19 Prachtige groene buitenverfkleuren om uw huis er fantastisch uit te laten zien

Bent u een fan van de kleur groen? Of misschien heb je ervaren verf peeling en uw exterieur behoefte aan een frisse laag verf. Verfrissend en rustgevend voor het oog, deze natuur-geïnspireerde tint maakt een grote exterieur huis kleur. Als je hebt nagedacht over het gebruik van groen als uw exterieur huis kleur, kan je jezelf overweldigd door de grote verscheidenheid van kleur keuzes.

Een huis geschilderd met meerdere groene buitenverf kleuren

Van donkergroen en aards groen tot gedempt saliegroen, er zijn veel opties voor groene buitenverfkleuren, dus het vinden van de juiste tint om uw huis mooi aan te vullen kan een hele klus zijn.

Populaire merken hebben hun eigen kijk op de kleur en elk heeft verschillende exterieur huiskleuren voor u om uit te kiezen. Om u te helpen de perfecte tint voor uw huis te vinden, hebben we 21 van de beste groene buitenverfkleuren van verschillende merken samengesteld.



Sherwin Williams Groene Buitenverf Kleuren

1. Rijk blauwgroen, Cascades

SW 7623
Cascades

Cascades van Sherwin Williams is een tijdloze en rijke blauwgroene tint die een aardse elegantie uitstraalt. Omdat de kleur vrij diep is, past hij goed bij meer neutrale, ingetogen versieringen. Armaturen en accenten met een houten afwerking vullen deze groene buitenverfkleur goed aan.

2. Deep Forest Green, Olympic Range

SW 7750
Olympisch bereik

De Olympic Range van Sherwin Williams bestaat uit een middeldonkere kleur groen. De kleur heeft grijze ondertonen en is perfect als u geen fan bent van felle groentinten. Hij werkt goed als accent bij lichtere neutrale tinten die deze kleur groen op de voorgrond brengen.

3. Gedroogde tijm

SW 6186
Gedroogde tijm

Gedroogde tijm van Sherwin Williams is de kleur die u zoekt als u groene buitenverfkleuren wilt die sereniteit uitstralen. Net als de vorige optie heeft deze kleur ook grijze ondertonen. Het kan goed werken als uw primaire buitenverf of als een accentkleur bij neutrale tinten.

4. Warm-arme tint, Anoniem

SW 7046
Anoniem

Anonymous van Sherwin Williams is geen uitgesproken groene kleur, maar heeft een groene ondertoon met een warme aardetint. Het interessante aan deze complexe tint is dat de kleurwaarneming varieert afhankelijk van de omgeving. Als je weelderig groen rondom je woning hebt, verschijnt het als grijsachtig saliegroen.

5. Zacht groen, wilgenboom

SW 7741
Wilgenboom

Willow Tree van Sherwin Williams kan worden omschreven als een gemiddelde lichte tint geelgroen. De zachte groene kleur geeft uw huis een rustgevende uitstraling van buitenaf. Lichte kleuren zoals witte of lichtgrijze accenten en sierlijsten kunnen de uitstraling verder versterken.

6. In de schaduw gegroeide

SW 6188
Schaduwgewassen

Shade-Grown is een middeldonkere kleur groen met grijze ondertonen. De kleur is geschikt voor mensen die willen voelen alsof ze worden omringd door een bos van bomen. Gebruik met donkere kleuren zoals zwart of donkergrijs versterkt de sfeer nog meer, terwijl lichtere neutrale kleuren de kleur kunnen uitbalanceren.

7. Cornwall leisteen

SW 9131
Cornwall Leisteen

Cornwall Slate van Sherwin Williams is een lichtere grijstint met een groene ondertoon. Het is de perfecte tint voor u als u Shade-Grown te donker vindt. Het meer neutrale groen voelt natuurlijk en bescheiden aan, waardoor het goed past bij voorstedelijke huishoudens met een weelderige omgeving. Als u op zoek bent naar grijsgroene buitenverfkleuren, kan deze prachtige tint de juiste zijn.

8. Evergreen Mist

SW 9130
Evergreen Fog

Evergreen Fog verdiende de goedkeuring van Sherwin Williams door haar kleur van het jaar te worden. Het product is een rustgevende tint die een zacht groen-grijs is met blauwe ondertonen. De kleur past bij wellness- en natuurthema’s die de trend zijn geworden in buitenverfkleuren. Voor een rustiger vibe, de kleur is het beste gepaard met lichtere accenten en trimmen die een pop van kleur te bieden.

Benjamin Moore Groene Buitenverf Kleuren

9. Zwarte Bosgroen

Zwarte Woud Groen
HC-187

Benjamin Moore’s Black Forest Green is een diepe, donkere tint groen die een opvallende en toch comfortabele uitstraling heeft. Deze kleur maakt deel uit van het Historic Color gamma van het merk. Geïnspireerd door de monumenten van Amerika, is de kleur ideaal voor huizen uit het Victoriaanse tijdperk, maar past ook goed bij huizen in moderne stijl.

10. Sussex groen

Sussex Groen
HC-109

Een andere iconische kleur uit Benjamin Moore’s Historic Color collectie is de Sussex Green. De kleur wordt beschreven als een slanke olijfgroen met hints van houtskool zwart. Deze veelzijdige kleur groen geeft de buitenkant van uw huis een verfijnde en geraffineerde touch zonder te extra te zijn. Het is het beste in combinatie met sierlijsten en accenten in een donkerder tint.

11. Egeïsche olijf

Egeïsche olijf
1491

Aegean Olive is een aardetint groen met rijke bruine ondertonen voor een rustieke maar elegante bruingroene tint. De kleur is natuurlijk en opbeurend bij toepassing op de buitenkant van uw huis. Hoewel deze tint in 2021 de kleur van het jaar was, blijft het een favoriet onder huiseigenaren vanwege de rustgevende sfeer.

12. Elegante aardetint, Sage Mountain

19 prachtige groene buitenverfkleuren om uw huis er fantastisch uit te laten zien 1

Een tijdloze taupe tint met een groene ondertoon, Benjamin Moore’s Sage Mountain maakt deel uit van hun Classic Color Collection. Deze veelzijdige kleur kan lichtere versieringen en accenten aanvullen om zijn charme te versterken. Ongeacht de architectonische kenmerken van uw huis, traditioneel of modern, kan deze kleur perfect passen bij uw exterieur.

13. Diepe kreek

Deep Creek
1477

Deep Creek van Benjamin Moore, omschreven als een krijtachtige bruine tint, heeft een grijze en groene ondertoon die het het gevoel geeft van aardse elementen in donkere bossen. Hij werkt het best met donkere, gedurfde versieringen en accenten die zijn ware potentieel naar voren brengen. De tint is veelzijdig en kan worden gebruikt voor zowel traditionele als eigentijdse huizen in de voorsteden.

14. Teal, Hidden Falls

Verborgen watervallen
714

Hidden Falls van Benjamin Moore is een diepe, donkere tint met rijke groene ondertonen. De elegante kleur doet denken aan een dicht groen bos, waar je een verborgen waterval zou kunnen ontdekken. Hij past het best bij met hout afgewerkte accenten, en kan ook worden gecombineerd met donkere neutrale tinten zoals donkergrijs en zwarte boorden.

Behr Groene Buitenverf Kleuren

15. Zilverachtig groen, doorgang

BREEZEWAY
MQ3-21

De kleur Breezeway is uitgeroepen tot Behr’s Kleur van het Jaar, en het is niet moeilijk te zien waarom. De zeeglasgroene tint belichaamt het gevoel van een frisse bries bij de oceaan. De koele ondertonen geven een gevoel van rust aan de buitenkant van uw huis. Ondanks de subtiele en lichte tinten valt de kleur op en bekoort hij het oog.

16. Pastorale

PASTORAL
PPU10-20

Pastoral van Behr is een middeldonkere kleur groen met grijze ondertonen. Het is een aardse groene kleur van Behr die zich onderscheidt van de rest. De neutrale tint is een mix van grijs en groen. Het kan worden gebruikt als de primaire buitenkleur, hoewel het ook kan werken als een accent voor lichtere buitenkleuren van Behr zoals Sawgrass (zie hieronder).

17. Sawgrass

SAWGRASS
N350-2

Sawgrass is een chromatische grijze tint van Behr met groene ondertonen. De tint verhoogt de uitstraling van uw huis en onderscheidt het van andere huizen. Het is een van de beste groene buitenverfkleuren die een contrast vormen met donkerder gekleurde sierlijsten en accenten.

18. Gedempte salie

GEDEMPTE SALIE
N350-5

Een andere kleur in Behr’s palet van groene buitenverfkleuren is de kleur Muted Sage. De kleur heeft zachte groene ondertonen die een troostend en sereen gevoel creëren. Saliegroen staat al bekend als een rustgevende kleur voor de ogen, en deze kleur van Behr gaat nog een stapje verder. In combinatie met lichte neutrale tinten kan het nog beter tot zijn recht komen.

19. Grasland Savannah

GRASRIJKE SAVANNE
N340-5

Als u Grassy Savannah voor het eerst ziet, bent u misschien een beetje in de war. De complexe kleur van Behr is een mix van groen, grijs, geel en een vleugje bruin. De overheersende kleur hangt af van wat je als accent gebruikt. Hij past goed bij lichte en donkere neutrale kleuren.

Waarom groene buitenverfkleuren zo populair zijn

Of u nu een schaduw die uw huis geeft een serene esthetiek of liever een diepe en gedurfde kleur die een statement maakt, het spectrum van groen heeft iets voor iedereen.

Groene buitenverf kleuren kunnen uw huis een aardse uitstraling geven, waardoor het meer gastvrij en warm aanvoelt. De tint is perfect ongeacht de omgeving of architecturale stijl van uw huis.

Een huisje geschilderd met groene buitenverf kleuren

Hoe uw huis te accentueren en te contrasteren met groene kleuren

Bij het bepalen van buitenhuiskleuren voor accenten en sierlijsten, is het altijd handig om een kleurenwiel te raadplegen. Het oorspronkelijke groen is een secundaire kleur die is gemaakt van blauw en geel. Dit zijn twee kleuren die altijd goed gaan met groen, zolang je het niet overdrijft.

De gemakkelijkste manier om groene buitenverfkleuren te accentueren is om lichte neutralen zoals wit en grijs te gebruiken. Bepaalde tinten groen, vooral donkere kleuren, werken goed met donkere accenten zoals zwart en donkergrijs. Het toevoegen van hout afwerking accenten is een andere truc voor het geven van uw huis een op de natuur gebaseerde thema.

De beste groene buitenverf kleuren inpakken

Er is veel om over na te denken bij het kiezen van exterieur huis kleuren. Het beperken tot een kleur betekent niet dat uw werk is gedaan, omdat een enkele kleur kan bieden zo veel variaties! We hopen dat we je een voorsprong hebben gegeven in het vinden van de beste groene buitenverf kleuren om je huis mee te schilderen dit jaar.

Als u niet zeker weet of u al verkocht bent aan de kleur groen voor de buitenkant van uw huis, bekijk dan deze lijst van 27 Populaire Sherwin Williams Buitenverf Kleuren om te zien of een andere kleur u meer aanspreekt.

Bekijk onze Buitenschilderwerk pagina voor nog meer informatie over buitenschilderwerk, verf en producten.