Hoe een deck snel te beitsen, op de juiste manier

Voor dekken raad ik aan om verf en ondoorzichtige beits te vermijden. Ik hou niet van hen als een optie.

Ondoorzichtige vlek is, wacht erop … schilderen. Het lage onderhoud van lichtere vlekken is voor mij een no-brainer. Ziet er geweldig uit, minder vullend (van de portemonnee van de schilder om de 3-7 jaar). Hier leest u hoe u een deck kunt beitsen met belangrijke tips die u nodig hebt. Dit zijn dingen die ik al mijn 30+ jaar als schilder gebruik.

Aanverwant: lees over mijn favoriete producten die ik persoonlijk gebruik om een deck te beitsen: een korte samenvatting van Deck Stain vs Deck Paint. Het heeft de beste deck-vlekken die tegenwoordig beschikbaar zijn en lees over mijn top deck-vlekken van elk type.



Grootste tijdsbesparing: Ik gebruik altijd een hogedrukreiniger om een deckvoorbereiding te starten. Klik op mijn favoriete pick one die je hier ziet. Ik heb de mijne al 10 jaar, en het heeft zichzelf honderd keer terugverdiend: ik kan mijn oude gewoon niet doden: ik wil hem doden om een nieuwe Sun Joe te krijgen. “Ik wil dat je sterft, Mr. Bond.”

Reinigen en opfleuren: Je hebt websites gelezen die zeggen schoon / strip dan helderder, dan vlek. Schoonmaken ja, maar opfleuren is geen vereiste. Als je een reiniger hebt gebruikt die op een zeep lijkt (maakt het hout ook donkerder), ja, je hebt een neutralisator nodig om de pH te veranderen (maak het zuurder ter voorbereiding op beits), maar als je het net onder druk hebt gewassen, laat het dan drogen en beitsen. Witmakers zijn een goed idee voor semi-transparante vlekken wanneer u weet dat u wilt dat de schoonheid van het hout door de beits komt.

Voor het schoonmaken hou ik nog steeds van Simple Green. Het verwijdert ook schimmel. Voor de witmaker heeft DEFY een geweldig product. Nogmaals, meestal heb je gewoon waterdruk nodig.

Maar begin langzaam: en gebruik de roterende punt die bij elke hogedrukreiniger hoort, maar dat niet doet. De rotatie beschermt het hout tegen gutsen, zelfs in de kleinere machines. (Kies uit verschillende p.s.i., en men heeft een mooie spoel om de slang in te halen.) Details over het onder druk wassen van een dek vindt u hieronder.

Groter nodig? Een vrachtwagen wassen? Ga gas geven of ga naar huis. Honda motor, zeer prijzig, maar betaalt zichzelf terug als je een pro bent en zo niet, dan zul je er nooit grote problemen mee hebben.

mooi goed gebeitst dekDekvlekken plukken: Wij geven de voorkeur aan Benjamin Moore deck stains (bedrijfswebsite). U bespaart geld door vooraf meer uit te geven aan kwaliteitsvolle dekvlekken. Denk aan toekomstige arbeidsbesparingen! We hebben een bericht over de beste dekvlek.



Hoe een deck te beitsen (grote tijdbesparende tip vooruit)

1. Voorbereiding

—Twee basisvoorwaarden (en hoe druk te wassen) in deze sectie—

Bevlek een dek dat Nieuw

Als uw dek in goede staat is (en geen drukbehandeld hout), gaat u naar het schildergedeelte van hoe u een dek beitst (hieronder). Gelukkig hoef je niet te schuren of een andere voorbereiding te doen dan een wasbeurt (alleen voor nieuwe dekken). Zie hieronder met betrekking tot drukbehandeld hout: wees hier voorzichtig.


Bereid je voor op het beitsen van een deck dat in elkaar is geslagen

Het schrapen van oude verf of ondoorzichtige beits is erg hard werken. Voor dat werk zou ik een jongere met jonge polspezen inhuren: ik heb de mijne beschadigd tijdens het schrapen.

Als je het zelf schraapt, zorg dan voor een goede set schrapers: zie mijn favorieten op onze lijst met dekgereedschappen. Je moet een goede metalen vijl hebben om elke 10-15 minuten schrapen te slijpen: ja, dat komt vaak. Doffe schrapers kunnen geen scherpe rand snijden die je kunt schuren en later coaten. Deze korte video laat zien hoe je kunt verscherpen met een bestand.

    1. De trekschraper die je hier ziet, is alles wat je echt nodig hebt
    2. Deze multitool is op vele manieren erg handig: mijn 3e hands
Tip: Wij professionals proberen niet veel hard werk te doen: we vertrouwen op elektrisch gereedschap. We gingen elektrisch, net als Dylan.

Het strippen van verf van metaal en hout, enz., Kan andere methoden omvatten, zoals het opnemen van een boorhulpstuk of mijn favoriete …

Een slijpmachine met variabele snelheid die je hier ziet. Ziet er in het begin een beetje prijzig uit, maar is elke cent waard en kan worden gebruikt met diamantslijpbladen, enz. De mijne gaat al jaren van professioneel werk geweldig.

Bevestig aan elke 41/2-5 inch grinder, de zeer efficiënte 3M Sandblaster pads (klik op de foto). Hier is een video van hoe het wordt gedaan. Afhankelijk van uw type molen, heeft u mogelijk de universele adapterpad nodig.

Deze kit is helemaal niet duur gezien de tijd die je bespaart, dan heb je een geweldig gereedschap dat snijmessen, enz. Kan gebruiken. Je hebt een verlengsnoer nodig: een geweldige perfecte beoordeling.


Begin met een pherverzekeren was

Dekhout kan worden gewassen met de tuinslang (maar het is traag en niet erg efficiënt). We gebruiken een kleine elektrische hogedrukreiniger. Het wordt bovenaan deze pagina weergegeven.

Bekijk een hogedrukreiniger in actie in de video onderaan. Het is niet essentieel om de extra slang te hebben, maar het is goed om een lang verlengsnoer te hebben met een capaciteit van 15 ampère (ik kan niet over het verlengsnoer komen dat in het laatste gedeelte is gekoppeld: beoordelingen die niet konden worden vervalst).

Wij gebruiken alleen een wasmachine met de draaipunt (zogenaamde ’turbo’ tip) om schade aan hout te voorkomen.

* Was “drukbehandeld” hout niet intensief onder druk. We leggen uit waarom in onze andere post die bespreekt of je moet schilderen of Stain Deck.

Bruin drukbehandeld hout heeft alleen een lichte wasbeurt nodig
Bruin drukbehandeld hout heeft alleen een wasbeurt nodig

2. Hoe een deck te beitsen: gereedschappen en volgorde

Grote “tip”: gebruik zowel roller als borstel

beits een dek met een roller en een borstel
beits een dek met een roller en een borstel

Hoe een deck op een zeer snelle, maar zeer juiste manier te beitsen. Welke vlek moet je gebruiken? Dat behandelen we in een andere korte post op de beste dekvlek.

Hoe een dek te beitsen met een roller en borstel

Je zou kunnen denken dat je spuit of borstelt om een dek te beitsen, maar we gebruiken een normale 9-inch roller om de vlek gelijkmatig te krijgen waar we het willen, en gebruik vervolgens de borstel om de gebieden nat te maken die de roller niet bereikt. Waarom?

Wat al je tijd in beslag neemt bij het beitsen van een dek is heen en weer gaan tussen het blikje en het hout. Maar de roller houdt vele malen vast wat de borstel kan bevatten. Dus de roller doet gewoon het zware werk – je bent nog steeds je dek aan het borstelen, maar je borstel wordt zelden in de emmer / bak met vlekken gedompeld.

Voor elke dekbeits of verf:

  1. Dip roller met een goede hoeveelheid dekvlek (laat het niet druppelen, net zoals je zou doen met dekverf) – krijg zoveel vlek als het zal vasthouden – zodat het niet druipt.
  2. Begin voorzichtig te rollen en laat de vlek uit de roller komen en druk steviger terwijl deze droogt.
  3. Volg op met een borstel. (Grote tip: je hoeft geen borstel in de vloeistof te doen – dompel gewoon een roller en ’tip’ het oppervlak vervolgens met de borstel. Zie je hoe snel je gaat? Makkelijk.)
  4. Sommige vlekken druppelen door de scheuren van het dek, maar je kunt het in plastic onder het dek vangen als je het wilt proberen te redden (zeker dat je het opnieuw kunt gebruiken! Dat zou ik doen).
  5. Herhaal stap 1-3.
  6. De roller, borstel, etc., staan allemaal op deze lijst met deck tools.

Die pup besproeien?

Spuiten van een dek

Het spuiten van een dek gaat vele malen sneller dan rollen of borstelen, maar je moet rekening houden met de schade die overspray-vlekken zullen aanrichten. Je moet heel voorzichtig zijn en alle auto’s verplaatsen.

De twee makers van verfspuiten die je kunt vertrouwen zijn Graco (website) en Wagner (website).

Lees ons bericht over DIY airless sprayers.

Twee aanbevelingen voor twee budgetten:

  • De beste huiseigenaar verfspuit van vandaag is zonder twijfel de Graco Magnum-lijn die je hier ziet. Het zal een leven lang meegaan met de juiste zorg.
  • De budgetkeuze is de Wagner Flexio 590. Het heeft een zeer redelijke prijs voor wat je krijgt.
  • Gebruik je een hele lichte vlek? Ik heb hiervoor tuin(rugzak)sproeiers onderzocht en er zijn er een aantal die natuurlijk dubbel in de tuin staan, duh. Lees meer over de 3 spuitmachines (maar ze zijn niet allemaal voor alle vlekken).

Airless spuittips slijten na vele uren gebruik en als je een bekend merk koopt, zoals Graco en Wagner, kun je gemakkelijk tips vinden.


Enkele sleutels om een dek te spuiten:

  • Maskeer zorgvuldig wat niet geschilderd wordt: gebruik plastic, papier en/of canvas en veel tape. (Zie hiervoor een geweldige handmaskeringstool in de lijst met decktools).
  • In deze video laat ik zien hoe je dit geweldige 3M handmasker gebruikt. Zo nuttig en goed gemaakt.
  • Oefen eerst de spuittechniek: je kunt gewoon water in je sproeier doen om dit te oefenen. Houd de spuithand met een uniforme snelheid in beweging en probeer, wanneer u van richting verandert, een snelle beweging van de pols te maken (vermijdt plassen).
  • Olie spuiten? Houd de punt van de spuit nat met thinner: je kunt een natte doek of een klein blikje verfverdunner gebruiken.
  • Latex spuiten? Week de punt in water als je hem neerlegt: als je dat niet doet, zal hetl verstoppen snel.
  • Lees over de beste dekvlek en zelfs als u ondoorzichtige vlekken spuit, moet deze in één laag worden bedekt.
  • Een korte video van Graco is uitstekend om te zien hoe het echt goed is gedaan.

Beits een dek gemaakt van drukbehandeld hout

Wacht 6-9 maanden na installatie om een vlek of sealer op uw drukbehandelde hout te plaatsen: het is nog nat van de fabriek en als u niet wacht, zult u later een groot probleem hebben. Ik heb dit uitgebreider besproken in onze post over het kiezen of je een deck wilt schilderen of beitsen.


3. Onderhoud?

Jaarlijks onderhoud is niet echt nodig voor de meeste lichtere vlekken. De meeste semi-transparante hebben gewoon een snelle drukwas nodig en brengen vervolgens uw product opnieuw aan. Lees het etiket om er zeker van te zijn dat dit geschikt is voor uw product.

Houd de ondoorzichtige vlek echter in de gaten. Als u een ondoorzichtige vlek kiest, die net als verf barst, lees dan het onderhoudsgedeelte (sectie # 3) van het bericht over het schilderen van een dek.


Hier is een video die laat zien hoe je hogedrukreiniger verfvoorbereiding kunt doen voordat je je deck beitst.

Aanverwant:
Zorg ervoor dat je alle schildergereedschappen hebt die je nodig hebt

Hoe een deck te schilderen met één grote tijdbesparende tip

Beste deckverf (met een groot woord van waarschuwing)

Beste deck stain en sealer: complicaties vereenvoudigd

Verf of vlekkendek? (bonus: Deck Restore-producten die niet werken)

Spray Houtbeits – Onderhoudsvrije dekbeitsbehandeling

Heb je vragen over het beitsen van een deck? Laat het me weten in de comments. Vergeet niet, hoe een dek te beitsen: er is niet veel behoefte aan brush dipping! Dip gewoon als je bochten etc doet, waar de roller niet bij kan.