Behr Premium Plus vs. Behr Ultra

In dit bericht vergelijken we Behr Premium Plus vs Behr Ultra. We gaan uitzoeken wat het verschil is tussen deze twee verven en of Ultra de extra investering waard is.

Veel consumenten voelen vaak de behoefte om voor duurdere verf te gaan zonder te weten waarom? Dit geldt voor de meeste producten; we denken vaak dat als we het duurdere product kopen, we wel een beter product krijgen.

Premium plus vs ultra

Het probleem met verf is echter dat het voor de meeste mensen bijna onmogelijk is om enig verschil te zien tussen verfsoorten.



Daarom zet ik deze twee verven tegenover elkaar; ik wil je vertellen hoe de verven hetzelfde zijn en hoe ze verschillen en dan wanneer en waarom je de ene zou gebruiken boven de andere.

Overigens zal ik dit in de toekomst met veel meer lakken doen (met video), dus zorg ervoor dat je je abonneert en notificaties aanzet zodat je niets mist!

Laten we eerst vaststellen wat deze verven precies zijn.

Het zijn beide binnenverven van Behr die uitsluitend bij Home Depot worden verkocht. Premium Plus is het instapniveau van Behr, terwijl Ultra het middenniveau is.

Het probleem voor de meeste consumenten is dat wanneer ze in de winkel naar deze twee verschillende verven kijken, hoe kun je dan zien wat het echte verschil is?

Je ziet dat de ene duurder is dan de andere, betekent dat dat die beter is?

De medewerker aan de verfbalie kan je zelfs vertellen dat Ultra beter is dan Premium Plus, maar hoewel ze geweldig zijn, zijn ze een winkelmedewerker en hebben ze misschien nog nooit met een van beide producten geschilderd.

In gaan duiken in de technische aspecten van elke verf en u laten weten e

Dus, laten we eens duiken in enkele van de meer technische aspecten van elk van deze verven en zien hoe ze verschillen, hoe ze hetzelfde zijn, wat Ultra duurder maakt, en of het voor jou de moeite waard is om meer uit te geven aan Ultra dan aan Premium Plus.

Prijzen:

Laten we beginnen met de prijzen van deze twee verven. Voor alle verven geldt dat de vlakke glans het minst duur is, en bij elke stap omhoog in glans zal de verf een paar dollar per gallon duurder zijn.

In de video/post kijken we naar de vlakke versies van beide verven, dus als u een eierschaal of beits wilt, verwacht dan iets meer uit te geven.

Premium Plus kosten

Premium Plus kost u $14,98 per kwart, $28,98 per gallon en $138 per emmer van 5 gallon.

Behr Ultra kost 18,98 dollar per kwart, 37,98 dollar per gallon en 181 dollar per emmer van 5 gallons.

Om dit in perspectief te plaatsen, een typische grote slaapkamer zal meestal 2 gallon verven, dus $58 voor Premium Plus en $76 voor Ultra. Voor een standaardwoning van 2000 vierkante meter is ongeveer 15 gallon nodig en dat kost $435 voor Premium Plus en $570 voor Ultra.

Kenmerken van Behr Premium Plus en Ultra

Als u de lijst met kenmerken op de website van Behr of Home Depot bekijkt, vindt u voor beide verven een vrijwel identieke lijst met kenmerken. Ze beweren allebei:

  • Een levenslange garantie
  • Excellent Hide & Coverage
  • Weerstand tegen vlekken
  • Schrobweerstand
  • Greenguard Gold certificering – Dit is een derde partij certificering voor lage chemische emissies tijdens gebruik.
  • Lage geur
  • Schimmelbestendigheid
  • Zelfrijzend
  • 2 lagen dekking

Beide zijn daar vrij standaard. Zelfaanzuigend is uitstekend, maar wordt tegenwoordig verwacht bij de meeste kwaliteitsinterieurverven. 2 lagen dekking is ook standaard.

Ultra voegt wel het volgende toe:

  • Slijtvastheid
  • Uitstekende duurzaamheid voor gebieden met veel verkeer
  • “Blijft er langer nieuw uitzien”

Andere overeenkomsten tussen Premium Plus en Ultra

Beide zijn verkrijgbaar in vlakke, satijnen, eierschaal, halfglanzende en glanzende afwerkingen.

Beide kunnen worden aangebracht bij temperaturen van 50-90 graden.

Beide hebben een droogtijd van 1 uur om aan te raken, 2 uur om opnieuw te coaten en 4 weken om volledig uit te harden.

Beide hebben een dekking van 250-400 vierkante meter per gallon.

Beide kunnen worden gebruikt op gipsplaten, metselwerk, stucwerk, metaal, hout en meer.

Beide worden geleverd met Behr’s levenslange garantie die de oorspronkelijke koper met aankoopbewijs dekt, maar arbeid uitsluit.

U denkt misschien dat deze verfsoorten in wezen hetzelfde zijn, en u zit er niet ver naast, maar er zijn enkele verschillen, en we moeten in de technische details van de verfsoorten duiken om ze te vinden.

Waarin verschillen ze?

Behr Ultra vs Premium plus

Zodra we ons verdiepen in de technische kant van deze verven beginnen we enkele verschillen te ontdekken.

Wat ik wil weten is het VOC gehalte en de testresultaten van de verven die ik gebruik.

VOC’s vergeleken

Premium Plus wordt beschouwd als een VOS-vrije verf. VOC’s, ook wel vluchtige organische stoffen genoemd, zijn schadelijke chemische stoffen die vrijkomen bij het verven. Deze kunnen hoofdpijn, duizeligheid, ademhalingsproblemen, oog-, neus- en keelirritatie en meer veroorzaken.

Ter informatie: de federale overheid stelt een maximum van 250 gram per liter aan VOS in vlakke afwerkingen en 380 gram per liter in verven met glans.

Een lage VOS-verf wordt gedefinieerd als alles met 50 gram per liter of minder, terwijl een verf met 5 gram per liter of minder wordt beschouwd als VOS-vrije verf.

Behr Premium Plus bevat minder dan 5 gram VOS per liter. Het wordt dus beschouwd als een VOS-vrij product.

Behr Ultra wordt geleverd met minder dan 50 gram per liter, wat betekent dat het aanzienlijk meer VOS heeft dan Premium Plus, maar nog steeds wordt beschouwd als een laag VOS-product.

Op het gebied van VOS is Premium Plus de winnaar.

Onafhankelijke laboratoriumtests

Er zijn een paar standaard laboratoriumtests die worden uitgevoerd op interieurverven om hun duurzaamheid en andere factoren te testen. Ultra beweert duurzamer te zijn, schuurbestendig en ziet er langer nieuw uit, dus laten we eens kijken wat de laboratoria zeiden.

Laten we eerst eens kijken naar de ASTM D2486 schrobtest.

Deze test meet de weerstand van verf tegen erosie door schrobben. Hij wordt gebruikt om de duurzaamheid te testen van muurverf die vaak wordt schoongemaakt of geschrobd (denk aan werkruimtes, speelruimtes, gangen, rond lichtschakelaars).

De test wordt uitgevoerd door het schrobben van een geverfde plek met een borstel en een schuurmiddel totdat de verf het begeeft en wordt beoordeeld aan de hand van het aantal schrobbeurten totdat de verf het begeeft.

Behr Premium Plus Flat scoorde bij meer dan 1000 cycli.

Behr Ultra Flat scoorde bij meer dan 4000 cycli.

In onafhankelijke laboratoriumtests is Behr Ultra dus ruwweg 4x zo duurzaam als Premium Plus.

De burnish weerstandstest

De volgende interessante test om te bekijken is de burnish weerstand test. Helaas kon ik deze test niet vinden op Premium Plus. Dus ga ik ervan uit dat het misschien niet goed houdt, en dat de resultaten niet zijn gepubliceerd.

Hoe dan ook, burnishing resistance is het vermogen van een coating om een toename van de glanswaarde te weerstaan na polijsten of wrijven.

In lekentaal komt dat neer op zal een plek op je muur die vaak gewreven wordt, zoals rond lichtschakelaars en bedden, glanzender worden na verloop van tijd?

Deze test wordt uitgevoerd door een glansmeting van een droog verfmonster, het gebied gedurende 20 cycli te schrobben met een kaasdoekje, en de glansmeting opnieuw uit te voeren.

De burnish resistance test van Behr Ultra liet zien dat het na 50 cycli slechts een maximale glanskans van 2 eenheden opleverde. Twee eenheden is geen merkbaar verschil, dus dat is een geslaagde test!

Wie wint de lab testen

In laboratoriumtests presteert Behr Ultra beter dan Premium Plus en is het de duurzamere verf van de twee.

Wat betekent dit voor huiseigenaren en wanneer moet u Ultra boven Premium Plus kiezen?

Ik heb persoonlijk beide verven op vele huizen gebruikt. Ze dekken allebei goed, brengen geweldig aan en zijn prachtige verven.

U kunt niet verkeerd gaan met beide verven.

Wanneer zou ik Premium Plus aanbevelen?

Premium Plus is geweldig voor alle muren die niet geslagen, vuil of tegenaan gewreven worden. Als je geen kinderen hebt, kun je dit gemakkelijk in je hele huis gebruiken en hoef je je nooit zorgen te maken. Hoewel Ultra duurzamer is, scoorde Premium Plus nog steeds meer dan 1000 cycli in de duurzaamheidstest, dus het kan tegen een stootje!

Zelfs als je kinderen hebt en gebieden met veel verkeer, scoorde Premium Plus meer dan 1000; dat is echt duurzaam, naar mijn mening.

Ik denk dat de meeste mensen voor Premium Plus kunnen gaan, wat geld besparen en nooit spijt hebben.

Als je huidige muren er niet slecht uitzien en je gaat opnieuw verven voor een nieuwe kleur, dan is Premium Plus de manier om te gaan.

Ik zou Premium Plus ook aanraden aan iedereen die Ultra gevoelig is voor geuren, baby’s in huis heeft, of iemand met astma.

Wanneer zou ik Behr Ultra aanbevelen?

Behr Ultra zou geweldig zijn voor iedereen wiens muren veel misbruikt worden. Als uw bestaande muren veel gepolijst zijn, u ze vaak schrobt, kinderen heeft die graag dingen vies maken, of iets dergelijks, kunt u beter kiezen voor de duurdere Ultra.

Ultra zou ook geweldig zijn voor elk kantoor, appartement of winkelinterieur waar veel meer handen aan de muren komen dan in normale huizen.

Naar mijn mening zullen veel mensen waarschijnlijk moe worden van hun kleur en opnieuw willen schilderen ruim voordat de verf ooit “versleten” is.

Dus tenzij je het extra schrobvermogen nodig hebt, ga je gang en bespaar je jezelf wat geld.

Hopelijk heb ik je geholpen met je beslissing over Behr Premium Plus vs Ultra.

Als u nog vragen hebt, zorg ervoor dat ze in de commentaren hieronder en als je genoten hebt van de post en video zorg ervoor dat swing over naar mijn Youtube-kanaal, druk op de like-knop, abonneren en schakel meldingen!

Bronnen: