Hoe rook van muren te reinigen en rookschade te verven

Rookroetvlek en geur zal bloeden door NORMALE VERF EN PRIMER als u het niet direct na meertrapsreiniging verzegelt.

Dit geldt voor met sigarettenrook bevlekte muren of van vuur.



Als het niet nodig is om de door rook beschadigde muur te vervangen, is het afdichten van de rookvlekken niet zo moeilijk: hier is hoe.

Hieronder vind je:

1. How om rookvlekken en roet van muren te reinigen in 4 stappen: sleutel is om zacht te beginnen en als laatste te schrobben

2. Hoe rookschade te primen en te schilderen in 2 stappen: sleutel is de geurblokkerende primersealer

Verf en rook als elkaar: verf absorbeert rook.

In mijn lange carrière als schilder heb ik wat vervelende rookschade op muren en plafonds overgeschilderd.

Mijn methode werkt.

BELANGRIJKSTE PUNT: de geur en vlekken zullen na verloop van tijd doorbloeden (1-2 jaar).
Doe het dus de eerste keer goed: maak alle roet/rookschade schoon die je kunt, sluit het dan voor altijd af met een zeer hoogwaardige primer (hieronder).

Welke muurverf maakt echt niet uit als je het roet volledig schoonmaakt en de juiste primer gebruikt.

Breek de vodden uit.

1. Schoonmaken: begin zachtjes

Hier leest u hoe u rook van muren op de juiste manier kunt reinigen, zodat u de teer/harsvlekken en geur bij het voorbereiden op het schilderen over rookschade.

Stofzuig om het losse roet van de muren te verwijderen

U wilt voorkomen dat het roet / rookrest in de muur wordt verpletterd, dus begin met een winkelvacuüm.

Gebruik geen gewone tapijtzuiger voor thuis. Gipsplaatstof en andere zeer fijne deeltjes zoals rookroet en as zullen het verstikken. Koop een winkelvacuüm met een filter of je blaast het roet etc gewoon helemaal over. En als je er een koopt, koop dan een nat-droog voor morsen en zelfs om een overstroomde kelder weg te pompen.

Veeg het roet voorzichtig van de muren met droge vodden of sponzen

Veeg voorzichtig in cirkels. Houd een schoon deel van de doek voor elk doekje. Zodra de spons of doek vies wordt, verander hem dan, maak hem niet nat. Dat is de volgende. Later, waslappen met zeep in een aparte waslading.

Onbeschadigde aangrenzende gebieden moeten worden afgeplakt met schilderstape en plastic. Maar weet je zeker dat ze later niet zullen ruiken? Als ze zouden kunnen, gewoon primen en schilderen wanneer de tijd daar is. Je zult waarschijnlijk hele kamers inclusief plafonds doen. Sorry.

Verwijder taaier roet van muren met een vochtige doek

Weet voor het reinigen van vochtige vodden dat geverfde muren niet zullen worden beschadigd door wat water, maar ongeverfde gipsplaat zeker wel. Het papieroppervlak zal rimpelen en moet worden gerepareerd als het nat wordt.

Leg eerst handdoeken of laat doeken rond je vloer vallen om de uiteindelijke schoonmaak gemakkelijker te maken. Als u later schildert, kunt u ze opnieuw gebruiken om verfspetters op te vangen.

Vervolgens, met een doek vochtig met alleen water, maar niet drijfnat, veeg het allemaal minstens één keer opnieuw af.

Latex geverfde muren absorberen water en je plaatwerk zal beschadigd raken als je het doorweekt. Dus afvegen, snel drogen met een schone droge doek.

Fooi: Ga in methodische secties: wij pro’s gaan altijd in vierkanten / rechthoeken bij het schoonmaken of schilderen (in tegenstelling tot wat andere ‘pro painting’ websites je zullen vertellen: “ga in strepen”. Wha?).

Eindschoonmaak:

Verwijder het kleverigste roet van de muren met een natte reiniger. Waarschijnlijk zal elke keuken / badreiniger werken, maar hier is de beste prijs op Simple Green. Een grote kruik is niet duur voor de lange tijd dat hij meegaat. Daarover hieronder meer.

Waarom zou je dit doen? Water zal zich niet aan alles binden. Om het roet van de rookwanden te verwijderen, heb je een bindmiddel nodig om de sticky te pakken.

Ok om dit over te slaan: Je leest doe-het-zelfsites die je vertellen om TSP te gebruiken en dat is een goede oplossing, pun intended. Maar het is ook vervelend op de huid en kan je ogen beschadigen. Hier zijn de echte kosten van TSP: goede resultaten, maar je moet rubberen handschoenen dragen, het uit je ogen en mond houden en lange mouwen en lange broeken dragen. Dus, heb het gedaan, maar ik heb een betere manier.

Bespaar tijd en gebruik Eenvoudig groen, industrieel sterk*.

Sla deze stap niet over: je wilt dat je primer en verf zo min mogelijk moeten bedekken. Het moet alle geur bedekken en het olieachtige spul is wat stinkt.

Procedures: Reinig net als in stap 3, maar veeg het residu weg als het klaar is.

Verdun voor de ernst van de puinhoop. Probeer het recht, voeg dan water toe en test … blijf water toevoegen totdat je niet veel roet op de muur kunt reinigen, dan weet je je kracht.

Ik zou beginnen bij 3 water: 1 Simple Green HD voor zichtbaar zwartgeblakerde rook beschadigde muren.

Vervang uw vuile oplossing na elke sectie van 10 x 10 ft. … of daaromtrent.

Laatste schoonmaakstap:

Doe nu wat elleboogvet schrobben, maar laat de muren niet weken. Het is prima als ze een beetje oplossing / water absorberen.

Spoel zeepresten nog een laatste keer af met watervochtige vodden en sla met een droge doek.

* Simple Green is goedgekeurd door het Safer Choice-programma van de EPA. Download hier de PDF met veiligheidsgegevens.


2. Speciale primer: moet worden gelezen

Dit is de stap die voorkomt dat de rookgeur in de komende jaren terugkeert.

Gallon-grootte kost slechts ongeveer het dubbele van wat een kwart kost

Zelfs als je het roet van de muren hebt schoongemaakt en de schade hebt overschilderd, komt de geur door zonder een speciale primer.

Niet zomaar een primer, je hebt het hoogste niveau nodig geur blokkerende primer sealer hier.

Er zijn vele, vele soorten primers en voor rookwanden moet je de allerbeste sealer gebruiken: BIN op basis van schellak (niet op oliebasis en niet synthetische schellak).

Een gallon beslaat ongeveer 500 sq. ft., meer dan een gallon huisverf (~ 400) omdat het erg dun is.

Als je het een pro vraagt: Schilders dachten vroeger dat ‘alkyd’-verven geuren afdichten. Niet zo effectief eigenlijk. Alkyd betekent meestal elke verf op oliebasis (tegenwoordig zijn er ook alkyden op waterbasis). Je hebt een schellak nodig om de rookgeur te blokkeren.

Kwart beslaat 100 sq ft en dan wat

Vandaag is BIN is wat professionals gebruiken om rookgeur en vlek op elke muur of houten oppervlak te primen en af te dichten.

Let op de onderstaande lijst met waarschuwingen.

B-I-N staat voor Bulls-I-Namel (“bulls-eye” is een van hun geregistreerde namen). Belangrijkste component: schellak, een totaal afdichtingsmiddel. De schellak heeft een ultralage doorlaatbaarheid, dus weinig tot geen dampoverdracht, waardoor B-I-N een uitstekende geurblokker is. Vertrouw hier alleen op BIN omdat je deze stap niet wilt moeten herhalen in een jaar waarin de geur door primer komt met meer doorlaatbaarheid.

Hoe BIN te gebruiken (het is lastig als je geen ervaring hebt)

Bin wordt in de VS gemaakt door Zinsser van NJ (nu eigendom van Rust-oleum).

  • Het is smerig: draag een gasmasker met een chemisch filter (en ventileer de kamer goed). Lees mijn bericht over beademingsapparaten.
  • Felle lichten instellen: controleer of je geen skips hebt
  • Bak roer heel vaak als de vaste stoffen (die je nodig hebt) snel naar de bodem zakken
  • Druppelt en loopt gemakkelijk, dus breng langzaam, methodisch aan
  • Het oplosmiddel hiervoor is ontsmettingsalcohol en de goedkoopste bron is van de apotheek op Amazon. Je kunt ook proberen je handen en fouten schoon te maken met aceton (nagellak wordt hier meestal mee gemaakt).

Toepassing van BIN: Rol en borstel deze primer zoals elke verf, maar zoals je zult zien, is het lastig omdat het dun is, dus je gaat gewoon langzaam en roert Heel veel. Gebruik bij twijfel voor muren in slechte staat 2 lagen primer. Maar voordat je je 2e laag doet, doe je een test met je afgewerkte verf en zie je de uiteindelijke look.

Koop een kwaliteit roller en borstel (de budget degenen werpen pluis / borstelharen en dat is een echte pijn in de -. Je gooit de borstel en roller sleeve (niet het handvat) weg. Reinig de rolgreep met ontsmettingsalcohol. Het is eigenlijk een veilig en goedkoop oplosmiddel.

Download de PDF-datasheet voor BIN. Het heeft veel goede info.

Alle tools die ik gebruik zijn hier. Want je gaat het roldeksel en de borstel weggooien, ga niet budget!! Budgetrollers en borstels werpen pluisjes en borstelharen in je werk. Ick. Geef het geld uit. Denk aan alles wat je bespaart door mij niet in te huren (profs krijgen hier goed geld).


Voor licht beschadigde muren, KILZ Restoration Primer is een primer en sealer op waterbasis. Dit is ook een geurblokkerende primer, maar niet met de kwaliteiten van BIN hierboven.

Als u zich zorgen maakt dat u ‘licht beschadigd’ niet kent van gemiddeld of zwaar, ga dan voor de zekerheid met BIN.

Denk hier goed over na: je moet de door rook beschadigde muren en het plafond voorbereiden om te voorkomen dat de vlekken en geur doorkomen. Dit kan jaren duren, dus je wilt de beste primer gebruiken die je hebt gemaakt.


Plafonds doen: druppels blokkeren

Ik maak een tijdelijk gelaatsscherm met tape en lagen Saran wrap. Ik verander als het rommelig wordt. Gebruik een goede werklamp vooral door een vizier.

Het is eenvoudig om je eigen gezichtsscherm te maken. Hier is hoe. En hier is een pakket van 6 die je kunt kopen.

Wat ik doe: Leg gewoon wegwerpplastic in laagjes en de spetters op je gezicht zullen gewoon grappig lijken. IkAls je normale plastic oogbescherming gebruikt, geweldig, maar je zult dit niet kunnen schoonmaken, dus probeer er doorzichtig plastic overheen te leggen.

♦ Draag absoluut een gasmasker en handschoenen en bescherm elk oppervlak goed. Denk eraan: kamerventilatie EN een chemisch gasmasker.


3. Toplaagverf zoals elke andere verfbeurt

Geurblokkerende verf is niet nodig voor door rook beschadigde muren als je die hebt gebruikt met de BIN-primer hierboven.

Als dit het geval is, kunt u gewoon uw favoriete verf gebruiken, die over het algemeen twee lagen nodig heeft.

Kies voor een kwalitatieve interieur latexverf en breng (in de meeste gevallen) twee lagen aan.

Rookschilderen over deze vlekken op muren is hetzelfde als elke verfbeurt: ik heb hier geschreven hoe je muren moet schilderen.

Fooi: Geloof alsjeblieft niet de reclame over ‘verf en primer in één’, zeker niet in het geval van schilderen op rookmuren. Je hebt de primer nodig in stap 2 hierboven.


Conclusie

Weet je nog steeds niet zeker of je dit moet doen? Bel een professional. Sommige door rook beschadigde muren moeten worden vervangen en niet worden overschilderd, zelfs met de beste materialen die ik gebruik. Het is altijd slim om wat prijzen van professionals te krijgen.

Maar nu weet je hoe je rook van muren kunt reinigen en ze kunt afdichten met de juiste primer, de geur-blokkerende verf gaat echt over: geweldige primer.


Ben je er nog? Ooit had ik een appartement om te schilderen waar tientallen jaren een oude roker in zat. We gingen naar binnen, begonnen te schilderen (ze ‘maakten de nicotinevlekken en sigarettenrookschade voor ons schoon) en de verf zou niet plakken! Het parelde als water op een vers gewaxte autokap.

rook van sigaretten veroorzaakt schade aan muren
Deze man is de reden dat je rookschade overschildert

Ik heb gemerkt dat jonge schilders vaak niet weten wat ze moeten doen voor door rook beschadigde muren… dat zullen ze doen als ze dit lezen.


Andere soorten rookschade aan muren:

Ik heb een post over hoe ik mijn schoorsteenroet reinig: eenvoudig gereedschap met een boormachine bespaart honderden per keer.


Het is niet alleen hoe je roet van muren krijgt. Als je stap 2 goed doet, zul je snel lachen.

Bel een professional bij twijfel: ze zijn experts in het reinigen en schilderen van door rook beschadigde muren