Vind een tegel verf – Tips en specificaties in de schilderkunst

 • Waarom dakpannen verven?
 • Welke tegelverf kiezen?
 • Onze selectie van tegelverven
 • Toepassing en prijs van tegelverf

Het is niet gebruikelijk om een pannendak te schilderen. Deze praktijk maakt het echter onder meer mogelijk de waterdichtheid en de esthetiek te verbeteren. Wat zijn nu de redenen die u ertoe zouden moeten aanzetten om uw pannendak te schilderen? Welke tegelverf moet u kiezen? Hoe moet verf voor betonnen of kleitegels worden aangebracht? Waar kan ik tegelverf vinden? Dit artikel vertelt je alles.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Waarom dakpannen verven?

Net als bij andere delen van uw huis, is het ook mogelijk om uw dak te renoveren om verschillende redenen. En schilderen maakt deel uit van de werkzaamheden die u kunt uitvoeren tijdens de renovatie van uw dak.

Het verven van het dak is een uitstekende manier om de waterdichtheid te versterken. Regenval, UV-stralen en temperatuurschommelingen kunnen de tegels na verloop van tijd namelijk poreuzer en kwetsbaarder maken. Hierdoor zijn ze vatbaarder voor breuk en waterinfiltratie. Schilderen helpt deze problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen.

Tegelverf is ook een oplossing om het verschijnen en de ontwikkeling van mossen of andere begroeiing op het dak te voorkomen.

Als u uw pannendak een facelift wilt geven, het uiterlijk ervan wilt verbeteren of veranderen, kunt u het bovendien schilderen. Dit is goedkoper dan uw dak volledig te vernieuwen.

Opgelet, u moet het PLU met uw gemeentehuis raadplegen voordat u de kleur van uw dak verandert. U zult dan weten of er verboden kleuren zijn.

Welke tegelverf kiezen?

Er zijn drie soorten verven die kunnen worden aangepast aan alle soorten materialen, met inbegrip van tegels. Het zijn :

 • Acrylverf: deze waterafstotende verf wordt het meest gebruikt bij dakrenovatieprojecten. Het heeft verschillende voordelen. Het beschermt de tegels tegen externe omstandigheden zoals slecht weer en UV-stralen. Het biedt ook bescherming tegen waterinfiltratie en geeft uw dak een nieuw leven. Bovendien is deze verf gemakkelijk te gebruiken en kost hij minder.
 • Blanke vernis: deze behoudt de kleur van de tegels en verbetert hun waterafstotende kwaliteit. Over het algemeen wordt dit product in één enkele laag aangebracht.
 • Speciale tegelverf: er zijn verven op de markt die speciaal voor tegels zijn ontworpen. Ze zijn meestal klaar voor gebruik. Ze zijn ondoorzichtig en bestand tegen weersinvloeden, UV-stralen en vervuiling. Zij zijn ook waterdampdoorlatend, gemakkelijk aan te brengen en bieden een goede esthetische afwerking.

Onze selectie van tegelverven

Voor uw pannendak schilderwerk, hier is onze selectie van verven :

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-5L

Sikagard Dakbescherming, Waterdicht maken, kleurloos voor daken, lange termijn bescherming…

VERF DAKCOATING 20 LITER PANNENDAK – BRUIN

Beschrijving

20L Dak waterdicht maken verf

20L Tegelverf (handdroog in 6 uur)

Product Foto

Productnaam

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-5L

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Sikagard Dakbescherming, Waterdicht maken, kleurloos voor daken, lange termijn bescherming…

Beschrijving

20L Dak waterdicht maken verf

Product Foto

Productnaam

VERF DAKCOATING 20 LITER PANNENDAK – BRUIN

Beschrijving

20L Tegelverf (handdroog in 6 uur)

Toepassing en prijs van tegelverf

Voor een goede pleisterlaag en om het aanbrengen van de tegelverf te vergemakkelijken, is het raadzaam te werken tijdens dagen zonder wind en zonder al te veel warmte. Hoe breng ik de tegelverf aan? Hoeveel kost deze verf?

Voorbereiding van de ondergrond vóór het aanbrengen van een verf voor klei- of betontegels

Om het aanbrengen van een schilderij te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat het werk in de loop van de tijd weerstand biedt, is het noodzakelijk het te schilderen oppervlak goed voor te bereiden. Het dak moet dus gezond en schoon zijn. Dit is wat u moet doen tijdens deze stap:

 • Controleer de staat van de tegels: zij moeten in goede staat zijn. Vervang gebroken tegels en vul de ontbrekende aan. Controleer of het dak geen plekken heeft waar regenwater kan infiltreren. Als die er zijn, repareer ze dan.
 • Maak het pannendak schoon: gebruik een brede borstel. Als u het werk aan een vakman toevertrouwt, kan hij of zij een hogedrukreiniger gebruiken. Breng een antischuimmiddel en een waterafstotende behandeling aan. U kunt het ook gebruiken om de dakgoten schoon te maken.

Professionals geven u een gratis schatting van uw schilderwerk

Aanbrengen van verf op betonnen of aardewerken tegels

Nadat de tegels zijn gedroogd, is het nu tijd om de verf aan te brengen. Dit kan worden gedaan met een langharige roller of een spuitpistool. Deze tweede, eenvoudigere optie maakt een uniforme toepassing mogelijk. Als u geen spuitpistool hebt, kunt u er een huren.

Gewoonlijk zijn twee verflagen nodig voor een pannendak. Raadpleeg echter de instructies op het verfblik. Laat ongeveer 24 uur tussen de lagen. Het is van essentieel belang het dak te zandstralen voordat de laatste verflaag droogt, indien in uw dak geen droog zand is verwerkt.

Waar kan ik tegelverf vinden?

Tegelverf kan worden gekocht in online of fysieke bouwmarkten. Reken ongeveer 15 € tot 30 € per liter verf, of 5 € tot 20 € per m² voor een toepassing door uzelf.

Als je het werk aan een vakman toevertrouwt. De prijs kan gaan van 25 € tot 50 € per m², leveringen en installatie inbegrepen. Deze prijs kan echter variëren naargelang :

 • Het oppervlak van uw dak,
 • De hoogte van het dak,
 • Het werk dat gedaan moet worden,
 • De gekozen verf.

Als u een beroep doet op een vakman, vergeet dan niet om verschillende offertes te vragen en te vergelijken alvorens uw keuze te maken.