Epoxy Putty Stick – Stap-voor-stap instructies en gids

Dit bericht kan affiliate links bevatten. We kunnen een kleine commissie verdienen aan aankopen die via hen zijn gedaan, zonder extra kosten voor u. Je helpt resin-expert.com te ondersteunen

Moet u een snelle reparatie uitvoeren die bestand is tegen hoge belastingen? Weet je niet precies welk materiaal je ervoor moet gebruiken? Probeer Epoxy Putty. In onze Epoxy Putty Stick gids vertellen we je welke eigenschappen dit materiaal heeft, of Epoxy Putty Stick hittebestendig is en hoe je Epoxy Putty Sticks het beste kunt verwerken.



Wat is Epoxy Putty Stick?

Epoxy Putty Stick, ook wel metaalplasticine of zelfklevend metaal genoemd, is een uitzonderlijk stevig hechtende plasticine op basis van epoxyhars. Epoxy Putty Stick is gebaseerd op hetzelfde tweecomponentensysteem als epoxy. De uithardingsreactie wordt dus gestart wanneer de twee componenten hars en verharder worden gemengd samen. Dit systeem vereist echter geen inspanning van de kant van de gebruiker, omdat het zelfklevende metaal in een praktische rol wordt geleverd. Mengen gebeurt uitsluitend door de verbinding te kneden.

Met dit materiaal kan kleine beschadigingen blijvend worden hersteld. Epoxy Putty Stick krijgt zijn reputatie niet voor niets: het kan worden gemodelleerd en is daarom ongelooflijk flexibel; wanneer het wordt gehard, is het ongeveer net zo hard als staal. Het zet zelfs op vochtige oppervlakken of onder water.

Het uithardingsproces duurt voor veel producten slechts enkele minuten. Als u scheuren of beschadigde gebieden hebt gerepareerd met behulp van de metalen plasticine, kunt u ze verder verwerken, schilderen en schuren. Omdat Epoxy Putty Stick op verschillende oppervlakken kan worden aangebracht, is het geschikt voor een breed scala aan werkzaamheden. Het biedt vele voordelen, niet alleen voor industriële verwerking, maar ook voor de doe-het-zelver.

epoxy stopverf

Beste Epoxy Stopty Stick

Epoxy Putty Stick is beschikbaar voor verschillende toepassingen, we hebben de meest populaire Epoxy Putty Stick producten vergeleken:

J-B WELD Staalversterkte Epoxy Stopverf
  • Tweedelige epoxy stopverf versterkt met staaldeeltjes voor blijvende reparaties
  • De epoxy heeft slechts 5 minuten nodig om uit te zetten en hardt binnen een uur uit
  • Deze epoxy kan worden gegoten, gevormd, geschuurd, geboord en getapt

Bekijk op Amazon

Voor- en nadelen van Epoxy Putty Stick

PROS

  • Epoxy Plamuur stok hardt snel uit
  • Kleine beschadigingen kunnen niet alleen snel en effectief worden hersteld, maar ook blijvend
  • Het is hittebestendig en elektrisch isolerend
  • Zeer flexibel en in principe geschikt voor bijna alle reparatiewerkzaamheden
  • Verdere bewerking is mogelijk na het uitharden
  • Na het verhardingsproces kan de Epoxy Putty Stick worden geverfd en gemalen
  • Geneest zonder problemen, zelfs onder water
  • Hoge weerstand tegen chemicaliën, oliën en mechanische belasting

TEGENS

  • Epoxy Putty Stick is relatief duur
  • Voorzichtigheid is geboden met drijvende materialen, omdat een verhardingsmiddel kan leiden tot haarscheurtjes onder verschillende omgevingsinvloeden
  • Tijdens de verwerking moet u altijd op uw veiligheid letten, omdat sommige ingrediënten mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid – draag daarom altijd handschoenen

U moet zich echter niet laten afschrikken door de relatief hoge kosten. Als u bedenkt dat u met behulp van Epoxy Putty Stick ook dure componenten op een stabiele manier kunt repareren, wordt de prijs van deze tweecomponenten gewrongen massa in perspectief geplaatst.

Welke materialen kunnen worden verlijmd met zelfklevend metaal?

Omdat het hardingsproces van het koude metaal is gebaseerd op het tweecomponentenprincipe, kan het worden gebruikt om alle denkbare materialen aan elkaar te binden. Niet alleen kunststoffen, glas, glasvezel, keramiek en hout, maar ook beton, staal en metaal kunnen permanent aan elkaar worden gehecht met behulp van Epoxy Putty Stick.

Verwerking van koud metaal – Instructies

Als de Epoxy Putty Stick in een rol wordt geleverd, gebruik dan een scherp mes, zoals een tapijtmes, om de gewenste hoeveelheid ervan te scheiden. Je zult nu zien dat de buitenrand van de rol grijs is, terwijl de binnenkant zwart is – dit zijn de twee componenten die moeten worden samengevoegd om een reactie te starten.

epoxy stick |

  • De eerste stap is om het deeg grondig te kneden met je vingers. Doe this totdat de kleur van het mengsel volledig uniform is en er geen strepen meer verschijnen. Op deze manier worden beide componenten van de 2K-modelleerklei – hars en verharder – aan elkaar gebonden. Wanneer dit grondig genoeg is gedaan, voel je het materiaal tussen je vingers opwarmen.
  • Breng nu de plasticine aan op het oppervlak waarop u wilt werken. Druk er stevig genoeg op om een goede hechting te garanderen. Houd er rekening mee dat je slechts een beperkte open tijd hebt na het kneden van het materiaal. Dit beschrijft de tijd waarin het materiaal kneedbaar blijft. Zodra het materiaal is uitgehard, kan het niet meer worden vervormd en kan het daarom niet meer als kneedmateriaal worden gebruikt. De open tijd is vaak maar een paar minuten.
  • Als u een zo glad mogelijke oppervlaktestructuur wilt bereiken, kunt u het koude metaal gladstrijken met natte handen of een vochtige doek.
  • Na het aanbrengen hardt het koude metaal meestal binnen een uur uit. Daarna kan er naar wens aan gewerkt worden.
  • Resten van de Epoxy Putty Stick die u wilt bewaren, moeten onmiddellijk luchtdicht worden verpakt en op een koele en droge plaats worden bewaard.

Projecten om epoxy stopverf voor te gebruiken

Plamuurstokken kunnen met elk worden gesneden en gegoten tot de gewenste vorm, en afgezien daarvan hebben ze enorm bijgedragen aan de beeldhouwscène. Na het drogen is de formatie gemakkelijk te vormen met behulp van schuurpapier. Het beste merk voor precisie in epoxy stopverfstokken is Milliput en Tamiya, die de handen van de kunstenaar gehoorzaam volgen.

De basisprocedure om de stopverf te gebruiken, vereist dat u de kleverigheid activeert en vervolgens een beetje laat bezinken. Het is goed om je gereedschap altijd te bekleden met vaseline om ze te redden van de kleverige stukjes en ook het materiaal efficiënt te gebruiken. Tegen de tijd dat de epoxy stopverf afkoelt, heb je tijd om dit te doen. ‘

Epoxy plamuursticks kunnen vervolgens op een plastic vel worden gelegd voor gebruik. Het zou ook helpen om het plastic een beetje te schuren zodat de stopverf epoxy eraan kleeft.

Nu je een redelijk idee hebt over hoe de epoxysticks moeten worden bewerkt, laten we eens kijken naar de verschillende toepassingen:

Repareer uw werkbank

Vaak zijn werkbanken en tafels gevoelig voor grote holtes en openingen die kunnen worden uitgehard met epoxy plamuurstokken. U kunt zelfs het gedoe van schuren vermijden door met een natte vinger de stopverf epoxy in de gaten te drukken. Dit is de beste keuze in het geval van gaten veroorzaakt door een belabberde harsbaan waar verbindingen zich hebben gevestigd en er niets aan kan worden gedaan.

Beeldhouwen van kapsels voor uw figuren

Het maken van kleine figuurtjes of sculpturen met behulp van de epoxy plamuurstok is een droom die uitkomt vanwege het gebruiksgemak. Je kunt ook de bestaande figuren en sculpturen die je hebt verbeteren en hun uiterlijk veranderen met epoxy stopverf toevoegingen. Het is uitstekend in het vasthouden van vorm en zal hulp bieden bij het maken van uw creaties van de wereld.

Laten we een klein voorbeeld zien van hoe het kapsel van een figuur kan worden veranderd met behulp van de stopverf. Dit is ook een uitstekende manier om een baard aan je beeldjes te bevestigen.

  1. Neem de hoeveelheid stopverf die nodig is voor het kapsel en druk deze op de kop van het beeld.
  2. Gebruik een mes om de resterende stopverf vorm te geven en stel deze ruwweg in volgens de vorm in je geest.
  3. Laat het een minuut zitten en gebruik dan een mesje om het haar in de richting van de slag voor het betreffende kapsel te trekken.

Maak mallen voor compressiegieten

Persmallen zijn gemakkelijk te maken met epoxy stopverf, en dat geldt ook voor nieuwe stukken. Dit is de procedure:

  1. Bekleed je artikel met wat vaseline.
  2. Het enige dat u hoeft te doen, is een stuk stopverf nemen en het op het stuk drukken om de indruk te laten bezinken.
  3. Doe hetzelfde voor de achterkant met een ander stuk epoxy stopverf zodat je een complete mal hebt.
  4. Laat het drogen en haal dan het originele stuk uit de mal die nu klaar is.
  5. Bekleed de vorm opnieuw met de gelei en voeg er wat stopverf aan toe om het nieuwe identieke stuk te maken.
  6. Haal het nieuwe onderdeel eruit zodra het droogt.
  7. Nu kunt u het naar wens versieren en schilderen.

Stevige veiligheidsgordels voor resin cockpits

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het is een vrij beroemde procedure op de markt geworden en niemand erkent het nog. Wat we weten is dat het zeker werkt.

  1. Bekleed je oppervlakken en gereedschappen met vaseline.
  2. Rol een epoxystokje op het plastic of het oppervlak van uw voorkeur.
  3. Gebruik een roller, laat het zich verspreiden en word zo dun als je wilt.
  4. Snijd met behulp van een mes stroken uit de aangelegde epoxy stopverf.
  5. Takjee een pincet om het voorzichtig van het oppervlak te tillen en met zorg te plaatsen.
  6. Het kan ook worden verdraaid terwijl u nog steeds in stap 5 bent, dus wees voorzichtig met hoe u ermee navigeert.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Epoxy Putty Stick

  • Omdat het natuurlijk niet mogelijk is om het koude metaal ter plaatse te testen zonder de verpakking te openen, moet u letten op de datum waarop het koude metaal is verpakt. Als dit te lang geleden is, kan de Epoxy Putty Stick te oud zijn. Vervolgens kan het in zeldzame gevallen afbrokkelen na het uitharden als het verder wordt verwerkt. Dit proces is mogelijk en erg vervelend, vooral bij het bewerken of produceren van een draad.
  • Let ook op de open tijd waarin de Epoxy Putty Stick verwerkt kan worden. Zeker als je er meer forse beschadigingen mee wilt herstellen, is het voordelig om een hogere open tijd te kiezen zodat je meer tijd hebt voor de werkzaamheden.
  • Let ook op de hittebestendigheid. In onze laatste sectie gaan we verder met dit onderwerp.

Veiligheidsinstructies voor het verwerken van metalen stopverf

Verschillende ingrediënten van de metaalklei kunnen niet alleen allergische reacties veroorzaken, maar ook huid-, oog- en slijmvliesirritaties. U moet daarom altijd rekening houden met uw veiligheid bij het werken met dit materiaal.

Het is het beste om wegwerphandschoenen te gebruiken tijdens je werk. Als u ze niet wilt gebruiken, wast u uw handen grondig met warm water en veel zeep na het werken met het koude metaal. Reinig je huid uitgebreid zodat er geen resten van de plasticine op achterblijven.

Als het koude metaal in contact is gekomen met uw ogen of slijmvliezen, moet u ze een paar minuten grondig spoelen met water en vervolgens onmiddellijk een arts raadplegen. Neem de verpakking mee zodat je deze eventueel kunt laten zien.

Is Epoxy Putty Stick hittebestendig?

Veel Epoxy Putty Stick producten zijn bestand tegen temperaturen tussen -70° en +260° Celsius; anderen werken meer in het bereik -40 ° tot +120 ° Celsius. Sommige soorten Epoxy Putty Stick zijn zelfs hittebestendig tot 300° Celsius.

Het is niet mogelijk om een algemeen antwoord te geven over de temperaturen die Epoxy Putty Stick kan weerstaan. Epoxy Putty Stick heeft in principe een hoge hittebestendigheid. Voordat u koopt, moet u echter uitzoeken voor welke temperaturen het gekozen product daadwerkelijk geschikt is, anders kunnen er onaangename verrassingen zijn na verwerking.

Is Loodgieters Stopverf hetzelfde als Epoxy Putty?

Terwijl epoxy stopverf binnen enkele uren uithardt, blijft de stopverf van de loodgieter flexibel en zacht. De stopverf van de loodgieter is dus geschikt om af te dichten tegen water als u de flexibiliteit zou hebben om deze op een later tijdstip gemakkelijk te verwijderen. Als u meer wilt weten over loodgieters stopverf, kunt u een kijkje nemen bij de experts van plumberspot.com.

Epoxy stopverf wordt hard als steen of plastic eenmaal uitgehard en kan niet zo gemakkelijk worden verwijderd. Het is dus meer geschikt om scheuren in buizen te repareren, waar je een goede hoeveelheid druk op hebt.

Als u voornamelijk kleine reparaties met een hoge sterkte wilt uitvoeren, moet u zeker Epoxy Putty Stick overwegen. Het is niet alleen geschikt voor scheuren en spleten in het materiaal, maar ook voor verkeerde boringen en voor duurzame verbindingen van verschillende materialen. Afgezien daarvan is de verwerking ervan heel eenvoudig.