Verf en primer in één: het beste en wanneer het te gebruiken

In de meeste gevallen is het een zekerheid om te gaan met de oude methode van een eerste laag primer omdat als je het verkeerde type primer (er zijn er veel) in je verf krijgt en primer in één, je begint helemaal opnieuw als je denkt dat je klaar bent.

Voor eenstapsverf/primers, wanneer je muren zonder vlekken zijn, raad ik Kilz Tribute ten zeerste aan, die in meer dan genoeg kleuren komt om uit te kiezen. De kleurenfamilie hier is grijs / groen, maar er zijn veel Tribute-kleurenpapillen die je zult zien als je op deze klikt.



Voor andere eenstapsverven met primer spring je naar beneden om de lijst met de beste producten te zien en waar ze voor zijn.

Samenvatting over verfprimers:

We hebben een complete lijst lager in dit bericht.

WAARSCHUWING: Sommige verf en primers hebben hoge VOC’s. Lees ons bericht over VOC’s.

We hebben ook een gedetailleerd bericht over hoeveel lagen primer voor elke situatie.

Waarom een primer gebruiken?

Over het algemeen zijn primers bedoeld om poreuze oppervlakken af te dichten en een eerste ‘drankje’ te geven, zodat ze verfbaar zijn (en dus zal de volgende laag hechten). Verf doet dit niet: ze zijn voor het uiterlijk en buiten zijn ze voor uiterlijk en bescherming.

Hieronder leg ik uit waarom het beter is om de primer alleen te doen in de eerste stap in plaats van een verf en primer in één te gebruiken (plus je hebt altijd wat restjes over en het komt goed van pas). Maar soms kunnen verf en primer in één stap een grote hulp zijn.

gipsplaat klaar voor verf en primer in één
gipsplaat klaar voor verf en primer in één

Wanneer gebruik je een verf en primer in één?

Wanneer je muren zonder vlekken zijn en wanneer je geen nieuw hout hebt. Hout heeft bijna altijd een soort hars die door de meeste primers zal bloeden. Zelfs als uw hout niet gaat doorbloeden, zullen de harde / zachte nerven de eerste behandeling anders accepteren en met verschillende snelheden opzwellen waardoor een mooi glad geschuurd hout ruw wordt. Een goede primer op oliebasis voorkomt dit.

Als u muren schildert en een verf wilt proberen met een primer erin, zorg er dan voor dat uw muren:

  • zonder vlekken (zoals watervlekken, schimmelvlekken etc)
  • hebben geen ongeprimeerd hout

Voorbeeld van muren die kunnen worden geverfd met een verf met pri
Voorbeeld van muren die met een verf met primer geverfd kunnen worden

De beste verf en primer in één

Koop een kwaliteitsverf en primer in één: gebruik Kilz, een zeer goede naam in primer, en zeker een van de beste verf en primer. Kilz heeft veel hele mooie kleuren om uit te kiezen. Het is ook een kwaliteit primer met lage VOC’s.

Wat zit er in je Paint and Primer in One?

Er zijn verschillende soorten primers. Sommige verfprimers zijn ontworpen om vlekken af te dichten en sommige om een hechtingsoppervlak te creëren. Met wat voor primer is je verf en primer in één geleverd? Je moet weten waar het voor is ontworpen.

Is het voor roest? Metaal? Plastic? Sigarettengeur? Gedurfde kleuren hebben ook primer-liefde nodig.

Een hele goede reden Aan niet gebruik een verf met primer: Uw gezondheid. Waarom giftige ingrediënten gebruiken als je ze niet nodig hebt? Verf met primer erin heeft veel meer VOC’s in vergelijking met kwaliteitsverf en veel primers. Degene die ik hierboven aanbeveel, is een van de beste.

Nieuw hout is niet geschikt voor verf en primer in één
Nieuw hout is niet geschikt voor verf en primer in één

Primer voor hout: gebruik geen verf met primer in één

Mijn vriend vroeg me waarom zijn houten plafond hout niet zou bedekken na 4 lagen verf. Had me eerst moeten bellen kerel.

Harsen in hout en watervlekken in muren die onzuiverheden oppikken, hebben een primer op basis van schellak nodig om te voorkomen dat de vlekken doorbloeden (dat is een op alcohol gebaseerde goo). Het heet BIN en er is een link bovenaan.

Ga je je nieuwe muren voorbereiden? Dat is een paard van een andere kleur: schellak of andere sealer is niet nodig. Een vlekdodende primer zal meer zijn dan je nodig hebt. Waarom kopen meer vuurkracht dan je nodig hebt? Waarom zou je dat spul inademen als dat niet hoeft?

Oppervlakken met verschillende absorptiesnelheden

Gipsplaat en de “modder” -verbinding die naden en plekken bedekt waar de schroeven zijn, zullen verf anders opnemen. Als gevolg hiervan, als u geen primer gebruikt om de absorptie te stoppen (verf zal het niet doen), je ziet altijd de naden en vlekken. De gipsplaatprimer bovenaan is dezelfde die we gebruiken.

Verfprimer voor watervlek
Watervlekken die een verfprimer nodig hebben

Zorg voor de juiste verfproducten

Je moet weten wat je doet voordat je gaat winkelen. Vraag het me in de comments, of vraag het aan een echte verfwinkel (geen grote dozenwinkel: ze huren apen in).

Als u het verkeerde type primer krijgt, kunt u tannines, vlekken, harsen of oliën die u had moeten verzegelen niet verzegelen en moet het opnieuw worden gedaan. Deze onzuiverheden bloeden door elke laag latexverf: latex heeft geen echte afdichtingseigenschappen. Goed om een klein blikje te kopen en één gebied te testen voordat je alle verf koopt.

Gebruik één laag primer

kamer geschilderd met een verfprimer
kamer geschilderd met een verfprimer

Eerlijk gezegd, in de meeste gevallen, met het juiste gereedschap en de juiste opruimmethode, is nog een laag niet zo’n groot probleem voor een gemiddelde kamer.

Je kunt hieronder altijd een reactie schrijven: ik blijf daar hangen.

Het hele balspel is: wat zijn de vaste stoffen in de oplossing van je verf, in je primer en in je verf en primer in één? Vaste stoffen? Het zijn de vaste stoffen die uiteindelijk het werk voor je doen.

Wanneer niet primer gebruiken (en wanneer u moet):

Vlekken: zoals van water of boomsap. Spot in ieder geval priemgetal waar ze verschijnen.

Gipsplaat: Ja, altijd, maar alleen met gipsplaatprimer die lang niet zo intens is als vlekdoders. Zorg ervoor dat je eerst die nieuwe muren afstoft, anders heb je een korrelige muur! (We gebruiken een push-broom of deze duster die je aansluit op een bezemsteel). We hebben een langer artikel over gipsplaatprimer en de belangrijkste stappen. Lees meer over gipsplaatprimer en de belangrijkste stappen die bij het werk betrokken zijn.

Nieuw hout: als dennen, heb je een olieprimer nodig (Prime Lock helemaal bovenaan deze pagina). Andere houtsoorten: je kunt je redden met watergedragen, maar de Prime Lock is een zekerheid, en ik gebruik het op al het nieuwe hout.

Lijst van Primers

Hier is een lijst met de verschillende soorten primers: ga hierheen om je wapens te kiezen wanneer je weet wat je nodig hebt. De tweede is mijn belangrijkste keuze: de originele primer op alcoholbasis. Zorg dus voor wat ontsmettingsalcohol om je handen schoon te maken. Gebruik een goedkope borstel en gooi het weg omdat de meeste van deze primers (zelfs de primers op waterbasis omdat ze na een tijdje stinkend worden). Verwacht niet dat deze borstels zullen werken voor snijlijnen. Lees mijn bericht daarover.

  • KILZ Original Multi-Surface Stain Blocking Interior Oil-Based Primer/Sealer (Low VOC Formula): blokkeert de meeste vlekken, waaronder water, rook, tannine, inkt, potlood, viltstift en vet.
  • De originele BIN: op alcohol gebaseerd en werkt overal. Meer dan je nodig hebt waarschijnlijk.
  • Belangrijkste gipsplaatprimer: Rust-Oleum Corporation 01501 Gipsplaat Primer: Zal het dutje niet verhogen op nieuwe gipsplaat… zand gemakkelijk.
  • Kilz Algemeen gebruik: Niet aanbevolen voor vloeren, glanzende oppervlakken, schimmel- en meeldauwgevoelige oppervlakken of voor het blokkeren van vlekken.
  • KILZ Adhesion High-Bonding Interior Latex: Hecht aan moeilijk te schilderen oppervlakken, waaronder Kynar, PVC, Formica, vinyl, glas, tegels, geglazuurde baksteen, krijtachtige verven, glanzende afwerkingen, glasvezel en metalen.
  • KILZ Premium High-Hide Stain Blocking: Uitstekende hechting voor de meeste oppervlakken, gebruik op binnen- en buiten gipsplaat, gips, houtwerk, lambrisering, metselwerk en baksteen. Ideaal voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, waaronder badkamers en wasruimtes… om lichte tot middelgrote vlekken af te dichten
  • KILZ MAX Maximale vlek- en geurblokkering: voor taaie vlekken door waterschade, roest, rook, nicotine, vet, tannine, inkt, potlood, viltstift, vlekken voor huisdieren en meer, terwijl ook huisdier- en rookgeuren worden afgesloten … op waterbasis.
  • KILZ Klear Multi-Surface Vlek blokkeren binnen/ exterieur. Op waterbasis. Geformuleerd om poreuze en kalkachtige binnen- en buitenoppervlakken te verlijmen en af te dichten met een stevige, flexibele en ademende heldere coating. voor het afdichten van gipsplaat, gips, hout, gegalvaniseerd, aluminium, architecturale kunststoffen, metselwerk en baksteen. Zeep- en waterreiniging en droogt snel – klaar om in 1 uur opnieuw te coaten.

Dit is de korte, gemeenschappelijke lijst. De internetautoriteit, Wikipedia, is op de bal over primer. Sherwin-Williams heeft een geweldig artikel over soorten problemen.

Succes!

Hier is onze manier om eerst de minste primervuurkracht te gebruiken: als er een kleur of vlek doorbloedt, raken we de plekken met de heavy-duty primer:

verf en primer in één boek
verf en primer in één boek