig bij het schilderen van de bovenkant van een muur of plafond.

Er zijn namelijk ook specifieke rollers waarmee u complexere zones zoals hoeken kunt schilderen.

Lokale professionele schilders maken gratis een offerte voor uw schilderwerk >>

Stappenplan voor schilderen zonder strepen met een verfroller

Om een resultaat te verkrijgen dat dicht bij het professionele resultaat ligt, is het belangrijk de volgende tips te volgen.

Voorbereiding van het materiaal en het oppervlak

Voordat u uw muurverf aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en glad is. Bescherm alle oppervlakken die u niet wilt verven en kleed u aan met oude kleren die u vuil kunt maken.

Giet de verf in een speciale verfrollerbak. Wees voorzichtig, de verf mag niet te dik zijn om aan de roller te blijven kleven, maar moet ook op het te schilderen oppervlak worden neergeslagen. (Voor nauwkeurige, gratis prijsopgaven van vakmensen in uw regio voor uw schilderwerk, klik hier).

Uw verfroller moet ook schoon zijn, dus vergeet niet erover te wrijven om overtollig stof en losse haren te verwijderen.

Aanbrengen van verf

U kunt overgaan tot het aanbrengen door uw roller in het bakje te dopen om het met verf te vullen. Dompel het niet volledig in het product. Als uw roller te vol zit met verf, loopt u het risico materiaal te verspillen en een resultaat met veel strepen op uw muren te krijgen.

Wring uw roller uit om overtollige verf te verwijderen. Je kunt zelfs lichtjes drukken als er te veel product is.

U kunt nu uw oppervlak schilderen met uw verfroller. Breng de verf in zones aan en bedek het oppervlak in vierkanten. Beweeg de roller op en neer om het materiaal gelijkmatig te verdelen. U kunt de lagen een beetje overlappen om een te grote afbakening te voorkomen.

Voor nog meer advies over hoe te schilderen zonder strepen, zie ons technisch informatieblad.

Verfroller afwerkingen

Om af te werken en een resultaat te verkrijgen dat de perfectie benadert, kunt u de passages van uw verfroller kruisen. Nadat u de verf verticaal hebt aangebracht, kunt u hem ook horizontaal aanbrengen. Dit zal mogelijke sporen tot een minimum beperken.

Daarna kunt u het materiaal gladstrijken. Ga hiervoor een laatste keer met de verfroller, zonder deze in het product te dompelen, over het gehele oppervlak. Je hoeft het alleen maar te laten drogen, en zo nodig een extra laag aan te brengen!

Nu weet je hoe je een muur of plafond moet schilderen met een verfroller. En als u zich nog steeds afvraagt hoe en met welke materialen u uw kamer moet verven, overweeg dan om meer te leren over andere hulpmiddelen. Wij raden u aan onze methode te raadplegen om te leren schilderen met een verfpistool als een pro.