Wat verdient een schilder netto?

Tens of thousands of people work as painters in the Netherlands. But how much do they earn on average? In this article, we take a look at what net income a painter can expect in the Netherlands.

Wat is een schilder?

Schilderen is een beroepsgroep die zich bezighoudt met het maken van beelden op hout of andere materialen. Je schildert om je ideeën en gevoelens uit te drukken, om iets tot leven te brengen. Aan het werk ga je vaak met potlood, akkerstok of brons. Schilders worden in Nederland gemiddeld verdienstelijk per uur. In 2018 was dat ongeveer € 17,60.

Wat verdient een schilder?

Een schilder verdient op dit moment gemiddeld €25.000 netto per jaar. Dit is afhankelijk van het uurloon en de omvang van het werk dat wordt gedaan.Wat zijn de goederen die een schilder nodig heeft?

Een schilder verdient in ongeveer het volgende opzicht:

-Een goede broek of jurk (ze zijn vaak goedkoop)
-Een sterk mes en een schep
-Paint, olie of andere verfstoffen
-Werkboekje of een plan van wat je gaat doen

Dit zijn de meest voorkomende goederen die een schilder nodig heeft. Sommige schilders kunnen ook graag een camera of tablet meebrengen, omdat ze daarmee beter kunnen werken.

Waar vindt deze informatie staan?

In het artikel “Wat verdient een schilder netto?” vind je op onze website verschillende informatie over schilders en hun verdiensten. Zo lees je wat de gemiddelde huurprijs van een schilder is en wat de tips zijn om meer te verdienen als schilder.

Wat zijn de verschillende tarieven?

Het nettoloon van een schilder hangt af van de ervaring, het aantal uren per week dat je schildert en de werkzaamheden die je verricht. Een startersschilder zal gemiddeld meer verdienen dan een ervaren schilder. Er zijn verschillende tarieven voor schilders. Je kunt bijvoorbeeld weten dat een startersschilder gemiddeld circa €1250 per jaar netto betaald. Een ervaren schilder kan dit bedrag wel twee keer zo snel opbrengen.

 

offerte schilderwerken