Painters Pants: de beste keuze met en zonder kniebeschermers

Mijn aanbevolen schildersbroek:

Om het kort te houden, geven we de voorkeur aan 2 goed gemaakte schildersbroeken: met en zonder ingebouwde kniebeschermers.

De meeste schilders geven de voorkeur aan de strap-gel-type kniebeschermers met de traditionele schildersverven.  De pads kosten niet veel voor wat ze je geven: onverschrokkenheid!



Mijn favoriete witte schildersbroek zonder ingebouwde kniebeschermers zijn Dickies all-cotton die hier online verkrijgbaar zijn met dubbele stof op knieën en zitting. Niet duur.Schilders broek met kniebeschermer zakken

Ongeveer 10 jaar geleden werd ik verliefd op schildersbroeken met kniezakken voor kniebeschermers. Blaklader won de strijd tussen een paar bedrijven die een ingebouwde kniebeschermerbroek maken (de anderen zijn out of business denk ik). Bestel een maatje groter omdat ze zullen krimpen (allemaal katoen). Je moet de pads apart bestellen.

Laat je niet afschrikken door de prijs. Het is echt de moeite waard. De kniebeschermers glijden uit voor het wassen. Ps, ik upgrade de kniebeschermers naar een zwaar schuim dat dikker is dan de originelen. Hoe dan ook, met die schilders wit kan ik snel naar beneden vallen zonder pijn, zelfs op een nagel.

Big Tip: Werkbroek bestellen? Koop je schilderskleding altijd minstens één maat te groot, niet zoals leuke kleding!  Te kleine schildersbroeken zijn letterlijk vervelend.

Strap-on kniebeschermers!

Bij het schilderen, of zelfs huishoudelijk werk doen, je moet vaak knielen, maar je aarzelt omdat je jezelf pijn kunt doen, tenzij je dit soort opvulling hebt. Ooit geknield op een klein steentje? Kniebeschermers maken je onbevreesd en snel. Plinten schilderen of afstoffen? Ha! Je maakt me gewoon niet meer bang!

Nu zijn we voor snelheid (en veiligheid) afhankelijk van kniebeschermers. Met hen zijn we onverschrokken in onze schildersbroek om snel op onze knieën te vallen, om nog maar te zwijgen van het lopen / glijden op de knieën.  Daar wil je een hele stoere pad voor: het thin foam budget type… Meh.

Geweldige kniebeschermersIk kocht deze strap-on pads voor mijn broer voor Kerstmis, maar…
… mijn schoonzus pakte ze vast en zei: “Ik ga hiermee het huis schoonmaken!”. Geloof me op dit: je wilt de NoCry-pads boven de anderen: meer dan 1000 goede recensies en we zijn het eens met die gelukkige mensen.

Mooie schilderklus
Het schilderen van een veranda van een huis

Kort verhaal: Ik belde aan en stond een keer op de veranda van een klant (ik draag altijd een wat nieuwe witte schildersbroek om een schatting te geven), en kijkend naar mijn schildersbroek merkte hij op: “Net als een Pollack”.  Ken jij Jackson Pollack? Hij is de patroonheilige van alle huisschilders!

Waarom dragen schilders een witte schildersbroek? In de oude tijd, en nog in de jaren 80, schilderden we meestal wit en daarom zou de broek er veel langer mooier uitzien. Koeler buiten ook.

Beste keuze met kniebeschermers

Gebouwd voor snelheid

Kniebeschermers (apart besteld, link hierboven) glijden uit voor het wassen. Voor ons zijn deze witte broeken essentieel voor het onverschrokken schilderen. Alle katoen maakt ze licht. Duurder maar de moeite waard. Bekijk ze hier online.


Beste keuze zonder kniebeschermers

Traditionele schildersbroek – allemaal katoen

Witte broek dubbele stof op knieën en zitting. Houd veel lange werkdagen vol. Ze zijn niet duur en elke cent waard. Bekijk ze hier online.


8 Kenmerken van Painter’s Pants

Als je echt het echte werk wilt, is dit wat je moet zoeken in een werkbroek met kniebeschermers.

  • Allemaal katoen. Deze katoenen broek, is voorgewassen. Als degene die je kiest niet voorgewassen zijn, koop dan een maat te groot.
  • Coole zakken. Wat gaat er in de zijzak? Mijn favoriete tool, de 6-in-1 (wat een wat nieuwe uitvinding is). Trekt spijkers, hamert spijkers, reinigt rollers, etc, etc.  De zak was oorspronkelijk ontworpen voor een klein plamuurmes… toen we vroeger, weet je wel, stopverf gebruikten. Zie mijn bericht over onze favoriete tools.
  • Mobiele telefoon zak ingebouwd in vele broeken. Ik heb een grote telefoon en houd die bij me. Leuk om ook een zakje aan de riem te hebben. Ik bewaar mijn telefoon in een ‘werk’-hoesje waar overal verf overheen zit… maar je zou ook een plastic zak kunnen gebruiken.Mooi gereedschapstasje
  • Ik las onlangs over hoe onze kleding ons doodt met additieven die rechtstreeks in onze huid terechtkomen, dus zorg ervoor dat je je nieuwe broek wast voordat je ze draagt. Ken uw feiten over kankerverwekkende stoffen.
  • Side Loop aan de zijkant: niet voor hamers… schilders gebruiken niet genoeg hamers om er de hele dag een rond te dragen.  Dit lus is voor je vod!… maar een hamer zal het niet scheuren. Tip: we houden van kleurrijke vodden, want als ze op de grond vallen, kun je ze gemakkelijk tegen een witte druppeldoek zien!

Slabbetje?

Ik hou nooit echt van de overalls van de slabbetje, zelfs niet met ingebouwde kniebeschermers (ze zijn te warm en beperkend). Maar ik heb waarschijnlijk minstens twee paar schildersbroeken per jaar meegemaakt gedurende een carrière van 35+ jaar.

Schildersbroeken zijn een geweldig cadeau, geloof het of niet.

Schilders TasGereedschapstasje van de schilder

Nog een extraatje: deze gereedschapstas klemt om en over je broek zodat je hem uit kunt doen… ze worden zwaar.

Waarom dragen schilders wit?

Vroeger droegen schilders wit omdat wat ze schilderden meestal… je raadt het al, de goedkoopste kleur die op dat moment beschikbaar was – wit. Schilders dragen nog steeds wit, dus ze zagen er niet rommelig uit, want zelfs vandaag de dag gebruiken we heel vaak wit. Dus natuurlijk moet de broek van de schilder wit zijn!

Tegenwoordig zijn warme aardse kleuren de norm voor het schilderen binnen (en buiten) muren in huizen en openbare plaatsen overal. Maar wit is niet langer de meest populaire kleur sinds rond de NBC-show Friends. Herinner je je de paarse deur nog? Dit is het moment waarop, volgens mijn interieurontwerpersvriend, dat mensen echt veranderden van wit of gebroken wit als de norm.

Het gaat nog steeds door volgens de traditie: wij schilders dragen wit. Als u nu een “professionele schilder” een blauwe spijkerbroek ziet dragen, kunt u terecht uw neus opsteken: schilders dragen wit. Periode. Geen ruzie! Ook laten ze ons lijken op de pure engelachtige wezens die we zijn.

Oneervolle vermelding: “Caboose” schildersbroeken zijn fabrieksseconden: de recensies zijn binnen – een verspilling van geld.

Laat het ons weten als je vragen hebt in de reacties hieronder.

Arbeider met schildersbroek
Arbeider met schildersbroek