Beste HVLP-spuitpistool vandaag en tips voor gebruik

De nieuwste, en voor kleine klussen, de grootste. Het HVLP-spuitpistool is gewoon een gigantische airbrush, dus het is heel gemakkelijk te gebruiken, en voor kleine schilderklussen is een HVLP-verfspuit geweldig. Voor grote klussen niet zozeer. Ik zal je betere opties voor muren, enz. Laten zien. Er zijn veel indoor verfspuitrecensies elders, maar ik ontdekte dat het meestal verkoopartikelen zijn. Ik heb het gebabbel weggelaten.

Volledige spuitaccessoires pagina is hier.



  • Achtergrond nodig? Je eerste kopen? Om de magere op deze machines te lezen, spring je naar beneden op deze pagina.

Waar u op moet letten: de beste HVLP-verfspuitpistoolopstelling

Alles over tips hier.

U betaalt meer voor meer “turbinetrappen” in de HVLP-pistoolmotor:

HVLP sproeier patronen controle

  • Dit is het aantal ventilatoren/pompen dat lucht duwt en toelaat voor een stabielere druk.
  • De beste HVLP-kanonnen bieden 2, 3, zelfs tot 6 fasen.
  • Mijn advies: Haal het maximale uit het mogelijke. Meer stadia = minder belasting van de pompen, langere levensduur.

Met meer ventilatoren / pompfasen kunnen ze dikkere verven efficiënter vernevelen, waardoor uw turbine niet oververhit raakt (de grote moordenaar van HVLPs).

De lage druk van HVLP’s (gemiddeld ongeveer 7-10 p.s.i.) geeft je net genoeg voor klein, ingewikkeld werk. Ik weet dat veel mensen ze gebruiken voor trimwerk, enz. Deze zullen het doen en zullen ook 4rniture doen. Maar…

Als je misschien meer druk wilt voor banen later, lees mijn blik op handheld airless sproeiers (verdeeld in pistolen voor 3 budgetten) en de meeste hebben variabele drukregeling en zijn ook in staat om onder lage druk te spuiten. Ik schreef ook over DIY airless sprayers.


Ja, al deze HVLP verfpistolen zijn in staat om latexverf te spuiten. Je hoeft alleen maar een grotere naald te kopen voor dikkere verven zoals Home Depot’s Behr of Benjamin Moore’s Aura. Ik leg hieronder uit wat je nodig hebt. Hoewel de meeste van deze latex aankunnen, moeten sommige worden dunner, maar laat dat je niet afschrikken.

Experimenteer altijd met je verf en je tip op wat karton om te zien of de combinatie voor jou werkt.

Wat te vermijden: Het soort HVLP-spuitpistool dat Home Depot verkoopt, is meestal low-end (niet high-end) en de prijzen zijn altijd ergens anders beter. (Ik probeerde ze allemaal te vergelijken). Dus je zegt dat je geen verzending hebt met een Home Depot-spuitpistool dat je oppakt? Maar alle die ik hier aanbeveel, hebben ook gratis verzending. Vraag bovendien de verfafdeling naar een Home Depot HVLP ‘fluid sets’ (nozzles). Ze weten het gewoon niet.


Laagste budget

Ik kan maar één maker in de low-end aanbevelen.

Het nadeel van de alles-in-één pistoolstijl is dat de luchtinlaat zeker wat vernevelde verf uit de lucht zal zuigen. Het kan niet goed zijn voor zijn gezondheid op de lange termijn. Met de aparte turbine en het kanon kunt u de turbine vrij houden van de mist.

  • De Wagner Spraytech (bedrijfswebsite) heeft twee fatsoenlijke kleine eenheden: de Wagner Flexio HVLP is een alles-in-één kanon. Maar de Wagner Controle Spray Max heeft het pistool en de pomp 2-traps basis zoals de betere Fuji en Graco sproeiers hieronder. Beide Wagner HVLP’s hebben geweldige recensies.
  • Deze betaalbare spuitmachines schieten gewone latex binnen- en buitenhuisverf. Als je veel latex wilt doen, zijn deze niet voor jou. Die pompen zullen vreselijk hard werken om dikke verf te duwen. Denk aan een DIY airless.

Recensie: U zult waarschijnlijk de voorkeur geven aan een van deze kleine eenheden hierboven boven een luchtcompressorspuitpistool zoals het Husky HVLP-spuitpistool, zelfs als u een goede compressor bezit. De druk is niet altijd constant bij de spuitpistolen van de compressor. Het HVLP spuitpistool is gewoon een eenvoudigere, stabielere opstelling.

Eervolle vermelding: Het Husky zwaartekracht voerspuitpistool is hier als je van dat bedrijf houdt. Ik heb nog nooit een Husky spuitpistool gehad, maar ze hebben wel een goede reputatie voor zwaartekrachtvoerspuitpistolen met compressoren. Het Husky verfpistool kost wel minder dan de super low-cost Wagner Opti-stain Plus Handheld HVLP verfspuit (zie het hier), maar je hebt een compressor nodig met de Husky HVLP.


Laten we nu eens kijken naar de Fuji HVLP spuitpistool kits: niet vreselijk duur, maar echte kwaliteit.

Gemiddeld budget

  • Dit zijn Fuji Sprayers, gemaakt in Canada. Deze blijven echt duren. Fuji maakt al sinds de jaren ’80 sproeiers.
  • De Fuji turbine, a.k.a. de pomp is beschermd in een zeer taaie stalen behuizing.

Alle Hobby-Pro units worden geleverd met:

  • 1.8 mm dop (meeste verdunde verven)
  • 2 jaar garantie
  • wasbaar luchtfilter
  • 25 ft. slang
  • pistoolhouder op turbinebox

Ze kunnen tot 6 verschillende dopmaten voor verschillende materialen. Zie het verkorte tipdiagram helemaal onderaan de pagina.


De DIY serie: 2 lijnen

Voor het geld vult de Fuji Hobby-Pro de niche voor zowel professionals als huiseigenaren.

Bekijk het Hobby Pro 2 Systeem. Dit is zeer redelijk geprijsd voor een 3-traps, goed gebouwde HVLP-sproeier.

Mijn review: Vermijd de Semi-Pro naar mijn mening. Zelfde prijs als de Hobby-Pro, maar wordt geleverd met een minder veelzijdig 1.3 tip, (a.k.a. # 3 tip set) versus de HobbyPro’s 1.8 (# 5). De #3 kan geen latex schieten, wat op een gegeven moment een grote pijn zal zijn.

Ja Semi-pro is een veel betere naam, maar Will Ferrell eist een snit!

Fuji tips 5 en 6 zijn het beste voor latex en de meeste huis- en andere verven. Je kunt altijd een andere fooienset kopen (zie links en tipgrafiek hieronder). Tip sets zijn ongeveer 50 botten. Ik vind het leuk om er een te hebben voor latex en primers, en een kleine voor het vernevelen van meubels in lagen.

Als je de voorkeur geeft aan de Semi-Pro, kies dan je wapen: zwaartekracht feed Fuji 2203G Semi-Pro of de sifon-feed in de 2202 Semi-Pro. Waarom van stijl wisselen? Het bodemvoedingspistool wordt geleverd met een beker van 1 qt en de zwaartekrachtvoedingspistolen zijn met 400 cc bekers en maken het mogelijk om in krappere ruimtes te spuiten. Je kunt dit ook doen met de Hobby Pro: hetzelfde pistool maar betere tip. De Hobby Pro heeft:

  • 2-traps motor (alle niveaus van Fuji HVLP-DIY)
  • Maximaal 5 psi
  • “M” model pistool kan worden veranderd van HVLP zwaartekracht feed spuitpistool naar sifon feed met een conversie kit (korte video over hoe te schakelen)
  • Voor elke M-gun converteren naar bodem: de gravity to bottom-feed kit is hier, bottom to gravity-feed kit is hier
  • Snelkies van brede tot smalle ventilator (van 1″ tot 12″ ovaal)
  • Het pistool en de 1-Qt-snede zijn vrij eenvoudig schoon te maken
  • Pistoolhouder op de pompbehuizing om het pistool vast te houden

De Mini-Mite Platinum serie

Kies uit het zwaartekracht verfpistool Mini-Mite 3, de bodemgevoede Mini-Mite 4 of het HVLP zwaartekrachtvoedingsspuitpistool Mini-Mite 5 (beter pistool dan 3).

  • Grote sprong over de DIY’s hierboven, (maar ongeveer hetzelfde als de Platinum’s hieronder voor een betere prijs)
  • 3-traps motor en nog veel meer psi
  • Mini-Mite 3-traps motor = 6,5 psi
  • Mini-Mite 4-traps motor = 9,0 psi
  • Mini-Mite 5-traps motor = 9,5 psi
  • Deze hebben allemaal hetzelfde pistool, slang, pistoolhouder, reinigingsfuncties, enz

De Mini-Mite en Q-serie zijn voorzien van een warmteafvoerkamer om de levensduur van de motor te verlengen.


Mijn top Medium pick: voor dezelfde prijs als de Mini-4, maar Q-U-I-E-T

De Platinum serie

Q is voor stilte, maar behalve dat het een paar kilo lichter is, is er niet veel voordeel ten opzichte van de Mini’s hierboven. En ze kosten meer voor de stilte.

Nogmaals, verschillende grootte tip sets (zie de grafiek en links hieronder).

Ik wou dat de Fuji HVLP-spuitmachine een grotere beker had, zoals met de Graco HVLP-pistolen hieronder.

Je hebt geen gehoorbescherming nodig, maar het is ongeveer net zo luid als een stofzuiger. Wat? Zien.

Bekijk een verkoopvideo van fuji-bedrijven.


Gemiddeld budget, eervolle vermeldingen: We vertrouwen allemaal 3M en ze hebben het Accuspray-pistool lang geleden uitgevonden. Het is een gravity feed verfspuit die ook de druk van uw luchtcompressor gebruikt om verf te duwen. Het is eigenlijk een luchtspuitpistool. Het originele systeem wordt geleverd met een paar nozzles. Er is ook een versie speciaal voor auto’s: het Accuspray autolakpistool.

(PPS betekent verfvoorbereidingssysteem.)

Ze willen dat je de geüpgradede eenheid van dichtbij bekijkt, maar ik geef nog steeds de voorkeur aan het origineel hierboven.

Ik raad het niet ten zeerste aan omdat het meestal plastic is, en ze willen dat je het een keer gebruikt en weggooit. Ja, je kunt het schoonmaken en vervangende bekervoeringen en deksels zijn hier (met afdichtpluggen), of slechts 50 plastic hoezen en deksels. Ik hou er niet van dat ze willen dat je het wegwerpbaar maakt, dus je moet een andere kopen maar je kunt ze schoonmaken en hergebruiken.

Het heeft zeer hoge gebruikersbeoordelingen.

Dood en verdwenen: Graco, het beste bedrijf in spuitmachines, had ooit de Graco Spraystation 2900 HV2900, maar deze is stopgezet. Hun beste HVLP-verfpistolen bevinden zich net onder. Maar waarom mislukte het? Geen idee. Het had een rugzakcontainer voor verf. Koel. Denk het niet.

Een finale opmerking over Fuji

De doe-het-zelf serie 2-traps turbines – Semi-Pro 2 en Hobby-Pro 2 – zijn ontworpen voor de hobbyist thuis die van plan is een handvol keer per jaar te spuiten.
De meeste commerciële sproeiers zullen op zoek gaan naar meer vermogen, wat correleert met een verhoogde snelheid, en zullen daarom kiezen voor een Mini-Mite of Q-serie 4 of 5-traps turbinesysteem.

Zie enkele spuittestresultaten die mijn vertegenwoordiger bij Fuji heeft verzonden, wordt weergegeven na de fuji-tipgrafiek hieronder.


Top Budget: de beste waarde in een HVLP spuitpistool kit

Graco is gewoon de beste en al hun spullen worden gemaakt in de VS. Onderdelen zijn heel gemakkelijk te krijgen, als je er ooit een verslijt, wat voor een huiseigenaar onwaarschijnlijk is. Natuurlijk heb je misschien af en toe een filter nodig.

Alle onderstaande Graco’s hebben:

  • variabele turbinedruk om op zeer lage druk te werken
  • ze worden allemaal geleverd met de EDGE II Plus Gun die werkt met alle sproeikoppen in de Graco-tipgrafiek hieronder
  • wasbare luchtfilters (buiten de turbinebox)
  • een 32 oz. beker
  • turbinebehuizing is in gewicht en grootte afgenomen in deze nieuwe modellen
  • flex liner zakken (geen sifon buis) laat u spuit onder elke hoek inclusief upside-down, en zeer laag op verf (zo mooi)

Houtwinkelprofs en amateurs schrijven dat de Graco het beste HVLP-spuitpistool voor houtbewerking is vanwege de betrouwbaarheid. Dus dat is het geld waard.

De nieuwe Rand II Plus pistool accepteert dikkere vloeistoffen en heeft een beter debiet, afzonderlijke bedieningselementen voor materiaal en lucht voor fijnafstelling en werkt in hoeken van 360 ° en de QuickClean-terugslagklep.


De Graco Sevens: 7.0 psi

Mijn topkeuze: de Graco 7.0 ProC

De lijn van de huiseigenaar heeft er twee: de HVLP 7.0-standaard en voor 30% meer kosten het Procontractor-model.

Deze hebben beide:

  • 3 turbinetrappen: een gepatenteerde pomp die oploopt als je om meer verf vraagt (erg cool)
  • 20 ft slang
  • een quick release nozzle (“# 3 vloeistofset”) die .051 inch en prima is voor alles van lak tot vernis en urethaan (verdunde latex is ok, zie de Graco tip grafiek hieronder)
  • een filter dat er zonder gereedschap uitkomt (leuk)

Ze zeggen dat het 30% meer vermogen geeft dan andere HVLP-spuitpistolen.

Maar met de 7.0 ProContractor je krijgt al dat pluspunt:

  • 10 voet langere slang (u kunt meer kopen voor een totaal van 60 ft.)
  • SmartStart-turbine™ die de pomp stopt wanneer de druk op capaciteit is EN de druk verhoogt terwijl u spuit
  • automotive filtratie (het standaardmodel is prima, maar niet zoals dit)
  • ingebouwde gereedschapskist voor extra tips/nozzles
  • pistool/bekerhouder: houder op de behuizing (gemakkelijk opnieuw te vullen)
De 7.0-standaard

Het turbineontwerp is gepatenteerd en heet SmartStart™. Ook is het niet zo luidruchtig (of heet) als de HVLP-verfspuiten van concurrenten (Fuji’s).

Als het meer vermogen is dat je wilt, vergeet dan niet dat ik niet alleen een hvlp-pistool met hogere druk net onder de deur laat zien, maar er zijn tegenwoordig ook airless handsproeiers.

Beide zijn nieuwe en betrouwbare technologieën.

Mijn review: Graco Sevens zijn beter dan welke Fuji dan ook, maar de ProContractor-lijn is misschien te duur voor de functies die het toevoegt aan de standaard.

Ok, Graco is beter. Daar heb ik het gezegd. De functies ten opzichte van de Fuji maken het extra geld echt de moeite waard.

.KEY: U moet beslissen of de functies van de 7.0 ProC de extra kosten voor de SmartStart Turbine en filtratie op autoniveau en de andere paar extra’s die u net hierboven ziet, waard zijn. Voor mij is dat heel erg zo. De automatische uitschakeling tipte het voor mij. Het is mijn baby.

Je zou het extra betalen voor de constante constante druk, maar de Standaard is geen gehakte lever.

Voor beide machines geldt: De handleiding PDF, en hier is de Edge II Gun Manual, en de Garantie PDF.


De Graco Nines: 9,0 en 9,5 p.s.i Procontractor

Voor serieuze houtbewerkers en schilders…

De top-of-the-line, de beste HVLP-sproeier ter wereld is de FinishPro 9.5 ProContractor die iets meer druk geeft dan de FinishPro 9.0 ProC. Het verschil? Het zit precies in het modelnummer: 9,0 psi en 9,5 psi.

Ik raad de 9.0 Standard niet ten zeerste aan. Waarom? De Standaard 9.0 kost ongeveer hetzelfde als de 7.0 PC (!) maar je krijgt veel meer functies op de 7.0 pc. Ok, dus je wilt die 2.0 psi extra de ene extra turbineventilator geeft je op de 9, krijg de 7. Eerlijk genoeg.

Nou, je lijkt dead ingesteld op de 9S, dus hier ga je – de Graco 9.0 Standard. De 9-standaard mist de automatische afsluitturbine en hoge filtratie (net als de 7.0-standaard) van de 7.0 ProC (zie net hierboven). Als ik zoveel zou uitgeven, zou ik 9,5 ProC gaan.

Deze hebben beide dezelfde kenmerken…

  • 4-traps turbine met SmartStart™—Graco heeft alleen een pomp die oploopt terwijl u spuit en uitschakelt wanneer de druk opkomt
  • 30 ′ slang, maar u kunt meer toevoegen
  • De 9.0 heeft 2 fooiensets die worden geleverd met: #3 (.051″) en een #4 (.071″) (zie de Graco tip chart hieronder)
  • Quick-Release tipsets die u zonder gereedschap kunt vervangen (snel schoon te maken en naalden te vervangen)
  • filter dat zonder gereedschap uitkomt (leuk)
  • ongeveer 25 lbs

… de 9.5 ‘ProC’ heeft dat pluspunt…

  • Een derde vloeistofset quick-release nozzle (een #5, .087″, wat het beste is voor latex)

Mijn review: De 9,5 is ruim 200 dollar meer en wat krijg je daarvoor? Nog een extra fooi die je voor 60 kunt kopen. Krijg de 9.0PC als u een serieuze gebruiker bent, niet de 9.5.

Voor beide HVLP-spuitmachines is hier de manual PDF, de Edge II Gun Manual, en de Warranty PDF voor de sprayer.

Elke HVLP spuitpistool kit zou zo moeten zijn. Dit is de beste op planeet Aarde. Gewoon prijzig. Zet het in je Testament.


Alle Graco HVLPs geven u andere voordelen:

  • Ik zeef altijd alle verf via een kegelfilter… dat doen we allemaal, maar Graco ProContrator-eenheden bieden twee filters, een van autobody-kwaliteit. Aardig. Vergeet niet dat zelfs nieuwe verf brokken heeft.
  • Nog een geweldige uitvinding: de flexzak in plaats van alleen een kopje: snel opruimen. Vervangende tassen zijn hier. De behuizing heeft een houder voor de opslag van het pistool.

Zes dingen die u moet weten: elke HVLP-spuitpistoolkit

  1. Keep de tip NAT! Wanneer u een pauze neemt of nadat u klaar bent en voordat u het schoonmaakt. Zo belangrijk! Tips en tubes en pompen worden snel oud omdat mensen de verf erin laten zetten.
  2. Oefen met spuiten. Ik leerde op een airless (lang voordat HVLP-geweren werden uitgevonden) water op kartonnen en buitenmuren te schieten. Het is je tijd waard.
  3. Het zit allemaal in de pols. Wanneer u aan het einde van een rij of lijn gespoten verf komt, veegt u eenvoudig snel met uw pols, zodat er geen opbouw is wanneer u stopt en van richting verandert. Beginners moeten over de rand gaan en de trekker overhalen.
  4. Maskeren is belangrijk. Je kunt er echt een puinhoop van maken. Ik gebruik het handmasker van 3M. Het wordt geleverd met tape en plastic die het verbindt terwijl je gaat. U kunt een rol papier of een rol plastic gebruiken voor uw alles-in-één maskering. Het is snel. Vergeet niet dat tan masking tape is ontworpen voor een paar uur dan blijft de lijm plakken. We gebruiken groene schilderstape: niet plakken, zelfs niet na een maand.
  5. Koop extra verf. Zelfs als u goed weet hoe u het HVLP-spuitpistool moet gebruiken, zal er wat afval in overspray zitten. De overdrachtssnelheid voor een HVLP-spuitpistool is 90% in het beste geval, je hebt dus meer nodig dan wanneer je zou poetsen. Er zijn manieren om overspray te minimaliseren (lees mijn bericht daarover hier).

Kleine baantjes ja. Grote nee.

Het HVLP spuitpistool dat eigenlijk alleen geschikt is voor meubels en kleine spullen. HVLP-verfspuiten zijn gemaakt om langzaam te zijn, dus alleen te gebruiken voor klein, gedetailleerd werk.

  • Exteriors? Als mijn hek meer dan 20 voet was, zou ik HVLP vermijden. Waarom? Het “LP” gedeelte betekent lage druk. Het gaat te langzaam. Ik zou de airless pakken.
  • Hele binnenruimtes? Zelfde antwoord. De airless is gewoon een beter hulpmiddel voor brede oppervlakken.

Hier is mijn blik op betaalbare huiseigenaar airless sproeiers en de hogere kwaliteit commerciële airless sproeiers.


Andere kwesties om te overwegen

Autobody?

De meeste winkels gebruiken een speciaal laag CFM-spuitpistool, maar ik heb mensen gezien die HVLP-verfpistolen gebruiken om auto’s te schilderen. Ik zou dat niet doen tenzij ik enige ervaring had die ik niet heb.

Ik krijg van een pro te horen dat ik daarvoor met het Tekna-pistool moet gaan. Je hebt ook een goede compressor nodig.

Lees deze blog over spuitpistolen voor auto’s. Ze bespreken het beste zwaartekrachtvoerpistool en autolakpistool voor het geld.


Welke sproeier is sneller?

Veel mensen gebruiken een HVLP-verfspuit om muren te schilderen en dat doen ze. Dus deed ik een vergelijking. Het duurde 2 minuten om een deel van een muur te schilderen dat je 30 seconden zou kosten met een roller. Toch is het HVLP-verfpistool veel beter dan het oude compressorverfpistool dat je grootvader had.

  • Maar voor veel details die lang zouden duren om te poetsen, ja, het is de moeite waard om een HVLP-pistool te hebben.

Belangrijkste voordeel: De lagere druk (10-20 psi) vermindert overspray en ‘bounceback’ (waarbij de verf gevangen zit in een windwervel en op de vloer terechtkomt).

Zo verspil je minder verf met een lagedrukspuitpistool.

Een HVLP-pistool is gemakkelijk op te ruimen, maar laat de punt niet drogen tussen gebruik en reiniging. Lees mijn tips daarover hierboven.


HVLP verfsoorten

HVLP verfspuit voor interieurbekleding
Een HVLP verfspuitpistool kit is prima voor interieurbekleding

Met de juiste tip kunnen de meeste HVLP-spuitpistolen latexverven en -vlekken, op olie gebaseerde verven en beitsen en lakken schieten. Lees hierboven voor elk model wat je ermee kunt fotograferen.

Geweldig voor ingewikkelde louvre deuren en rieten stoelen etc

Bekijk de handheld airless sproeiers. Deze hebben een lagere druk dan de grotere airless en zijn zeer eenvoudig te gebruiken en te onderhouden. Elke professionele schilder heeft er een, of zal dat op een gegeven moment doen.

Voor grote klussen: HVLP is niet de enige

HVLP’s kunnen net zoveel kosten als een mooie airless, en je gaat zoveel sneller.

Een huis binnen of buiten doen, zelfs alleen de trim … ga airless

Als je muren doet, binnen of buiten, lees dan mijn berichten voor airless verfspuiten voor huiseigenaren en de post voor commerciële airless verfspuiten.

Zich herinneren

  • Houd uw turbinebasis (als uw systeem er een heeft) 20 voet van waar u spuit, zodat deze niet zuigt. Schilderen. Vanuit de lucht. Het zuigt dus geen verf uit de lucht.

Opruimen is eenvoudig

Om schoon te maken hoef je het niet uit elkaar te halen. Je zou gewoon kunnen vullen met je oplosmiddel en het schoon laten lopen, maar dat zal lang duren. Het is beter om de verf af te tappen, opnieuw te monteren en oplosmiddel (water of minerale spiritus, enz.) te spuiten totdat het er schoon uitkomt. U kunt minerale spiritus vele malen gebruiken om schoon te maken, waarbij uw laatste spoeling een ongebruikt oplosmiddel is.

Het is echt vrij eenvoudig.

Verminder overspray

  • Tent/booth (alleen plastic aan het plafond geplakt bijvoorbeeld) helpt bij overspray op je spullen.
  • Masker met papier, tape, plastic (zie het 3M masker hierboven).
  • Houd je druk zo laag als je kunt, zolang je het gewenste resultaat krijgt.
  • Overspray is binnenshuis gemakkelijker te controleren omdat je over het algemeen een kleinere punt bij een lagere druk gebruikt en er geen wind is.

Veiligheid staat altijd centraal


Korte lijst voor beginners

Wat is een HVLP spuitpistool en hoe werkt het?

De twee ‘luchthoorns’ op de punt laten twee kegels lucht los die elkaar in het midden ontmoeten en die de verf, die uit een 3e opening komt, in een horizontale of verticale ventilator dwingen, afhankelijk van hoe je de hoorns richt.

“HV”, of hoog volume betekent dat er veel verf uitkomt met “LP”, lage druk. Het resultaat als geweldige controle van de stroom en hoge ’transfer efficiency’ (de hoeveelheid verf die gaat waar je het wilt hebben).

Wat is de HVLP voor een professionele schilder? Een gatenvuller. We gebruiken het voor kleine klussen zoals lamellendeuren, enz.

HVLP spuitdop set diagram
HVLP spuitdop set

Het verschilt niet zoveel van de ouderwetse compressorspuitpistolen. Simpel gezegd de lucht die uit de ‘hoorns’ van het mondstuk wordt geduwd, creëert een zuigkracht die verf naar de centrale ‘naald’ brengt en de lucht grijpt het en vernevelt het in een stroom. Kortom, het is een luchtverfpistool.

Pros: Goedkoop, draagbaar, gemakkelijk te onderhouden, spuit de meest voorkomende coatings, zeer gemakkelijk te controleren en gemakkelijk op te ruimen.

Tegens: Frequente navullingen van het reservoir, turbines op low-end modellen kunnen luidruchtig zijn. Ik draag oorkappen voor dat soort dingen. Oh, het stoppen om bij te vullen. Anderzijds. Keer op keer.

Hoe HVLP spuitpistool te gebruiken

Weinig tot geen training vereist.

Dit is een van de gemakkelijkste sproeiers om te gebruiken, daarom hebben zoveel mensen er een. Als u een spuitbus kunt gebruiken, kunt u een HVLP gebruiken… maar je hoeft het niet te schudden!

schilder met HVLP verfspuit
HVLP verfspuitpistool kit voor details

Instellingen in elke HVLP-spuitpistoolkit

  • Luchtdruk: dit bepaalt de verfstroom.

Sommige eenheden hebben 2 knoppen, een voor druk één voor verf, maar sommige hebben één comboknop. Bekijk de Graco

  • Tip grootte (grootte en snelheid van de ventilator)

Tip voor blanke lak: 2 tot 3

Tip voor latex: ongeveer 4 tot 5

Afstand: 4 tot 8 of zelfs 12 inch, afhankelijk van de bovenstaande instellingen.

Snelheid: u beweegt langzaam voor HVLP

Dat is het. U kunt verticale of horizontale ventilator en ventilator aanpassen Breedte. Sommige low-end pistolen zijn niet verstelbaar.

Sommige high-end geweren hebben een diagonale functie die we sowieso niet veel gebruiken.


Tips die je moet weten

HVLP spuitpistool
HVLP spuitpistool op meubels
  • Oefen op wat oude rommel voordat je aan je kostbare meubelstuk begint, enz.
  • Test het ventilatorpatroon voordat je begint op karton of papier.
  • Spuit eerst harder te bereiken gebieden, dan grote open gebieden.
  • Stel uw ventilatorpatroon breed genoeg in om het meeste oppervlak te bedekken dat u kunt, maar krijg nog steeds een goede dekking tegen een gematigd tarief.
  • Overlap met ongeveer 33-50% op elke pas en ga door met elke pas voorbij het projectoppervlak.
  • Keer niet om en stop niet in de strip.
  • Houd de punt nat als je een pauze neemt. Ze moeten met een speciaal blikje komen… Maar goed, ik gebruik een natte lap.
  • Steek de beekjes niet over, Venkman. (Grapje).*

Wanneer de HVLP gebruiken?

  • Het is prima voor kleine, maar niet voor grote klussen. Het zit in de naam: Hoog volume Lage druk. De maximale druk op een typische HVLP-sproeier is ongeveer 10 p.s.i. Ter vergelijking: modellen airless spuitmachines voor huiseigenaren liggen tussen de 1.500 en 3.000.
  • Deze hebben veel minder overspray dan de grote airless soorten sproeiers hierboven, of de handheld airless wat dat betreft. Je houdt de punt dichterbij zodat je minder afval hebt (maar het is natuurlijk veel langzamer!)

Veel professionele schilders dragen er een voor vluggertjes zoals hekwerk, enz. De meeste huiseigenaren willen deze voor meubels en dekken etc.


Kun je een HVLP-spuit gebruiken om latex te spuiten?

Ja, HVLP spuitpistool voor latexverf. Ik gebruik vaak latex op meubels die opnieuw worden verven of oude rieten tafels buiten etc. Rechtvaardig gebruik buitenverf als het stuk in het weer uit zal zijn.


Is HVLP beter dan spuitbussen verf?

Spuitbussen hebben ongeveer 70 psi, dus de HVLP is daar ongeveer 1/4 van. Daardoor kun je de verfresultaten heel goed controleren. Natuurlijk is het traag, maar wat heb je een hete date? Jij wel? Wauw. Koel.

Als je een paar keer per spuit, bespaar je geld met de HVLP-sproeier. Elk blikje is ergens tussen de 5 en 15 dollar per (voor slechts 12 gram).

Toxines? Je kunt VOC’s aansturen. Ik zei altijd het redt ook het milieu, maar spuitbussen bevatten tegenwoordig geen drijfgassen meer met CFK’s die onze ozonlaag schaden. (Lees over de nieuwe wet). De ozonlaag filtert de schadelijke stralen van de zon. We hebben al veel schade aangericht en sommige landen gebruiken nog steeds CFK’s.

Gevaren? Hedendaagse, CFK-vrije spuitverven vluchtige organische stoffen (VOS) uitstoten. Van deze is bekend dat ze kanker veroorzaken en een hoofdbestanddeel zijn van smog.

Ik zeg koop een keer een goede sproeier.


HP-LV? of HV-LP?

Het heet geen “HPLV spuitmachine” of “HPLV pistool”. HP zou Hoge druk en laag volume. Denk maar aan Lage Druk. Het is een HV-LP spuitpistool.

Vraag iets of laat het me weten als ik iets vergeten ben in de reacties hieronder. Bedankt.

hvlp verfspuit voor een deur
Een HVLP verfspuit voor een deur

Links naar HVLP Tips voor deze sproeiers

Graco HVLP Tip gids: links om elk te kopen zijn net onder de grafiek

Fuji HVLP Tip Gids: links net onder

Beschikbare vervangers voor het pistool uit de M-serie (Hobby-Pro en Semi-Pro)


Testen van de Fujis

Het spuiten van het gezicht van een keukenkast van typische grootte met latexverf (20% verdund met water en met behulp van een 1,8 mm luchtkapset), de volgende duur kwam voor:

Systeem motor PSI Duur

Semi-Pro en Hobby-Pro 2 2-stage 5.0 37 seconden

Mini-Mite 3 of Q3 3-traps 6,5 22 seconden

Mini-Mite 4 of Q4 4-traps 9.0 15 seconden

Mini-Mite 5 of Q5 5-traps 9.5 12 seconden

Zoals u kunt zien, hoe hoger de motortrap, hoe sneller de snelheid van toepassing.



* Spengler:
Probeer je voor te stellen dat al het leven zoals je het kent onmiddellijk stopt en elk molecuul in je lichaam explodeert met de snelheid van het licht.

Venkman:
Rechts. Dat is slecht. Oké. OK. Belangrijke veiligheidstip. Bedankt, Egon.


Bedankt voor het lezen. Vraag me alles hieronder in de comments. Ik hang daar rond.