Beste buitenverf voor stucwerk: Een complete gids

Stucco is een populaire gips materiaal dat wordt gebruikt om architecturale decoraties, coat muren, en texturize gipsplaten vormen. Het is een fantastische optie voor de buitenkant van een huis omdat het een zeer hoge weerstand tegen neerslag en UV-straling heeft.

Maar na verloop van tijd zal het oppervlak haarscheurtjes, vlekken en afschilfering gaan vertonen die het verfwerk beschadigen en reparatie met een stucvuller vereisen. Zodra u de schade heeft hersteld, is het tijd om een primer en de beste buitenverf voor stucwerk aan te brengen. En dit is waar wij kunnen helpen.

De beste buitenverf voor stucwerk

Hieronder overlopen we al uw opties en laten we u zien hoe u de beste stucverf voor de buitenkant van uw huis kiest.



Bekijk onze gids over hoe stucwerk te schilderen: Een doe-het-zelf gids

Dingen om naar te kijken bij het kiezen van de beste buitenverf voor stucwerk

Er zijn drie soorten stucwerk verf: metselwerk, elastomeer, en acryl. Terwijl u andere verfformules kunt gebruiken die kunnen hechten aan stucwerk, zijn die gevoeliger voor chippen, bubbelen en afbladderen dan de drie bovengenoemde verven.

Acryl

Van de drie soorten is acryl het meest doorlaatbaar, wat betekent dat het verder in het stucwerk doordringt dan de andere verven. Hierdoor kan vocht uit het stucwerk ontsnappen in plaats van lelijke bellen onder de verf te vormen.

Acryl biedt een betaalbare optie en heeft een grote duurzaamheid en kleur levensduur. Het komt ook in een uitgebreide reeks van verschillende kleuren en afwerkingen terwijl het sneller droogt dan elastomere of metselwerkverf. Het heeft echter niet dezelfde hechtingskracht als de andere twee verven. Ook mist het de hoge waterdichtheid van elastomeerverf.

Metselwerk

Muurverven zijn ontworpen om te hechten aan sintelblokken, beton, gemetselde ondergronden en stucwerk. Ze zijn zeer duurzaam en zeer schimmel- en vochtbestendig. Deze verven bieden echter een beperkte verscheidenheid aan kleuren en een lagere dekking dan acrylverven.

Elastomeer

Elastomeer is in feite een rubberverf die in vloeibare vorm wordt aangebracht om later te drogen als een laag massief rubber. Als het op waterbestendigheid aankomt, is het de beste keuze. En de dikke formule van de verf is een van de weinige beschikbare opties om haarscheurtjes in stucwerk te verbergen.

Deze verven geven echter niet hetzelfde glanzende of levendige kleurbeeld en kunnen maximaal 72 uur nodig hebben om volledig uit te harden. Elastomere verf heeft ook hechtingsproblemen met stucwerk. Aangezien stucwerk al verschillende verflagen heeft, kan het gewicht van elastomere verf ervoor zorgen dat de oudere verflagen van het stucwerk worden losgetrokken.

Duurzaamheid

Het aantal aangebrachte lagen, de formule, de afwerking en de viscositeit van buitenstucverf kunnen de duurzaamheid ervan beïnvloeden.

Viscositeit

Viscositeit is een belangrijke indicator voor de duurzaamheid van een stucverf. In het algemeen geldt: hoe dikker de viscositeit van de verf, hoe duurzamer deze zal zijn nadat deze volledig is uitgehard. Viscositeit kan ook duiden op een goede dekking, omdat dikkere verven kleine spaanders en scheuren kunnen verbergen.

Formule

De belangrijkste bepalende factor voor de duurzaamheid van een verf is de formule. Acrylverf is bijvoorbeeld de meest ademende van de drie formules en heeft een hoge weerstand tegen afbladderen, afschilferen, vervagen en bobbelen.

Muurverven hechten echter beter aan metselwerkoppervlakken zoals stucwerk, maar zijn niet zo flexibel of ademend als acrylverven, waardoor de kans op afbladderen en barsten toeneemt. Tenslotte zijn elastomere verven zeer duurzaam en zeer vochtbestendig, maar duurt het langer om uit te harden.

Afwerkingen

Buitenverf voor stucwerk heeft vier basisafwerkingen: satijn, vlak, glans en halfglans. Vlak is de meest gebruikte voor stucwerk omdat het helpt kleine onvolkomenheden te verbergen die de glanzende afwerkingen alleen benadrukken.

Het schilderen van Stucco met Kwaliteits Buitenverf
Het schilderen van Stucco met Kwaliteits Buitenverf

Hoeveel lagen stucwerkverf heeft u nodig?

De vuistregel is dat hoe meer lagen verf u aanbrengt, hoe duurzamer uw resultaten. Echter, houd in gedachten dat verf draagt gewicht, en met elke opeenvolgende laag, verhoogt u de cumulatieve gewicht. Dit betekent dat de lagen een punt kunnen bereiken waarop de eerste laag niet meer sterk genoeg is om aan het stucwerk te hechten. Als dit gebeurt, zal de verf van het stucwerk afbladderen, wat schade aan het oppervlak kan veroorzaken.

Hoewel dit een zeldzaam scenario is, moet rekening worden gehouden met het gewicht van een verf, vooral bij elastomere verf, die vaak het zwaarst is van de drie genoemde. Als u een muur moet bewerken die al veel lagen verf heeft, kunt u beter een paar lagen verwijderen met een verfkrabber voordat u opnieuw gaat schilderen.

Weerbestendigheid

Alle buitenverven zijn specifiek geformuleerd om bestand te zijn tegen buitenelementen zoals sneeuw, UV-stralen, regen en schommelende temperaturen. Er zijn echter verschillende niveaus van weerbestendigheid tussen de bovengenoemde verven.

Veruit de meest weerbestendige verf is de elastomeerverf. Het rubber in de verf doet fantastisch werk door vocht buiten te sluiten, en de dikkere viscositeit beschermt stucwerk tegen UV-schade. Om de elastomere verf beter te laten hechten aan uw stucwerk, kunt u het beste een hoogwaardige grondverf voor buiten gebruiken.

VOC’s

Vluchtige Organische Stoffen, of VOC’s, zijn schadelijke chemicaliën die vaak in buitenverven worden aangetroffen. VOC’s kunnen negatieve effecten hebben op het menselijk lichaam, zoals misselijkheid, hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen en zelfs schade aan de nieren, de lever of het centrale zenuwstelsel. Het is dus veilig om te zeggen dat de beste buitenverf voor stucwerk weinig tot geen VOS bevat.

Ademhalingsapparaat voor veilig schilderen van stucwerk
Ademhalingsapparaat voor het veilig schilderen van stucwerk

Sommigen geloven dat de schadelijke neveneffecten van VOC’s zijn niet zozeer een probleem met buiten verven, omdat ze alleen gebruikt worden buiten waar dampen ontsnappen. Het is echter slim om uw blootstelling aan VOC’s tot een minimum te beperken. Het is een goed idee om een ademhalingstoestel te dragen bij het werken met deze verven, zelfs als u buiten werkt.

Kleur duurzaamheid

Kleur duurzaamheid is een zeer belangrijke factor bij het kiezen van een goede stucwerk verf. Als levensduur uw belangrijkste criterium is, zal acrylverf uw beste optie zijn omdat de verf het diepst in het stucwerk doordringt. Elastomerische en metselwerkverven zijn fantastisch als het gaat om hechting aan stucwerk en het afsluiten van vocht, maar niet zo effectief in het behouden van heldere, duidelijke kleuren omdat ze gewoon niet zo diep doordringen.

U kunt ook in gedachten houden dat de specifieke verfkleur zelf van invloed kan zijn op de weerstand tegen elementaire factoren zoals direct zonlicht. Donkere kleuren beginnen merkbaarder te vervagen in vergelijking met lichtere tinten. Bijvoorbeeld, als u wilt uw huis stucwerk buitenkant schilderen in een donkere tint, moet u op zoek naar een product dat titaniumdioxide, een nuttig additief ontworpen om kleur vervagen te weerstaan heeft. Als u oudere stucwerk dat is merkbaar vuil, kunt u overwegen een verf met een high-hiding formule die zal verbergen vlekken.

Droogtijd en dekking

De droogtijd en dekking zijn doorgaans afhankelijk van zeer specifieke formuleringen. U zou de informatie op het product samen met de aanbeveling van de fabrikant voor gebruik moeten controleren om de totale verfdekking per gallon te leren kennen. Deze informatie zou ook moeten onthullen hoe lang het duurt voordat het product volledig is uitgehard.

Acryl verven voor stucwerk bieden een hogere dekking dan elastomere of metselwerk verven, meestal dekken rond 300-400 sure feet per gallon. De andere twee dekken gemiddeld slechts 75-125 voet per gallon.

Zowel metselwerk- als acrylverf hebben relatief snelle uithardingstijden van ongeveer 24 uur, terwijl elastomeerverf tot 72 uur nodig kan hebben om volledig uit te harden. U kunt het beste in gedachten houden dat lage temperaturen en een hoge luchtvochtigheid de uithardingstijd kunnen verlengen.

Voorbereiding van het oppervlak en toepassing

Voordat u uw buitenstucwerk schildert, moet u het goed voorbereiden om het beste resultaat te bereiken. Dit geldt ook voor uw stucwerk buitenmuren. Repareer eerst eventuele gaten of scheuren en schuur deze vervolgens op. Schuur ook alle bobbelende, afbladderende of afbladderende verf weg. Nadat u de nodige reparaties hebt uitgevoerd, reinigt u uw stucwerkmuren met een hogedrukreiniger op een lage stand om vuil en puin te verwijderen. Door uw stucwerk schoon te maken, ontstaat een sterkere hechting tussen de buitenkant en de verf.

Het gebruik van een verfspuit om stucwerk te schilderen
Het gebruik van een verfspuit om stucwerk te schilderen

Als het product dat u kiest geen primer-verfcombinatie is, breng dan de juiste buitenprimer op uw stucwerk aan voordat u het schildert. Terwijl u de buitenverf kunt aanbrengen met een roller of kwast, kunt u een verfspuit overwegen voor een snellere en betere verspreiding. Bovendien zijn deze spuiten uitstekend in staat om de verf in de plooien en kloven aan te brengen die vaak op stucmuren voorkomen.

Hier zijn opties voor de beste buitenverf voor stucwerk

Hier zijn onze top zeven aanbevolen buitenverven voor stucwerk.

INSL-X SXA11009A-01 Stix Acryl Watergedragen Grondverf

Veel stucadoors die in een vochtig of kil klimaat wonen, waarderen dit INSL-X product. De acrylverf is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt op vele moeilijk te schilderen oppervlakken zoals stucwerk, beton, aluminium, cement en keramische tegels. Zijn formule is ook laag-VOC en hardt volledig binnen omgevingen met hoge vochtigheid en temperaturen tot 35 graden Fahrenheit uit.

Microblend Buitenverf en Grondverf

Deze optie is een 2-in-1 verf en primer die een hoogwaardige, langdurige optie biedt voor het bijwerken van de buitenkant van uw stucwerk. Het heeft een 100 procent all-acrylic formule die bestand is tegen regen, wind, zon, sneeuw, ijzel, peeling, chippen, en bubbling.

Deze verf komt in een paar grootteopties, van een 4ouncemonster helemaal tot een emmer van 5 gallon, en biedt dekking tussen 300-400 voet per gallon.

Deze VOS-arme verf is verkrijgbaar in 13 licht-neutrale kleuren en glanzende, eierschaal, vlakke, halfglanzende en statische afwerkingen. Door de dikke consistentie van deze verf kunt u oude buitenverf met slechts één laag bedekken, tenzij de oorspronkelijke verf aanzienlijk donkerder is. Het duurt ongeveer 24 uur voor deze verf om volledig uit te harden, en het heeft roest remmers en vlek blockers die helpen om uw stucwerk’s verbazingwekkende uiterlijk te verlengen.

Zinsser All Weather Buitenmuurverf

Zinsser op onze lijst van beste buitenverf voor stucwerk omdat het de beste professionele metselwerkverven biedt die u kunt kopen, die gemakkelijk aan te brengen zijn en u een uitstekend kleurbehoud en weerstand tegen blaasvorming, barsten en afbladderen geven na het aanbrengen van twee lagen.

Echter, deze verf is meestal duurder dan de meeste merken, het kost ongeveer drie keer zo veel. Maar u krijgt absoluut waarvoor u betaalt, want de zelfaanzuigende formule hecht zich aan uw oude verf zonder schuren en wordt binnen 20 minuten na het aanbrengen waterdicht. Hij is al na 3 uur overschilderbaar, en u kunt hem aanbrengen bij temperaturen tot 23 graden Fahrenheit.

Prestige buitenverf en grondverf in één

Als u op zoek bent naar een duurzame verbetering van verbleekt of oud stucwerk, is deze Prestige acrylverf voor buiten wellicht de juiste keuze. Hij is verkrijgbaar in 317 verschillende kleuren en biedt een satijnen, vlakke of halfglanzende afwerking. Dekking tot 400 vierkante meter per gallon, deze verf heeft ook een high-hiding formule die effectief verbergt vlekken, slijtage en leeftijd in stucwerk.

Acrylverf biedt de meeste kleuropties voor stucwerk
Acrylverf biedt de meeste kleuropties voor stucwerk

In ongeveer 2 uur droogt het aan en duurt het ongeveer 24 uur om volledig uit te harden. Lage temperaturen en hoge vochtigheid kunnen echter de droogtijd beïnvloeden. De VOS-arme verf/primer is ook bestand tegen schimmel, vocht, meeldauw, schimmel, afbladderen, borrelen, UV-straling en barsten. Bovendien zorgt de hoge duurzaamheid voor kleurbehoud.

Montage Handtekening binnen/buitenverf

Als u op zoek bent naar een grote budget-vriendelijke exterieur / interieur acryl stucwerk verf die een scala aan levendige kleuren en afwerkingen biedt, dan moet je zeker kijken naar Montage Signature. U kunt kiezen uit 18 verschillende kleuropties, en ze bieden 5/8-inch chipkaart monsters. U kunt ook kiezen tussen semi-glans en laagglans afwerking. En voor extra besparingen, neem een blik bij het krijgen van de 5-gallon emmer.

Deze verf gaat er mooi en glad op met een kwast, roller of spuit en heeft slechts ongeveer een uur nodig om aan te raken en ongeveer 24 uur om volledig uit te harden.

BEHR Muurverf

Sneldrogende metselverf is een bonus als u buiten werkt, en dat is precies wat u krijgt met BEHR, daarom hebben we het toegevoegd aan onze lijst van beste buitenverf voor stucwerk Het is ook regenbestendig na slechts een uur aanbrengen, en in drie of vier uur is het volledig droog, zodat u nog een laag kunt toevoegen. Wij raden twee lagen aan voor de beste afwerking, wat betekent dat u uw buitenstucwerk in slechts een halve dag kunt laten schilderen!

Deze verf is ook geweldig voor droge metselwerk oppervlakken zoals kiezelsteen, pleisterwerk, beton, metselwerk en bouwstenen en geeft ze een gladde schil-, vuil- en schimmelbestendige afwerking die ook waterdicht is.

AMES BWRF5 Elastomeer op waterbasis.

En tenslotte biedt AMES verf een fantastische elastomere formule die zeer effectief is als het gaat om het beschermen van uw stucwerk tegen vocht, waardoor het ideaal is voor plaatsen waar veel ijzel, regen of sneeuw valt. De verf is zeer duurzaam en bestand tegen schimmel, schimmel, meeldauw, chippen, bubbelen, vervagen en afbladderen. U kunt het kopen in een 5-gallon emmer, en het dekt 100 vierkante meter per gallon.

Stucco schilderen met een verfroller
Stucco schilderen met een verfroller

De consistentie van de verf maakt het mogelijk om haarscheurtjes op te vullen, waardoor het een geweldige keuze is voor verschillende materialen zoals stucwerk, hout, metaal, steen en beton. Deze formule is niet giftig, met een lage geur, en droogt aan de aanraking na ongeveer twee uur, terwijl het ongeveer 24 uur duurt om volledig uit te harden. Het is alleen verkrijgbaar in wit, maar u kunt het altijd kleuren met kleurstof, hoewel dat giftigheid kan toevoegen.

De beste buitenverf voor stucwerk inpakken

Het vinden van de beste buitenverf voor stucwerk zal grotendeels neerkomen op welke functies je het meest waarderen in een verf. Wilt u een betere selectie van kleuren die een lange tijd duren, dan acrylverven zijn de manier om te gaan.

Muurverf kan stucwerk extra beschermen, met een betere hechting dan acryl, en is lichter dan elastomeer. U zult echter geen grote verscheidenheid aan kleuren vinden en de bescherming is iets minder dan elastomeer.

En, u zou elastomere verf moeten kiezen als maximale bescherming uw belangrijkste zorg is. Wees je er alleen van bewust dat dit zwaardere verf is dan acryl en metselwerk, wat betekent dat je mogelijk veel moet schuren om oudere verf te verwijderen voordat je dit type stucverf aanbrengt.

Bekijk onze gids over Hoe te schilderen stucwerk: Een doe-het-zelf gids

Bekijk onze Buitenschilderwerk pagina voor nog meer informatie over buitenschilderwerk, verf en producten.