Hoeveel kost het om een busje te schilderen? (Ramingen )

Dus, als u wilt weten hoeveel u van plan bent uit te geven om uw bestelwagen te laten schilderen, lees dan verder voor al onze tips en inzichten hieronder!

Hoeveel kost het om een busje te schilderen?

Of u nu besluit om 10 blikken spuitverf te kopen of een hoogwaardige emaille of urethaancoating aan te schaffen, uw verfbeurt zal in prijs verschillen met het aantal variabelen dat erbij betrokken is.

We gaan zeggen dat uw project ergens tussen de $ 50 – $ 1000 + kost, afhankelijk van de kwaliteit van de verfbeurt die u wilt, het type verf dat wordt gebruikt, de grootte van het busje.



Carrosserie is een van die curveballs die de prijs van autoschilderen aanzienlijk kan veranderen, maar bereid je voor om meer te betalen bij het opnieuw schilderen met grote dings en bumpervervangingen.

Gemiddelde kosten om een busje te schilderen als je het zelf doet?

We zullen zeggen dat een redelijke prijs voor het zelf schilderen van uw bestelwagen varieert van $ 100 – $ 500 – het hangt er gewoon van af hoe gedetailleerd u wilt gaan.

U zult zeker geld besparen door zelf een busje te schilderen, maar een ding dat u niet zult besparen, is tijd.

Autoschilderen is een tijdrovend proces, dus als je meer verdient dan de schilders bij je dagelijkse werk, dan is het misschien voordeliger om het werk te verhuren.

Gemiddelde kosten om een bestelwagen te schilderen als u een professioneel bedrijf inhuurt?

Het inhuren van een professional om uw bestelwagen te schilderen kost u vanaf $ 500 helemaal tot in de duizenden.

Ontvang meerdere biedingen en bekijk Google- en Yelp-recensies om de beste autoschilders in uw regio te vinden.

Hoe maak je een schatting van de kosten om een bestelwagen te schilderen?

Diy Schilderkosten

Stel dat we willen schilderen 75 vierkante voet van een busje.

Nu u uw vierkante meters kent, is het tijd om de juiste autolak voor de klus te kiezen. Belangrijke factoren bij de aanschaf van verf zijn:

Hoeveel vierkante voet beslaat elke eenheid?

Elke gallon, kwart, liter, enz. Beslaat meestal een bepaald gebied (ergens tussen 150-300 vierkante voet per gallon, en je hebt minimaal een gallon basecoat en een gallon blanke lak nodig om de klus te klaren.

Als u een professionele verfklus uitvoert, wilt u beginnen met 2 gallons primer, 2 gallons basecoat en 2 gallons blanke lak.

We raden u ten zeerste aan om uw eigen auto te schilderen, omdat bestelwagens meestal niet in waarde dalen met doe-het-zelfverf. Laten we zeggen dat het een behoorlijk mislukte verfbeurt zou moeten zijn om de waarde van uw bestelwagen te verminderen, aangezien de meeste mensen een busje kopen voor het vervoeren van mensen en goederen.

Fooi: Spuit uw auto nergens in de buurt van een andere auto, omdat u overspray op uw andere auto kunt krijgen wanneer u in dezelfde garage schildert.

Om de kosten te schatten, moet u eerst de vierkante meters meten van het oppervlak dat u wilt schilderen.

Autoschadeherstelbedrijf Kosten

De beste manier om een schatting te maken van de professionele kosten voor uw specifieke bestelwagen is om biedingen te krijgen van autoschilders in de omgeving.

We zeggen overal van $ 500 – $ 1000 + voor een volledige verfbeurt op een busje dat in goede staat verkeert.

Eenvoudige taken zoals touch-up kunnen eenvoudig worden bereikt door de touch-up lak te kopen die overeenkomt met de lakcode op uw voertuig.

$ 2.72 – $ 10 + kosten om te schilderen per vierkante voet?

Doe-het-zelf kosten / vierkante voet

Om de kosten per vierkante voet te berekenen, moet u uw bestelwagen meten en de totale oppervlakte van alle carrosseriepanelen optellen.

Daarna wilt u het verflabel op uw specifieke verf controleren om erachter te komen hoeveel vierkante meters elke eenheid beslaat.

Laten we zeggen dat we een busje schilderen dat 100 vierkante voet is.

Als we $ 222 aan verf uitgaven en een extra $ 50 voor afplaktape, schuurpapier en andere producten die nodig zijn voor voorbereidend werk, kostte de verfklus uiteindelijk $ 272 voor verf en materialen.

$ 272 totale kosten / 100 vierkante voet = $ 2,72 per vierkante voet

Professionele verfbeurtkosten

Stel dat je $ 1000 hebt betaald om je bestelwagen te laten schilderen door een redelijk geprijsde aannemer.

$ 1000 / 100 vierkante voet = ~ $ 10 per vierkante voet.

Lees meer >> Wat zijn de beste autolakspuiten voor beginners?

Geschatte kosten van verf voor het schilderen van een busje?

Met behulp van de gemeten vierkante meters van het busje krijgt u een goed idee van de geschatte prijs van verf. Hier is een schatting die we hebben bedacht op basis van Amazon-producten.

Ter referentie, de meeste autoschilders komen weg met het volledig opnieuw schilderen van een voertuig met:

~ 1 + gallons primer + ~ 1 + gallons basislaag + ~ 1 + gallons blanke lak

Hogere kwaliteit verven worden over het algemeen verkocht in kwarten, en 3 quarts (~ 3/4 van een gallon) is een goede hoeveelheid voor de kleurlaag.

Mogelijk hebt u meer verf nodig, afhankelijk van de grootte van het busje. En wie weet heb je nog wat over.

We raden u aan verfetiketten te lezen en nauwkeurig te meten als u wilt dat het project soepel verloopt.

Dus als we hypothetisch 3 liter van deze Rust-Oleum-verf in gitzwart hebben gekocht, 3 liter van deze blanke laag, betekent dit dat je zes blikken verf koopt voor $ 22 per blik.

Met 3 liter kun je een paar goede lagen verf krijgen van elke verschillende fase.

VOOR REPAINT/RESPRAY:

6 liter verf x $22 = $132 voor een repaint.

VOOR NIEUWE VERFKLUSSEN:

Als je primer moet gebruiken, heb je ~ 3 blikjes van deze hoogbouwprimer nodig die $ 30 / kwart kost. Dat voegt $ 90 toe aan de kosten.

Dus $ 222 is een goede prijs voor het helemaal opnieuw beginnen met een verfbeurt.

Lees meer >> Wat zijn de beste verfprimers voor verroest metaal?

Geschatte arbeidskosten voor het schilderen van een busje?

Elk individueel schadeherstelbedrijf heeft zijn uurtarief voor het schilderen.

Als de winkel u een schatting geeft voor 20 uur op $ 60 / uur, betaalt u $ 1200 voor een professioneel ogende verfbeurt.

En die prijs is niet dat onredelijk.

Je hoeft alleen maar te overwegen hoeveel je normaal gesproken in 20 uur zou verdienen; als u een arts bent die $ 200 + / uur verdient, dan is het natuurlijk logisch om de baan aan een professional te verhuren.

We schatten dat het je 5-40 uur kost om het busje zelf te schilderen.

5 uur is een goedkope lak rammelaar waarbij de auto eruit ziet alsof hij gewoon bedekt is met spuitlak, en 40 uur is een baan van showroomkwaliteit waar je echt wat onderzoek hebt gedaan en je tijd hebt genomen.

Lees meer >> Hoeveel kost het om een autobumper te schilderen?

Hoe geld te besparen bij het schilderen van een busje?

Gebruik Rammelaar blikjes

Laten we eerlijk zijn, niet alle bestelwagens zijn ontworpen om er onberispelijk uit te zien. Soms heb je gewoon een snelle laag verf nodig om roestplekken te bedekken.

Koop zoiets als een synthetische emailverf en ga aan de slag!

Na het schuren /opnieuw aanbrengen en gladstrijken van het oppervlak van de bestelwagen, is spuitverf net zo effectief in het toevoegen van een frisse look, en rammelblikken werken verrassend goed wanneer ze correct worden gedaan in een afgesloten omgeving.

Natuurlijk zal het niet de hoogste kwaliteit ter wereld zijn, maar je zult tenminste van de roest afkomen.

Je kunt zelfs een rammelaar kopen en deze na de basislaag aanbrengen. We hebben het gedaan! Vergeet de deurklinks niet.

Huur een ketenbedrijf in

Bedrijven zoals Maaco zijn een goede optie voor het schilderen van oudere voertuigen omdat ze een eentraps verfproces hebben dat er fatsoenlijk uitziet en niet veel kost. Maaco standaard verfklussen kosten over het algemeen minder dan duizend dollar, dus dit is geen slechte optie als je wat geld wilt besparen.

Als u gewoon een andere kleur of een minder verroeste look wilt, zijn goedkope schilderbedrijven geen slechte optie. Verwacht alleen niet dat de verfbeurt lang meegaat.

Ontvang meerdere schattingen

Wanneer u prijzen krijgt van spuiterijen om uw SUV, Chevy, Honda of een andere autolak te schilderen, krijgt u de beste prijs door meerdere biedingen te vragen.

Dit maakt elke bedrijfsprijs concurrerender voor een lakbeurt op een nieuwe auto.