zeelt schilderkunst en nutsvoorzieningen

  • Gebruik waterbestendige verf om vocht tegen te gaan.
  • Hoe verf étanche aan te brengen ?
  • Prijs van watervaste verf

Eenvoudig gezegd is watervaste verf een vochtwerende verf, ook wel waterafstotende verf genoemd. Het kan zowel binnen als buiten en op verschillende soorten ondergronden worden aangebracht. Zoals de naam al aangeeft, is het een verf die ondoordringbaar is voor alle vormen van vocht. Het waterdichte karakter van de verf maakt het tot een essentiële coating die door veel ambachtslieden zeer op prijs wordt gesteld.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Gebruik waterbestendige verf om vocht tegen te gaan.

Omdat watervaste verf relatief duur is, wordt deze alleen gebruikt in vochtige ruimten. Dit kan de badkamer, wasruimte of keuken zijn. Buiten wordt het gebruik ervan aanbevolen voor muren die bijzonder gevoelig zijn voor vocht, zoals poreuze muren. In principe glijdt het water over het oppervlak van de verf en verwijdert tegelijkertijd vlekken of vuil. Watervaste verf is dus watervast en zelfreinigend.Waterafstotende verf heeft een groot aantal eigenschappen, namelijk:

  • Kan worden gebruikt op alle ondergronden: cement, pleister, baksteen, beton, enz.
  • Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik,
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten,
  • Droogtijd ca. 2 uur,
  • Wasbaar,
  • Toepasbaar als preventieve of curatieve maatregel.

Het aanbrengen van dit type verf verschilt niet van andere conventionele verven. Voor een ideale muurverf moeten de toepassingsstappen worden gevolgd.

1. Maak uw muur schoon

Net als andere verven moet watervaste verf worden aangebracht op een schone, gezonde muur. In feite moeten alle onvolkomenheden, zoals scheuren of vuil op uw muur, worden hersteld voordat u gaat schilderen. Als uw muur door vocht is aangetast, moet u hem eerst schoonmaken. Een beetje schuren kan nodig zijn, evenals het aanbrengen van een schimmelwerend middel. Vergeet niet alle sporen van vocht te verwijderen voordat u de verf aanbrengt.

2. Watervaste verf aanbrengen

Na een goede schoonmaakbeurt is de muur klaar om geschilderd te worden. Je hebt geen grondverf nodig om vochtwerende verf aan te brengen. In sommige gevallen wordt waterafstotende verf gebruikt als grondlaag.

Gebruik een roller om brede oppervlakken te schilderen en een kwast om moeilijk bereikbare hoeken te bereiken. Voor de beste resultaten kunt u overwegen om verticale en horizontale bewegingen af te wisselen. U hebt ongeveer één tot twee lagen nodig voor een goede toepassing van watervaste verf. Meerdere lagen zijn zelfs nodig als het een poreuze muur is. Als de sporen van vochtigheid hardnekkig zijn, laat u het drogen voordat u de volgende laag aanbrengt.

3. Het leggen van een bedekking

Als u van plan bent muurbekleding aan te brengen, was de muur dan en laat hem drogen voordat u de bekleding aanbrengt. U hoeft zich geen zorgen te maken, want vochtwerende verf is perfect afwasbaar. Als u waterafstotende verf als grondlaag hebt gebruikt, is het raadzaam een speciale vochtwerende verf voor dienstruimten te gebruiken.

Ontvang 5 gratis offertes voor uw schilderwerken

Het is belangrijk te weten dat waterafstotende verf, in vergelijking met andere soorten verf, vrij duur is. Gelukkig kun je het alleen gebruiken voor ruimtes zoals de douchecabine. Het kan ook worden gebruikt voor het blad van de wastafel, het bad of de gootsteen. Zo kunt u uw investering beperken.

Hier volgt een overzichtstabel van de gemiddelde prijs van watervaste verf per liter.

Hoeveelheid Awards
1 liter Tussen 15 en 30 euro
2 liter 40 euro
Voor een hoeveelheid van +10 liter Vanaf 15 euro/liter

Omdat watervaste verf vrij duur is, kunt u het werk het beste aan een vakman toevertrouwen om de kleinste fout bij het gebruik te voorkomen. Uiteraard brengt dit extra kosten met zich mee.

U moet weten dat voor het aanbrengen van waterafstotende verf de schilder u gemiddeld tussen 15 en 30 euro per m² zal aanrekenen. Dit betekent dat u er de prijs van de nodige liters verf bij moet optellen. Maar het is zeer aan te bevelen voor een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet.