Hoeveel kost het om een motorfiets te schilderen? (Ramingen )

Vraag je je af hoeveel het kost om een motorfiets te schilderen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

In deze ProPaintCorner.com handleiding leert u:



  • De typische kosten van het zelf schilderen van een motorfiets
  • Hoe geld te besparen bij het schilderen van motorfietsen
  • Hoeveel het meestal kost om een professional in te huren versus het zelf te doen voor het schilderen van een motorfiets
  • De geschatte kosten van arbeid en benodigdheden om een motorfiets te schilderen

En nog veel meer!

Hoeveel kost het om een motorfiets te schilderen? (Schattingen 2020)

Dus, als je wilt weten hoeveel je van plan bent uit te geven om je motorfiets te laten schilderen, lees dan verder voor al onze tips en inzichten hieronder!

Hoeveel kost het om een motorfiets te schilderen?

De kosten om je fiets te schilderen zijn afhankelijk van hoeveel je wilt worden geverfd en hoeveel overschilderbare panelen je op je motorfiets hebt.

Sommige fietsen, zoals Harley Davidsons bijvoorbeeld, hebben minder plastic lambrisering dan andere fietsen (zoals een Suzuki Ninja).

Dirtbikes hebben gemakkelijk te verwijderen achter- / voorspatborden die het schilderen gemakkelijk maken.

Het schilderen van de brandstoftank

Het schilderen van de benzinetank is net zo eenvoudig als het verwijderen van de fiets en naar de stad gaan! Je zou hypothetisch de brandstoftank kunnen schilderen voor de kosten van een goedkoop blik spuitverf of

De mate waarin je je fiets verft is aan jou; sommige mensen vinden het leuk om airbrush een geweldig kunstwerk op hun fiets te maken, en andere mensen gebruiken graag gewoon een spuitbus om de kleur te veranderen of schrammen op de benzinetank te verbergen (ja, motorfietsen kantelen de hele tijd).

Er zijn zoveel verschillende variaties en onderdelen op een motorfiets die je kunt schilderen. Hier zijn enkele andere onderdelen en combinaties die u uw fiets zou kunnen schilderen:

zijpanelen + kuip + achterspatbord + zijkappen + frame

Het schilderen van de hele fiets kan duur worden, en het zal ook tijdrovend zijn omdat je verschillende onderdelen moet maskeren of zelfs de fiets volledig moet demonteren om

Wist je dat: Terwijl het inhuren van een professional om een typische motorfiets te schilderen tussen de $ 800 en $ 2500 kan kosten, kan het schilderen van een high-end fiets helemaal tot $ 30.000 kosten!

Gemiddelde kosten om motorfietsen te schilderen als je het zelf doet?

De gemiddelde kosten om zelf een motorfiets te schilderen variëren van ~ $ 10 – $ 100 + afhankelijk van hoe in detail je wilt gaan.

Of u nu alleen de brandstoftank of de hele fiets van het frame schildert, hier zijn enkele materialen en taken die u moet uitvoeren om uw aangepaste verftaak correct uit te voeren:

Schuren

Schuren voor en tussen de lagen is noodzakelijk voor een verfbeurt die glad aanvoelt.

Je kunt beginnen met een ruwe korrel van 80 en geleidelijk je weg banen naar korrel 120 en 200 voor een verfafwerking die glad aanvoelt.

Reiniging

U wilt ervoor zorgen dat het gebied volledig schoon is voordat u de eerste verflaag aanbrengt.

We raden aan om een vochtige microvezeldoek te gebruiken om het oppervlak van de motorfiets af te vegen voordat u verf aanbrengt.

Vergeet niet dat zelfs kleine stofdeeltjes in uw verfbeurt verschijnen.

Maskeren

Maskeer onderdelen die u niet wilt schilderen, zoals de motor, zadeltassen, olietanks, elektronica en andere motoronderdelen met behulp van schilderstape en maskering.

Professionele schilders gebruiken meestal een verfmasker (vind er een op Amazon) om snel ongewenste oppervlakken te bedekken.

Notitie: Stickers zijn een eenvoudige manier om het uiterlijk van uw motorfiets te veranderen zonder dat u verf hoeft te gebruiken.

Lees meer >> Wat zijn de beste autolakpistolen?

Gemiddelde kosten om een motorfiets te schilderen als u een professioneel bedrijf inhuurt?

Het inhuren van een professionele spuiterij voor de klus kost overal van een paar honderd dollar helemaal boven de duizend dollar, en het hangt allemaal af van wie u inhuurt voor de klus.

Als u bijvoorbeeld wilt dat de fiets tot aan het frame wordt gestript met een belachelijk knappe poedercoatverf, dan kost dat de schilder / motormonteur een aanzienlijke hoeveelheid tijd om de fiets helemaal tot aan het frame af te breken.

Carrosseriebedrijf

Wanneer u uw motorfiets naar een carrosseriebedrijf brengt, een enkele kleur fabrieksverfklus zou je geen mo moeten kostenre dan een paar honderd dollar.

Artistieke verfklussen

Artistieke verfklussen zijn helemaal een ding als het gaat om motorfietsschilderen, en er zijn zelfs kunstenaars die $ 2.000 + vragen voor een onvergetelijk kunstwerk op de brandstoftank of zelfs de complete fiets.

Lees meer >> Wat zijn de beste LVLP-spuitpistolen?

Hoe de kosten voor het schilderen van een motorfiets te schatten?

Beslissen welke onderdelen te schilderen

De hoeveelheid verf die je koopt is afhankelijk van het type fiets dat je hebt. Sommige fietsen hebben meer overschilderbare onderdelen dan andere.

Door de vierkante meters van uw specifieke project te meten, kunt u de hoeveelheid verf nauwkeuriger inschatten.

Verfkwaliteit vs. Economische prijs

Er zijn tal van verschillende verven die u op uw motorfiets kunt aanbrengen, van automotive emaille tot airbrush formules, of je kunt zelfs artistieke verven aanbrengen met kleinere kwasten.

Geschatte kosten om per vierkante voet te schilderen?

Het vinden van de kosten per vierkante voet zou niet te moeilijk moeten zijn.

Laten we zeggen dat een gastankverfbeurt minimaal 5 vierkante voet van het schilderoppervlak zal zijn, en maximaal een volledige fietsre

Laten we zeggen dat we een complete motorfiets schilderen die 30 vierkante voet is.

U moet uw specifieke project meten omdat het werkelijke oppervlak dat u schildert aanzienlijk minder kan zijn.

Vierkante voet kosten voor DIY

Diy kosten voor verf en benodigdheden moeten u minder dan $ 50 kosten.

Nadat u geld hebt bespaard door het zelf te doen, bespaart u geen tijd, dus houd daar rekening mee.

Carrosserie kost tijd.

Vierkante voet kosten voor een professionele verfbeurt

Laten we zeggen dat de spuiterij de verfklus voltooide voor ~ $ 300.

$ 300 / 30 vierkante voet = Dat is $ 10 per vierkante voet.

Lees meer >> Wat zijn de beste automatische primers om oude verf te bedekken?

Geschatte kosten van verf voor een motorfiets?

Bij het schilderen van een motorfietspaneel heb je idealiter minimaal nodig:

Een pint prime coat + een pint basecoat/color coat + een pint blanke lak

Als elke pint ~ $ 10 – $ 20 kost, dan zijn de geschatte kosten voor verf ergens tussen de $ 30 – $ 60 voor verf van behoorlijke kwaliteit, maar dit zal verschillen op basis van de verf die u wilt gebruiken en de hoeveelheid werk die u in het oppervlak van uw fiets wilt stoppen om het hele proces perfect te maken.

U kunt uiteindelijk minder dan $ 30 of meer dan $ 60 uitgeven aan herschilderbenodigdheden voor uw fiets.

Geschatte arbeidskosten voor een motorfietslakklus?

Diy Arbeidstijd

Het kost je 1 uur tot meer dan 10 uur om je motorfiets te schilderen.

Tijd is geld, dus als je er lang over gaat doen om je motorfiets te schilderen, wil je hem misschien gewoon naar een winkel sturen om hem snel uit te schakelen.

Professionele arbeidskosten

Aangezien professionals in arbeidsuren in rekening brengen, kunt u verwachten dat ze worden opgeladen vanaf 2 uur arbeid, helemaal tot 10 + uur, en een standaard carrosseriebedrijf zal overal in rekening brengen $ 50 – $ 150 per arbeidsuur.

U kunt verwachten overal van $ 100 – $ 1500 te betalen voor een redelijk geprijsde reguliere verfbeurt / verfvernieuwing.

Lees meer >> Wat zijn de beste spuitverven voor wielen en velgen?

Hoe geld te besparen bij het schilderen van motorfiets?

Schilder het zelf!

De meest voor de hand liggende manier om geld te besparen is om het zelf te doen.

Natuurlijk is voorbereidend werk wat vuil werk, maar je zult uiteindelijk winnen met meer rekeningen in je zak.

Oude verf gebruiken

Als u gewoon een jas op een oude crossmotor of caféracer spuit, wilt u misschien geld besparen door in uw garage te zoeken naar oude spuitbussen.

Zelf voorbereidingswerk uitvoeren

Als u op zoek bent naar een professional die het werk voor u doet, bespaart u geld door de onderdelen / panelen zelf te demonteren voordat u ze naar de winkel brengt.

Stel ons vragen!

En vergeet niet dat als u verfvragen heeft, u altijd contact met ons kunt opnemen bij Pro Paint Corner voor een snel antwoord op uw problemen.