Beste zwembadverven – uw zwembadverfgids

Dit bericht kan affiliate links bevatten. We kunnen een kleine commissie verdienen aan aankopen die via hen zijn gedaan, zonder extra kosten voor u. Je helpt resin-expert.com te ondersteunen

Het plan om een betonnen zwembad te renoveren klinkt in eerste instantie als veel werk. Maar het proces is niet zo complex als men zou denken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar tools – en het juiste zwembad verf voor beton Zwembaden.

In onze zwembadkleurengids laten we u zien hoe u uw zwembad zonder veel moeite kunt renoveren en voorzien u van een zwembadkleurtest.



Wat is zwembadverf?

Zwembadverf wordt gebruikt voor de eerste coating en voor het bijwerken van de coating van zwembaden, vooral die met een betonnen basis. Het is gebaseerd op gechloreerd rubber en bevat meestal lichte en weerbestendige pigmenten, die – wanneer ze droog zijn – ook niet giftig moeten zijn. Bij de verwerking in wateren die rijk zijn aan vis, zoals vijvers, is de laatste eigenschap bijzonder belangrijk.

De zwembadverf is ook geschikt voor het coaten van fonteinen, watertanks en doorloopbaden.

De kleur moet verschillende eigenschappen hebben. Naast een passende prijs/prestatieverhouding zijn met name de volgende kenmerken bepalend voor de keuze:

  • Hoge weerstand tegen omgevingsinvloeden, zowel hoge UV-bestendigheid als weerstand tegen chemicaliën zoals chloor en natuurlijk water
  • De kleur van het zwembad moet de aantrekkelijkheid van het zwembad vergroten
  • Goede en eenvoudige verwerking maakt het leven van de gebruiker gemakkelijker
  • Ook de duurzaamheid van het product moet een rol spelen.

Vaak moet de zwembadverf worden verdund, waarvoor speciale verdunningsmedia worden gebruikt. Deze kunnen ook worden gebruikt om apparatuur te reinigen die is gebruikt bij het opnieuw schilderen.

Zwembadverf is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, dus er is voor elk wat wils. Hierdoor kunt u uw zwembad integreren in een aantrekkelijke tuinsfeer en de kleur van de omgeving verbeteren.

Een van de weinige nadelen van zwembadverf op basis van chloorrubber is dat de verf minstens om de twee jaar moet worden herhaald, wat natuurlijk een bepaalde hoeveelheid werk betekent. Als zwembadeigenaar is dit soort onderhoud aan het begin van de lente echter waarschijnlijk gewoon een kwestie van.

beste zwembadverf

Zwembad kleuren in vergelijking

Er zijn veel verschillende onderwaterkleuren beschikbaar en niet elk van hen houdt zich aan zijn beloften. Wij hebben diverse producten voor u getest en in onze Zwembad kleurentest zetten wij de voor- en nadelen van onze twee winnaars op een rij.

Aanbeveling: In de zwemverf

In the Swim Epoxy-Base Zwembad Verf
  • Ideaal voor gebruik op gips, gunite, beton en glasvezel gel-coat oppervlakken
  • Een enkele toepassing kan tot 7 – 8 jaar meegaan
  • Levert een vlekbestendige, tegelachtige afwerking
  • Let op: Epoxy Primer is vereist voor nieuwe toepassingen
  • Dekking: gemiddeld 125 – 150 sq ft per gallon

Bekijk op Amazon

De onderwaterverf van In The Swim is verkrijgbaar in verschillende kleuren en productmaten. De zwembadverf is het meest geschikt voor minerale oppervlakken en biedt de gebruiker een verscheidenheid aan voordelen:

PROS

  • De verwerking is zeer eenvoudig en wordt ondersteund door het meegeleverde gegevensblad en gedetailleerde instructies
  • De verf is lichtecht en bevat niet-giftige pigmenten, waardoor het niet alleen geschikt is voor zwembaden, maar ook als onderwaterverf voor vijvers die rijk zijn aan vissen
  • De zwembadverf is sneldrogend
  • Het is zowel UV- als chemisch bestendig en heeft ook een hoge slijtvastheid
  • De viscositeit is perfect voor het schilderen van verticale oppervlakken zonder lelijke neuzen
  • De prijs is absoluut redelijk

TEGENS

  • De geur van de inkt tijdens de verwerking kan door gevoelige gebruikers als vervelend worden ervaren
  • Hoewel de verf niet giftig is wanneer deze droog is, is deze tijdens het aanbrengen giftig voor waterorganismen en kan het huid- en oogirritatie veroorzaken (draag beschermende kleding)

Het aspect toxiciteit tijdens de verwerking is echter niet alleen van toepassing op de zwembadverf van de In The Swim, maar kan op vrijwel alle zwembadverven worden aangebracht. Daarom moeten alle zwembadkleuren zorgvuldig worden behandeld.

As In The Swim Pool verf biedt de gebruiker vele voordelen en is zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, het is onze zwembadverfaanbeveling.

Prijs prestatie tip: INSL-X Pool Paint

INSL-X Watergedragen Semi-Gloss Zwembadverf
  • Royal Blue Waterborne Acryl emulsie zwembadverf.
  • Gebruik met zoet- of zoutwaterzwembaden.
  • Sneldrogende acryl zwembadverf.
  • Blijvende kleur en bescherming.
  • Kan worden aangebracht op de meeste soorten goed voorbereide bestaande zwembadverven.
  • Ideaal voor kaal beton, marciet, guniet &ander metselwerk.

Bekijk op Amazon

De zwembadverf van INSL-X is de tweede tip in onze zwembadkleurtest. Qua prijs ligt het iets onder onze aanbeveling; het verschil is echter slechts marginaal merkbaar. Naast de goede prijs-prestatieverhouding zijn er veel verschillende voordelen:

PROS

  • Eenvoudig aanbrengen is gegarandeerd met deze verf
  • Er is een hoge slijtvastheid en een hoge weerstand tegen chemicaliën, UV en verwering
  • De kleurglans is voor een lange tijd gegarandeerd
    Het biedt een goede viscositeit om te werken zonder neusvorming
  • De kleur is zeer productief

TEGENS

  • Als de verf niet goed is aangebracht, kan zich gedurende een beperkte periode na het vullen van het zwembad met water een onaangename geur ontwikkelen; in dit geval moet het zwembad meerdere keren worden gespoeld met veel schoon water
  • Afhankelijk van de belasting moet de inkttoepassing elk jaar worden herhaald

De INSL-X zwembadverf snijdt over het algemeen een zeer goed figuur. Bij alle zwembadkleuren is het belangrijk dat u de instructies van de fabrikant precies volgt om de best mogelijke resultaten te bereiken.

We hebben een duidelijke aanbeveling voor de zwembadverf van de Hamburger INSL-X.

Waar u op moet letten bij het gebruik van zwembadverf

Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het verwerken van zwembadverf voor betonnen zwembaden. Deze verf is dus niet geschikt voor het afdichten van zwembaden, maar alleen als pure verf. Tijdens het aanbrengen moet het zwembad volledig droog zijn; daarom mag er geen water in het werkgebied doordringen via scheuren of beschadigde gebieden. Hierdoor kan de verf afbladderen. Stoom die op de verf drukt, moet ook ten koste van alles worden vermeden, omdat dit ervoor kan zorgen dat er bubbels in de verf ontstaan.

Na het schilderen moet de nog natte verf gedurende 24 uur worden beschermd tegen regen en vocht.

De zwembadverf mag maar heel dun worden aangebracht. Anders is onvoldoende droging te verwachten, omdat het oplosmiddel niet volledig kan ontsnappen als de laag te dik is. Het is essentieel om hiermee rekening te houden voor volledige droging.

Zwembadverf is niet giftig als het droog is. Dit geldt echter niet voor de vloeibare toestand: de dampen kunnen allergische reacties, huid- en oogirritatie veroorzaken en slijmvliezen beschadigen. Daarom moet u altijd op uw veiligheid letten en een ademhalingsmasker, veiligheidsbril en wegwerphandschoenen dragen.

Voor de zekerheid wordt ook kleding met lange mouwen aanbevolen. Als de vloeibare verf in contact komt met uw ogen, was ze dan goed onder stromend water en zoek onmiddellijk medische hulp. Het is het beste om hen het gegevensblad te laten zien, zodat ze kunnen beoordelen hoe schadelijk het contact tussen verf en ogen was.

zwembadverf

Instructies voor het coaten met zwembadverf

Om zwembadverf voor betonbaden te verwerken, is niet veel ervaring op ambachtelijk gebied vereist. Je moet gewoon op verschillende dingen letten. Welke precies, vindt u in onze zwembadkleurinstructies hieronder.

Zorg ervoor dat je je gereedschap bij de hand hebt voor gebruik. De volgende dingen zijn nodig:

  • Een grote borstel
  • Een verfroller
  • Zwembadkleur in de gewenste kleur
  • Een verdunningsmedium
  • Een grote container voor het mengen
  • Eventueel vulmiddel en egalisatie of gladstrijkmiddel
  • Een betonfreesmachine om het beton op te ruwen
  • Veiligheidsuitrusting: een ademhalingsmasker, wegwerphandschoenen en veiligheidsbril

Als u geen betonfreesmachine heeft, kunt u dit vragen bij de plaatselijke doe-het-zelfzaak. Daar kunnen geschikte gereedschappen te huur zijn.

Als alles klaar is, kun je beginnen.

Veiligheid en mengverhouding voor zwembadverf

De eerste stap, die moet worden gedaan voordat u met het werk begint, is om het technische gegevensblad bestuderen. Dit zorgt voor een correcte menging van de inkt met het verdunningsmedium en een optimale toepassing en stelt u in staat om passende beschermende maatregelen te nemen bij het aanbrengen van de inkt. Eventuele onverenigbaarheden moeten ook in acht worden genomen.

Voorbehandeling van het substraat

Het te schilderen substraat moet eerst worden geëgaliseerd. Dit betekent dat oneffenheden, gaten en scheuren moeten worden gerepareerd met een nivellerings- of afvlakmiddel. Eenmaal droog kan de vloer goed worden opgeruwd en vervolgens worden bevrijd van stof, vet, algen en vocht om een optimale hechting van de zwembadverf voor beton te garanderen.

hoe een zwembad te schilderen

Bovendien moet een nieuw gestorte betonnen vloerbedekking eerst volledig drogen voordat het aanbrengen van de zwembadverf kan beginnen. Houd er rekening mee dat u in dit geval het substraat maximaal zes weken moet laten drogen.

Als er oude lagen verf op het te schilderen oppervlak liggen, moet u deze eerst verwijderen door te frezen of te stralen.

Zwembad kleur Applicatie

Zodra het oppervlak schoon en volledig droog is, kunt u beginnen met het aanbrengen van de verf. Hoe dit precies gebeurt, leest u op het technische gegevensblad of in de bijgevoegde instructies. De verf wordt aangebracht met een kwast of gerold, meestal in meerdere dunne lagen.

Voor het aanbrengen wordt de verf eerst grondig gemengd. Om dit te doen, is het het beste om de verf op te potten en goed te roeren. Nu kun je de verf smeren.

In de regel hebt u geen primer nodig voor beton dat moet worden gerenoveerd, maar slechts twee tot drie lagen van de zwembadverf voor betonnen zwembaden. Bij het schilderen van een nieuw zwembad moet u eerst een primer aanbrengen. Verdun hiervoor de zwembadverf volgens het gegevensblad en breng de eerste laag aan. Breng vervolgens de tweede en een eventuele derde laag pure poolverf aan zonder verdunning. Tussen het aanbrengen van elke laag moet de vorige laag goed drogen – ten minste 24 uur.

zwembad schilderen

Zwembad verf drogen

De volledige droogtijd van de zwembadverf voor betonnen zwembaden – meestal tot veertien dagen – moet in acht worden genomen. Gedurende deze tijd mag de verf niet in contact komen met een hoge luchtvochtigheid, omdat dit kan leiden tot lelijke strepen en krijten. Het zwembad moet daarom volledig geïsoleerd zijn tegen indringend grondwater en aardvocht. Als er zich echter strepen vormen, kunt u de coating opnieuw aanbrengen om deze beschadigde gebieden te herstellen.

De omgevingstemperatuur moet tijdens de droogfase minstens 10° Celsius zijn. Het mag echter ook niet te hoog zijn. Vermijd direct zonlicht en felle hitte, omdat deze de nog niet volledig gedroogde verf op het oppervlak tijdens het droogproces kunnen oplossen.

Wanneer het zwembad volledig droog is, spoel het dan een keer grondig af met helder water voordat u het zwembad water binnenlaat.

Zwembad kleur Opslag

Hoe lang de zwembadverf meegaat, hangt onder andere af van de fabrikant. U vindt deze informatie in het technische fiche. In de regel is de houdbaarheid van ongeopende containers maximaal 24 maanden bij temperaturen tussen 5 en 25° Celsius.

Geopende containers kunnen op een droge en koele plaats worden bewaard, maar moeten relatief snel worden opgebruikt, anders kunnen de inkteigenschappen nadelig worden beïnvloed. Ze moeten altijd zorgvuldig worden gemengd voor gebruik.

Tips en trucs

Bij het kiezen van de juiste zwembadkleur kun je mooie accenten leggen of een uniforme sfeer in je tuin creëren. Neem de tijd bij het maken van je keuze en overhaast niets. Onderschat niet de invloed die de juiste zwembadkleur heeft op de zwembadomgeving. kleuren die te licht zijn, kunnen er een beetje verloren uitzien in een verzonken zwembad. Vermijd indien mogelijk donkere kleuren, zodat u de bodem van uw zwembad kunt zien. Dit aspect is ook een kwestie van veiligheid. U moet echter ook onthouden dat donkere kleuren zonlicht aantrekken en dus zorgen voor gratis extra verwarming van het zwembadwater. Een compromis tussen lichte en zeer donkere kleuren is meestal de juiste keuze.

Als er vetafzettingen in uw zwembad zijn, kunt u deze oplossen en verwijderen met alkalische zwembadreinigers. Spoel het hele zwembad grondig af met een grote hoeveelheid water.

Als u een roller gebruikt om de verf aan te brengen, verhoogt de hogere werksnelheid de kans op luchtbellen in de verflaag. Deze kun je openen door de roller nog een keer langzaam over de nog vochtige laag te borstelen. Zorg ervoor dat noch direct zonlicht noch vocht het oppervlak bereikt in de eerste 24 uur na het aanbrengen of de verf, anders kunnen zich kraters vormen.

Het renoveren van een betonnen zwembad met zwembadverf is niet zo moeilijk als het lijkt. Je hoeft maar op een paar basisdingen te letten. Wij wensen u veel succes!