Schilderij gebeitste trim: moderne look verkoopt huizen sneller

Als u gebeitst of gevernist hout of kasten in uw huis hebt gebeitst of gevernist, heeft uw makelaar waarschijnlijk (zeer sterk) voorgesteld dat u gebeitst hout moet schilderen, inclusief deuren. Goede economische keuze. Slimme makelaars. Gelukkig is het schilderen van bevlekte trim geen hersenoperatie en hebben we hieronder enkele tijdbesparende tips.

Het belangrijkste gereedschap dat u door veel trim / kasten wilt halen, is een DeWalt-orbitaal dat hier wordt weergegeven. Dit is echt snel en werkt met elk hook-n-loop papier (echt laag geprijsd hier).

Ik heb alle gereedschappen die je nodig hebt voor elke verfklus op één pagina verzameld: ik gebruik deze en ze zijn niet zo duur.



De 4 basisstappen om over gebeitst hout te schilderen zijn:
  1. De-gloss zelfs satijnen afwerkingen door schuren en/of chemisch doekje. Grote tijdbesparende tip: schilderen over gebeitst hout zonder schuren is een optie (zie “Deglossing” hieronder)
  2. Breng alleen een eersteklas primer aan die vlekken blokkeert
  3. Breng twee lagen van een trim/kastverf aan (harder dan andere verven)
  4. Bekijk onze snelle manier om op te ruimen: het valt echt wel mee

Deze worden hieronder uitgebreid.

De belangrijkste stap in dit proces is het gebruik van een primer die creëert een band tussen het oude en de nieuwe… en geen enkele oude primer zal het doen. Wauw, poëzie. Op de poëzieschool noemden ze me een dwaas.

Gebruik de allerbeste primer voor deze sleutelstap, Prime Lock Plus van Benjamin Moore. Lees hieronder aandachtig onze uitleg van het proces. Heb je ooit verf zien afbladderen met slechts een duwtje uit een vingernagel? Slechte schilder! Ondeugende jongen! Er werd geen binding gecreëerd.


Er zijn drie basisstappen, die allemaal tijd kosten, maar we geven enkele tips en enkele vermogensopties: het schilderen van bevlekte trim is geen rocket science.

Schilders krijgen veel geld met het wit schilderen van eikenhouten trim, of welke houtafwerking dan ook. Maar ze rekenen veel omdat het tijdrovend is: niet omdat het moeilijk is. Hier leest u hoe u gebeitst hout overschildert.

1. Degloss elke sealer – Ik wil dat je Bond, Mr. Bond.

Voorbereiding betekent hier twee dingen: het blokkeren van vlekken en ontgloeien elke vernis (zelfs satijn, enz.). Ons wordt gevraagd hoe we verf van houtafwerking kunnen verwijderen en we hebben een bericht over het verwijderen van verf, maar toch, als je daarna wilt schilderen, moet je hier naar stap # 2 gaan.

Deglossing kan vegen of schuren, schuren en nog eens schuren betekenen (schilderen over gebeitst hout zonder schuren is hieronder). Het belangrijkste wapen hiervoor is schuurpapier en je hebt een ‘aannemershoes’ nodig als je een huis doet (beste deals hieronder gekoppeld).

Met één vel schuurpapier kom je door ongeveer één deur en een paar kozijnen. We gebruiken 150 gritpapier (hier afgebeeld) maar zelfs 220 grit (veel fijner) zal de glans goed genoeg krassen. Deze links zijn echt goede prijzen voor 20-25 vel mouwen. Schuren voor gladheid? Gebruik 150 en herhaal met 220.

Doorzetten veel trim/kasten met een DeWalt orbitaal hier afgebeeld. Bewaar je polsen voor gitaaroefeningen. Het werkt met elk rond haak- en luspapier. Aardig.

Grote snelkoppeling: Vloeibaar schuurpapier: Veeg het aan en haal de glans eraf. Het is echt heel smerig – zeer giftig – maar heeft het grote voordeel dat er geen stof van schuren, minder arbeid en zeer snel is. Je kunt meteen schilderen na gebruik. Zo schilder je over verf op oliebasis zonder te schuren. schilderen over gebeitst hout zonder schuren. Uitstekend als je geen stof kunt maken in een huis. Maar de afweging is de stank.

Meer hierover: Er is een ‘groen’ concurrerend product genaamd Krud Kutter, maar ik heb het niet gebruikt en de beoordelingen zijn gemengd. Ik gebruik Vloeibaar Schuurpapier. De smerigste van nasties, Liquid Sandpaper (bedrijfswebsite) is geweldig, maar laat het niet … het kan niet … raak je huid aan! Je moet echt chemische handschoenen dragen, dit zijn goede, en niet duur en een gasmasker (we hebben het complexe systeem van filters hier vereenvoudigd). Vloeibare ontglossers zijn zo giftig: je hebt heel goede ventilatie nodig en je moet echt een gasmasker dragen, zelfs buiten!


2. Blokkeer vlekken zoals houtknopen – Alleen de allerbeste primer mag je hout raken.

Het belangrijkste evenement: u moet de primer op het hoogste niveau op de markt gebruiken: dit zorgt ervoor dat de vlek niet door uw verf zal bloeden (wat het zal doen met niet-vlekblokkerende primers). Bij het schilderen over vernis heb je verlijming nodig en bij het schilderen van gebeitste trim heb je vlekblokkerende kracht nodig.

Boomknopen en vlekken zoals watervlekken zullen door elke laag normale verf en een laag aangedreven primer bloeden.

Je kunt het je niet veroorloven om dit punt te missen. Zoals we hierboven vermeldden, is Prime Lock Plus van Benjamin Moore noodzakelijk (hierboven ook genoemd). Het is op oliebasis, maar droogt snel. Als je een primer gebruikt zonder alle kracht die je nodig hebt, heb je vlekken die doorbloeden. Pak een borstel die je niet zult schoonmaken als je klaar bent: het is een puinhoop. Alles wat je nodig zou kunnen hebben, is gegroepeerd op deze pagina.

Een kapstok zonder vlekblokkerende primer toont een vlek die in de verf bloedt
Een kapstok zonder vlekblokkerende primer toont een vlek die in de verf bloedt

De beste en eerste keuze om houtafwerking te schilderen moet altijd een op olie gebaseerde beitsblokkerende primer zijn. Ja, daar hebben we later latexverf op gedaan.

Waarom niet gaan met de spullen in de uitverkoop of de goedkopere spullen? Opnieuw Binding. Als je een primer gebruikt die je geprepareerde hout niet met je toplaag kan verbinden, zul je verf gemakkelijk moeten afbrokkelen en dat allemaal moeten verwijderen en opnieuw moeten beginnen. Au. Groot.

Dit is onze eerste richtlijn: met behulp van producten van de beste kwaliteit bespaart geld uiteindelijk.

* Laten we ervoor zorgen dat we een catastrofe voorkomen: we moeten vlekken blokkeren door een sterke vlekblokkerende primer te gebruiken, niet zomaar een oud blikje dat “primer” wordt genoemd. Als je niet genoeg vlekblokkerende kracht in de primer hebt, zal de vlek door elke laag verf die je eroverheen doet, bloeden. We hebben een complete uitleg over vlekblokkerende primers, met onze # 1-keuze bovenaan die post.

3. Eindelijk… het leuke gedeelte (met onze grootste tijdbesparende tip).

Mensen zijn enthousiast: “Je bent zo snel”. Meh. We hebben een geheim. Het zijn rollers. Maar kies eerst je verf: ga naar mijn post geweldige opties, door een van de top 2 verfmakers van vandaag: je wilt niet beknibbelen op de verf.

We hebben ook een hele post alleen over hoe je trim moet schilderen: je zou dit doen nadat je voorbereiding hier is gedaan. (Schilder je eerst trim of muren? Bijsnijden).

Welke trimverf beveelt een professional aan?

• Top keuze: No brainer: Benjamin Moore’s Advance. Een “alkyd” op waterbasis, ooit alleen verkrijgbaar in oliën. Deze ziet eruit en gedraagt zich net als een verf op oliebasis. De look is gladder dan de volgende keuze hieronder omdat het langer duurt om te drogen. Wha? Door het langzame drogen kan het net als olie (geen penseelstreken) egaliseren (of ‘emailleren’). Beeldschoon. De beste verfafwerkingsverf, punt uit.

Je kunt het verschil zien vanuit de hele kamer. Advance bestaat al ongeveer 10 jaar en alle aannemers hebben nu de neiging om houtafwerking en kasten te schilderen. Het heeft unieke kwaliteiten die we in detail hebben geschreven in de trimverfpost. We zijn er dol op.

Ik nam contact op met het beste, nou ja, echt het enige borstelbedrijf dat je geld waard is, en vroeg welke borstel het beste is voor Advance. Ze antwoordden dat de XL Elite Glide het beste zou zijn, maar dat de Nylox een latex-only borstel is, is ook prima. Ik geef de voorkeur aan de Nylox omdat de borstelharen gemaakt zijn voor waterbasis en daar gewoon beter voor zijn. Maar als je ooit olie gaat doen, ga dan voor de XL Elite.

Eén goede borstel gaat je leven lang mee: hij gaat 6 maanden DAGELIJKS mee en werkt daarna nog steeds goed. Ik kan dit niet sterk genoeg aanbevelen: je gaat sneller, het ziet er beter uit. Lees hoe gemakkelijk het is om een borstel schoon te maken: niet wat je je herinnert!

Laatste toffe punt: je kunt alleen met een roller schilderen. De verf egaliseert zodat je hem niet eens hoeft te borstelen (tenzij je je roller niet in hoeken en gaten kunt krijgen). Koop een kort dutje (ongeveer 3/8 inch). Zie de pagina tools voor een selectie.

• Tweede keuze: Ook van Ben Moore, de go-to latex sierverf: Regal Semi-Gloss. Oh, om een nikkel te hebben voor elke gallon hiervan die ik heb toegepast. Het is taai, houdt zijn kleur vast, reinigt goed en gaat door zonder druppels / spuug. Wordt geleverd in satijnen glans voor trim of muren, ook en plat, enz., Voor muren.

Teleurgesteld om te horen over borstelsporen in latex? Er is een manier om traditionele latexverf te gebruiken, maar een meer gelijkmatige look te bereiken. Meng gewoon met het additief Floetrol in uw latexverf op waterbasis: het vertraagt het drogen, zodat het de penseelsporen een kans kan geven om enigszins te verdwijnen. Het verdunt de verf niet, maar het vergroot wel het volume van de verf.

Dit is een goede keuze voor het wit schilderen van eikenhouten bekleding, inclusief eiken deuren met witte bekleding of gebeitste deuren met geschilderde bekleding.


Hoe toe te passen:

We leggen de eenvoudige stappen uit in ons bericht over het schilderen van trim. Hoe snel deze klus kunnen zal je verrassen: zoveel autodidactische schilders rechtvaardig gebruik een kwast: Ha! Rookies.

Het schilderen van gekleurde trim nadat de voorbereiding is gedaan, is de same als nieuwe trim: rol en borstel. Voor Advance paint heb je alleen een kwast nodig voor de hoeken en gaten.


4. Opruimen is niet meer zo erg als vroeger

Hier zijn de hoogtepunten uit onze volledige berichten die laten zien hoe gemakkelijk het is om rolhoezen schoon te maken en een alleen voor het schoonmaken van borstels.

Reinigingsrollen afdekkingen:

  1. Knijp uit wat je kunt met je handen of nog beter met de curve in je multitool of een oude roerstaaf… wat je ook hebt.

    Een verfroller schoonmaken met een spinner
    Gebruik een roller om gebeitste bekleding of een muur / plafond te schilderen … geef het dan een snelle draai in een emmer: zo snel en gemakkelijk.

  2. Vul een grote emmer met water en laat de hoes erin vallen en laat hem een nacht weken! Het grootste deel van de verf zal op de bodem van de emmer vallen. Dit kan een goede roller helemaal geen kwaad. Goede hoezen kunnen wekenlang weken en niet lijden.
  3. Herhaal het nog een nacht of nu het bijna klaar is, spoel en knijp onder water en herhaal totdat je het grootste deel van de kleur eruit hebt.
  4. Maar…

De snellere manier is om het te draaien. Kijk hoe ik het doe (op YouTube). Er is ook een video op de productpagina (geen geluid nodig). Hier is de spinner: de moeite waard om te hebben in mijn ogen als je jaarlijks schildert of meer.

We maken onze borstels echt snel schoon

  1. Draad kwast elke gedroogde verf van de hiel van de kwast. We raden degene aan die wordt getoond, omdat veel budgettools gemakkelijk draadharen verliezen die door uw gootsteenafvoer gaan: niet goed.
  2. Dompel de borstel onder in water of oplosmiddel en beuk de borstelharen ongeveer 20 keer. Vervang uw oplosmiddel en herhaal. Met een Purdy kwast hoef je maar zo’n 95% van de verf eruit te krijgen. Ik herhaal de spoeling 3-4 keer om 99% te krijgen.
  3. Om te drogen, kam de borstelharen met zelfs een gewone haarkam, zodat ze de volgende keer goed zijn om te gaan. Het beste is om de hoes ook te gebruiken (of in te pakken met papier en tape).

Kijk hoe ik het doe. (YouTube)

Voor beits of verf op oliebasis, zelfs witte houtbeits, moet ik bekennen dat we geen borstels schoonmaken. Nadat zelfs borstels die zijn ontworpen voor producten op oliebasis nat worden, komen ze nooit meer terug om als nieuw te zijn. We kopen hele goede borstels om snel te gaan en goed werk te leveren, dan… Sorry… we gooien ze weg. Om te recyclen, doe een snelle reiniging en gebruik het als een stofborstel. Ik heb er genoeg.


Mening

Schilderij Bevlekte TrimNatuurlijke houtafwerking lijkt minder acceptabel in een modern huis.  Het schilderen van bevlekte trim zal er beter uitzien in de ogen van een koper, het is waar. We zijn het persoonlijk oneens over de look, maar voor het verkopen van een huis zouden we het eens moeten zijn met de makelaars. Dus heel vaak zul je ons bevlekte trim zien schilderen: misschien eens in de paar maanden. Wij schilders rekenen hier veel voor, maar de how-to-go-to verf van houtbeits is precies zoals we hierboven hebben beschreven.

Als je niet helemaal los wilt gaan, is het gemakkelijker om gewoon de deuren te schilderen in plaats van ook gebeitste sierlijsten te schilderen. Witte deuren met houten bekleding is ook een mooie moderne uitstraling. Volg dezelfde stappen voor het resultaat van gebeitste deuren met geschilderde bekleding.

Mijn grootste tip over het schilderen van houtbewerking: Denk aan de Prime Directive, Captian Kirk – verven van topkwaliteit kosten minder op de lange termijn (zelfs als u verkoopt, zullen de kamers er gewoon chiquer uitzien). Plus “Admiraal”, stop met het storen van de aliens op die planeten. Waar ging dat over?

Gebeitste deuren met geschilderde bekleding, hebben minder wit van oppervlakte, maar verheffen nog steeds een volledig houten huis naar een modernere uitstraling.

Tot slot nog een waarschuwing. Als u over gebeitst hout schildert zonder te schuren (met behulp van de vloeibare deglosser), draag dan dat gasmasker en ventileer met open ramen, zelfs in het holst van de winter.

Bij het schilderen van gebeitst hout zullen knopen doorbloeden als verkeerde pimer wordt gebruikt
Bij het schilderen van gebeitst hout zullen knopen doorbloeden als verkeerde pimer wordt gebruikt


Met deze procedure kunt u witte houtbeits of elke vorm van beits en vernis overlopen en een langdurige geverfde look hebben. Enig commentaar? Graag gedaan.
———————————————————–

Dat is onze kijk op het schilderen van bevlekte trim

Het schilderen van gebeitste trim is eenvoudig: volg deze stappen om trim met of zonder vernis opnieuw te schilderen. Heeft u vragen of opmerkingen: laat het ons hieronder weten.

Gerelateerde berichten:

We zijn vele malen gevraagd als het hard is om eikenhouten rand wit te schilderen en nu zie je dat het niet zo ingewikkeld is. Het moeilijkste deel van het schilderen van gebeitste trim is de voorbereiding. Voor trim in elke omstandigheid is het schilderen van houtwerk hetzelfde als het schilderen van gebeitst houtwerk hierboven: als het klaar is, gebruik dan de roller- en penseelmethode. Je wordt rock-n-roll.


Hier is hoe een professionele opstelling eruit ziet voor het schilderen van houtafwerking: