Verfrollers reinigen: de snelle, de nette en de luie manier

doos verfrollersGebruik kwaliteitsrollen

De belangrijkste over het reinigen van verfrollers is: Koop kwaliteitsrollers!

Ik hou van Purdy of Wooster (hier Purdy website). Zo niet, dan werpt het pluisje af als je schildert en heb je dat gruizige muuroppervlak: je kent het wel. Restaurant badkamers werden geschilderd door de eigenaar omdat hij dacht dat hij slim was. Nou, hij was goedkoop en wist niet hoe hij verfrollers moest schoonmaken! Gebruik een kwaliteitsverfroller (zie ons bericht over verfroller hier) en weet hoe je deze moet schoonmaken.



Het reinigen van power roller onderdelen is precies hetzelfde proces.

Er zijn 3 manieren om verfrollers schoon te maken. Hoe?

De beste manier om verfrollers schoon te maken is door een spinner te gebruiken, het is een verfroller clearner!

#1 – Hoe verfrollers op de snelle manier te reinigen

Een spinner is de sleutel in het reinigen van verfrollers
Een spinner is de sleutel in het reinigen van verfrollers
  1. We hebben een speciale tool genaamd een ‘spinner’: de verfrollerreiniger
  2. Knijp de verf van je roller terug in je blikje met je hand of je gebogen gereedschap (een 5-in-1 is onze keuze: het is als een 3e hand voor ons).
  3. Voor de volgende stappen heb je een hoge emmer nodig, zoals het soort dat 5 liter verf binnenkomt: hoog om te voorkomen dat de spray overal naartoe gaat
  4. Plaats het roldeksel a.k.a. de huls, op de spinner en draai het langzaam onder de kraan – warm water is het beste – en knijp met je hand in de stroom water
  5. Draai in een hoge emmer en herhaal het weken en draaien keer op keer totdat de vezels echt klaar zijn met bloeden verf
  6. Ga op het uiteinde staan en laat volledig drogen
  7. Die plastic zakhoes bewaren we nooit voor opslag. We laten het gewoon helemaal drogen en bewaren het in een doos met de anderen. Als de vezels in de opslag terechtkomen, verveert het terug bij het begin van het volgende gebruik
Man die een verfroller schoonmaakt met een spinner
Verfrollerreiniger: weken, draaien, herhalen

Borstel reinigingstip: Het is goed om regelmatig haarconditioner op de borstelharen te gebruiken, maar niet essentieel. Wij zorgen heel goed voor onze Purdy borstels.

  • Om een borstel schoon te maken, je hebt geen oplosmiddelen nodig die stinken en je langzaam doden
  • Hoe een spinner te gebruiken: hier is een video aan het einde van dit bericht die laat zien hoe je een verfrollerreiniger gebruikt. U zult zien hoe u de verf kunt persen met een 5-in-1-gereedschap. Knijp overtollige verf terug in de verfemmer en week, draai, week spin.
  • Dus dat is het: gewoon weken, draaien, herhalen. Zorg ervoor dat je de spinner in een grote emmer houdt, anders heb je een verfdouche: alsof je in de buurt bent van een natte hond die net uit het bad is gekomen. Herhaal het spinnen/weken totdat er geen verf meer uitkomt, laat het staand op het uiteinde drogen en de roller zal weer als nieuw presteren (voor kwaliteitsrollen welteverstaan).

#2 – De goedkope versie van het reinigen van een roller.

Laat het deksel op de rolhendel liggen, plaats je bakscherm of bakje in de gootsteen en rol hem gewoon heen en weer onder (warm) water. Geen zeep nodig. Ga gewoon door totdat je meest van de vaste stoffen uit het roldeksel. Dit doen we bij het veranderen van het ene wit naar het andere wit. (bijv. primer tot plafond of witte sierverf) of bij het afwerken van een klus (tenzij het volgende gebruik ervoor over een dag of zo komt: dan wikkelen we in goed in een plastic zak).

Geloof het of niet: ik heb kwaliteit rolhoezen (we houden van Wooster) wekenlang weken of nat gewikkeld. Geen kwaad gedaan (hoewel niet geweldig voor metalen as of lagers van rolhandvat). Goedkope rollen hebben een kern van karton en zouden het nooit kunnen nemen – de lijm zou eruit vallen! Goede rollers zijn wolmengsels en hebben plastic / duurzaam materiaal en goede lijm om het dutje bij elkaar te houden. Koop een goede en maak hem schoon! De beste deal op Amazon is om 2 of 3 in een verpakking te kopen, omdat ze verslijten en je heel goed een gebruikte kunt gooien.

Probeer geen water in de tandwielkamer van een spinner te krijgen, omdat alle merken roesten. We hebben allerlei soorten meegemaakt, en de Purdy hierboven is je beste gok.

#3 – Hoe maak je een verfroller schoon als je really lui?

Maar toch ben je nog goedkoper dan lui? Word lid van mijn club. Hier is een “Don’t Do What We Do” tip, maar het is niet om over te spreken in de beleefde samenleving. U kunt de gebruikte roller verwijderen (schraap de meeste verf eraf met het gebogen blad van uw 5-in-1 gereedschap) en laat de roller vervolgens een dag of zo in water weken. Zet het verticaal en alle vaste stoffen in de verf zullen langzaam naar de bodem van de emmer vallen. Dan kun je de verf er veel makkelijker uithalen zonder speciaal gereedschap: gewoon water. Dit zal geen goed werk doen, maar het zal de roller weer bruikbaar maken. Dit betekent een snelle dood voor een roller die waarschijnlijk wekenlang op een professionele werklocatie kan gaan.

Ps, je kunt ook een kwast in de clip van een spinner steken, maar dat is echt niet nodig: we draaien de kwast gewoon om op de teen van onze schoen (op een rommelige plek of onder een doek). De spinner is beter maar langzamer. Pps, ik heb ook boorhulpstukken voor rollen en spinners gezien. Wie wil er nou een boormachine tevoorschijn halen om zoiets makkelijk schoon te maken? Nu ga je naar buiten en leer je anderen hoe ze verfrollers moeten schoonmaken! Vermeld niet hoe we ze weken, alsjeblieft!

een linzer spinner

We bespraken de beste manier om een verfkwast schoon te maken in een ander artikel.

Stel een vraag.

Video over het gebruik van een verfrollerreiniger