Epoxy Resin Art – Maak je eigen resin schilderijen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. We kunnen een kleine commissie verdienen aan aankopen die via hen zijn gedaan, zonder extra kosten voor u. Je helpt resin-expert.com te ondersteunen

Kunstwerken en schilderijen maken met Epoxy Resin is absoluut trendy. Bijna iedereen heeft gehoord over de mogelijkheid om sieraden of verschillende decoratieve elementen van de kunsthars te maken. Iets minder gebruikelijk is nog steeds het feit dat prachtige, expressieve epoxyharskunst of schilderijen kunnen worden gemaakt van epoxyhars. In het volgende artikel leert u over de toepassing van hars in de beeldende kunst, leert u enkele belangrijke basisprincipes over het materiaal en waar u rekening mee moet houden bij het werken met deze hars. We laten u ook zien waar u het materiaal kunt kopen dat u nodig hebt voor harskunst en geven u stapsgewijze instructies voor uw eerste epoxyharsverf.



Wat is Resin Art?

Epoxyhars, dat nu vaak wordt gebruikt in de doe-het-zelfscene, is een tweecomponentensysteem van hars en verharder. Het mengen van deze twee componenten veroorzaakt een chemische reactie, die er op zijn beurt toe leidt dat de vloeibare hars geleidelijk verandert in een vaste kunststof met een helder, hoogglans oppervlak. Het maken van kunst met deze epoxyhars wordt harskunst genoemd.

Hoe hars wordt gebruikt in kunst

In Europa tot voor kort nog grotendeels onbekend, geniet het artistieke werk met de kunsthars al jaren grote populariteit in Australië, Canada en de VS. Kunstwerken gemaakt met behulp van epoxyhars inspireren met hun schittering, glans, diepte en helderheid.

Voor dit doel worden kleurpigmenten en andere additieven zoals glitterdeeltjes aan de hars toegevoegd. Met deze techniek heeft u de mogelijkheid om verschillende effecten te bereiken, afhankelijk van de keuze van kleuren of additieven, het type gietstuk en de schildergrond. Zelfs zeer ervaren harskunstenaars leren bij elk schilderij.

Tip: Epoxyhars geeft ook schilderijen, tekeningen en foto’s gemaakt van verschillende materialen zoals inkt, aquarel, acryl, olie etc. een mooie glans als afwerking en beschermt ze ook tegen schade door invloeden van buitenaf of UV-licht.

epoxy kunst

De beste epoxyhars voor epoxyharskunst

De harsmerken die in Europa verkrijgbaar zijn, zijn onderworpen aan strenge kwaliteitsnormen. Ze worden beschouwd als niet-toxisch in de genezen toestand. Ze zijn ontvlambaar, geurloos, bevatten geen oplosmiddelen en stoten nauwelijks dampen uit. Daarnaast harden hoogwaardige harssoorten kristalhelder uit en zijn ze meestal ook UV-bestendig. Goedkopere merken hebben echter vaak de neiging om geel te worden. Bij het kopen van epoxyhars zijn er enkele dingen om te overwegen.

We willen graag enkele harsen presenteren die we gebruiken voor onze eigen kunstwerken en daarom ook kunnen aanbevelen, met hun verschillende eigenschappen:

Prijs / prestatie aanbeveling: PRO MARINE ProArt Resin

ProMarine heeft speciaal voor kunsttoepassingen een epoxyhars ontwikkeld. De perfecte consistentie maakt het gemakkelijk om prachtige Resin Art Paintings te maken en allerlei soorten kunst te coaten, evenals het maken van harsjuwelen.

PRO MARINE Levert ProArt Epoxyhars
  • Speciaal ontworpen voor kunstprojecten, uitstekende kleurstabiliteit
  • Zeer eenvoudig te gebruiken met 1: 1 mengverhouding, 100% vaste stoffen, hard-shell afwerking
  • Hoogglans en kristalhelder, uw all-seal oplossing, uitstekende luchtafgifte

Bekijk op Amazon

Premium Kwaliteitsaanbeveling: STONE COAT Art Coat Resin

Stone Coat staat bekend om de hoogwaardige epoxyhars die ze aanbieden. Het bedrijf heeft nu een nieuw product voor kunstenaars gecreëerd, dat zoveel functies verenigt: een zeer hoge UV-bestendigheid, voedselveilig en perfect gemaakt voor resin art paintings en alle coatingtoepassingen.

STONE COAT Art Coat Epoxy, Ultra UV-bescherming, voedselveilig
  • Speciaal ontworpen voor kunstprojecten, ontwikkeld met professionele kunstenaars
  • Hittebestendig, krasbestendig, voedselveilig, maximaal UV-bestendig, waterbestendig
  • Compatibel met alcoholinkten, acrylverf, siliconenoliën, metallics, kleurstoffen, pigmenten

Bekijk op Amazon

Wat is de ideale Painting Ground voor Resin Art?

Kortom, de meeste gladde oppervlakken zijn optimaal geschikt voor Resin Art. Denk hierbij aan bijvoorbeeld metaal, hout, glas, plexiglas of beton. Voorwaarde is wel dat het gebruikte schilderoppervlak geen poro heeft.ons of absorberend oppervlak. Doeken zijn even ongeschikt.

Hier zou de hars in het midden samenkomen, omdat het doek het gewicht van de hars niet kon dragen en daarom zou doorzakken. Uitzonderingen zijn zeer kleine stretcher frame formaten tot 15 x 15 cm. Ook zeer geschikt voor het werken met epoxyhars zijn vloeren, meubels of keukenhoezen, als de epoxyhars geschikt is.

Kunst alternatieven Houten Panel Set
  • 4 hoogwaardige houten panelen
  • ideaal voor uw Resin Epoxy Art
  • Verkrijgbaar in verschillende maten

Bekijk op Amazon

Welke kleuren en additieven zijn geschikt voor resin art?

Er zijn geen grenzen aan de creativiteit in de verwerking van hars in de keuze van de kleur. Mogelijk zijn inkten, inkten, spuitverven, vloeibare acrylverf, kleurpigmenten in poedervorm. Voor vloeibare kleuren kunnen we de zogenaamde ResiTint-kleuren aanbevelen. Deze zijn bijzonder kleurintensief en er zijn slechts een paar druppels nodig.

De markt heeft zich inmiddels aangepast aan het toegenomen gebruik van epoxyhars, waardoor veel bedrijven sterk gepigmenteerde verven aanbieden.. Deze zijn zeer geschikt voor gebruik in hars. Wat niet als additief in de verf thuishoort, is water. Het laat de hars niet volledig uitharden en in plaats van kristalhelder te zijn, geeft het een melkachtig uiterlijk.

Tip: Voordat je een grote Resin Pour Art maakt, moet je een beetje experimenteren met de verschillende kleuren op kleine oppervlakken. Op deze manier kun je een idee krijgen van hoe ze zullen combineren met de hars en uiteindelijk een effect zullen hebben. Voor mooie effecten moet de verf zeer grondig maar zorgvuldig in de hars worden geroerd.

ResinTint Liquid Pigment voor epoxyhars
  • Niet giftig bij gebruik zoals voorgeschreven.
  • Niet ontvlambaar bij het in brand steken in hars.
  • 16 briljante kleuren, waaronder Originals, Metallics en Neons. Elke fles bevat 14,79 ml / 0,5 fl oz.

Bekijk op Amazon

Hemway Pigment Poeder Metallic
  • Hemway produceert pigmenten van hoge kwaliteit
  • Metallic pigmenten voor wat sprankelend in je kunst
  • Geschikt voor alle epoxyharsen

Bekijk op Amazon

LET'S RESIN Epoxyhars kleurstof, 15 kleuren
  • 15 levendige kleuren, bruikbaar met alle soorten epoxyhars
  • Niet giftig en geurloos
  • Hoog geconcentreerd harspigment, gemakkelijk te gebruiken

Bekijk op Amazon

Epoxy Resin Art Technieken

In principe kun je dezelfde technieken gebruiken als bij andere vloeiende schildertechnieken, bijvoorbeeld Acryl Gieten. Er is een breed scala aan technieken die je fascinerende effecten en schilderijen zoals Dirty Pour, Air Swipe, Swipe en anderen.

Hoe maak je prachtige cellen in harsschilderijen?

Speciale vloeistofverftechnieken zoals Air Swipe of Dirty Pour kunnen worden gebruikt om cellen in epoxyharsschilderijen te maken. Isopropanol alcohol, siliconenolie of Resi-Blast wordt hiervoor gebruikt. Deze laatste kan ook in de verse epoxyhars worden gedruppeld. Let hier op: Resi-Blast kan zijn effect niet uitvouwen als u te lang wacht met de verdere verwerking na de toevoeging.

hars schilderenDoor wat siliconenolie, isopropanol of Resi-Blast aan de geverfde hars toe te voegen, kunnen spectaculaire cellen worden gecreëerd. Een andere mogelijkheid is om het additief daarna in de giethars te laten vallen.

ResiBlast
  • Helpt bij het vormen van cellen in vloeibare epoxyhars
  • Breng het aan, voordat de epoxyhars een taaie consistentie wordt

Bekijk op Amazon

VAXXEN LABS Isopropylalcohol 99%
  • Vormt cellen en prachtige effecten in uw harsillustraties
  • Strooi het gewoon op je vloeibare epoxyschilderijen
  • Verwijdert eenvoudig epoxyhars uit uw handen en gereedschap

Bekijk op Amazon

Hoe mooie effecten te bereiken in resin art

Om sprankelende effecten op de epoxyhars te creëren, kunnen decoratieve stenen, glitter of echte kristallen aan de hars worden toegevoegd. Metallic kleuren of pigmenten zien er ook uiterst kostbaar uit in combinatie met hars. Zo kunnen de momenteel zeer trendy harsgeodes ook op deze manier worden gemaakt. Extra accenten kunnen vervolgens worden toegevoegd aan de uitgeharde epoxyharsgeodes met behulp van geschikte markers.

harskunsttechnieken

De prachtige, sprankelende harsgeodes betoveren de kijker door de toegevoegde glitterdeeltjes, metaalkleuren en de glinsterende decoratieve of halfedelstenen.

Decoratieve stenen
Hemway Glitter poeder
  • Glitterpoeder in diverse kleuren
  • UV-bestendig, de pigmenten bleken niet uit

Bekijk op Amazon

Hoe resin for resin art te gebruiken

Zo mooi als het werken met hars en de daaropvolgende resultaten zijn, deze techniek heeft ook enkele nadelen. Eerst en vooral moet hier de kostenfactor worden vermeld. Voor een goed en aantrekkelijk resultaat moet je altijd kiezen voor een hars van goede kwaliteit.

En helaas is dit niet voor een spotprijs verkrijgbaar. Afhankelijk van de grootte van het te gieten gebied en hoeveel lagen moeten worden gegoten voor een spannende look, kunnen de kosten van de hars een behoorlijk gat maken in het huishoudbudget. Daarnaast zijn er de kosten voor de aanschaf van passende veiligheidsmaatregelen zoals een veiligheidsbril en ademmaskers. Omwille van de gezondheid mogen deze onder geen beding achterwege worden gelaten.

Bovendien is deze techniek niet voor mensen met een hoge behoefte aan netheid. Werken met hars is soms een erg rommelige zaak. We willen ook niet verhullen dat het werken met hars in het begin niet eenvoudig is. Maar de mooie, afgewerkte epoxyharskunst betaalt de hoge inspanning achteraf.

Naast de bovengenoemde nogal negatieve aspecten bij het werken met hars, kunnen er ook verschillende complicaties optreden bij het werken met dit materiaal. Hier willen we kort de meest voorkomende uitleggen en u ook enkele suggesties voor oplossingen geven:

Hoe luchtbellen uit hars te verwijderen

De vorming van luchtbellen in de hars tijdens het mengen is praktisch onvermijdelijk. Ze kunnen echter gemakkelijk worden verwijderd met een paar eenvoudige trucs. Ten eerste moet je het mengsel slechts voorzichtig en relatief langzaam roeren, zodat er helemaal niet te veel bubbels ontstaan.

Als je al een harslaag hebt gegoten, kun je deze kort opwarmen met behulp van een zaklamp of een hetelucht föhn. Zo stijgen de bubbels naar de oppervlakte en barsten daar. Deze procedure moet met voorzichtigheid worden gebruikt. De warmtebron moet ver genoeg (ongeveer 10 cm) van het schilderoppervlak zijn en snel heen en weer bewegen.

WAGNER Spraytech Warmtepistool
  • Twee temperatuurinstellingen 750o F en 1000o F
  • Warmtepistool voor het verplaatsen van vloeibare epoxy in uw schilderijen
  • Kan luchtbellen verwijderen

Bekijk op Amazon

Blaas fakkel
  • Verwarm eenvoudig uw epoxyhars voor meer werktijd
  • Kan luchtbellen verwijderen

Bekijk op Amazon

Tip: Als een deel van het schilderij te lang wordt blootgesteld aan de intense hitte, begint de hars te koken en samen te klonteren. Als dit gebeurt, kun je niets anders doen dan de samengeklonterde epoxyhars van het oppervlak verwijderen en opnieuw gieten.

Hoe te voorkomen dat hars extreem heet wordt

Hars kan een zeer sterke hitte ontwikkelen, vooral in combinatie met metalen inkten of als je dikkere lagen giet. Als de kamertemperatuur tegelijkertijd nog steeds erg hoog is, begint de epoxyhars heel snel te “koken”. Je kunt dit herkennen aan het feit dat de hars in het vat erg heet en hard is.

Verwerking is hier niet meer mogelijk. Giet de kokende hars op een folie om af te koelen. In de zomer moet het werk met epoxyhars worden uitgevoerd in de kelder of in de koele ochtenduren. Zorg er ook voor dat je alleen zoveel hars mengt als echt nodig is. Dit zorgt ervoor dat er geen residu overblijft dat eventueel zou kunnen koken.

hoe maak je harskunst

Verschillende merken – verschillende verwerkingstijden

Afhankelijk van de fabrikant kan de gebruikte hars aanzienlijk verschillende verwerkingstijden hebben. Sommige harsmerken voor artistieke toepassingen hebben bijvoorbeeld een werktijd van 15 tot 30 minuten, andere tot 24 uur. De verwerkingstijd is de tijd totdat de hars begint te drogen of uit te harden.

Resin Art voor beginners – Hoe te beginnen

Verschillend andere technieken, bij het werken met epoxyhars, moet je al een redelijk nauwkeurig beeld in gedachten hebben van hoe het latere kunstwerk eruit zal zien. Waarom? Zodra het mengsel van hars en verharder klaar is, heb je slechts een zeer beperkte tijd om het Epoxy Resin Artwork te maken voordat de massa langzaam uithardt. Overwegingen over hoe verder te gaan kosten waardevolle werktijd.

Bereken de vereiste hoeveelheid hars

De grootte van de achtergrond en of de randen al dan niet in het schilderij zijn opgenomen, bepaalt de hoeveelheid hars die nodig is voor het schilderij.

De eenvoudigste manier om de benodigde hoeveelheid hars te berekenen, is door onze harscalculator te gebruiken: Bereken de hoeveelheid epoxyhars

Het is aan te raden om het berekende bedrag altijd een beetje naar boven af te ronden. Als er daarna een restant overblijft, vindt deze gegarandeerd zijn gebruik.

Hoe Resin Art te maken – Stap voor stap tutorial

Werken met hars – Preparaten

  • De werkplek moet schoon en stofvrij zijn en het werkgebied goed geventileerd. Om de werkplek en de directe omgeving te beschermen, moet u folies leggen. Leg vervolgens alle benodigde apparatuur en materialen binnen handbereik.
  • Plak nu het oppervlak op de achterkant met een stevige schilderstape. Op deze manier kunt u eenvoudig eventuele druppels hars op het oppervlak de volgende dag samen met de plakband verwijderen. Indien nodig kunt u ook de zijkanten afplakken.
  • Omdat de achterkant van de schildersteun aan de tafel of het werkoppervlak kan blijven plakken als gevolg van hars die naar beneden stroomt, moet u deze iets verhoogd plaatsen, bijvoorbeeld op een omgekeerde container of meerdere kopjes.
    Als het schilderoppervlak niet vlak is op het werkblad, zal de epoxyhars smelten en na korte tijd zal het gegoten motief niet meer zichtbaar zijn. Controleer daarom met een waterpas of het oppervlak absoluut recht is.
  • Draag voor uw eigen veiligheid kleding met lange mouwen en nitril wegwerphandschoenen. (Latex of vinyl handschoenen zijn NIET geschikt!)

Epoxyhars mengen en kleuren

  • Ten eerste moeten de twee componenten hars en verharder in de juiste verhouding worden gemengd gedurende ca. 3 minuten (volg de instructies van de fabrikant op de verpakking). Belangrijk: Deze verhouding verwijst niet naar het gewicht, maar naar het volume. Het gebruik van een plastic spatel heeft bewezen nuttig te zijn bij het mengen. De twee componenten moeten zeer grondig worden gemengd, anders blijft de verbinding kleverig en zal deze niet volledig uitharden.
Digitale keukenweegschaal Gewicht Gram en Oz
  • Vaak wordt epoxyhars gemeten op basis van het gewicht
  • Digitale weegschaal om de optimale hoeveelheid hars en verharder te meten

Bekijk op Amazon

LETS RESIN Epoxyhars Mengbekers
  • 50 wegwerphars mengbekers en 50 houten roerstaafjes
  • Maatbekers zijn van helder, dik, stevig, duurzaam en scheurbestendig plastic
  • Kopjes bevatten twee meeteenheden, 1-8oz en 30-240ml

Bekijk op Amazon

hoe hars te gebruiken

  • Nu kunt u de hars naar wens inkleuren, bijvoorbeeld met behulp van wegwerpbekers. Meestal zijn een paar druppels vloeibare verf of wat pigmentpoeder voldoende om briljante kleuren te verkrijgen.

hars giet kunst tutorial

Gieten van kunstwerken van epoxyhars

  • Nu heb je twee opties voor verdere verwerking. Of je giet de gekleurde harsbekers afzonderlijk op de basis, of je gebruikt een giettechniek zoals Dirty Pour, Air Swipe, Puddle Pour, Swirl of Flip Cup.
  • Voor celvorming kun je wat Resi-Blast of siliconenolie toevoegen aan de gekleurde hars. Als alternatief kan het celadditief achteraf op het gegoten Epoxy Painting worden gedruppeld.

harskunst voor beginners

  • Met behulp van een spatel, schildermes, kwast, foamroller of door het oppervlak te kantelen u kunt het verloop van de hars op het schilderoppervlak beïnvloeden.
  • Zorg ervoor dat er geen luchtbellen ontstaan in het schilderij. Als u er een ontdekt, kunnen ze worden verwijderd met een heteluchtdroger of butaanbrander zoals hierboven beschreven. (Gelieve slechts heel kort op te warmen!)

hars giet kunst

Uithardingsproces

  • Na een bepaalde tijd (afhankelijk van dee fabrikant) de hars begint te drogen, wordt stroperig en trekt aan draden. Dit betekent dat de hars zijn vermogen tot zelfnivellering verliest. Dit proces kan enigszins worden vertraagd door verwarming. Daarom moet het werk nu niet worden gewijzigd.
  • Haar, stof en andere vreemde deeltjes moeten met een pincet worden verwijderd om te voorkomen dat ze aan het gietoppervlak blijven plakken.
  • Zodra het voltooide schilderij is schoongemaakt van eventuele vreemde deeltjes en luchtbellen, het moet worden afgedekt om het tegen stof te beschermen. U kunt een grote kartonnen plaat gebruiken, die iets verhoogd op vier flessen is geplaatst. Na ongeveer 24 uur is het harsschilderen al uitgehard, maar nog steeds erg gevoelig. Het duurt ongeveer drie dagen voordat het volledig is uitgehard. Gedurende deze tijd mag de beweging niet worden blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen.

hoe harskunstwerk te makenBilder Anleitung: Kleine honing / shutterstock.com

Gieten van verdere harslagen

Als de hars al licht gedroogd is maar nog steeds kleverig (afhankelijk van de hars is dit ongeveer 5 uur na het aanbrengen van de eerste laag het geval) een andere laag kan worden gegoten. Deze procedure heeft als voordeel dat de nieuw gegoten hars zich heel goed kan hechten aan het nog wat kleverige substraat. Als alternatief, als het oppervlak al volledig is uitgehard, kunt u het enigszins opruwen met een fijnkorrelig schuurpapier.

Op deze manier ontstaat er ook een goede lijmbasis. Daarna moet het Harsverf zeer grondig gereinigd worden van eventuele schuurresten.. Dit kun je het beste doen met een bevochtigde microvezeldoek. Vanwege de stofvorming mag u niet schuren in dezelfde ruimte waar u de lagen giet. Anders bestaat het risico dat de fijne stofdeeltjes zich op uw werkstuk nestelen. Door meerdere lagen op elkaar te gieten, krijgt je werk een interessante diepte. U kunt meer te weten komen over dit onderwerp in onze gids voor het schuren van epoxyhars.

Hoe u uw tools kunt opschonen

Net zo belangrijk als de grondige verwerking van de epoxyhars is de daaropvolgende reiniging van de gebruikte gebruiksvoorwerpen en gereedschappen.. Alle resterende hars kan worden gebruikt voor kleinere decoratieve objecten of voor experimenten met het materiaal.

De lege harsbekers worden op een plastic folie geplaatst met de opening naar beneden gericht, zodat de overtollige hars die op is, de volgende dag gemakkelijk van de beker kan worden gescheiden. De gebruikte spatel kan heel gemakkelijk worden gereinigd met azijn of een doek gedrenkt in isopropanol. U kunt ook alle andere gebruiksvoorwerpen reinigen die mogelijk in contact zijn gekomen met de hars, zoals een heteluchtdroger, zaklamp of pincet, met een met alcohol doordrenkte doek.

hoe te werken met hars

Verwijder zelfklevende hars uit de handen

Omdat hars onder bepaalde omstandigheden huidirritatie kan veroorzaken, mag het in de eerste plaats niet op de huid worden aangebracht. Ter bescherming moet je daarom altijd nitril handschoenen dragen bij het werken met epoxyhars. Als u hars op uw handen vindt, kan deze relatief eenvoudig met azijn worden verwijderd. Was vervolgens je handen grondig met water en zeep.

Ook handig zijn speciale handwaspasta’s met schuurmiddelen uit de bouwmarkt. Je moet afzien van het gebruik van alcohol om je handen te reinigen, omdat het de huid te veel uitdroogt.

Beschadigde gebieden in het epoxyharsverven – Wat te doen?

Als u na het drogen deuken of gaten in uw harskunstwerk opmerkt, kan dit verschillende redenen hebben. Ten eerste is het mogelijk dat je niet genoeg epoxyhars hebt gebruikt. Ten tweede kan te veel van de hars van het oppervlak zijn gelopen.

Als je een speciaal additief of siliconenolie hebt gebruikt voor celvorming, kan dit ook een reden zijn voor de vorming van deuken in je kunstwerk. Als dit het geval is, zit er helaas niets anders op dan de foto voorzichtig naar beneden te schuren en een nieuwe laag hars aan te brengen. Als siliconenolie of een ander additief is gebruikt, moet u het beeld ook grondig reinigen met alcohol voordat u een nieuwe laag aanbrengt.

Veiligheidsmaatregelen voor de verwerking van hars

Hars is een materiaal dat in relatief korte tijd volledig uithardt.. Daarom moet u bij het werken met dit materiaal er goed op letten dat de juiste veiligheidsmaatregelen worden genomen om uw gezondheid, kleding en meubels te beschermen. Natuurlijk heeft uw gezondheid hier prioriteit. Rust jezelf uit met een ademhalingsmasker, oogbescherming en nitril wegwerphandschoenen en zorg ervoor dat je kleding met lange mouwen draagt.

O'WELL Nitril Handschoenen
  • Gebruik nitril handschoenen om je handen te beschermen tegen vloeibare epoxyhars
  • Nitril handschoenen bieden meer bescherming dan rubber
  • Verkrijgbaar in verschillende maten

Bekijk op Amazon

NoCry Veiligheidsbril
  • Bescherm uw ogen bij het werken met Resin
  • Schaalbaar in omvang

Bekijk op Amazon

SAFETY WORKS Multifunctioneel gasmasker
  • Altijd een gasmasker als je met hars werkt
  • Beschermt tegen natte harsdampen en uitgehard harsstof

Bekijk op Amazon

Tip: Vermijd eten en drinken in de directe omgeving van het Harzgebergte. Hetzelfde geldt voor roken, omdat epoxyhars onder bepaalde omstandigheden licht ontvlambaar kan zijn.

hars strandkunst

Een uiterst fascinerende variant van harskunst is het maken van zogenaamde strandfoto’s. De onmiskenbare oceaanlook wordt gecreëerd met behulp van een haardroger en additieven.

Resin Art ideeën

We hebben een lijst samengesteld met interessante ideeën voor harskunst om meteen creatief te worden:

Conclusie over epoxyharskunst

De productie van een exclusief harsschilderij is eigenlijk vrij complex en niet zo eenvoudig. Bovendien moeten er nog veel voorbereidingen worden getroffen voordat het eigenlijke werk kan beginnen. Toch is het maken van een harskunstwerk voor elke hobbykunstenaar de moeite waard, want het adembenemende resultaat compenseert je voor elke inspanning.