Beste HVLP verfspuiters 2020 – Top Modellen en beroordelingen

Er zijn vele redenen waarom u zou moeten overwegen om een grote HVLP-lakspuit te kopen. Het is met name een zeer efficiënte manier van schilderen die u veel tijd zou moeten besparen, vooral bij grotere taken. Minder overspray betekent dat u niet zo lang hoeft schoon te maken. Omdat er minder verf in de lucht zit, worden HVLP-verfspuiters gezien als veiliger in het gebruik. Voeg daarbij de kwaliteitsafwerking die ze bieden voor een geweldige prijs en je hebt een winnaar!

Het vinden van de juiste HVLP-lakspuit voor u is niet noodzakelijkerwijs een eenvoudige opgave. We hebben geprobeerd om het proces veel sneller en gemakkelijker te maken door de volgende lijst met HVLP-lakspuitrecensies samen te stellen. Door te lezen over de verschillende producten en hun voor- en nadelen, heeft u snel een idee van wat u zoekt! En als u meer informatie nodig heeft, is er altijd onze uitgebreide koopgids met alles wat u moet weten.

Beste HVLP-verfspuiters – Beoordelingen

Fuji Semi-PRO 2 HVLP verfspuit

fuji Semi-PRO 2 HVLP verfspuitHet heeft misschien niet het meest conventionele ontwerp, maar de Fuji Spray Semi-Pro 2 is de beste HVLP-verfspuit op de markt. Dit is een verfspuit met een instelbare patroonventilatorbediening. Dit betekent dat u alles kunt hebben van een kleine cirkelvormige spray tot een veel bredere spray. We vonden dat een dergelijke flexibiliteit het aanpakken van een breed scala aan taken zo veel gemakkelijker maakt. Een van de belangrijkste voordelen van dit product is dat het niet ontlucht is. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onverwachte en onhandige rommel! Bovendien is er zeer weinig overspray in vergelijking met de meeste verfspuiten op de markt. Dit is een groot pluspunt in ons boek.

Wat erg indrukwekkend is aan dit product is de sterke en stevige bouw. Het pistool zelf is gemaakt van metaal en heeft zeer goed gewerkt, waardoor er een mooie gelijkmatige spuitbeurt ontstaat. Inmiddels is er ook een metalen turbinekist. Dit is een HVLP spuitmachine die de tand des tijds moet doorstaan dankzij zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. Waar hij zich een beetje in de steek laat is in zijn gewicht. De Fuji Spray Semi-Pro 2 weegt 26,1 pond. Hoewel er een handvat bovenop het apparaat zit om het gemakkelijker te kunnen dragen, zou het gebaat zijn bij een langere handgreep en enkele wielen voor extra draagbaarheid. Hoewel het niet de goedkoopste HVLP-verfspuit is die u waarschijnlijk zult tegenkomen, is het de extra kosten zeker waard.

Voordelen

 • Instelbare patroonventilatorbediening biedt veelzijdigheid tijdens projecten
 • Ontluchtingsvrije en minimale overspray voor minder reiniging
 • Sterk en stevig gebouwd voor een lange levensduur
 • We vinden dat het de prijs waard is

Nadelen

 • Zou kunnen doen met een set wielen aangezien het 26,1 pond weegt.

Earlex HV5500 HVLP Verfspuitstation

Earlex HV5500 HVLP Verfspuitstation

Met een relatief compact en lichtgewicht ontwerp is de Earlex HV5500 Spray Station misschien wel geschikt voor mensen die op zoek zijn naar comfort en draagbaarheid. Het weegt 12 pond, wat de helft is van het gewicht van veel andere HVLP-lakspuiten op de markt. Met een turbine van 650 watt die 2,2 PSI genereert, biedt deze verfspuit voldoende vermogen voor lichte tot middelzware taken. Het apparaat zelf heeft opslagruimte voor het spuitpistool en een slang, snoer en een draagbeugel. Door alles bij de hand te hebben is dit een bijzonder handig product. We vinden het duurzame spuitpistool met een 2 mm roestvrijstalen punt erg mooi.

Een duidelijk voordeel van de keuze voor de Earlex HV5500 Spray Station is dat het zoveel flexibiliteit biedt bij het werken. Het spuitpatroonwisselsysteem is snel en eenvoudig te gebruiken, net als de regelknop voor het verfvolume en de bedieningshendel. Om deze redenen kunt u eenvoudig verschillende projecten uitvoeren met verschillende materialen zoals lakken, sealers, emaillakken en nog veel meer. De slang kan worden verbeterd, omdat deze het risico loopt te worden losgekoppeld en verstrikt te raken. Voor het overige is dit een zeer solide product dat ook nog eens wordt geleverd met een beperkte garantie van 2 jaar. Het is zeker de moeite waard om te onderzoeken vanwege de kwaliteit die voor de prijs wordt aangeboden.

Voordelen

 • Lichtgewicht ontwerp dat het zeer draagbaar maakt
 • Heeft voldoende vermogen voor een verscheidenheid aan taken
 • Een reeks besturingselementen voor wanneer u specifieke sproeivereisten hebt
 • 2 jaar beperkte garantie om eventuele problemen te verlichten

Nadelen

 • Het is bekend dat de slang wordt losgekoppeld en zelfs in de knoop raakt.

HomeRight C800766 HVLP verfspuit – Beste waarde

HomeRight C800766 HVLP verfspuit

Een goedkoper alternatief voor de vorige producten in deze top 5 lijst, de HomeRight Finish Max is de beste HVLP verfspuit voor het geld. Met een gewicht van slechts 3,4 pond en met afmetingen van 6 x 11 x 13 inch is het een draagbaar product dat zowel binnen als buiten comfortabel kan worden gebruikt. Ondanks de lage prijs is er nog steeds de instelbare spuitoptie en drie verschillende spuitpatronen voor wanneer u een beetje veelzijdigheid nodig hebt. Hoewel dit slechts een HVLP-lakspuit voor kleine projecten is, pakt het deze verrassend goed aan.

Waar de HomeRight Finish Max teleurstelt is in de constructie van het product. Het is bekend dat het af en toe gaat lekken en een betere afdichting zou de wereld van het verschil maken. Het is echter een eenvoudige verfspuit om te reinigen dankzij het relatief eenvoudige ontwerp. Bovendien kunnen we niet klagen over de kunststof constructie wanneer deze zo comfortabel in het gebruik is met minimale vermoeidheid van de handen. Zoals u mag verwachten met een verfspuit die zo’n goede waarde biedt, kan het zijn dat u enkele van de materialen die u gebruikt moet verdunnen voordat u gaat spuiten. Anders dan dit en de slechte afdichting, is de grote waarde van het product duidelijk.

Voordelen

 • We vonden dat de grootte en het gewicht het comfortabel maakte om te gebruiken
 • Instelbare sproeiregeling en verschillende sproeimogelijkheden
 • Vrij eenvoudig te reinigen dankzij het eenvoudige ontwerp

Nadelen

 • Verf zal vaak moeten worden verdund voor het spuiten
 • Slechte afdichting, wat betekent dat er af en toe een lek kan zijn.

Wagner Flexio 890 HVLP Verfspuiter

Wagner Flexio 890 HVLP Verfspuiter

De Wagner Flexio 890 is een optie die het overwegen waard is. De HVLP-spuit is voorzien van een geïntegreerde opbergplaats voor de slang en de sproeiers en zo verder. Deze ruimtebesparing wordt gewaardeerd en we vinden het prettig dat het een draagbaar product is dankzij de handgreep. In feite weegt hij slechts 12,3 lbs, wat een mooie balans is tussen te dun of te zwaar zijn. Decent vermogen wordt geleverd en in 5 minuten is het in staat om een muur van 8 x 10 voet te bedekken. Echter, er is nogal wat overspray om mee te kampen, dus wees bereid om veel te reinigen! In het bijzonder zal de sproeier regelmatig moeten worden afgeveegd om verstopping te voorkomen.

Met dit product krijgt u twee sproeiers die u in staat stellen om te sproeien met fijne details of voor een algemene dekking. Voor deze prijs vindt u waarschijnlijk geen HVLP-verfspuit die van metaalconstructie is. De Flexio 890 is geen uitzondering. Ondanks de kunststof constructie is het een vrij stevig toestel. Wij vinden dat dit een bijzonder gemakkelijk te gebruiken verfspuit is en dit wordt geholpen door de meegeleverde handleiding die veel duidelijker is dan de meeste die we zijn tegengekomen. Het is dus een zeer geschikt product voor mensen met alle niveaus van ervaring.

Voordelen

 • Ruimtebesparend dankzij de geïntegreerde opslag
 • Niet te zwaar, maar toch voldoende gewicht om stevig te zijn.
 • Een vrij eenvoudig product om te gebruiken met een geweldige gebruiksaanwijzing

Nadelen

 • Overspray is heel gewoon
 • De sproeier moet vrij regelmatig worden afgeveegd.

Wagner 0518050 Verfpistool

Wagner 0518050 Verfpistool

Net als de HomeRight C800766 Finish Max, komt de Wagner 051050 comfortabel onder de $100. Dus als je op een budget zit, kan deze HVLP-verfspuit interessant voor je zijn. Met opties om in verticale, horizontale of cirkelvormige patronen te spuiten, hebt u een goede keuze met hoe u bepaalde projecten benadert. Hij weegt 4,2 pond en is daarmee veel lichter dan veel andere HVLP-spuiten. Echter, al dit gewicht ligt in uw hand als u het gebruikt. Om deze reden kan handmoeheid een factor zijn, dus dit is iets om in gedachten te houden.

De Wagner 051050 is ideaal voor kleinere klussen en is voor het grootste deel snel en handig in het gebruik. Wij raden u aan een testrit te maken voordat u hem gebruikt, zodat u zich prettig en zeker voelt bij het gebruik. Met name kunt u experimenteren met de variabele besturing, wat gezien de lage prijs een leuke functie is. U zult echter tijd moeten maken om de verf te verdunnen, omdat dit product anders niet erg goed presteert. Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen budget en premium HVLP-spuiten. Ook is het bekend dat het af en toe gaat lekken. Ondanks deze problemen zijn we blij met de algemene prestaties, die zeer goed zijn voor de prijs.

Voordelen

 • U kunt kiezen uit verticale, horizontale en cirkelvormige sproeipatronen.
 • Weegt 4,2 pond en is daarmee lichter dan veel andere HVLP-verfspuiters.
 • Variabele regeling die een goed kenmerk is voor de prijs

Nadelen

 • Verdunning van de verf is noodzakelijk voor een goed resultaat
 • Gevoelig voor incidenteel lekken

Kopersgids

Dus u bent geïnteresseerd in de aanschaf van een HVLP-lakspuit in plaats van een airless of perslucht-spuit? Dit is om verschillende redenen een goede keuze. Kijk eens naar enkele voordelen van de HVLP-lakspuit!

Voordelen

Minder Overspray
HVLP-verfspuiters hebben de neiging om minder overspray te produceren. U kunt dus minder tijd besteden aan het schoonmaken en meer tijd aan het daadwerkelijk spuiten! Opruimen na het spuiten van verf kan omslachtig zijn, dus dit is een groot pluspunt in ons boek!

Gezondheid en veiligheid
Door de hoge overdrachtsefficiëntie van de verf worden HVLP-verfspuiters over het algemeen beschouwd als beter voor uw gezondheid en veiligheid. Minder verf in de lucht is altijd een goede zaak! Op die manier kunt u ongeremd werken, hoewel we u toch sterk aanraden om veiligheidsuitrusting te kopen.

Kwaliteit afwerking
HVLP-spuitbussen staan erom bekend dat ze gladde coatings leveren, en maken over het algemeen een hoogwaardige afwerking mogelijk. Dit is mede te danken aan hun uitstekende nauwkeurigheid. Dit in tegenstelling tot sommige types die inconsequent kunnen zijn, wat betekent dat er een tweede of zelfs een derde coating moet worden aangebracht.

Zeer geschikt voor kleine projecten
Dankzij de hoge mate van precisie die HVLP-lakspuiten bieden, zijn ze uitermate geschikt voor kleinere projecten waarbij u kleine oppervlakken spuit. Met de instelbare bedieningselementen kunt u een mate van detail aanbrengen die bij andere typen gewoonweg niet mogelijk is.

Geldbesparing
Met HVLP-verfspuiters kan worden bespaard door de verminderde overspray, waardoor er minder verf wordt verspild. Het transferrendement is zeer hoog in vergelijking met andere types, wat ook minder rommel betekent!

Meer Geldbesparing!
HVLP-lakspuiten verspillen niet alleen minder verf, ze kosten ook vaak minder dan airless lakspuiten en persluchtspuiten. Zo kunt u veel geld besparen als u dit type verfspuitmachine koopt, waardoor u meer geld overhoudt voor verf en dergelijke!

Hoewel er zoveel positieve punten zijn voor HVLP-verfspuiters, is er een kleine tegenslag die u misschien wilt overwegen:

Nadelen

Trage toepassing
Het enige echte nadeel van de HVLP-lakspuit is dat de applicatie langzamer verloopt dan bij sommige andere soorten spuiten. Dit komt door de lage druk en daarom zijn HVLP-lakspuiten het meest geschikt voor kleinere oppervlakken.

Waar kan ik mijn HVLP-lakspuit op gebruiken?

Zoals we in de bovenstaande voor- en nadelenlijst hebben vermeld, zijn HVLP-lakspuiten het meest geschikt voor kleinere projecten, omdat ze niet de snelste toepassing zijn en omdat ze een hoge mate van detail bieden. U kunt uw HVLP-lakspuit dus op de volgende manier gebruiken:

 • Ramen
 • Kasten
 • Deuren
 • Auto’s
 • Boten

Hoewel u ongetwijfeld veel meer specifieke toepassingen voor een HVLP-spuit kunt vinden, zijn dit enkele van de meest populaire. U zult merken dat we geen ‘muren’ in onze lijst hebben opgenomen. Dat komt omdat deze meestal te groot zijn voor een HVLP-lakspuit. Merk op dat we ook een gids hebben geschreven over de bovenste verfspuiten voor keukenkasten.

5 Kenmerken die we erg leuk vinden op HVLP-lakspuiten

kast renovatie

1. Strakke Spuitpatroon

Wanneer u verschillende producten naast elkaar legt, zult u merken dat de spuitpatronen van de geproduceerde bijproducten aanzienlijk kunnen verschillen. We vinden het vooral prettig dat het sproeipatroon mooi strak is. Dit zorgt voor een gladde afwerking en een goede controle zonder al te veel overspray. Minder dure producten met kunststof tips hebben minder kans op een strak spuitpatroon, dus dit is iets om te overwegen als u op zoek bent naar een echt hoogwaardige afwerking.

2. Geen verdunning

Sommige van de hogere producten op de markt kunnen materialen onverdund spuiten. Dit biedt een duidelijk voordeel, aangezien u veel tijd en moeite kunt besparen in het proces. HVLP-lakspuiten met krachtige turbines en goede kwaliteit naalden en tips kunnen dit beter aan. Ongeacht of een apparaat al dan niet onverdunde verf kan spuiten, is het toch de moeite waard om het zowel verdund als onverdund te spuiten om de kwaliteit van de resultaten te vergelijken.

3. Messing naalden en tips

In het geval van budget HVLP-verfspuiten zijn de naalden en tips vaak van kunststof. Dit is in de meeste gevallen prima te doen. Het is echter goed om te weten dat de beste kwaliteit die van messing is. Deze zijn te vinden in high-end producten en hebben de neiging om duurzamer te zijn. Ze zijn ook afneembaar voor eenvoudige reiniging en wanneer ze uiteindelijk toch verslijten.

4. Verstelbare bedieningselementen

Met de allerbeste HVLP-spuitpistolen voor houtbewerking kunt u snel en eenvoudig aanpassingen maken. De voordelen hiervan liggen voor de hand. De mogelijkheid om het spuitpatroon, het debiet en de dikte van de spray aan te passen dragen bij aan de veelzijdigheid van het product. Het kan immers zijn dat u bij het spuiten van een deur een heel andere opstelling wilt dan bij het spuiten van uw auto! Vergeet niet dat deze snel en eenvoudig moeten kunnen worden uitgevoerd.

5. Geïntegreerde opslag

Dit is een vrij eenvoudige functie, maar geïntegreerde opslag is iets wat we altijd waarderen. Het is erg handig om de slang en de sproeiers samen met het apparaat te kunnen bewaren. Er is niets vervelender dan zich klaar te maken om te gaan sproeien en te constateren dat u apparatuur mist! Het hebben van geïntegreerde opslag maakt een product ook veel beter opbergbaar en draagbaar. Houd daarom een oogje in het zeil voor deze functie.

10 stappen naar het gebruik van een HVLP-lakspuitmachine

Terwijl uw HVLP-lakspuit met een uitgebreide set instructies moet komen, zijn hier de 10 belangrijkste stappen die u moet nemen bij het gebruik van uw nieuwe product:

 1. De ruimte waarin u spuit moet goed geventileerd zijn. Dit is zodat de dampen niet tot gevaarlijke niveaus stijgen die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid.
 2. Zorg ervoor dat u de filters voor gebruik controleert en reinigt, want de kwaliteit van de spray zal sterk afnemen als deze voor of tijdens het spuiten verstopt raken.
 3. Verplaats of bedek iets dat u niet wilt laten spuiten! Zelfs met de mindere overspray die door HVLP-apparaten wordt geproduceerd, kan er nog steeds wat rommel zijn!
 4. Sluit het apparaat aan op de stroomvoorziening en zorg ervoor dat de luchtslang op het apparaat is aangesloten. De slang moet vrij zijn van mogelijke knelpunten.
 5. Het kan zijn dat u de verf moet verdunnen voordat u gaat spuiten, dus het is de moeite waard om de instructies van de fabrikant op te volgen om de beste resultaten te bereiken.
 6. Controleer of het luchtmondstuk dat u gebruikt de juiste is voor de specifieke verftoepassing. Dit zal uw werk later veel gemakkelijker maken!
 7. Sluit de luchtslang aan op het pistool en stel de luchtdruk in. Het is mogelijk dat u alleen lage druk nodig hebt als u op zoek bent naar details. Snelheid vereist een hogere luchtdruk.
 8. Pas de vloeistofregeling aan. Dit bepaalt hoeveel verf u spuit voor of u een dikke of dunne laag wilt. Ook kunt u door het aanpassen van de luchtkap horizontaal, verticaal en in sommige gevallen zelfs in een cirkelvormig patroon spuiten.
 9. Breng de verf aan in een consistent patroon, waarbij u een consistente afstand houdt tot het oppervlak waarop u spuit.
 10. Reinig alle onderdelen van de verfspuit na gebruik grondig. Dit zorgt ervoor dat hij klaar is voor de volgende sessie en zorgt voor een langere levensduur van het product.

Conclusie

Wanneer u een HVLP-verfspuit koopt, kunt u er zeker van zijn dat er genoeg producten zijn die aan uw behoeften voldoen. Of u nu een casual DIY’er bent op zoek naar een budget product of iemand die behoefte heeft aan wat serieuze verfspuitkracht, er zijn producten op allerlei prijspunten aan te passen.

Wat vooral interessant is, is dat de technologie rond de HVLP-verfspuit de afgelopen jaren echt vooruit is gegaan. Desondanks zijn de prijzen verder gedaald, waardoor ze nog concurrerender zijn geworden. Kijk nog eens naar onze reviews van HVLP spuiten en onze uitgebreide koopgids en u bent al snel op weg naar het spuiten van verf als een pro!

Lees ook