Verf voor Plastische: prijs, het gebruik en de beperkingen

 • Is het mogelijk om plastic te verven?
 • Hoe breng ik verf aan op kunststof?
 • Wat is de prijs van plastic verf?

Als het vaak wordt genegeerd, is het soms mogelijk om plastic te verven. Of u nu een voorwerp van kunststof wilt verven, de kleur van uw tuinmeubelen wilt veranderen of een betimmering van kunststof opnieuw wilt bekleden, niets is onmogelijk! Maar u moet begrijpen dat het schilderen van kunststof bepaalde voorzorgsmaatregelen vereist en dat u de juiste informatie moet inwinnen.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Is het mogelijk om plastic te verven?

Hoewel het zeker mogelijk is PVC te verven, moet men begrijpen dat plastic een zeer laag hechtingsvermogen heeft. Het is dus verre van de ideale ondersteuning voor gemakkelijk en succesvol schilderen.

Voor uw werk moet u deze drager goed voorbereiden, en perfect aangepaste grondverven en plastic verven (van het type glycero of acryl) gebruiken (Vraag gratis een prijsopgave van professionals voor uw schilderwerk).

Bovendien kunnen sommige plastic steunen niet worden geverfd. Dit is bijvoorbeeld het geval:

 • Laminaat vloeren,
 • Badkuipen,
 • Spoelbakken,
 • Of wat werkplannen.

Als uw kunststof regelmatig in contact komt met vocht of huishoudproducten, kan PVC-verf niet lang hechten. Hieronder vindt u onze selectie van plastic verven:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Renaulac Multi-Substrate Decoratieve Aerosol Verf – Zwart (Matzwart) – 400 ml (Ref:…

ADLER 5 in 1 gekleurde vernis voor binnen en buiten – Mat – RAL3020 Verkeersrood

Edding 10050996 Spuitverf 5200 universele primer

Beschrijving

400ml Decoratieve spuitverf (mat zwart)

375ml 5 in 1 plastic-hout-metaal verf (rood)

Universele primer – Spuitverf (oppervlaktedroging in 1mn)

Product Foto

Productnaam

Renaulac Multi-Substrate Decoratieve Aerosol Verf – Zwart (Matzwart) – 400 ml (Ref:…

Beschrijving

400ml Decoratieve spuitverf (mat zwart)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

ADLER 5 in 1 gekleurde vernis voor binnen en buiten – Mat – RAL3020 Verkeersrood

Beschrijving

375ml 5 in 1 plastic-hout-metaal verf (rood)

Product Foto

Productnaam

Edding 10050996 Spuitverf 5200 universele primer

Beschrijving

Universele primer – Spuitverf (oppervlaktedroging in 1mn)

Om uw verf met succes op een plastic oppervlak aan te brengen, is het belangrijk om zeer specifieke stappen te doorlopen.

Wij hebben voor u de te weten tips uitgewerkt om de steun voor te bereiden alvorens plastic te schilderen:

 1. Maak het oppervlak schoon: begin niet met afstoffen en maak het plastic schoon met St. Mark’s wasmiddel. Spoelen, en laten drogen.
 2. Schuur het oppervlak: gebruik fijn schuurpapier, schuur het oppervlak lichtjes, zonder aan te dringen, om het beter te doen hechten. Stofzuig vervolgens het oppervlak of veeg het af met een doek om eventueel stof te verwijderen.
 3. Aanbrengen van een grondlaag: het aanbrengen van een kunststof grondlaag is van essentieel belang voor het verkrijgen van een kwaliteitsafwerking, een betere hechting en een grotere weerstand tegen verwering. Sla deze stap nooit over! Net als verf kan grondverf worden aangebracht met een kwast of roller.

Als de grondverf is opgedroogd, hoeft u alleen nog maar het oppervlak te verven met een verf die voor kunststof is bedoeld.

Als u glycerolverf gebruikt, vergeet dan niet de ruimte te ventileren en een masker en beschermende handschoenen te dragen.

Namelijk: Bent u op zoek naar PVC ramen schilderen? In dat geval kunnen onze aanbevelingen nuttig voor u zijn!

Schilders in uw regio zullen u een gratis prijsopgave doen voor uw plastic >>

Wat is de prijs van plastic verf?

De prijs van verf op kunststof is zelden buitensporig hoog, maar het is raadzaam u goed te laten informeren alvorens tot aankoop over te gaan. Het is inderdaad noodzakelijk de juiste verf voor uw situatie te kiezen, anders krijgt u een middelmatig resultaat.

Wij adviseren u de tijd te nemen om een decoratieve verf van goede kwaliteit te kiezen die dekking en duurzaamheid belooft.

Kosten van een plastic verf

Als u zelf verantwoordelijk bent voor het aanbrengen, is het een goed idee om na te gaan hoeveel het kost om speciale plastic verven te kopen:

 • De prijs van een plastiekverf, installatie niet inbegrepen, ligt tussen 2 en 3 € per m2. In deze prijs is echter niet de grondverf inbegrepen, die systematisch wordt aanbevolen bij het schilderen van PVC.
 • Voor een betere hechting raden wij u aan te investeren in een PVC-primerverf. Met inbegrip van de grondlaag, moet u rekenen op 3 tot 5 € verf per m², exclusief de kosten van het materiaal.

vragen om offertes voor het schilderen van plastic

In de hierboven vermelde prijzen is de prijs van een huisschilder niet inbegrepen. Voor een kwaliteitsafwerking kan het echter raadzaam zijn een beroep te doen op een professionele schilder.

Weet dat het uurtarief van een huisschilder tussen 20 en 30 € per uur ligt. Om specifiek een meubelstuk of een kunststof drager te schilderen, vraagt u best een offerte voor kunststof schilderen.

Een schildersofferte vragen is voor u de enige manier om precies te weten welke prijs u moet betalen voor het project dat u wilt laten uitvoeren. Via onze site kunt u tot vijf gratis prijsopgaven voor het schilderen van kunststof krijgen (Vul het onderstaande formulier nauwkeurig in).

U weet nu dat het mogelijk is plastic te verven onder bepaalde omstandigheden. Er zijn veel verschillende soorten verf die passen bij elk materiaal dat u bezit.

Om dit onderwerp verder uit te diepen, kunt u ons informatieblad over glycerolverf lezen, die perfect geschikt is voor gebruik op kunststof.