Persoonlijk kleuradvies verf

Als je je huis van binnen wilt schilderen zorgt dat voor een grote verandering van de sfeer. Als je niet goed weet welke kleuren te kiezen of bang bent om een flater te slaan kun je een kleuradviseur inschakelen. Die komen thuis bij je langs voor een kleuradvies verf. Ze gaan uitgebreid met je in gesprek over je voorkeuren en kijken goed rond in jouw woning. Uiteindelijk krijg je van hen een kleuradvies verf dat je voor jouw woning kunt gebruiken. Met dat advies, voorzien van objectieve kleurcodes, kun je op internet en in de winkel de juiste kleuren uitzoeken. Lees meer over de verschillende soorten verf die er zijn.

Hoe ontstaat een kleuradvies verf

Verf uitzoeken op internet of in een winkel is niet zo’n goed idee. Op het scherm van je laptop zien kleuren er anders uit dan in het echt. De kleuren in de winkel zijn ook niet helemaal te vertrouwen, omdat het licht bij jou thuis anders is dan in de winkel. Een kleuradviseur weet dat. Hij of zij kijkt bij jou thuis naar de lichtinval, de kleur van je interieur en naar hoe de ruimte wordt gebruikt. In een gesprek met de kleuradviseur kun je aangeven welke sfeer je in de woning wilt, welke stijl je mooi vindt en wat je prettige kleurencombinaties vindt.

verf en kleuradviesKleuradvies verf past bij jouw woning

Een kleuradvies verf komt dus tot stand op basis van allerlei ingrediënten. De belangrijkste zijn jouw persoonlijke stijl en verwachtingen. Maar ook de reeds aanwezige decoratieve elementen, de sfeer, en de architectuur van de woning hebben invloed. Al die elementen worden meegenomen en verwerkt in een persoonlijk kleurenplan voor jou en je woning. Als de kleuradviseur vertrekt krijg je van hem een map met kleurstalen en waaiers, compleet met kleurcodes. Daar kun je zelf mee aan de slag om de beste kleurcombinaties voor jouw woning te selecteren. Met een kleuradvies verf weet je zeker dat je met je kleurkeuze de plank niet misslaat.