Gipsplaat schilderen in 6 bewezen stappen (ziet er net zo goed uit als elke professionele baan)

Hoe gipsplaat voor te bereiden voor het schilderen

Gipsplaat perfect geschilderd voor een woonkamer in een modern huis
Gipsplaat perfect geschilderd voor een woonkamer in een modern huis

Uw nieuwe muren zijn klaar. Nu naar het schilderen van gipsplaat.

We komen bij de voorbereiding en de primer, maar je belangrijkste vraag is natuurlijk verf. Als je voor goedkope verf gaat, doe je meer lagen en vervagen ze! Onze #1 go-to muurverf is Ben Moore Regal, en wanneer de primer aan het plafond klaar is, heb je maar één laag nodig met Ben’s Ceiling White. Nul VOC’s ook.

Deze worden beide net hieronder weergegeven.



Gratis verzending op beide, wow en de Regal is verkrijgbaar bij de verkoper in elke kleur: u kiest gewoon uw kleur op de Ben Moore-website, tenzij u deze al kent, en e-mailt de verkoper die op de pagina wordt vermeld. Klik gewoon op ‘verkoper’ in de rechterkolom van de productpagina, onder de winkelwagenknop.


Beste muurverfBeste plafondverf die er is

Schuren is het moeilijkste deel, en oh, het stof. Deze schuurmachine met vacuüm snijdt de arbeid en stof. Als je een grote klus hebt, pak er dan een en verkoop hem later: profs kopen dit model wel. Zie mijn volledige post over gipsplaatschuurmachines en het sluit aan bij stofafscheiders: wat een geweldig hulpmiddel.

Oude school? Ga hierheen voor schuurpapier. Wikkel het om een blok hout, of koop een paalschuurmachine: deze bevestigt zich aan elke bezemsteel of verfpaal. Dit is wat ik vooral doe als ik een grote klus niet schuur. Het werkt met elk klittenbandpapier (belachelijk laag geprijsd), zoals voor power sanders.

Dan moet je echt de muren afstoffen: gebruik een bezem of koop een duster die je overal in huis kunt gebruiken voor die spinnenwebben aan het plafond.

Voor alle schilderspullen die je nodig hebt, zie je het allemaal op één plek: ik gebruik al deze dingen en ze zijn zeer redelijk geprijsd, de meeste met gratis verzending.

Soms heeft de gipsplaatploeg het niet naar uw tevredenheid geschuurd, dus retoucheer met zo’n 150 of zelfs 200 korrel schuurpapier (220 is best prima). Kijk goed naar de gipsplaat die een licht vasthoudt in de ene hand en schuurpapier in de andere: wat je nu ziet is wat je later krijgt, maar gewoon een nieuwe kleur!  Verf vult geen scheuren op en egaliseert geen ruwe randen! Dit is voor je huisverbetering, dus ga er helemaal voor. Voor uw huurwoning laten we het meestal gaan zoals de sanders het verlieten.


6 Stappen voor het voorbereiden van gipsplaat voor verf: meer details onder deze sectie.

  1. Inspecteer de muren met een fel werklicht (zoals deze). Schuur de oneffenheden met korrel 150 schuurpapier of fijner.
  2. Bezem/stof de muren af en laat het stof bezinken.
  3. Veeg en dweil vervolgens de vloer van het stof – u verpest uw goede stofzuiger met dit fijne stof: een natte / droge stofzuiger is de beste soort.
  4. Geef de muren een laatste stof met een doek of spons die niet nat is, maar net niet vochtig.
  5. Primeer de nieuwe gipsplaat eerst met een gipsplaatprimer (je kunt hem hier vinden) op alle muren tot aan de hoeken. Dat komt ook in enkele gallons, maar je krijgt 5 voor de prijs van 4. Hoe doen ze dat gratis verzenden? Verbazingwekkend.
  6. Schilder muren met je kleur. Breng 2 lagen verf aan, ja twee jassen.  Eén is nooit genoeg, tenzij de primer en muurverf zowel zuiver wit als van hoge kwaliteit zijn. Budgetmerken: dit gaat niet op.

Als je veel te doen hebt, pak dan een elektrische schuurmachine: de DeWalt Orbital is mijn go-to machine in combinatie met dit papier.


Voor het schilderen van nieuwe gipsplaat:

  • Je bent klaar met schuren zoals hierboven uitgelegd. Nu moet je verwijder het stof van de nieuwe gipsplaat. Als je dit niet doet, zullen je muren ruw aanvoelen en eruit zien omdat het stof later opklopt tot gruis in je primer. Begin met een brede droge bezem aan het plafond als het nieuw is (zelfs als het niet is, maak het dan schoon!), En laat het stof een beetje bezinken. Je wilt een stofmasker op hebben.  Ik gebruik gewoon mijn gasmasker, maar haal de chemische filters eruit omdat ze duur zijn en ze in de meeste gevallen niet nodig zijn voor gipsplaat schuren. Het masker is er in verschillende maten en filters kunnen ingewikkeld zijn. Ik heb het allemaal vereenvoudigd in mijn post over beademingsmaskers hier.  De stoffilters zijn zeer goedkoop en sparen je longen voor je oude dag wanneer je ze waarschijnlijk nodig hebt.
  • Schone vloeren zijn essentieel: Doe een eerste ruwe veeg, dan een fijnere veeg en ga dan naar je dweil. Gebruik je goede stofzuiger niet want dit stof zal de machine doden! Als je geen natte/droge winkel-vac hebt (eentje met een filter, niet het type zwaartekrachtkamer dat gewoon om al het stof heen waait) gebruik dan de bezem. Belangrijk: we doen dit vegen/dweilen nu omdat we dat niet willen opschudden tijdens het werk. Gipsplaat vac
  • Vervolgens wilt u geef de muren een laatste stofbeurt met een nauwelijks vochtige doek of spons – niet nat, maar net nauwelijks vochtig. Dit pakt alles op. Als de ongeverfde gipsplaat op dit punt nat wordt, zal dit een tijdzuigend probleem veroorzaken: papierrimpelen.  Ah, dios mio… meer spackle, schuren.  Nogmaals, je moet van vloer tot plafond schoonmaken, want als je dat niet doet, zal de verfroller het stof oppikken en een muurafwerking creëren die ruw is als schuurpapier.

Schilderen Nieuwe Gipsplaat:

Om uw nieuwe gipsplaat te schilderen, gebruikt u eerst een gipsplaatprimer, het is veel beter om een primer te gebruiken met de tekst “gipsplaatprimer”, die minder kost dan de meeste primers. Waarom? Het heeft alleen wat je nodig hebt en geen vlek blokkerende harsen die duur zijn. (Ervan uitgaande dat je geen vlekken of schimmels hebt, enz.) Lees meer over de beste gipsplaat in dit bericht.

Dit is een van de weinige keren dat ik zou zeggen dat het prima is om een verf en primer in één te gebruiken. Ik heb geschreven over waarom dit meestal geen goed idee is, maar voor een gloednieuwe muur bespaart het wel tijd (ervan uitgaande dat je geen vlekken hebt).Abc

Rookie fout: Gebruik nooit gewone verf als primer. Alstublieft? Echt niet. De naden (waar de tape bedekt was met modder) zullen door elke laag verf heen te zien zijn!

Wanneer heb je Kilz of andere vlekblokkers nodig? Je zult altijd een vlekblokkerende primer in de buurt willen hebben (ik laat gewoon een klein borsteltje in het blikje zitten).  Maar voor gipsplaat, krijg gratis verzending op een gipsplaatprimer met een laag VOC-gehalte (dit is de link van één gallon: de foto is voor 5). Geweldige prijs online – wow, ongeveer 27 dollar op het moment van publicatie. Dat is echt laag.

Zorg ervoor dat je tot in de hoeken primeert. Bekijk mijn video over waarom je niet hoeft te poetsen in hoeken (geldt voor plafonds en muurhoeken).

Je ziet dus dat het schilderen van gipsplaat een beetje betrokken is, maar er is echt geen andere manier.  Er is geen “snelste” manier wanneer u gipsplaat schildert.

Nu sta je geparkeerd op de afdaling voor het schilderen van je nieuwe gipsplaat.

Kamer klaar voor het schilderen van gipsplaat
De kamer is klaar voor het schilderen van gipsplaat