Verf bijwerken in 4 stappen

Voor jullie perfectionisten, zie je speciale sectie onder de video’s.

Om onze techniek goed te laten werken, heb je kwaliteitsgereedschap nodig (zo niet vallen de borstelharen uit je borstel!) Begin met mijn favoriete borstel. We gebruiken andere tools die hieronder worden weergegeven.



De drie routineproblemen om te weten hoe je verf moet bijwerken:

  • Kleuraanpassing: Het is niet altijd mogelijk om een onzichtbare touch-up te bereiken. Zelfs als je de origineel blikje verf, zal het waarschijnlijk niet overeenkomen. Hieronder meer.
  • Textuur matchen dit betekent de roller stipple/borstelsporen en de resultaten van uw reparatie. Niet moeilijk om te doen. Dit is geen essentiële kennis om te weten hoe verf moet worden bijgewerkt.
  • Knipperende glans: Hier is het grootste probleem als het gaat om het bijwerken van verf: knipperen is wanneer de verf die je hebt bijgewerkt niet dezelfde glans heeft als de rest van de muur. Hieronder uitgelegd.

Hoe u uw geverfde muren kunt bijwerken

This section is followed by a closer look at what can go wrong.

Kleine nagel- en punaisegaten zijn supereenvoudig: gebruik vingertop (geen mes hier) om te vullen met niet-krimpende spackle, veeg overtollig af, niet primen! Als dit alles is wat je hebt, hoef je niet verder te lezen over het bijwerken van verf, maar er zijn enkele aanbevelingen over spackle enz.

Alle tools die u mogelijk nodig zou kunnen hebben, staan in onze toollijstpost alleen voor het schilderen.

Verf bijwerken in 4 stappen

  1. Kleine gaatjes/deukjes niet groter dan een potloodgum: Stof losse deeltjes af, vul de inkeping met lichtgewicht spackle met een plamuurmes (schilders gebruiken de 5-in-1 hieronder weergegeven), laat drogen, zand (deze heeft diverse grutten), stof met een droge doek.
  2. Abc? Alleen als het groter is dan een spijkergat (vaak ‘primen’ we met de afwerkingsverf, zo niet een grote lap)
  3. Schilderen: Gebruik de originele verf als je kunt (die vaak niet overeenkomt – zie hieronder waarom)
  4. Afwerking: Laat nog minstens één keer drogen en opnieuw coaten, twee keer als het knippert (hieronder uitgelegd)

Dit een beetje uitbreiden:

Kies je wapens goed. Is het groter dan een brooddoos? uh, ik bedoel nagelgat? Ja? Ga naar “Spackle”. Nee? Gebruik gewoon je vingertop om de kleine gaatjes te vullen. Gebruik een lichtgewicht spackle en veeg het overtollige af met een nauwelijks vochtige doek of je hand. Dit spul shink vereist niet meer lagen spackle, zoals oudere type spackles. Dit spul veranderde mijn leven. Snelheid, man. Je kunt het meteen schilderen! of niet.

Het is waar wat ze zeggen, “Soms moet je dat gat dieper graven om eruit te komen.” Een deuk veroorzaakt soms een uitstulping boven het oppervlak… dus je gebruikt gewoon het kontuiteinde van je plamuurmes of zelfs een hamer en duwt zachtjes in de muur.  Dan…

Spackle. Gebruik geen gereedschap! Gebruik je vinger als het een kleine reparatie is (beeldhouw de vulstof die een beetje boven het muuroppervlak blijft). Het gebruik van een spackle-mes vergt een beetje oefening – het goed doen betekent heel weinig schuren: nogmaals, laat slechts een beetje vulmiddel boven het oppervlak. Ik zou hier een lange alinea kunnen schrijven, maar bekijk gewoon de video hieronder.

Lichtgewicht spackle schuurt niet om heel glad te zijn, maar droogt zo snel! Je hebt het mes nodig dat hierboven is gekoppeld of een plus je vertrouwde 5-in-1. Ah, mijn baby.

Zand indien nodig. Let hier op. Wat heb je als patch gebruikt? Lichtgewicht spackle, nog steeds de beste voor alle kleine patches, zand zeer slecht. Ga langzaam en het komt goed. Voor diepe gaten laad ik het op met gipsplaatmodder (die krimpt in grote scheuren en meerdere lagen nodig heeft). Als het droog is (een dag of meer, afhankelijk van hoe dik), vul ik alle kleine groeven met lichtgewicht spackle die hierboven is gekoppeld.

Stof met een licht vochtige doek om je reparatie (niet op de vulstof)… en… wacht er maar op…

NIET Primen! Ok als je een groot oppervlak hebt (meer dan een paar vierkante centimeter, ja je hebt een primer nodig), maar over het algemeen is 3 lagen van je muurverf prima voor kleintjes. Om er zeker van te zijn dat het niet ‘flitst’ (vooral belangrijk voor lange muren zoals gangen), ja ga met een primer. Maar we houden er niet van om 2 borstels (of twee keer één borstel) schoon te maken. Als we een borstel hebben die in een blikje primer leeft, ja, dan gebruiken we die… (Lach niet, we vinden een kleverige kwast niet erg). Voor perfectionisten: doe niet wat ik doe! Prime met een schone borstel. Maak dan snel je kwast schoon en ga naar de muurverf.

Verf 3 keer (‘primer’ laag meegerekend). De meeste huisverven doen er niet lang over om tussen de lagen te drogen (we gebruiken ventilatoren en zelfs föhns als we verf moeten zien drogen). Hoe te testen of het droog is voor opnieuw coaten (u wilt het niet aanraken). Wanneer u uw muur doet, schildert u tegelijkertijd een schrootmonster op thij kant, maar zorg ervoor dat het testermonster vloeistoffen absorbeert of niet op dezelfde manier absorbeert als uw muur. (Fancy broek woord voor dit is porositeit). Zie hieronder over het kopen/mixen van een kleurmatch.

Als het resultaat niet goed genoeg voor u is, moet u de hele muur of kamer opnieuw schilderen om een uniforme uitstraling te krijgen voor uw retoucheermuren.


Verf voor touch-upWe houden wat volgt zo kort mogelijk, maar als je dit wilt oplossen, ga dan gewoon naar de video, die alleen de ‘hoe verf bij te werken’ laat zien, maar niet zoveel detail als dit bericht.

De mantra die ik mijn klanten geef (bij het bijwerken van een geschilderde muur) is:

Ik zal het verschil zien, jij zult het verschil zien, maar niemand anders zal ooit het verschil zien. Wow, dat was een lange mantra.

Soms is de touch-up muurschildering geen goede match, we schilderen de hele muur, of ja, de hele kamer. Je moet kieskeurigheid in evenwicht brengen met je budget.

Laten we ten slotte eens kijken naar de 4 belangrijkste dingen die u moet weten om het goed te doen. Als je niet veel om het resultaat geeft (praat met je hospita en verhuurders, je weet wie je bent!!), spring dan gewoon naar de video’s onderaan.


Glansmatching – niet alle glans wordt gelijk gemaakt

Weet u het exacte glansniveau van de verf op de muur? Dit is een strikvraag. Als je Benjamin Moore eierschaal zegt: fout! Benjamin Moore heeft verschillende verflijnen (kosten/kwaliteit verschillen).  De Flat, Satin, Eggshell, Semi-gloss, Gloss van de ene lijn is niet hetzelfde als de andere lijnen. Sommige bieden 5 graden glans, sommige laten ‘satijn’ weg en hebben er maar 3. Je ziet het nu.

Als je echt geeft om een goede match te krijgen, probeer dan niet de eierschaal van het ene bedrijf (bijvoorbeeld) te gebruiken met de eierschaal van een ander bedrijf. Ze zullen niet overeenkomen – nooit. Ik weet hoe ik allerlei soorten verf moet bijwerken, maar ik zal altijd een probleem hebben met glans.

Weet niet? Een verfwinkel kan helpen als je ze een monster brengt (monsters moeten groot zijn: zie de video hieronder). Hoe meer glans in de verf, hoe moeilijker het zal zijn om te matchen. Flats en Mattes… ah, makkelijke straat.

Wat veroorzaakt knipperen? De hoek en het type licht staan centraal. Gangen met de lange, lage hoeken vertonen slechte touch up schildermuren.

  • Ook het aantal jassen is van belang: meer jassen, meer glans. Gebruik dit feit om glans toe te voegen (zelfs met platte verven!) Probeer verf van de originele muurverf af te houden.
  • Platte verven knipperen het minst, maar elke laag maakt je reparatie glanzender (zelfs flats en matten).
  • Om een goede touch-up schildermuur te maken heb je 2-3 lagen nodig: probeer binnen het gebied van je patch te blijven en niet te veel verf op je oude verf te krijgen (de glans zal met elke laag opbouwen en je hebt het probleem … Weet je… raad eens).

Twee voorbeelden van Knipperen:

Bedankt Monty Python voor het verspillen van onze tijd voor al die jaren!
Iemand gebruikte plat om eierschaal bij te werken. Hond? Hier hond.

Je zult snel onder de knie krijgen hoe je verf moet bijwerken (vooral de glanzendere verven): Schijn op je gekke diamant.


Textuur matching – applicators gaan applicate

Textuur doorn in het oog gebeuren omdat rollermarken en penseelsporen verschillende verfpatronen creëren.

Elke kwast of roller laat een unieke textuur achter. Gebruik een werklamp om goed te onderzoeken. Met verf kun je de reparatie een beetje textuur geven om het te mengen met de omringende muur (die waarschijnlijk is gerold en rollertextuur heeft).

Maar je wilt hier niet zomaar een roller voor opruimen… dus FAKE het. (Eigenlijk heb ik uitgelegd hoe gemakkelijk het is om een roller schoon te maken en ook de luie manier om borstels schoon te maken).

  1. Jassen tellen op. Vergeet niet dat er een textuur ontstaat van elke laag van welke primer / verf je ook aanbrengt.
  2. Een “droge roller” kan hierbij handig zijn. Als je verf droogt, net voordat het plakkerig is, ga je er overheen met een roller die niet drijfnat is (je kunt het droog persen met je 5-in-1 of zelfs een roerstokje). Op deze manier bladeren Heel veel van textuur.
  3. Vermijd “rondemarkeringen”, waar de roller ons glans bouwt waar hij overlapt. Veren je nieuwe verf op de oude verf om de grens (en schootmarkeringen) te verbergen.
  4. Een lijst met applicatortypen: U kunt verschillende applicators proberen, zoals schuim enz.  1) Wegwerpkwasten 2) Schilderkussens (professionals gebruiken deze nooit, ze zijn te traag) 3) Borstel / rollerkit (de meeste zijn verschrikkelijk, maar deze heeft een goede borstel en roller), 4) Vergeet niet wat je op de kleuterschool hebt geleerd: vingerschilderpraktijken all loont nu! Je kunt kleine plekjes met je vinger bijwerken. Waarom niet?

Moeten we een borstel of roller nat maken en dan schoonmaken? Nee. Lui? Ik ook van jou. Het is waarschijnlijk te veel om een roller nat te maken voor een paar muurretouches. En dus? Nou, je kunt het faken door de zijkant van de borstelharen of zelfs de uiteinden te deppen. Experimenteer eerst!


Kleurmatching – welkom in de toekomst… OUDE JONGENS!

Thuis proberen verf te matchen is heel, heel moeilijk. Ik heb enig succes gehad, maar niet veel. Als het gaat om het toevoegen van een beetje van dat en een deel van dit, laat me je waarschuwen: betaal de professionals in de winkel en bespaar je tijd. Je hebt je hete date vanavond!

Oude verf. Ik schreef hier een heel artikel over, maar hier is het magere: denk je dat je het bijpassende blikje van de vorige keer hebt? Hoe lang heb je gezegd dat het uit de garage is geweest? O, jongen. Open het nog niet. Schud het niet. Houd de kous of verfzeef van een dame klaar, open het blik voorzichtig en giet wat je door de zeef kunt gooien in een schone emmer. Oude verf met gedroogde troep wordt net als nieuw.

  • Wat je ziet is niet wat je krijgt: alle verf droogt donkerder. We gebruiken een föhn om het kleurtestproces te versnellen.
  • Alle verf vervaagt. Zelfs HETZELFDE oude blikje verf komt misschien niet overeen. Waarom? Licht en tijd vervaagt gewoon verf. De zon is het ergst. Ken je die ene plek waar de zon nooit schijnt? Het oude verfblik!
  • Uw retoucheerverf bewaren: Kleine hoeveelheden retoucheerverf kun je het beste bewaren in kleine blikjes/flesjes (er is minder lucht om je verf uit te drogen in een kleinere bak). Ik vertel mijn klanten om een glazen pot te gebruiken (omdat gedurende een lange tijd veel plastic het vocht eruit zal laten), en bewaar het zelfs in de koelkast! Het is ook geweldig op wafels!
Mijn zwarte verf op oliebasis: na al die (15) jaar nog prima. Glas!

Nieuwe verf kopen.

Matchmaking. Is daar een app voor? Duh. Pas op, deze apps (hieronder) zullen niet exact zijn! Oh, je bent gewoon aan het opknappen om te huren? Ga je gang!

Brad de schilder die laat zien hoe verf bij te werken
Kleurovereenkomst voor verfretouchering: neem een kleine steekproef van uw muur

Hoe een monster naar de profs te brengen. De verfwinkel plaatst een klein monster van uw wandmonster en gebruikt een föhn. (Bekijk de video om te zien hoe ze het soort monster kunnen krijgen dat ze nodig hebben.) Als je ze wat nieuwe verf geeft van het oude blikje, krijg je dat. Je wilt de vervaagde kleur die het NU is, en dat betekent een monster nemen.

Er zijn 2 manieren om te gaan:

Oogbol matching: als je de winkel gewoon om iets “dichtbij genoeg” vraagt, neem ze dan gewoon een klein beetje van je muur van onder een elektrische plaat: op deze manier is er geen ander gat om te patchen!

Computer matching: Tegenwoordig hebben moderne winkels een geautomatiseerde spectrometer die de kleur identificeert die het dichtst bij een kleur ligt die het bedrijf maakt. Je moet minstens een inch vierkant hebben. Meer is beter. Ja, je hebt nog een gat om uit je monster te patchen!

Met andere woorden, als Sherwin Williams Boring-Day-Gray maakt en je neemt een monster mee naar een Benjamin Moore-winkel in de computer van de BM-winkel, zal het een grijs uitspugen, maar niet het grijs van Boring SW. Maar het zal heel dichtbij zijn. Is het goed genoeg? Waarschijnlijk. Dat hangt van jou af. De glans zal ook anders zijn (zelfs als beide “semi-glans” of wat dan ook zeggen).


U bent klaar, nu: Kwaliteitscontrole

Succes? Zeker? Controleer op knipperen onder een lage hoek in allerlei soorten licht, inclusief ’s nachts: als het platter knippert, kunt u een andere laag toevoegen en / of een groter gebied schilderen om het te helpen de reparatie te verbergen.  Niet zo blij? Vertel vrienden gewoon dat je hond het retoucheerwerk aan de muur heeft gedaan.

Ze geven me altijd de schuld. Ik zou de schildermuur nooit bijwerken


Perfectionisten verenigen zich!

  • Ten eerste, doe niet wat ik doe! Prime met een schone borstel. Maak dan snel je kwast schoon en ga naar de muurverf.
  • Schilder de hele kamer, of in ieder geval de muur. Dat is duur en te veel voor die goedkope, slordige billen hierboven in dit bericht … HEY!, Daar lijk ik op! Ik weet het, het kan je irriteren, maar probeer groot te denken: er zijn belangrijkere dingen in het leven dan een plekje licht glanzende verf!
  • Controleer je werk op alle uren van de dag terwijl de schaduwen bewegen: kijk, kijk onder alle hoeken. Sommige lichten vertonen meer onvolkomenheden (controleer ook ’s nachts).

Je hebt dus een paar muurretouches: het toont karakter.  Het laat zien dat je weet hoe je verf moet bijwerken. Dit zijn niet de droids die je zoekt! Dat doe je u hoeft niet te weten hoe u verf perfect kunt bijwerken!


Hierboven staat alles wat u moet weten over het bijwerken van een schildermuur, maar onthoud dat deze er bijna nooit perfect uitkomt. Mijn advies is om een oudere schilder in te huren (Ja, ik ben een leeftijdsgenoot). Nee, je kunt mij niet inhuren, ik typ nu gewoon). Zoek een professional en krijg haar of zijn ervaring en vertel hen dat je een hekel hebt aan flitsen!  En vraag of ze Brad’s post hebben gelezen over het bijwerken van verf!

Bedankt voor het lezen.

Bewijs dat niemand veel merkt:

Op de middelbare school had ik een favoriete ex-hippieleraar die graag van je taak afging en Janis en Jimi besprak. Op een dag merkte ik dat een van de lenzen in haar bril roze getint was en de andere helder. Ik vertelde haar dat na de les en ze pakte me vast en… Nee, wacht dat was mijn DROOM…. na de les was ze verbaasd om te zien dat er inderdaad maar één lens getint was! Nu was ik in haar ogen SOMEbody! Nee, ik was nooit iemands iemand. Snuif snuif. Als je dit leest Mevrouw Tackney, dan weet je nu hoe je verf moet bijwerken!