Hoe spuit je een auto? (Handleiding in 5 stappen)

Wilt u uw auto spuiten?

Wij hebben u gedekt, van de benodigde materialen tot de stappen die nodig zijn om de klus op de juiste manier te klaren.

In deze ProPaintCorner.com handleiding leert u:



  • Welke benodigdheden je nodig hebt om een auto te spuiten
  • De stappen die nodig zijn om een auto te spuiten
  • Een paar valkuilen om op te letten bij het spuiten van een auto
Hoe spuit je een auto? (Handleiding in 5 stappen)

Dus, voordat u een auto spuit, raad ik u aan onze professionele gids te lezen voor alle belangrijke tips om de best mogelijke verfbeurt te krijgen!

Wat moet je weten over het spuiten van een auto?

Het spuiten van een auto is eenvoudig en het is zeker iets dat je zelf kunt doen.

Dat gezegd hebbende, een professionele verfbeurt kost uren en uren om goed te krijgen, dus als u niet klaar bent om tijd te besteden aan een goede verfbeurt, dan wilt u misschien een professionele autoschadehersteller inhuren voor de klus.

Hier zijn een paar andere dingen om te overwegen bij het spuiten van een auto:

Verf in de juiste omstandigheden

De slechtste manier om je dure verfklus te verknoeien, is door te schilderen in extreme temperaturen of vochtigheid. Schilder in de juiste omstandigheden en wees je bewust van de aanbevolen temperaturen op het verfblik voor toepassing.

Kosten: DIY vs Het inhuren van een pro

Het inhuren van een professional voor de klus kost overal van $ 500 – $ 5.000, afhankelijk van de kwaliteit van de klus, het type auto, enz., Terwijl het zelf schilderen van uw auto maximaal ongeveer $ 1000 kost, en dat is als u een luchtcompressor, verfpistool en alle verfbenodigdheden koopt die nodig zijn om de klus te klaren.

Soorten verf

Het type verf dat je gebruikt is helemaal aan jou.

Oude klassieke auto’s worden meestal beschilderd met lakken, nieuwe auto’s worden geverfd met een acryl polyurethaan en budget verfwinkels zoals Maaco gebruiken een eentraps urethaan.

Vraag een spuiterij of een doorgewinterde autocarrosserie om de beste suggesties te krijgen over soorten verf om op een auto te gebruiken.

Lees meer >> Hoeveel kost het om een motorkap opnieuw te schilderen?

Benodigdheden die u nodig hebt voor het spuiten van een auto

Als je eenmaal hebt besloten hoe je je spuitbeurt gaat aanpakken, wil je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden hebt die je nodig hebt om het best mogelijke resultaat te krijgen.

Hieronder vindt u een lijst met de dingen die u waarschijnlijk bij de hand wilt hebben voordat u in deze verfbeurt duikt.

Spuitpistool

Er is een enorme selectie van autolakpistolen op de markt. Gebruik onze pagina Beste autolakken om u te helpen de beste kwaliteit en beste deals te vinden.

Je hebt ook een luchtcompressor nodig bij het gebruik van een autolakpistool.

Afplaktape/Masking Film

Koop hoogwaardige afplaktape bij het schilderen van uw auto om vervelende verfafbladering te voorkomen. Combineer de schilderstape met afplakfolie of maskerpapier om ramen, deurklinken, enz. snel en gemakkelijk te bedekken

Verf Masker

Gebruik een verfmasker om de tape en film te laden voor een snelle maskering. Wij vinden het 3M verfmasker het mooist.

Microvezel handdoek

Microvezel werkt goed bij het reinigen van wax en het afdrogen van de auto.

Body Filler Stopverf

Het opvullen van onvolkomenheden zoals deuken en gaten is eenvoudig met body filler stopverf-achtige Bondo.

Je hebt ook een plamuurmes nodig bij het aanbrengen van bodyfiller.

Druppeldoeken

Gebruik een druppeldoek om de vloer schoon te houden tijdens het schilderen

Uw verf naar keuze

Of je nu gaat met een lak, acryl, urethaan of een ander soort verf, zorg ervoor dat je er genoeg van bij de hand hebt om de klus te klaren.

Kies je favoriete aanbevolen verf en ga hijgen!

Elektrische schuurmachine

Een elektrische schuurmachine helpt de tijd bij het voorbereiden te verkorten, maar het is niet helemaal nodig. We raden wel aan om minimaal een palm/vlakschuurmachine te gebruiken.

Professionele schilders gebruiken een schuurmachine met dubbele werking bij het schilderen van auto’s.

Schuurpapier/Schuursponzen

Het schuurpapier helpt u corrosie en verfschilfers te elimineren bij het voorbereiden op de klus. Gebruik alles van korrel 80 voor volledige verfverwijdering tot 2000 grit voor nat schuren van de toplaag.

Lees meer >> Hoeveel kost het om een auto een andere kleur te schilderen?

Hoe een auto te spuiten (5-stappengids)

Nu je alles hebt wat je nodig hebt om je auto te schilderen, laten we de stappen van een succesvolle verfbeurt doorlopen.

(U kunt op een van de onderstaande links klikken om direct naar die stap te gaan!)

  1. Schuur het oppervlak / oppervlaktevoorbereiding
  2. Was de auto (grondig)
  3. Masker en voorbereiding
  4. Verf toepassen
  5. Nat zand/Re-Detail

Stap 1 – Schuur de oppervlakte-/oppervlaktevoorbereiding

Gebruik een verfafbijtschijf of een schuurmachine met dubbele werking met zoiets als schuurpapier met 50 korrels om de vorige verf volledig te verwijderen, indien nodig, maar houd er rekening mee dat het niet altijd nodig is om ALLE verf te verwijderen tijdens het opnieuw schilderen.

Als de bestaande verf in goede staat is, kunt u deze eenvoudig glad schuren, de blanke laag verwijderen en er recht overheen schilderen.

Vraag een professional of je zeker weet of je de oude verf wel of niet helemaal moet verwijderen.

Oldtimers met extreem gecorrodeerde lak zijn een voorbeeld van wanneer je de lak volledig zou willen verwijderen voordat je verder gaat.

Stap 2 – Was de auto (grondig)

Het wassen van de auto zal helpen om alle zandresten en ander vuil te verwijderen voor een schone lakhechting.

Hier is een snelle herinnering aan een snelle doe-het-zelf-wasstraat.

Spoel eerst de auto af en verwijder alle grote hoeveelheden stof en vuil.

Vul een emmer met warm water, voeg carwash zeep toe aan de mix.

Gebruik een spons om de auto volledig te bedekken met bruisende zeep. U krijgt betere resultaten door de auto in de schaduw te parkeren.

Nadat de auto volledig is afgeschrobd, kunt u deze vervolgens met de slang afspuiten of met een emmer schoon water overgieten totdat deze volledig schoon is.

Notitie: Water dat is aangesloten op een waterontharder levert de beste resultaten op bij het wassen van de auto omdat het voorkomt dat er harde watervlekken op de auto ontstaan.

Stap 3 – Masker en voorbereiding

U wilt alle oppervlakken die niet worden geverfd, maskeren.

Eenvoudige en kleinere gebieden vereisen mogelijk eenvoudig het bedekken van objecten zoals deurklinken en een chromen bekleding met schilderstape.

Grotere gebieden vereisen dat u zoiets als een verfmasker en maskeringsfilm gebruikt om dingen zoals ramen en panelen waar al verf op zit volledig te bedekken.

Preppen omvat ook het gebruik van bodyfiller (Bondo is een goed merk) om kleine en grote deuken op de auto op te vullen.

Haal een 3M-verfmasker op bij Amazon of bij je plaatselijke verfwinkel als je er nog geen hebt.

Je wilt een masker als je van plan bent om in autospuitlak te stappen.

Stap 4 – Verf zo gelijkmatig mogelijk aanbrengen

De stappen voor het aanbrengen van de verf variƫren afhankelijk van de taak.

Als u bijvoorbeeld een spuitbus gebruikt die wielen kan schilderen, kunt u elk wiel verwijderen, zoiets als indexkaarten in de velgen gebruiken om te voorkomen dat er verf op de wielen komt.

Als u de auto helemaal opnieuw schildert, wilt u beginnen met het primingproces.

Zorg ervoor dat u dunne lagen aanbrengt voor een glad oppervlak.

U wilt een autolakspuit gebruiken die is aangesloten op een luchtcompressor voor de meest ideale resultaten bij het schilderen van uw auto.

Nadat de prime coat is aangebracht, wilt u deze glad schuren, beginnend met schuurpapier met 150 of 220 korrels en vervolgens overschakelen voor steeds hoger gruis totdat u de gladheid krijgt die voor u bevredigend is.

Gebruik een autolakschuurmachine (dual-action sander) die wordt aangesloten op de luchtcompressor bij het schuren van de lakafwerking voor de nuchtere en gladste resultaten.

Schuursponzen zijn ook een geweldig hulpmiddel voor het schuren in krappe gebieden zoals onder de deurklink, waar de verf de trim ontmoet, enz.

Twee of meer lagen zijn meestal nodig voor het bedekken van al het kale metaal bij het primen.

De droogtijd varieert afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid.

Nadat de primer is ingeschakeld, droog en tot in de perfectie geschuurd, gebruikt u zoiets als een luchtbevestiging op de luchtcompressor om alle geschuurde verf van de auto te blazen.

Vergeet niet om een veiligheidsbril en een masker van gasmasker / katoen te gebruiken om letsel en lichamelijke schade te voorkomen.

Nu is het tijd om de base coat aan te brengen. Gebruik dezelfde schildertechnieken als met de primer om 2+ lagen base coat aan te brengen.

Lichtere kleuren vereisen mogelijk meer jassen dan donkere kleuren. Gebruik je beste oordeel om persoonlijk te beslissen wanneer de kleur jas er goed genoeg uitziet om het te laten zoals het is.

Gebruik schuurpapier met een hoog korrelgehalte (overal van 500 tot 1200+ grit) om tussen verflagen te schuren bij het aanbrengen van de basislaag.

Nadat de kleurlaag is aangebracht, droog is en er aantrekkelijk uitziet, is het tijd om de toplaag of blanke laag aan te brengen.

De blanke lak wordt op dezelfde manier aangebracht als de primer en kleurlagen.

De typische verfbeurt heeft overal van 2-4 blanke lagen. U kunt altijd spuit de hele auto met blanke lak als je niet tevreden bent met de dekking.

Wist je dat: Een typische autolakbeurt ergens tussen de $ 1000 en $ 3500 kost. Maar in sommige gevallen zal de waarde van de auto meer stijgen dan dat met een nieuwe lakbeurt, wat een geweldige reden is om te doen!

Stap 5 – Nat zand/Re-Detail

Nadat de verfbeurt is voltooid, kunt u de blanke laag nat schuren met superscherf schuurpapier met hoog gruis voor het bereiken van een superglanzende en gloeiende afwerking.

Nadat de verfbeurt is opgedroogd en volledig is uitgehard, kunt u deze gedetailleerd beschrijven om eventuele kleine vlekken die zich tijdens het proces hebben gevormd, te verwijderen.

Je hebt een elektrische buffer nodig voor dit proces.

De eerste stap om een verfbeurt tot in de perfectie te detailleren, is het aanbrengen van een polijstmiddel / correctieverbinding.

Ja, zelfs nieuwe verfklussen moeten soms worden getroffen met een correctieverbinding. Zie het als een manier om de blanke lak te mengen voor een super schone look.

Het aanbrengen van correctieverbindingen is eenvoudig. Leg een paar stippen van de vloeistof op je poetspad (of het nu de elektrische buffer is of een handheld sponspad).

Voor elektrische buffers plaatst u de pad vlak op het carrosseriepaneel en schakelt u deze in. Hogere RPM-instellingen werken geweldig bij het aanbrengen van correctiecompound, maar pas op dat u niet te veel druk uitoefent, omdat u de verf kunt verbranden.

Gebruik na elke pas een microvezeldoek om het lichaamspaneel schoon te vegen.

Gebruik dezelfde stappen als hierboven vermeld voor het aanbrengen van wax, maar stel de elektrische buffer in op langzamere RPM’s voor de beste resultaten.

Lees meer >> Wat zijn de beste automotive spuitpistolen voor beginners?

Andere waardevolle bronnen over het spuiten van een auto

Dus je verfklus is helemaal klaar. Wilt u het vergrendelen en de noodzaak elimineren om ooit nog eens de buitenkant te moeten detailleren?

Probeer een volledige keramische coating op uw buitenkant voor geweldige resultaten.

Ben je op zoek naar het perfecte verfpistool voor de klus? Bekijk onze Pro Paint Corner beoordelingen voor de beste deals.

We hebben al voor u de beste verven en benodigdheden onderzocht.

Vergeet niet om ons Pro Paint Corner-forum te vragen naar eventuele extra verftips die u nodig heeft voor een perfecte schilderervaring.