wandtegels Schilderij advies om goed te schilderen

  • Waarom uw wandtegels verven?
  • Het kiezen van uw muurtegel verf
  • Een wandtegel schilderen: de methode
  • Video: Hoe muurtegels verven

Het zou zonde zijn een wandtegel in goede staat te vervangen alleen maar om op te knappen. Een veel goedkopere oplossing zou zijn om gewoon een wandtegel te schilderen. Maar daarvoor is het beter om een goede methode te hebben en een beetje te oefenen. Heb je advies nodig? Laat ons u meer vertellen over het schilderen van een wandtegel.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom uw wandtegels verven?

Het is heel gewoon voor een huiseigenaar om moe te worden van oude of zeer kleurrijke wandtegels. Dit kan gebeuren wanneer u een huis koopt of omdat uw smaak voor decoratie in de loop der tijd is geëvolueerd.Het probleem is dat het vervangen van een tegel duur is. Het is dus zonde om een tegel in goede staat te vervangen. Integendeel, door een wandtegel te schilderen kunt u het ontwerp ervan veranderen en de tegel renoveren tegen een lagere kostprijs (Vraag gratis offertes van vakmensen voor het schilderen van uw wandtegels).

Gelooft u ons, wij onderschatten vaak het effect van een wandtegelschilderij op de decoratie van een kamer. Je kunt net zo goed verbaasd zijn over het resultaat! Vind onze selectie van muurtegelverven hieronder:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

tegelverf keuken badkamer hars meubel renovatie – Ral 5021 Bleu D’eau – Kit…

Polyurethaanverf fluweel aspect Aqua wandtegels -…

Beschrijving

1kg keuken & badkamer tegelverf

750ml Polyurethaanverf velours aspect wandtegels (antracietgrijs)

Product Foto

Productnaam

tegelverf keuken badkamer hars meubel renovatie – Ral 5021 Bleu D’eau – Kit…

Beschrijving

1kg keuken & badkamer tegelverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Polyurethaanverf fluweel aspect Aqua wandtegels -…

Beschrijving

750ml Polyurethaanverf velours aspect wandtegels (antracietgrijs)

Het kiezen van uw muurtegel verf

Als u een wandtegel wilt verven, is de eerste stap de juiste verf te kopen. Niet alle verfsoorten zijn geschikt voor wandtegels.

Er zijn twee hoofdoplossingen als het gaat om muurtegelverf:

  • Tegelhars: die zal bestaan uit een grondlaag van acrylverf, vervolgens de toepassing van een speciale hars.
  • Tegelverf: deze bestaat uit het aanbrengen van twee lagen speciale tegelverf.

Controleer in ieder geval of de tegelverf die u koopt compatibel is met uw soort tegel.

Schilders in uw regio zullen u een gratis prijsopgave geven voor uw tegelverf >>

Een wandtegel schilderen: de methode

Net als het schilderen van een vloertegel (zie hier voor onze methode! ), vereist het schilderen van een wandtegel een heel specifieke techniek.

Dit zijn de verschillende stappen die u moet doorlopen:

1) Voorbereiding van de wandtegel

Om te beginnen, moet je de tegels voorbereiden. Het is onmogelijk een tegel te schilderen die niet perfect schoon en droog is. U reinigt dus eerst uw wandtegels en verwijdert alle vlekken en oneffenheden.

Gebruik zo nodig een ontvettend product om alle vetvlekken te verwijderen, die een goede hechting van de verf zouden verhinderen.

2) Schuren van wandtegels

Om de verf gemakkelijker te laten hechten, kunnen de tegels licht worden geschuurd met een fijn schuurmiddel. Werk voorzichtig, zonder aan te dringen, om krassen op de tegels te voorkomen.

Nadat het gehele oppervlak is geschuurd, de wandtegels ontstoffen en afspoelen. Afvegen en laten drogen alvorens de verf aan te brengen.

3) De onderlaag voor wandtegels

Voor de meest poreuze tegels is het aan te bevelen een speciale tegelonderlaag aan te brengen. Dit blijft optioneel als uw muurtegelverf van hoge kwaliteit is.

De grondlaag wordt op dezelfde manier aangebracht als tegelverf (zie het volgende hoofdstuk voor meer informatie).

4) Aanbrengen van muurtegelverf

Zodra uw grondverf perfect droog is, kunt u eindelijk uw tegelverf aanbrengen.

Muurtegelverf wordt aangebracht met een roller voor grote oppervlakken, en met een kwast voor moeilijk bereikbare plaatsen. Voor een perfect resultaat moet u niet vergeten de passen te kruisen en de verf goed uit te rekken.

Het schilderen van een wandtegel gebeurt systematisch in twee lagen, om een onberispelijk resultaat te verkrijgen. Vergeet niet om tussen de lagen de nodige tijd te laten drogen (meestal een nacht).

5) De afwerkingen

Zodra uw tweede verflaag droog is, kunt u verder gaan met de afwerking. Heel vaak zal het nodig zijn de voegen opnieuw te doen voor een kwaliteitsafwerking.

Maar als uw voegen nog in perfecte staat zijn, waarom ze dan niet gewoon opnieuw verven? Ontdek onze gezamenlijke schildermethode op deze link!

Het is voorbij. Je wandtegel is perfect overgeschilderd. Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is genieten van uw nieuwe inrichting en nadenken over uw volgende schilderbeurt.

Heeft u ook advies nodig over hoe een tegelvloer te schilderen? Klik op de link en ontdek al onze tips!