Radiator verven voor meer uitstraling

Als je je huis een make-over geeft kun je ook de radiator verven. Dat geeft de inrichting meer samenhang en zorgt ervoor dat alle kleuren goed op elkaar zijn afgestemd. Ook als een radiator lelijk wordt, als de verf afbladdert of als er roestplekken ontstaan, helpt een likje verf uitstekend. Je zult versteld staan hoeveel verschil een goede verfbeurt maakt. Een radiator kun je verven terwijl de radiator blijft hangen. Er is dus geen breekwerk nodig. Denk er wel aan dat die radiator vooraf wordt uitgezet. Na het verven moet je minstens een etmaal wachten voordat de radiator weer wordt aangezet.

radiator schilderen

Voorbereiding radiator verven

Het succes van een radiator verven is, zoals bij de meeste schilderklussen, voor een groot deel afhankelijk van de voorbereiding. Om zeker te zijn van een goede hechting van de verf en een goede dekking van de verf moet de radiator eerst goed worden schoongemaakt en geschuurd. Je doet dat in twee stappen. Eerst maak je de radiator schoon met een middel dat ook vet verwijdert. Daarna schuur je de radiator grondig met schuursponsjes. Die zijn soepel en daarmee kom je in alle hoekjes. Roestvlekken verwijder je met een staalborstel. Schuur de radiator grondig, zodat oude verfresten en roestvlekken niet zichtbaar blijven. Vraag vandaag nog je offerte aan op schilderwerkensnel.beRadiator verven met kwast of spuitbus?

Een radiator verven kun je op twee manieren doen: met een spuitbus of met een kwast en verfroller. Alle twee methoden zorgen voor een goed resultaat, maar er zijn wel verschillen. Als je een spuitbus gebruikt kun je niet met een verf op waterbasis werken. Solvent gedragen verf heeft als eigenschap dat die na verloop van tijd kan verkleuren. Verf op waterbasis doet dat niet. Een radiator verven in een lichte kleur kun je dus beter doen met een water gedragen verf met een kwast en een verfroller.

Hoe moet je een radiator verven met een spuitbus?

Een radiator verven met een spuitbus gaat vrij snel. Je spuit de verf in dunne lagen boven elkaar, zonder de lagen daar tussenin op te laten drogen. Het prettige van het werken met een spuitbus is dat de verf goed op de hele radiator terecht komt. Er wordt geen enkel klein hoekje vergeten. Bij verven met een spuitbus is het risico op het uitzakken van de verf tamelijk groot. Je doet er goed aan om een fijne kwast bij de hand te houden, zodat je meteen kunt ingrijpen als de verf gaat lopen.

Aanwijzingen radiator verven met een kwast

Het voordeel van een radiator verven met een kwast is dat je lak op waterbasis kunt gebruiken. Die verkleurt niet. Ook prettig is, dat je bij water gedragen lak tijdens het verven nauwelijks last hebt van vrijkomende oplosmiddelen. Een radiator verven met een kwast en een roller kost wel meer tijd dan met een spuitbus. Als je kiest voor een water gedragen verf moet er eerst een primer worden aangebracht, want anders hecht de lak niet. Het verven zelf gaat ook minder snel dan met een spuitbus, doordat de lak met de kwast in alle hoekjes en gaatjes moet worden aangebracht. Lees ook wat een schilderdeur is.