Wilt u een moderne en lgante decoratie aannemen voor de inrichting van uw huis? Hier lintrt om gebruik te maken terracotta verf.

  • Kenmerken van terracotta verf
  • Manieren om terracotta verf te integreren
  • Terracotta: zeer trendy op het gebied van decoratie

In uw huis, ongeacht de kamer, kan terracotta verf gemakkelijk op de muren worden aangebracht. Daarnaast kunt u ook kiezen voor decoratieve voorwerpen in terracotta of een woonkamer in terracotta. Met dit soort verf kunt u ook een goed ingerichte terracotta kamer krijgen. Maar dat is nog niet alles! Deze tint gaat wonderwel samen met diverse andere kleuren.

Vraag een gratis prijsopgave voor uw decoratieve schilderwerken

Kenmerken van terracotta verf

De terracotta tint komt voor in de grote familie van sinaasappels. Het is een combinatie van rood en geel, beide zacht en warm. Deze verfkleur is gecodeerd in de Panton design kleurenkaart met referentie 16-1526. Het is verkrijgbaar in verschillende tinten, variërend van licht tot donker. Hij lijkt op de kleur van terracotta bakstenen. Bovendien is terracotta een Italiaanse naam die is afgeleid van terracotta. Het dichtstbijzijnde voorbeeld dat de kleur terracotta illustreert, is de kleur van de klei van tennisbanen.Net als elke verf heeft ook deze verschillende afwerkingen, namelijk mat, glanzend, fluweel en satijn. Maar bij deze kun je de kleur het beste benadrukken door te kiezen voor mat en fluweel. Met de terracotta kleur kunt u perfect de oranje kleur toevoegen zonder uw binnenhuisdecoratie te verpesten. Inderdaad, deze kleur is enigszins verguisd omdat het slechte smaak vertegenwoordigde in de jaren ’70. Zijn kleur is gemakkelijker te integreren in een terracotta woonkamer.

Manieren om terracotta verf te integreren

Ongeacht het in te richten interieur, kunt u alle elementen van de terracottakleur gebruiken om uw huis te verfraaien en te versieren.

La terracotta om uw muren te schilderen

Als u kiest voor een klassiek interieur, gebruik dan een gedessineerd terracottakleurig behang om het decor in evenwicht te brengen. Inderdaad, in combinatie met de juiste verlichting komt uw entree, woonkamer of slaapkamer perfect tot zijn recht. Aarzel niet om te goochelen met materialen en voeg een vleugje fluweel, metaal of zelfs stro toe aan de rest van het decor. Elk element in combinatie met terracotta decoratieve muurverf zorgt voor een natuurlijke, chique en bohemienachtige sfeer, in overeenstemming met de laatste trends.

Gebruik terracotta stoffen

Terracotta past mooi bij uw woningtextiel zoals kussens, dekens, dekbedovertrekken en handdoeken. Bovendien gaat het heel goed samen met meer sobere kleuren zoals beige of zwart. U kunt zelfs trendy geometrische patronen gebruiken. Net als muren zullen terracotta stoffen uw kamer opfleuren door ze te associëren met voorwerpen van een andere kleur.

Sommige terracotta voorwerpen

Voor een interieur vol charme en schoonheid kiest u een meesterwerk met een terracotta sfeer. In uw eetkamer, bijvoorbeeld, installeer terracotta stoelen. Deze kleur zal uw kamer tot leven brengen en een vleugje originaliteit geven. Om uw keuken op te fleuren, waarom zou u geen roze beige kroonluchter toevoegen voor een lichte en gezellige ruimte ? Voor een omgeving die zowel chic als rustiek is, kiest u voor terracotta vloertegels. Een vleugje donkerkleurige meubelen maakt uw inrichting compleet.

Professionals in uw omgeving zullen u een gratis prijsopgave geven voor uw schilderwerk.

Terracotta: zeer trendy op het gebied van decoratie

Een intense en warme tint, terracotta verf blijkt zeer trendy te zijn. Het verwarmt uw interieur en geeft het een charmante sfeer. Het imiteert een aardse tint en is een uitnodiging om terug te keren naar je wortels. Durf deze kleur te gebruiken om meer gezelligheid te geven aan het interieur van uw woning.

Er zijn duizend manieren om terracotta in uw decoratie te integreren, of het nu op muren, als decoratieve accessoires of op meubels is. Je moet alleen weten hoe je kleuren slim combineert. Deze karaktervolle kleur is een tijdloze tint en is erg trendy geworden.