Hoe Behr Dekbeits te gebruiken en aan te brengen: Een compleet overzicht en gebruikershandleiding

Het beitsen van een dek is een van de meest bevredigende DIY projecten, en het is niet moeilijk om te doen als je bereid bent om er tijd in te steken. De sleutel is het kiezen van het juiste product – want er zijn vele soorten beitsen!

Behr Semi Transparent Deck Stain bestaat al tientallen jaren en huiseigenaren zijn er dol op vanwege de redelijke prijs, het mooie uiterlijk en de gemakkelijke toepassing. Het biedt ook een goede bescherming tegen water en hout zonder te glad te zijn als het nat is.

Behr Dekbeits - Semi Transparant

In dit bericht geef ik mijn eerlijke beoordeling van Behr Deck Stain (met name hun semi-transparante versie), hoe je de beits correct aanbrengt, en tenslotte beantwoord ik enkele veelgestelde vragen over Behr Deck Stain.



Mijn ervaring met Behr semi-transparante dekbeits

Behr heeft een lijn dekbeitsen zolang ik me kan herinneren en ik schilder nu al meer dan 20 jaar.

In 2010 begon ik Behr producten echt te waarderen, hoe gemakkelijk ze te vinden waren, en hun geweldige prijzen. Ik probeerde hun eerste versie van vinyl veilige verf, en het ruïneerde mijn bevelsiding. Behr volledig gedekt de kosten van re-siding mijn huis en won me over met hoe ze behandeld problemen.

Gebruik en toepassing van Behr Deck Stain: Een compleet overzicht & handleiding 1
Sommige lezers vragen zich af of ik echt ga schilderen (of in dit geval, onder druk wassen), Ja dat doe ik!

Sindsdien heb ik bij waarschijnlijk 50% van mijn schilderprojecten hun binnen- en buitenverven en dekbeitsen gebruikt.

De afgelopen 10 jaar heb ik gemiddeld op 10 dekken per jaar hun dekbeits gebruikt. En niet te vergeten, ik ben nu bezig met een dek waar ik Behr Semi-Transparent dekbeits gebruik.

Gedurende deze tijd, heb ik geen enkel telefoontje terug gehad over mijn dekken.

Mijn dekproces is vrij eenvoudig. Ik maak ze schoon, wacht tot ze goed droog zijn en breng dan 1 laag Behr Deck Stain aan op alle oppervlakken.

Soms breng ik twee lagen aan op horizontale planken op mijn dekken. Dit doe ik alleen als de eerste laag de beits heeft opgezogen en nog steeds dorstig is (er kan meer beits nodig zijn om het hout goed af te dichten).

Hoe ziet Behr Dekbeits eruit?

Ryan Beits Een Dek Rail

Ik ben ook erg blij met het uiterlijk van Behr Deck Stains. Het uiterlijk is moeilijk te beschrijven, maar sommige beitsen zien er droog en dof uit, maar Behr heeft een echt mooie rijke afwerking waar ik echt van hou.

Hoe goed draagt Behr Deck Stain?

Het is ook heel belangrijk hoe een beits draagt. Ik vertel mijn klanten dat Behr hier in Minnesota 3-5 jaar meegaat. We hebben nogal zwaar weer en ik beschouw 3-5 jaar als een succes voor een dek.

Maar dekbeitsen hebben de neiging om anders te slijten. Ik wil een dekbeits die gelijkmatig slijt, in principe moet hij na verloop van tijd vervagen. Op deze manier, als ik jaren later een nieuwe laag aanbreng, ziet het er gelijkmatig uit als vers gebeitst.

Veel dekbeitsen beginnen af te bladderen of slijten zeer ongelijkmatig. Afbladderen betekent dat het nooit in het hout is getrokken en wanneer u uw nieuwe beits aanbrengt, ziet deze er vlekkerig en ongelijkmatig uit.

Verschillende Dekbeits Opties van Behr

Behr Deck Stain biedt een verbazingwekkende selectie van beitsen in verschillende kleuren en afwerkingen. We nemen hieronder een kijkje in Behr’s assortiment producten, samen met hun kenmerken en specificaties om u te helpen de beste beits voor uw terras te vinden!

Behr Dek Over

Behr Deck Over is een solide dekbeits die ongelooflijk dik opbrengt en alleen bedoeld is voor het afdekken van dekken waarvan het hout in slechte staat is.

Deck over zal de houtnerf volledig verbergen samen met onvolkomenheden op uw dek zoals scheuren, splinters, knopen en kieren.

Ik raad Deck Over alleen aan in situaties waar het dek op zijn laatste benen loopt en een eigenaar nog een paar jaar uit zijn dek wil halen.

NB: Ik heb Deck Over gebruikt op mijn terras bij mij thuis. Ik heb 7 kinderen en 3 huisdieren. Ik moet mijn dek dit jaar opnieuw beitsen of vervangen, maar ik heb een solide 5 jaar levensduur van Deck Over op mijn dek.

Behr Solid Deck Stain

Behr Solid Deck Stain lijkt veel op verf. Het verbergt de oude kleur van uw terras volledig, maar laat de houtnerf nog steeds zien.

Vaste dekbeitsen kunnen er echt mooi uitzien en gaan doorgaans langer mee dan semi-transparante en tonerbeitsen.

Ik raad het gebruik van vaste dekbeits aan wanneer uw oude beits vlekkerig en ongelijkmatig is, maar het hout nog in goede staat is.

Behr Semi-Transparante Dekbeits

Behr Seme Transparent Deck Stain is waarschijnlijk hun populairste optie. U krijgt een aanzienlijke hoeveelheid kleur, terwijl het karakter van het hout toch zichtbaar blijft.

De meeste dekbeits projecten die ik doe zijn met sem transparante beits. Als je het goed doet, kun je een terras jarenlang in goede conditie houden met semi-transparante beits.

Behr Toner Dekbeits

Naar mijn mening ziet Behr Toner Deck Stains er het beste uit. Maar ze bieden de minste bescherming en de kortste levensduur.

Toners zijn geweldig om de natuurlijke schoonheid van uw houten terras te versterken. Ik raad vaak toners aan op nieuwe dekken en op dekken waarop eerder alleen toners zijn aangebracht.

Wanneer moet u uw terras opnieuw behandelen?

Dek in Behoefte Aan Beits
Dit dek was al minstens een jaar of twee aan vernieuwing toe.

Uw terras opnieuw beitsen voordat uw terrasplanken beschadigd raken is belangrijk voor een lange levensduur van uw terras.

Waar u naar wilt kijken om te bepalen of het tijd is om uw terras opnieuw te beitsen, is of de vorige beits aanzienlijk is vervaagd en of uw terras er droog uitziet.

Meestal is het pijnlijk duidelijk dat een terras opnieuw moet worden gebeitst, want de meeste mensen wachten meestal 1-3 jaar te lang met opnieuw beitsen.

Een eenvoudige test die u kunt uitvoeren (hoewel geen perfecte test) op uw terras is het besproeien met een tuinslang en kijken of het water oplost, of in het hout trekt. Als het oplost, is uw hout nog steeds goed beschermd. Als het water in het hout trekt, neemt uw terras water op en gaat het langzaam achteruit.

Hoe Behr Dekbeits aan te brengen

Ik ga snel mijn proces voor het beitsen van dekken delen. Eerlijk gezegd is het niets bijzonders, maar misschien geeft het u een idee of helpt het u wat tijd te besparen.

Voor meer info over het beitsen van dekken, bekijk mijn post Hoe een dek te beitsen.

Ontdoe het dek van meubels, grills en andere voorwerpen.

Deze stap ligt voor de hand. Haal alles van het dek. Ga indien mogelijk niet om stoelen of tafels heen, die laten sporen achter op uw dek.

Het dek schoonmaken

De ideale manier om een terras schoon te maken is met een hogedrukreiniger. Ik heb net een nieuwe Ryobi 2900 PSI, 2.3 gallon per minuut hogedrukreiniger gekocht bij Home Depot.

Hogedrukreinigers zijn geweldig om in de buurt te hebben om je oprit, gevelbekleding, speeltoestellen en auto’s schoon te maken. Ryobi’s hogedrukreinigers zijn redelijk geprijsd, hebben een goede garantie, en zijn mooie betrouwbare machines.

Ik zal mijn review van mijn nieuwe Ryobi hier binnenkort plaatsen, dus kom snel terug als je mijn gedachten erover wilt lezen.

Als je geen hogedrukreiniger hebt en niet van plan bent er een te kopen, kun je je terras wassen met een schrobborstel en Behr Houtreiniger. Zorg ervoor dat je je dek goed schrobt en goed afspoelt als je klaar bent. Dit is niet mijn favoriete methode, maar het werkt wel.

Breng uw Behr dekbeits aan

Ten slotte is het tijd om uw dekbeits aan te brengen.

Ik begin graag aan de buitenkant van de leuningen als ik een terras beits. Ik ga op een uitschuifbare vouwladder en beits alleen de achterkant van alle leuningen.

Een dek beitsen
Mijn Werner ladder opstellen en de achterkant van de rails beitsen.

Vervolgens ga ik het dek op en maak de andere 3 zijden van de railing af terwijl ik op het dek sta.

Nadat de rails klaar zijn, ga ik terug en beits alle handrails. Handrails zijn een deel van het dek dat ik soms in 2 lagen kleur als het lijkt alsof een tweede laag nodig is.

Tenslotte eindig ik met het beitsen van alle vloerdelen. Ik ga meestal op mijn kont zitten, zet wat muziek op, en borstel de vloerdelen uit met een dikke 4″ dekbeitsborstel.

Als u uw rug wilt sparen, zijn dekborstels zo gebouwd dat u het handvat kunt losschroeven en er een standaard stok in kunt schroeven (zoals de stok van een gewone bezem). Hierdoor kunt u rechtop staan terwijl u de vloerdelen beitst en hoeft u niet zo stijf en pijnlijk te worden. Schuine dekbeitsborstels zijn hier perfect voor.

Uw terras beitsen met een borstel

Behr Dekbeits en Kwast
Ik gebruik meestal alleen een kwast bij het beitsen van dekken. Dit dek kostte me ongeveer 10 uur om te beitsen.

Ik breng mijn dekbeitsen altijd aan met een dikke 4″ dekkwast. Dekkwasten zijn gemaakt om veel beits vast te houden, om snel te kunnen beitsen en om de meeste controle te hebben (en de beste afwerking naar mijn mening).

Uw terras beitsen met een roller of pad

Er zijn veel dek beits pads en rollen die er zijn die beweren dat ze zullen versnellen uw dek beits baan. Maar hier is mijn mening, rollen en pads zijn alleen goed voor dekvloeren, ze zijn verschrikkelijk voor spillen en rails.

Ze brengen de beits meestal niet zo glad aan als een kwast en ze besparen u slechts een fractie van de tijd ten opzichte van een kwast op de vloer, wat al het gemakkelijkste deel van het beitsen van een dek is.

Uw terras beitsen met een spuitbus

Dek beits kan absoluut worden gespoten, maar er zijn twee grote problemen. Ten eerste is het buiten spuiten van dekbeits gewoon vragen om beits op je zijwand, stoep, auto, of iets anders. Het vereist veel voorbereiding.

Ik persoonlijk raad alleen aan om beits op hekken te spuiten, en dan de beits in de omheining te borstelen. Omheiningen zijn langzaam en vervelend, maar ze zijn meestal weg van bevelsiding en andere gebieden waar overspray een probleem kan zijn.

Behr Dekbeits Kleuren

Behr Dekverf FAQ

Hoe te verwijderen Behr Deck Stain

Het verwijderen van dekbeits is geen gemakkelijke taak. Machinaal wassen en schuren zijn goede manieren om bestaande dekbeits te verwijderen. Behr maakt ook een chemisch afbijtmiddel genaamd Behr Wood Stain and Finish Stripper.

Persoonlijk vind ik het prettig om het dek met de machine te wassen, daarna te schuren met een excentrische schuurmachine en het af te werken met Behr Wood Stain and Finish Stripper indien nodig.

Hoe lang duurt het drogen van Behr dekbeits?

Mijn ervaring is dat Behr Deck Stain doorgaans na ongeveer 30 minuten droog is. Het duurt meestal 1-2 twee uur voordat u uw dek opnieuw kunt beitsen en 72 uur voordat u uw dek weer volledig kunt belopen.

Hoe lang voordat Behr Deck Stain waterdicht is

Behr Deck Stain is onder normale omstandigheden binnen 1-2 uur waterdicht. Bij hoge luchtvochtigheid en bewolking kan het langer duren voordat het volledig waterdicht is.

Hoe lang duurt het voordat ik op mijn gebeitste dek kan lopen?

Bevlekte dekken moeten minstens 48 uur de tijd krijgen voordat u erop gaat lopen en 72 uur voor volledig gebruik.

Alternatieven voor Behr dekbeits

Als u niet verkocht bent aan Behr Deck Stain, geen Home Depot in de buurt hebt, of enkele alternatieven wilt vergelijken, zijn hier enkele andere dekbeitsen die ik regelmatig gebruik.

Sherwin Williams Super Deck

Super Deck is een ander geweldig product voor degenen die een dek hebben dat zij willen beschermen en verfraaien.

Super Deck biedt een fantastische bescherming tegen weersinvloeden, terwijl het natuurlijke karakter van de houtnerf zichtbaar blijft. Het kan ook worden aangebracht op vochtig hout, zodat de meeste klussen met SuperDeck in één dag kunnen worden geklaard.

Benjamin Moore Arborcoat

Benjamin Moore Arboarcoat Deck Stain biedt geweldige bescherming tegen schimmel, blaasvorming, afbladderen, vlekken en slijtage. Het biedt ook bescherming tegen meeldauw en UV-bescherming zodat uw terras er seizoen na seizoen geweldig uitziet.

Cabot Dekbeits

Cabot Deck Stain is een andere enorm populaire dekbeits die al meer dan 100 jaar bestaat. Cabot is fantastisch en ik heb het de afgelopen 20 jaar op vele dekken gebruikt en ik heb er geen moeite mee om het op de dekken van mijn klanten te gebruiken.

Eindoordeel over Behr Dekbeits

Dekbeits en kwast

Met alle opties die er zijn voor dekbeits, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke de juiste is. Ik heb u mijn mening gegeven over Behr Deck Stain en hoe ik denk dat dit product zich verhoudt tot andere populaire merken in de industrie.

Als u op zoek bent naar een dekbeits die gemakkelijk aan te brengen is, er geweldig uitziet en lang meegaat, dan is Behr Deck Stain wellicht de perfecte keuze. Het bedrijf bestaat al sinds 1947 en hun producten zijn exclusief verkrijgbaar bij Home Depot.

Heb je een vraag over je project of wil je meer informatie voordat je een beslissing neemt, laat dan hieronder een reactie achter! Ik zorg ervoor dat ik elk commentaar beantwoord.