Hoe een kitpistool te gebruiken: 5 belangrijke punten (vele jaren van kit praten!)

Zorg ervoor dat je onze andere berichten ziet: Best Caulking Gun: The Real Top Guns! en de eenvoudige taak om een pistool te laden in How to Load a Caulking Gun. Plus hier is een bericht dat de vele soorten kit vereenvoudigt.

Mijn Q: Ik ben meer dan 40 jaar geleden begonnen als schilder, dus is de “35-jarige kit” die we in 1977 hebben toegepast nog steeds goed? Ja, nee!

5 keys punten over het werken van een kitpistool:

  1. Hoe een kitpistool te gebruiken – de basis
  2. Verwijdering en voorbereiding voor verschillende soorten oppervlakken
  3. Tips om het makkelijker te maken
  4. Giftigheid
  5. Het bewaren van uw kitpistool voor de lange termijn

Ten eerste heb je een goed kitpistool nodig, we raden een van deze aan:




1. Techniek: hoe een kitpistool te gebruiken

Weet je niet hoe je een kitpistool moet bewerken? Bekijk gewoon de video’s onderaan die laten zien hoe je een kitpistool gebruikt.

Hoe laad je een kitpistool?

We hebben een korte post alleen voor deze veelgestelde vraag! Hoe een kitpistool te laden.

Hoe krijg je de kraal van kit zo glad?

We strijken de kraal glad met een vochtige (niet natte) vinger of vochtige fijne doek voor een gladde afwerking. Zie de video onderaan. Sommige internet ‘experts’ poepen dit. Ze lezen het in een boek. We leven het! Als u een gereedschap wilt om het glad te strijken, is er het basisrubberen goedkope afwerkingsgereedschap en de nauwkeurig ontworpen spatelset (vrij prijzig).

Moet je duwen of trekken?

Het maakt echt niet uit, ondanks wat sommige “experts” zeggen. Als je het pistool van je afduwt, dwing je de kit wel mooi in de scheur, maar dat doet niemand in onze echte wereld. Probeer het en je zult zien dat er geen echt verschil is: je moet in de meeste gevallen toch duwen om de kit glad te strijken.

Kun je over kit schilderen?

Sommige ja, sommige nee. Parelt je verf op de kit? Ok, het is gewoon een niet-verfbare siliconenkit, maar hier is de oplossing.

Om over kit te schilderen:

  • reinig eenvoudig de bestaande kit met ontsmettingsalcohol (indien vuil)
  • toepassen een zeer dunne laag verfbare kit over de vers gereinigde kit – ik gebruik deze kit voornamelijk
  • deze tweede kit zal hechten en je kunt schilderen!

Waarom parelt mijn verf op de kit?

Zie net boven!

Hoe gebruik je een kitpistool rond een toilet?

Dicht geen toilet als je water op de vloer krijgt en je weet niet waarom: kit houdt water vast tussen het toilet en de vloer en rot je vloer! Staat u erop? Gebruik schilderkit (niet-siliconen) omdat het niet nat wordt (normaal), hier is een goede.

Hoe gebruik je een kitpistool in een douche?

  1. Let op: giftige dingen hieronder: rond bleekmiddel en siliconenkit, draag een gasmasker!
  2. Snijd alle oude kit weg met een kitverwijderingsgereedschap. Voorzichtig!
  3. Reinig het gebied om te worden dichtgekit met een veilige moordenaar, niet met bleekmiddel, en laat drogen. (Bleekmiddel is zeer giftig en de schimmel die overleeft, zal sterker zijn en zich sneller vermenigvuldigen.) U kunt eenvoudig een veilige schimmeldoder spuiten die in kleine flessen of grote emmers wordt geleverd en laten drogen. Het laat een schimmelblokkerende film achter die kan worden geverfd. Het wordt ook geleverd in één en grote emmers van 5 gallon. We gebruiken een tuinsproeier om oplossingen zoals deze toe te passen. (Zie die sproeier bovenaan deze pagina).
  4. Laat veel vodden (die siliconenkit zal het helemaal verpesten) klaarstaan om overtollige af te vegen – (taaie papieren handdoeken werken).
  5. Leg in je kraal van kit en benevel het met een spray van alcohol en lichtjes gladvegen (geen spuitfles? Veeg met je vingers).
  6. Gebruik de douche niet totdat deze droog is (zie het etiket of wacht ongeveer 12 uur).

Moet je rond ramen dichtkitten?

Ja, zeker al is het maar voor bugs. Voor nieuwe ramen, begin met de grote openingen. We houden van DAP Non-Rigid omdat gewrichten uitzetten en samentrekken, maar je kunt ook schuimvuller gebruiken, a.k.a. Great Stuff (voorzichtig – het breidt uit tot 4x het oorspronkelijke volume en is de hel om schoon te maken). Als dat droog is, snijd dan indien nodig het teveel en dicht de openingen.

Als u gebeitste houten ramen / kozijnen heeft, gebruik doorzichtige kit (zie rubriek 7 hieronder), maar als u later gaat schilderen, gebruik dan helder schilderskit (zie rubriek 7 hieronder).

(Merk op dat de “witte” kit van de schilder stof zal grijpen en snel lelijke kit zal worden, dus het moet geschilderd worden.)

Hoe groot kan een gat vullen met kit?

Voor openingen die steeds terugkomen en voor grote openingen probeer deze plastic kitstrip. Het komt in andere kleuren: kijk maar eens rond van het wit dat hierboven is gekoppeld.

Probeer niet de eerste keer grote gaten te vullen. Als het 2 of 3 behandelingen zal duren, breng dan caap aan elke kant van de scheur en laat drogen, en blijf dit doen tot het gevuld is. Soms is het het beste om eerst gaten te vullen met een strook hout, gipsplaatrots of gipsplaatmodder of de vulstoffen in de Q &A net hierboven, enz. (Papier zou in een handomdraai werken, gewoon om wat backing te hebben).

Hoe gebruik je een kitpistool om een gladde kraal van kit te krijgen?

  1. Voor (niet-silicium) kit, heb gewoon een vochtige doek over je vinger of gebruik deze e. Soms kun je de kit op waterbasis lichtjes met water bestrooien om een mooi glad oppervlak te krijgen. Te veel water zal het verdunnen en het werk verpesten.
  2. Voor siliconenkit:
    – Gebruik alcohol in een spuitfles (alcohol kan sommige spuitflespompen verpesten met plastic in de pomp)
    – Leg in de kraal van kit
    – Benevel het
    – Gebruik je vinger om het glad te strijken
    – Hier is een levenslange doos met vodden die niet in uw kit / verf zal bloeden

2. Verwijdering en voorbereiding voor verschillende soorten oppervlakken

Sommige verwijderingsoplossingen “verwijderen” niet echt oude kit, maar kunnen het zachter maken en enigszins losmaken. Siliconenkit is het taaist! We houden van ole’s Mr. Motsenbocker’s spullen: Lift Off zal de kit losmaken. Spuiten, wachten, schrapen, afvegen.

De EPA heeft een lijst met alle manieren waarop u oude kit kunt verwijderen. Zeer oude kit is giftig, ook al is het al lang uitgehard. De beste manier om oude kit te verwijderen is eenvoudig elleboogvet. (Maar laat het me weten als je dry ice blasting doet! Dat zou ik graag zien!)

Ik gebruik vaak een scheermeskrabber als mijn kitverwijderingsgereedschap – het is snel en veilig. Een fatsoenlijke prijs. Ook goed voor het reinigen van glas.

Maar haal het grootste deel van de oude kit eruit met onze vertrouwde 6-in-1 tool. Overhaast dit niet: het vergt een beetje geduld.


3. Tips om het makkelijker te maken

  • Schilder die een kitpistool vasthoudtLompen – Houd veel vodden klaar (geen Terri-doek of ander ruw spul), en als kit op waterbasis ze gewoon een dag in een emmer H2O gooit en de kit valt op de bodem van de emmer! Schone vodden weer!
  • Houd de doek in beweging – schakel na elke veeg over naar een schoon gedeelte.
  • Houd het allemaal schoon – je lekke bandgereedschap, de kitpistoolzuiger, je vodden (zo niet siliconen).
  • Gereedschap Voor vloeiend maken – een vingertop werkt prima, maar je kunt splinters krijgen! Voor een strakke look gebruiken we een goedkoop afwerkingsgereedschap alleen voor smooshing. Ik zei “Smooshing”!
  • Afplaktape – we gebruiken het niet normaal, maar voor de walgelijke siliconen doucheklussen is het handig – als je de tape eraf trekt kan hij een richel achterlaten: glad zoals hierboven beschreven (alcohol of water smeermiddelen).

    Klik om kit te verwijderen


4. Toxiciteit

PCB’s zullen je doden en je koopt ze in siliconenkit. Zoek in plaats daarvan naar een claim met een laag VOC-gehalte op de buis, maar als je geen lage VOC-kit hebt, draag dan een gasmasker! We hebben een post om de gekke wereld van filters en maskers verteerbaar te maken.

Lees het onderzoek van de Amerikaanse overheid: PCB’s in bouwmaterialen zoals kit en kitten zijn een grotendeels niet-herkende bron van verontreiniging in het milieu.

Dit ademhalingsmasker (maat medium past het meest) en je hebt chemische filters nodig Soms wil je gewoon een eenvoudig Hepa-stoffilter in plaats van de chemische.

De kit die je hier ziet, is het eerste dat je moet krijgen: het heeft een goede basisopstelling en je kunt het chemische filter bedekken met papier om de levensduur te verlengen. Dit is wat ik gebruik: Paint Respirator Supply Kit


5. Bewaren voor de lange termijn (en gewoon ’s nachts)

Lucht droogt een open buis in een dag of twee uit. De kleine kegelvormige doppen waar sommige buizen bij worden geleverd, werken niet goed om buizen af te dichten.

Wil je het gewoon een paar dagen fris houden? Ok, gebruik de kleine kegeldop, wikkelpunt met plastic of stok in een oude spijker of schroef. De meeste zullen niet zo snel echt beginnen te roesten. Roest? De vloek van het leven van een schilder.

Roest in kit zal door verf bloeden en dan heb je een vervelende primer nodig. Dus als je roestige kit ziet in de buurt van de schroef of spijkerplug die je hebt gebruikt, gooi dan weg wat verkleurd is.

Voor langdurige opslag, steek een schroef die niet zal roesten zoals een messing schroef of dekschroef (geen gipsplaatschroef zoals hieronder weergegeven) en als je wilt, wikkel daar plastic omheen om het vocht af te dichten.

Deze gipsplaatschroef zal roesten, maar het is prima voor een nacht. Roest in de kit zal door de meeste verven heen bloeden: een icky vlek die een speciale primer nodig heeft.

Je kunt een geopende buis niet lang vasthouden in ieder geval. Ik bewaar mijn zelden gebruikte tubes (zoals bruin) in grote plastic zakken met wat water erin om het verlies te vertragen.

Vervalt de kit?

  1. Ja: koop niet veel en denk dat je het jarenlang kunt bewaren omdat het in een afgesloten buis zit: koop het gewoon wanneer je het nodig hebt. Plastic buisjes ademen wel! Controleer op een vervaldatum. Zodra u het opent, probeert u het allemaal te gebruiken of op te slaan zoals in de Q &A hierboven.
  2. Schildersketel (ook bekend als decoratorkit) gaat ook slecht, maar niet zo snel. Ik bewaar de mijne met een messing/gegalvaniseerde schroef of spijker (ze roesten niet… zie waarom net hierboven). Ik bewaar geopende buizen in een luchtdichte plastic zak met wat water erin om de buis lang te bewaren.
  3. Zie mijn video onderaan over hoe je de levensduur van alle tubes, inclusief lijmen, kunt verlengen!

Je kunt een condoom gebruiken, maar ik heb gehoord dat mensen ze niet leuk vinden! “Wees geen dwaas: cover you tool”!


FAQ

In deze subsectie beantwoorden we deze VEELGESTELDE VRAGEN:

  • Moet je kit gebruiken voor of na het primen?
  • Is kit hetzelfde als een kit?
  • Wat is het verschil tussen siliconenkit en schilderskit (decorateurskitten)?
  • Hoe gebruik je een kitpistool rond een badkuip?
  • Hoe vaak moet kit worden vervangen?
  • Hoe verwijder je schimmel uit het dichtkitten?
  • Kun je kitten?

Moet je kit gebruiken voor of na het primen?

Voor is het beste: basis schilderkit (“acryllatex”) hecht beter aan geprimed hout / muren, plus het is gemakkelijker om scheuren te zien die moeten worden dichtgeschroeid nadat ze zijn geprimed … dus ja, maar geen noodzaak.

Is kit hetzelfde als een kit?

Sealants zijn gemaakt van een flexibel materiaal, meestal siliconen. Caulks vullen gaten op die niet (veel) bewegen. Bekijk de Goop. Oh, wat hou ik van mijn Goop. Niet alleen automotive.

Wat is het verschil tussen siliconenkit en schilderskit (decorateurskitten)?

Elasticiteit. Als je een vervelende muurscheur hebt die jaar na jaar terug blijft komen (vanwege hitte / kou), probeer deze dan te vullen met een elastische kit. Waarschuwing: verf hierop zal barsten als de kit zich uitstrekt! Mijn oplossing: leef ermee. Ah. Ik ben klaar.

Hoe dicht je rond een badkuip?

Zorg ervoor dat u een waterdichte kit voor de badkamer koopt. Zorg er ook voor dat de oppervlakken schoon en droog zijn en dat er vodden klaar zijn om het overtollige op te vegen. Ze maken kleuren die enigszins overeenkomen: amandel, grijs, etc. Zie sectie 7 hieronder.

Hoe vaak moet kit worden vervangen?

Makkelijk: wanneer het barst, lelijk wordt of loskomt!

Hoe verwijder je schimmel uit het dichtkitten?

Bleekmiddel is niet de manier. Dit is een dodelijk gif. Lees alles over mijn chemisch gasmasker (goed om altijd in huis te hebben). Nadat je de bacteriën hebt gedood, kun je nu verse kit over de oude leggen en de schimmel mag niet teruggroeien. Zie de veilige moordenaars hierboven: beter ook. Bleekmiddel laat wat schimmel achter om sneller en sterker te groeien. Ick.

Deze verwijderingstool kan erg handig zijn voor slechts ongeveer 5 dollar, en Allway is een bekend merk in de biz.

DAP maakt een product dat oude broze kit verzacht voor eenvoudige verwijdering: Goo-Gone. De buis wordt hier getoond, dit werkt ook op plakkerige labellijm.

Kun je kitten?

Nee, ik las een kerel op internet die zei dat je het wel kunt, maar dat kan niet. Het schuurt gewoon en rolt op tot kleine balletjes en heeft meer kit nodig nadat je hebt “geschuurd”. Gewoon voorzichtig dichtkitten, wetende dat je het laat zoals het er altijd uit zal zien, zelfs geschilderd.

Een uitstekende kitverwijderaar ontharder: klik op de afbeelding van de buis!


Video over het gebruik van een kitpistool 1 van 2

Hoe een kitpistool te gebruiken

Video 2 van 2
Hoe een kitpistool te gebruiken: het eigenlijke proces van het leggen van een kraal van kit: