Kinderkamer schilderen met fantasie

Een kinderkamer schilderen is een klus waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Jouw kind gebruikt zijn kamer om er te slapen, te spelen of er huiswerk te maken. Met de juiste kleuraccenten is jouw kinderkamer voor alle activiteiten de juiste omgeving. Zorg daarom voor meerdere hoekjes. Een speelhoek mag qua kleurgebruik best wat uitdagend zijn. Een hoekje voor het maken van huiswerk moet rustiger zijn. Ook in de buurt van het bed wil je liever rustige kleuren, zodat de nachtrust van je kind niet wordt verstoord. Dat is allemaal mogelijk als je je fantasie de vrije hand geeft. Vraag vandaag nog je offerte voor schilderwerken aan.

kinderkamer schilderen

Je kind centraal bij kinderkamer schilderen

Kinderen doen van alles in hun kamer. Sommige kinderen vinden het leuk om op de muren te tekenen, anderen oefenen er hun handstand. De verf die je gebruikt moet daar goed tegen bestand zijn. Kies dus bij het kinderkamer schilderen voor afwasbare verf. Die is er in allerlei soorten en kleuren. Over het algemeen geldt dat de verf die het meest glanst ook het best is af te wassen. Kies daarom voor het kinderkamer schilderen het liefst voor een hoogglans afwasbare verf.Speciale verf

Als jouw kind een kleine Picasso is doe je het veel plezier met muren waarop je kunt tekenen. Dat kan met speciale schoolbord verf. Die is leverbaar is talloze donkere kleuren. Schoolbordverf is mat, afwasbaar en slijt- en krasbestendig. Het is eenvoudig aan te brengen. De kinderkamer schilderen met magneetverf is ook leuk. Magneetverf zit vol met kleine ijzerdeeltjes. Daardoor kun je op een geverfde muur magneetjes plakken. Magneetverf wordt als onderlaag aangebracht en daarna overgeverfd met een decoratieve toplaag.

Muurstickers

Muurstickers bieden de mogelijkheid om de kinderkamer om te toveren tot een oerwoud, een stad, een sterrenstelsel, etc. Muurstickers worden op de muur geplakt en zijn geschikt voor bijna elke geschilderde wand. Het aanbrengen gaat als volgt. Zorg voor een gladde ondergrond die stof- en vetvrij is. Nieuw geschilderde muren moeten eerst twee weken drogen. Rol de sticker op een vlakke ondergrond uit en laat hem 24 uur acclimatiseren in de kamer waar hij komt te hangen. Plak de sticker vervolgens op de muur. Let op dat de muren tijdens het plakken niet te koud zijn, want dan hecht de lijm niet.

Adviezen bij het kinderkamer schilderen

Een kinderkamer schilderen verschilt nauwelijks van het schilderen van een andere ruimte. Als gereedschap gebruik je een roller en een kwast. Begin met het aanbrengen van een primer. Hoeveel lagen primer je moet aanbrengen hangt af van de kleur van de ondergrond. Meestal zijn twee lagen wel voldoende. Als de kleur van de primer ongeveer dezelfde kleur heeft als de toplaag hoef je die toplaag maar één keer aan te brengen. Als de kleur van de toplaag sterk verschilt van de kleur van de primer is het nodig om twee keer te schilderen.

Zonder verflucht

Je wilt uiteraard niet dat er in de kinderkamer na het schilderen nog dagenlang een verflucht hangt. Een kinderkamer schilderen doe je daarom bij voorkeur met een verf op waterbasis. Vroeger was het idee dat verf op basis van solvent een betere kwaliteit had. Dat is achterhaald. Bij een verf op basis van andere oplosmiddelen dan water worden veel schadelijke oplosmiddelen uitgestoten. Zeker voor een kinderkamer is dat ongewenst. Maar een verf op waterbasis is niet helemaal geurvrij. Zet daarom meteen na het verven alle ramen open om de vochtige lucht zo snel mogelijk de kamer uit te krijgen. Ook kan je offerte aanvragen voor het schilderen van je tuinhuis