Schilderen trim (hout trim, MDF, etc.) met een truc

Of u nu houtafwerking schildert die echt hout is of een budgetmateriaal genaamd MDF etc, of iets anders, het schilderen van trim in uw huis is heel eenvoudig, en de trucs … oh, de trucs.

Hier zijn de 3 basisstappen, dan breiden we ze hieronder allemaal uit.



  1. Het gereedschapsarsenaal: niet wat je zou verwachten
  2. De methode voor het schilderen van trim zoals wij pro’s
  3. Opruimen: we laten zien hoe makkelijk het echt kan zijn

Als je al ervaring hebt en gewoon wilt weten wat we gebruiken:

Abc: Voor gebeitst/gevernist hout of ongeverfd hout willen we niet terug om vlekken te vinden die door onze zwakke primers bloeden. Na het schuren gebruiken we de allerbeste houtprimer, Prime Lock Plus, omdat deze alle vlekken blokkeert (inclusief houtknopen die een jaar kunnen duren om door te bloeden) en de hechting creëert die ervoor zorgt dat de verf niet afbladdert. Lees meer over primer om vlekken te blokkeren in onze post.

Schilderen: Nadat de voorbereiding op de trim is voltooid, gebruiken we een van de 2 verven.

Ten eerste, de allerbeste in trimverf, Benjamin Moore’s Advance. Advance die op waterbasis is, maar zich gedraagt en eruitziet zoals verf op oliebasis altijd deed.

De meeste klanten willen echter iets minder uitgeven en Regal Semi-Gloss, ook van Ben Moore, kost ongeveer de helft minder als Advance, ziet er goed uit, behoudt zijn kleur ‘voor altijd’, en kan schoongeschrobd worden. Het is iets sneller aan te brengen dan Advance: het is mijn geldbesparende keuze van hoge kwaliteit. Ik heb honderden en honderden liters Regal toegepast in mijn 40 jaar schilderen.

Hier gaan we met het schilderen van trim: ik verzamelde alle gereedschappen / benodigdheden die je nodig hebt op één gereedschapspagina.

Lees hier meer informatie over hoogwaardige verf voor trim.

Ga naar je sectie:

Mensen zijn geschokt over hoe snel we gaan: nou, de waarheid is, het is magie… Niet.

Er komen 2 grote tips aan, maar hier is het belangrijkste: we gebruiken een roldeksel (dat geen pluisjes afwerpt) en een goede borstel (die geen borstelharen afwerpt).

Ooit verf op muren gezien met kleine haartjes? Dat is van de budgetrollers die in een kit worden geleverd – je hebt ze gezien … met de lade, allemaal verpakt in plastic.

Er zijn meer tools om over te weten in # 1 hieronder. Ik raad alleen degenen aan die redelijk geprijsd zijn en die je efficiënt door veel banen helpen. Ik koop dezelfde gereedschappen en bewaar ze lang.

1. De gereedschapsopstelling maakt het verschil:

Een eenvoudige professionele trim painting set-up bestaat uit een roller en kwast, een emmer en een scherm (raster). We gebruiken geen pannen /trays voor rollen – nooit! Pannen morsen en je kunt erin stappen – heerlijk. Dit rolframe, a.k.a. ‘kooi’ kan de meeste bezemstelen accepteren, maar pak voor nu en voor altijd de telescopische paal die in en uit dezelfde roller kan klikken.

Al deze zijn verzameld deze gereedschappen en meer (zoals plastic, tape, druppeldoeken, enz.) – op de pagina met schildergereedschappen. Je zult het leuk vinden dat ze niet zo duur zijn en een huiseigenaar een leven lang meegaan. We hebben hieronder links over hoe u ze gemakkelijk en snel kunt schoonmaken.

Waarom een roller? Zoals je hieronder in mijn korte video zult zien, krijgen we 100% van de benodigde verf van de emmer naar het werkstuk met de roller en tip het dan gewoon met een kwaliteitsborstel. Dit verklaart ook de

Op zijn minst heb je nodig: schuurpapier, druppeldoeken, een goed licht en meer. Een ventilator helpt en houd je spackle bij de hand. Natuurlijk kniebeschermers: ik zou nooit trimmen of zelfs maar schoonmaken, zonder hen. Het staat allemaal op die pagina.

Als je de ‘dollar-store-type’ roller cover en borstel koopt, zou je willen dat je dat niet deed: de roller covers zullen pluisjes afwerpen en de borstels losse borstelharen. Die van ons nooit.

2. De methode: Dit is minstens 3x sneller dan je nu gaat
  1. Voordat u gaat schilderen, prep is de sleutel: ga naar de onderstaande voorbereidingsinformatie voor het schilderen van houtafwerking of het schilderen van trim in elke staat.
  2. Als het oppervlak van de rand vettig / vettig is, zoals handafdrukken rond deurknoppen, enz., Kunt u gewoon afvegen met een vochtige doek om het stof te verwijderen en vervolgens te schilderen. Vaak moet je wat plekken zoals stof in de oude verf schuren. Als je dat doet, moet dat stof van het schuren worden afgeveegd. Anders ga je schilderen. Vaak doen we geen andere voorbereiding als het oppervlak schoon is.
  3. Maskeren? Wij pro’s gebruiken alleen afplaktape in krappe hoeken omdat Purdy-borstels zo goed kunnen worden bediend, maar je moet je nog steeds vrij voelen om te maskeren. De groene schilderstape heeft speciale lijm: wanneer de tape wordt verwijderd, zal deze lijm zelfs geen verse verf trekken. Het oude type tan masking tape kan zelfs oude uitgeharde verf verwijderen.
  4. Hier is de grootste tip Ik kan iedereen geven:verf niet kwasten! Rol een deel van je werkstuk uit met een normale rollercover voor kort dutjes (zie hierboven) die je ook voor muren kunt gebruiken. Wij geven de voorkeur aan de wol/poly mix: wol absorbeert en poly geeft een lange levensduur.
  5. Met de gerolde, nog natte verf op de trim, gebruik je gewoon de punt van de kwast om de opgerolde verf glad te strijken. Hiermee worden de ‘dutjes’ verwijderd en met de verf op de kwast, zonder te dippen, gedaan wat je met de roller niet kunt aanraken.
  6. Met Benjamin Moore’s Advance verf kun je gewoon rollen. Geen borstel nodig, behalve waar de roller niet bij kan.
  7. Dat is het. Eenvoudige opruiminformatie staat hieronder.

Deze methode is niet alleen veel sneller dan alleen poetsen, maar ook omdat het gaat zo snel, je ziet geen ‘rondemarkeringen’ waar het nieuwe nattere gedeelte het laatste nu drogende gedeelte overlapt. Bij het poetsen ga je langzamer en zie je meer overlapplekken. Wanneer ze droog zijn, zijn deze schootsporen te zien: niet de methode voor het schilderen van houtafwerking.


Het kiezen van uw afwerking trim verf:

Met Benjamin Moore’s Advance, of de inmiddels ‘ouderwetse’ olieverf, hoef je de kwastsporen niet te ’tippen’. Latex droogt echter veel sneller en de roller- en borstelsporen zullen altijd zichtbaar zijn. Doe je best om het plat te maken.

Als je de traditionele latexverf wilt gebruiken, zoals onze 2e favoriet Regal Semi-Gloss, ook van Ben Moore. Als u penseelstreken wilt minimaliseren, voeg dan Floetrol toe aan uw verf op waterbasis: het ‘stroomt’ en verhoogt de droogtijd. Dit geeft de penseelsporen een kans om meer te egaliseren. Geweldige uitvinding.


Als u zowel de muren als de trim schildert

Verf eerst de trim. Daar zei eindelijk iemand het. Dit wordt volledig uitgelegd in onze post over het eerst schilderen van de trim, maar het belangrijkste punt is dat het snijden van de lijn tussen trim en muur is VEEL gemakkelijker wanneer de laatste snede op de muur is, niet op de trim.

De stappen:

  1. Verf de trim en maak je geen zorgen over het krijgen van trimverf op de binnenkort te schilderen muur.
  2. Schilder dan de muur en wees niet bang om een beetje muurverf op je nieuwe trim te krijgen.
  3. Ga dan indien nodig terug en retoucheer trim. Makkelijk en snel.

De basisprincipes van voorbereiding voor het schilderen van houtafwerking:

  • Voorgelakt sierwerk moet snel schuren met schuurpapier van korrel 150 en afvegen met een vochtige doek (en laten drogen). Je bent klaar om te schilderen. Een snelkoppeling hier is het gebruik van een giftige maar effectieve de-glosser, maar het is erg giftig. Geeft hetzelfde effect als schuren, maar geen stof. Alsjeblieft, alsjeblieft, open de ramen zelfs in de winter, en draag een gasmasker. Een beademingsapparaat is in veel situaties handig.  Ik heb de complexe wereld van beademingsapparaten en filters vereenvoudigd.
  • Beginnen met gebeitst/gevernist hout? We hebben dat geval uitgelegd in onze post over het schilderen van bevlekte trim: het is niet wat je eenvoudig zou noemen, maar iedereen kan het doen.
  • Onbehandeld hout van elk type, de beste primer is Prime Lock Plus van Benjamin Moore. Het is op oliebasis, dus koop een oliecompatibele borstel: de Purdy XL Elite kan ook met latex worden gebruikt, maar we merken dat als het eenmaal olie raakt, het nooit meer als nieuw is. Olieverf is een keer dat we wegwerpkwasten kopen. Als je wilt, reinig je je borstel dan met minerale spiritus, maar… Dat doen we gewoon niet: het is de borstel die je mag houden niet waard.
  • Voor imitatiehout of MDF etc, die nog nooit gecoat is, gebruik dezelfde primer hierboven, Prime Slot Plus. Vooral voor MDF zal deze primer de zachte korrel niet meer verhogen dan de harde waardoor de hobbelige look ontstaat. Ook blokkeert het volledig houtknopen en andere vlekken. Het kan een jaar duren voordat deze vlekken doorbloeden in je toplagen.

Voor het schilderen van houtafwerking buitenshuis

Je zult een aantal verschillende producten gebruiken, maar de basismethode van de roller / borstel combo hierboven is precies hetzelfde. Wat is de beste verf voor huistrim? De meeste van onze klanten houden van low-luster of satijn op een huislichaam en semi-glans op de trim.

3. Opruimen: het is echt niet zo rommelig en gaat snel.

Hier is de eenvoudige snelle manier om een roller en een borstel schoon te maken, maar we hebben een volledige post die laat zien hoe gemakkelijk het is om rollercovers schoon te maken en een alleen voor het schoonmaken van borstels. Bingo.

Voor rolafdekkingen, er zijn twee manieren: gemakkelijk en snel. Dit is voor kwaliteit rolafdekkingen zoals hierboven vermeld.

De makkelijke manier is om een grote emmer te vullen met water (latexverf, uiteraard) en de hoes ’s nachts op het uiteinde te zetten. 90% van de verf zal naar de bodem van de emmer.

Herhaal dit nog een paar uur, misschien ’s nachts, of knijp gewoon met je handen of nog beter met de curve in je multitool- of borstelkam.

De snelle manier is om een spinner te gebruiken. Schuif de hoes op het uiteinde, duik in water en houd in een lege (grote) emmer. Pomp de zuiger en de roller draait droog. Herhalen. Het is snel.

Kijk hoe ik het doe. (YouTube)

Voor kwaliteitsborstels, nadat je een gedroogde verf van de hiel van de kwast hebt geborsteld. gewoon onderdompelen in water of oplosmiddel en de borstelharen ongeveer 20 keer beuken. Vervang uw oplosmiddel en herhaal. Met een goede kwast als Purdy hoef je maar zo’n 95% van de verf eruit te krijgen. Meer is beter, want gedroogde verf maakt er langzaam een club van. Voordat je gaat drogen, kam je met zelfs een gewone haarkam, zodat de borstelharen de volgende keer goed zijn om te gaan. Als je de hoes niet hebt, wikkel dan in met papier en tape.

Kijk hoe ik het doe. (YouTube)

Fooi: we zetten ook haarconditioner uit de douche als laatste spoeling om de paar reinigingen. Dit vervangt wat de borstelharen verliezen. Zorg ervoor dat je het goed afspoelt.

Man Schilderij Trim


Dat is onze methode om houtafwerking te schilderen (echt schilderstrim van elk type) en houtafwerking of welk materiaal dan ook te schilderen. Zoveel mensen hebben ons gevraagd hoe we trim moeten schilderen en hoe we plinten met tapijt moeten schilderen (gebruik gewoon karton als schild). Het trimmen van het schilderen kan worden gedaan met slechts een penseel, maar er is geen verschil wanneer u een roller en een penseel gebruikt.

Laat ons weten wat je ervan vindt en hoe je trim schildert in de reacties hieronder.


Gerelateerde berichten:

  • Kies je primer in ons bericht over wanneer je een vlekblokkerende primer nodig hebt: het is de essentiële stap voordat je trim schildert
  • Kies de beste verf voor trim en voor uw kasten of trim
  • Als u van de houtlook naar verf converteert, lees dan de essentiële extra stappen die u moet nemen om geen ramp te hebben tijdens het schilderen van uw trims.

Hier is een professionele schildersopstelling voor het schilderen van trim: