Vliesbehang schilderen vraagt aandacht

Met vliesbehang kun je je huis zo vaak je wilt aanpassen aan modetrends. Want vliesbehang schilderen kun je zo vaak doen als je maar wilt. Vliesbehang is een uitstekend product om beschadigingen, scheuren en andere oneffenheden op muren zijn uitstekend te camoufleren en vliesbehang schilderen is niet zo moeilijk. Maar het maakt wel veel verschil welk soort vliesbehang je gebruikt. Want er zijn veel soorten verkrijgbaar waar vliesbehang schilderen een teleurstellend resultaat geeft. Bereid het dus goed voor. Als je van plan bent om het te schilderen, let dan goed op dat je het juiste vliesbehang koopt. Bekijk hier ook de voordelen van het schilderen van muren.

vliesbehang schilderen

Het juiste vliesbehang schilderen

Er zijn zeer veel soorten vliesbehang verkrijgbaar, maar ook producten die daar sterk op lijken. Glassluiervliezen zijn daarvan een voorbeeld. Over het hele oppervlak van deze vliezen moet een dun laagje plamuur worden aangebracht. Als die daarna worden geschilderd nemen ze heel veel vocht op. Daardoor is het bijna onmogelijk om een goed resultaat te bereiken. Glassluiervliezen zijn geen vliesbehang en die moet je niet proberen te schilderen. Koop daarom altijd het juiste vliesbehang. Laat je goed adviseren of het product dat jij koopt ontwikkeld is om te worden geschilderd. Met het juiste product is vliesbehang schilderen een fluitje van een cent.Begin niet meteen met vliesbehang schilderen

Het is absoluut noodzakelijk om na het aanbrengen van het vliesbehang geruime tijd te wachten met het vliesbehang schilderen. Pas aangebracht vliesbehang bevat veel vocht van de lijm. Hoelang het duurt voordat het behang droog genoeg is om te kunnen schilderen verschilt per woning. Het is sterk afhankelijk van de temperatuur, de vochtigheid en de mogelijkheden om te ventileren. Wie onvoldoende geduld heeft en het vliesbehang te snel gaat schilderen krijgt daar veel spijt van. Want het behang zal enorm veel vocht uit de verf opnemen en sterk opzwellen. Als dat is gebeurd kun je het bijna niet meer herstellen.

Voorbehandeling vliesbehang schilderen

Er is vliesbehang te koop waarbij geen voorbehandeling nodig is voor het vliesbehang schilderen. Helaas valt dat in de praktijk nogal tegen. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je beter altijd gebruik maken van een primer. Dan weet je zeker dat de verf goed hecht en dat het resultaat voldoet aan je verwachtingen. Bij vliesbehang schilderen heb je maar één kans op een goed resultaat. Als het schilderen niet goed gaat is het bijna onmogelijk om de schade te herstellen.

verven vliesbehang

Primer geeft zekerheid bij vliesbehang schilderen

Bij het aanbrengen van vliesbehang ontstaan er altijd plekjes op de muur die het vliesbehang schilderen bemoeilijken. Want er zijn altijd nog wel wat lijmresten of stukjes plamuur, die gebruikt zijn om gaatjes en kleine spleetjes tussen de stroken behang op te vullen. Een primer voorkomt dat deze kleine verstoringen van de ondergrond effect hebben op het eindresultaat. Bij gebruik van een primer hoef je de ondergrond niet opnieuw op te schuren. Het resultaat is des te beter als je een primer kiest die ongeveer dezelfde kleur heeft als de verf waarmee je de muren gaat schilderen. Lees ook waarom je best eerst je muren gaat schuren.