Beste Airless Verfspuiten 2020 – Beoordelingen en Top producten

Als u serieus overweegt een airless verfspuit te gebruiken, dan maakt u een goede keuze. Met de beste airless verfspuit kunt u in de helft van de tijd van een verfborstel of roller schilderwerken uitvoeren. Het is ook een zeer veelzijdig hulpmiddel omdat u de druk kunt aanpassen aan uw behoeften en omdat u verschillende tips kunt kopen voor verschillende soorten vloeistoffen zoals latex en vernis. Kortom, er zijn vele redenen om een airless verfspuit te kopen! Als u niet specifiek op zoek bent naar een airless verfspuit, hebben we ook een koopgids voor verfspuiters in het algemeen geschreven.

Het goede nieuws is dat er genoeg airless verfspuiten op de markt zijn waar u uit kunt kiezen! Het slechte nieuws is dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welke het beste bij u past. Daarom raden wij u aan een kijkje te nemen bij onze airless verfspuiten beoordelingen. In combinatie met onze informatieve koopgids kunt u alle essentiële kenmerken ontdekken waar u naar moet zoeken, welke accessoires u wel en niet nodig heeft en nog veel meer. Het is leuk en gemakkelijk!

Gerelateerd: de verschillende soorten verpistolen5 Beste Airless verfspuiten – Beoordelingen 2020

Graco Magnum X7 Airless-verfpistool – Best Overall

Of het vermogen of de draagbaarheid voor u het belangrijkst is, bepaalt hoe goed een optie de Graco Magnum X7 is. Wij van onze kant houden van de kracht die deze airless verfspuit biedt. Start de machine op en u zult merken dat hij snel en betrouwbaar is met de optie om de druk aan te passen als dat nodig is. Het nadeel van de aangeboden kracht en prestaties is de grootte van het apparaat dat 19 x 15 x 37 inch is. Het is dus niet zo goed bewaarbaar als sommige andere opties op de markt. Ondanks het gewicht van 26 pond is het vrij draagbaar met een set wielen en een handvat. Er zijn echter ook producten met een groter formaat verkrijgbaar.

Bij veel verfspuiters is het nodig om de verf te verdunnen om zelfs maar een halfdecent resultaat te krijgen. Gelukkig is dit niet het geval met de Graco Magnum X7 en dit bespaart veel tijd en moeite. Hoewel overspuiten met dit product niet te veel telt, wordt er toch nog wat opgeruimd om na het spuiten te doen! Om deze reden zult u de tuinslangaansluiting zeer op prijs stellen, die erg handig is. Het schoonmaken van deze airless verfspuit vergt wel wat tijd en geduld, maar de kwaliteit van de geproduceerde spuit maakt dit een kleine prijs om te betalen. Dit is de optie om voor te gaan als u behoefte heeft aan hoogwaardige resultaten en weinig nadelen.

Al met al is dit de beste airless verfspuit voor professioneel en thuisgebruik in 2020.

Voordelen

 • Opstarten is zeer snel en eenvoudig
 • Verfverdunning is niet vaak nodig
 • Reiniging wordt vergemakkelijkt met de tuinslangaansluiting
 • De wielen en het handvat maken deze omvangrijke eenheid iets draagbaarder.

Nadelen

 • Nogal een grote en zware eenheid die niet de meest opbergbare is…
 • Schoonmaken kan enige tijd duren, maar is de moeite waard

Graco Magnum X5 Airless verfspuitmachine

De Graco Magnum X7 is een geweldige optie, maar een iets minder dure optie is de Graco Magnum X5! Wat is dan het verschil tussen deze twee hoogwaardige airless verfspuiters? Een van de belangrijkste verschillen is dat de X5 geen wagen met wielen bevat. Hij is dus minder draagbaar dan de X7, hoewel hij met ongeveer 20 pond iets lichter is. Hoewel hij geen prijzen zal winnen voor zijn esthetische aantrekkingskracht, is het de prestatie die er het meest toe doet! Hij heeft de meeste van dezelfde hoofdkenmerken, inclusief de instelbare druk. Dit is vooral handig wanneer u verschillende soorten oppervlakken op verschillende afstanden spuit.

Het belangrijkste probleem waar mensen mee te maken hebben als het gaat om verfspuiten is overspuiten. Terwijl dit product wel wat overspuiten produceert, is het bij lange na niet zo veel als sommige van de meer budgettaire opties. Het is nog steeds een goed idee om die kostbaarheden te verdoezelen met plastic bladen, maar de schoonmaak zou niet zo uitgebreid moeten zijn. Plus, wordt het schoonmaken gemakkelijker gemaakt met de tuinslang aansluiting op het apparaat. We waarderen ook dat er een filter in het handvat zit dat het effect van verstopping beperkt. Net als de X7 heeft de X5 een sterke constructie met sommige delen van plastic en andere van metaal. Het moet duurzaam blijken te zijn en lang meegaan.

Voordelen

 • Instelbare druk voor verschillende soorten verfspuiten
 • Overspray is veel minder dan budget airless verfspuiten
 • Verstopping wordt gereduceerd met het in-handfilter
 • Duurzaam gebouwd, dus dit is een goede investering

Nadelen

 • Niet de meest draagbare optie zonder wielen
 • Nogal een lelijk uitziend ontwerp

Wagner Flexio 590 verfspuit – Beste waarde

Een iets andere optie dan die van Graco, de Wagner Flexio 590 is een handheld airless lakspuit. Als zodanig is het een zeer draagbare optie en weegt het slechts 2,1 lbs met afmetingen van 15,9 x 6,7 x 13,9 inch. Wij denken dat dit de Flexio 590 ideaal maakt voor zowel binnen als buiten. Het is dus een vrij veelzijdig gereedschap en dat blijkt ook uit de 9 verschillende snelheden die het biedt. Of u nu details wilt toepassen of de klus snel wilt klaren, u kunt het zonder problemen klaren.

Dit is naar onze mening de beste handheld airless verfspuit voor het geld en dit is duidelijk in de correlatie tussen vermogen en prijs. Ondanks de lage prijs is het vermogen van de Flexio 590 zeer goed en wordt de waarde nog verder verhoogd door de bij de aankoop inbegrepen spuitkoppen en bekers. Maar je hebt gelijk als je denkt dat er wat nadelen aan verbonden zijn met dit product. Met name de overspray die wordt geproduceerd is een probleem, wat betekent dat een zeer goede voorbereiding en reiniging nodig is om mogelijke problemen te voorkomen. Bovendien is het reinigen niet eenvoudig vanwege de vele kleine onderdelen. Wij zijn van mening dat dit hoogwaardige product het meest geschikt is voor degenen die nieuw zijn in het spuiten van verf, omdat het gemakkelijk te gebruiken is.

Voordelen

 • Zeer veelzijdig omdat het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt
 • Lichtgewicht waardoor het comfortabeler is om te vervoeren en te gebruiken
 • Het aangeboden vermogen is zeer goed voor de prijs

Nadelen

 • Er is meer overspray dan we graag willen…
 • Niet erg gemakkelijk te reinigen door de vele verschillende onderdelen

HomeRight Power-Flo Pro 2800 Verfpistool

Met een 1/2 PK motor en 2800 PSI is de HomeRight Power-Flo Pro 2800 een van de krachtigere airless verfspuiters die we zijn tegengekomen. Daarom is het belangrijk dat het apparaat stabiliteit heeft bij het spuiten, wat wordt aangeboden door de twee metalen poten. In het bijzonder raden wij dit product aan voor doe-het-zelvers die verschillende projecten moeten aanpakken. Hoewel het een krachtige airless verfspuit is, vereist het toch het verdunnen van dikkere verven, wat tijdrovend kan zijn. Dit is echter een veel voorkomend probleem met dergelijke producten en is nog erger met goedkopere opties dan dit.

Een ander ding dat we erg leuk vinden aan de HomeRight Power-Flo Pro 2800 is dat het zeer snel spuiten dekking biedt met maximaal .24 gallons per minuut. Ondanks de snelheid is het eigenlijk een zeer eenvoudige verfspuit om te gebruiken. Met name het reinigen is erg handig, vooral in vergelijking met sommige andere producten op de markt. Een gemeenschappelijk thema onder consumenten lijkt het gebrek aan richtlijnen te zijn als het gaat om het opzetten van het product voor de eerste keer. Dit kan iets zijn om in gedachten te houden als u nieuw bent in het gebruik van een airless verfspuit. Kortom, het werkt goed en we zijn blij met het resultaat.

Voordelen

 • Laag profielontwerp en metalen poten zorgen voor stabiliteit
 • Biedt uitstekende kracht en snelheid
 • Gemakkelijk te gebruiken en te reinigen

Nadelen

 • Verdunning van dikkere verven waarschijnlijk nodig
 • Opstelinstructies zijn niet de beste en kunnen complicaties veroorzaken.

Graco Magnum 257025 verfspuitmachine

Graco staat bekend om de productie van topkwaliteit verfspuiten, zoals blijkt uit de drie Graco Magnum-producten in onze top 5-lijst! In dit geval is het de Graco Magnum 257025 waar we naar kijken. Deze airless verfspuit heeft alle belangrijke kenmerken waar we naar zouden zoeken. Allereerst is er de volledig instelbare druk waarmee u de verfstroom voor verschillende soorten projecten kunt regelen. Met een constructie van metaal en kunststof is dit een stevige airless verfspuit. Met een roestvrijstalen zuigerpomp kunt u de verf onder hoge druk spuiten en hoeft u zich geen zorgen te maken over slijtage. Het heeft echter wel moeite met dikke verf, dus die moet wel verdund worden.

Dergelijke eigenschappen tellen mee en dragen bij aan het totale gewicht van 15 lbs. Dit is echter zeker niet de zwaarste airless verfspuit die we hebben beoordeeld. Het heeft een laag profiel wat helpt bij de stabiliteit voor een veiligere, comfortabelere werkomgeving. Soms zijn het de kleinere kenmerken die een product nog beter tot zijn recht laten komen. Een voorbeeld hiervan in het geval van de Graco Magnum 257025 zijn de ingebouwde opbergvakken voor de spuitaccessoires. Er is ook een PowerFlush-adapter voor aansluiting op uw tuinslang om het schoonmaken te vergemakkelijken, hoewel het schoonmaken nog steeds een behoorlijke hoeveelheid tijd in beslag neemt. Zoals u ziet, zijn er meer voor- dan nadelen aan dit product verbonden.

Voordelen

 • Instelbare druk voor het regelen van de verfstroom en uw projecten
 • Stevige, laaggeplaatste constructie die stabiliteit biedt
 • Een aantal leuke functies, waaronder ingebouwde opbergvakken

Nadelen

 • Dikke verf zal waarschijnlijk moeten worden verdund
 • Het schoonmaken kan enige tijd duren, maar het is het waard…

Koopgids

Als u op zoek bent naar een krachtige verfspuit dan is een airless verfspuit de juiste keuze! Aangedreven door een motor is een airless verfspuit in staat om verf onder hoge druk te spuiten. Als zodanig zijn ze ideaal voor iedereen die een groot oppervlak heeft om te schilderen, omdat de hoge snelheid veel tijd kan besparen.

5 Kenmerken om op te letten

Weet u niet zeker wat u moet zoeken in een airless verfspuit? Maak je geen zorgen! We kunnen nu kijken naar 5 mogelijkheden om uit te kijken in een airless verfspuit. Dit zal u helpen uw opties te beperken en een geweldig product te vinden dat past bij uw doe-het-zelf behoeften!

1.Vermogen

Zoals we al zeiden, staan airless verfspuiten bekend als krachtig. Hoeveel kracht je nodig hebt hangt echt af van wat je nodig hebt om te schilderen! Als je alleen maar kleine meubelstukken schildert, dan heb je waarschijnlijk niet veel vermogen nodig. Aan de andere kant zullen degenen die hele huizen schilderen (inclusief muren, plafonds, enz.) een product willen dat in staat is om een dergelijke taak uit te voeren. Voor dikkere verven is meer vermogen (of druk) nodig, dus dit is iets om rekening mee te houden. Anders moet u misschien zelf de verf verdunnen voordat u gaat spuiten, wat wel tijd kost. Met meer kracht komt meer snelheid, dus dit is een ander voordeel om over na te denken.

2. Volume

Het is niet zo duidelijk als de kracht, maar het volume is ook erg belangrijk als het gaat om verfspuiten. Het volume van de verf die een airless verfspuit kan vasthouden, bepaalt de grootte van het totale apparaat. Dus als u een kleiner, meer draagbaar product wilt, dan moet u misschien het volume van de verf die het kan vasthouden, opofferen. Dit betekent dat je het vaker moet bijvullen, wat frustrerend kan zijn als je haast hebt. Aan de andere kant, terwijl het hebben van veel volume betekent minder vullingen, zal de airless verfspuit groter en zwaarder zijn als gevolg. Zo heeft u een apparaat dat minder draagbaar en opbergbaar is. Het is dus de moeite waard om na te denken over uw specifieke situatie en wat het beste bij u past.

3. Instelbare druk en tips

Sommige verfspuiters hebben een instelbare druk, wat geweldig is omdat het flexibiliteit biedt voor verschillende soorten projecten. Het hebben van hoge druk kan betekenen dat het werk sneller gedaan wordt, terwijl lagere drukken het meest geschikt zijn voor kleinere, meer detailrijke klussen. Veel airless verfspuiten worden geleverd met tips waarmee u de vloei van de verf kunt veranderen. De tip die u kiest hangt echt af van het materiaal dat u spuit en de totale dikte. Spuittips kunnen na verloop van tijd het slachtoffer worden van slijtage, dus het is de moeite waard om de nodige stappen te nemen om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Dit omvat het gebruik van de juiste zachte borstel om de tips te reinigen en het reinigen van de filters na elk gebruik.

4. Metalen of kunststof constructie

Wanneer u een airless verfspuit koopt, wilt u deze misschien buiten, binnen of allebei gebruiken. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de constructie van het product. Veel producten op de markt zijn tegenwoordig gemaakt van kunststof. Dit is met name het geval voor kleinere, handverfspuiters die zijn ontworpen om te voldoen aan lage budgetten. Hoewel een kunststof constructie niet zo sterk en duurzaam is als metaal, kan de kans op een lichtgewicht product sommigen in de verleiding brengen om er voor te kiezen. Als u alleen kleinere dingen spuit, is een airless verfspuit met een kunststof constructie waarschijnlijk prima. Grotere projecten hebben echter baat bij sproeiers die van metaal zijn gemaakt. Ze kunnen beter omgaan met de kracht van de motor en zijn bestand tegen eventuele slijtage die kan optreden als je van plaats naar plaats met het product.

5. Grootte en gewicht

Hoewel het misschien geen ‘kenmerk’ is, zijn de grootte en het gewicht van een airless verfspuit niet minder belangrijk. Het product dat u kiest bepaalt waar u het mee naartoe kunt nemen en waar u het kunt opslaan. Omdat airless verfspuiten vrij krachtig zijn, hebben ze de neiging om groter te zijn dan bijvoorbeeld HVLP verfspuiten. Dit komt door de motor die ook gewicht toevoegt aan de totale eenheid. Vraag jezelf af of je al je spuitwerk op één plaats wilt doen of dat je je moet verplaatsen. Op basis hiervan kunt u wellicht beter kiezen voor een product met wielen en een handvat, zodat u zich gemakkelijker kunt verplaatsen. Houd er rekening mee dat dergelijke producten meestal een beetje meer kosten, maar ze zijn de moeite waard.

Veelgestelde vragen

Misschien is de beste manier om u te voorzien van de rest van de informatie die u nodig heeft over airless verfspuiten is met een FAQ-lijst. Hier vindt u de antwoorden die u zoekt!

V. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een airless verfspuit boven een kwast of roller?
A. Dit is een van de meest voorkomende vragen en gelukkig is het zeer eenvoudig te beantwoorden. Het gebruik van een airless verfspuit kan u tijd en energie besparen en zorgt voor een gladdere en betere afwerking. Hoewel ze meer kosten, maken deze verschillende voordelen ze de initiële investering meer dan waard, vooral als u het juiste product kunt vinden!

V. Hoe kan ik de beste verfspuitresultaten krijgen?
A. Het is belangrijk om vooraf een spuittest te doen om er zeker van te zijn dat u tevreden bent met hoe het er gaat uitzien. Zorg er ook voor dat u het doeloppervlak reinigt, zodat er geen vuil, olie of stof in de weg zit. Regelmatig reinigen van uw airless verfspuit zorgt ook voor betere resultaten, omdat verstopping tot een minimum wordt beperkt.

V. Is het echt nodig om veiligheidsuitrusting te dragen?
A. Ja! Verfdampen kunnen gevaarlijk zijn en de overspray die door veel airless verfspuiten wordt geproduceerd kan aanzienlijk zijn. Daarom raden wij u ten zeerste aan om beschermende kleding te dragen die uw hele lichaam bedekt, evenals een veiligheidsbril en een gezichtsmasker. Dit zorgt voor uw veiligheid en comfort bij het spuiten van verf, met name gedurende lange periodes.

V. Hoe vaak moeten de filters worden gereinigd?
A. Wij zijn van mening dat u de filters echt moet schoonmaken na elke keer dat u de airless verfspuit gebruikt. Dit zorgt ervoor dat ze de volgende keer dat u verf wilt spuiten, klaar zijn om te gaan. Bovendien zou het een langere levensduur van het product moeten betekenen.

V. Welke materialen kan ik gebruiken met mijn airless verfspuit?
A. U kunt alle soorten materialen spuiten, inclusief glans, vernis en emulsie. Het type materiaal dat u gebruikt, bepaalt het type spuitpunt dat nodig is. Het is een goede gewoonte om verschillende tips te hebben, zodat u verschillende projecten met veelzijdigheid kunt benaderen.

Conclusie

Zoals u ziet, bieden airless verfspuiten zoveel verschillende voordelen. Er zijn echter genoeg factoren waarmee u rekening moet houden voordat u die belangrijke aankoop doet! Gezien de functies zoals vermogen en instelbare druk zijn een goede plek om te beginnen. Vraag jezelf af of het product waar je naar kijkt draagbaar genoeg is voor je behoeften en of het voldoende vermogen biedt.

Gelukkig worden airless verfspuiten steeds beter en het resultaat is dat er vandaag de dag zoveel geweldige producten beschikbaar zijn. Wat uw budget ook is, er is een optie voor u. Vergeet niet om nog eens te kijken naar onze beoordelingen van airless verfspuiten, want deze behoren tot de allerbeste op de markt! Hopelijk, zult u binnenkort verf-spuiten met de beste van hen!

Inhoudsopgave