Beste deep pour epoxy – uw gids voor diepe giethars

Dit bericht kan affiliate links bevatten. We kunnen een kleine commissie verdienen aan aankopen die via hen zijn gedaan, zonder extra kosten voor u. Je helpt resin-expert.com te ondersteunen

Er zijn verschillende soorten epoxyharsen op de markt en elk type heeft zijn specifieke doel. We zullen ons echter meer richten op de deep pour epoxyhars of deep casting resin. Deze soorten gietbare epoxy zijn speciaal ontwikkeld voor het gieten in mallen of welke andere toepassing u ook in gedachten heeft. Sommige worden bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van sieraden. We gaan echter kijken naar de diepe giethars die wordt gebruikt voor riviertafels of andere grotere toepassingen. Laat ons u nu meenemen door het proces dat u zal helpen bij het kiezen en aanbrengen van de beste diepe giethars.



Waarin verschilt epoxyhars van giethars?

Er is een grote verscheidenheid aan verschillende soorten harsen beschikbaar en helaas gebruiken de meeste fabrikanten verschillende termen bij het onderscheiden van het gieten of gieten van epoxy en epoxyhars.  Enkele van de meest voorkomende termen zijn die van topcoat, gelcoat, lamineren of coatinghars. Deze termen kunnen enige verwarring veroorzaken, wat ertoe kan leiden dat u het verkeerde type hars voor uw project koopt.

Soorten epoxyhars

Uw project kan worden verpest als u de verkeerde hars kiest, sommige harsen zijn voor dunne gietbeurten, terwijl andere een langere uithardingstijd moeten hebben. Dit betekent dat als u een dunne epoxylaag te dik giet, u automatisch de droogtijd versnelt, wat kan leiden tot vissenogen, vergeling of scheurvorming. Sommige epoxies gebruiken de eenvoudige verhouding van 1:1 (gelijke delen) bij het mengen, terwijl andere een andere mengverhouding vereisen. U moet dus de menginstructies nauwkeurig volgen.

Mix Deep Pour Epoxy nauwkeurig

De termen “giet epoxy” en “epoxyhars” kunnen niet door elkaar worden gebruikt, het belangrijkste verschil tussen deze twee verbindingen is het voorgestelde gebruik; epoxyharsen worden gebruikt voor het coaten, afdichten of verlijmen van toepassingen op verschillende oppervlakken, terwijl het gieten of gieten van epoxy bedoeld is om te worden gebruikt voor diepere gieten zoals riviertafels, het maken van sieraden of het inkapselen van bepaalde objecten, waar vaak een mal wordt gebruikt.

Epoxyhars piramide gieten

Epoxyhars

Epoxyhars is de meest veelzijdige van alle harsen, omdat het een verscheidenheid aan verschillende toepassingen heeft. Epoxyhars kan voor verschillende projecten worden gebruikt, afhankelijk van het aanvraagproces dat u wilt volgen. De hars is zeer duurzaam en droogt vrij snel, en het stelt je in staat om een paar lagen aan te brengen, zodat je het tussen de lagen laat drogen. Dit type hars is vrij goedkoop, maar presteert niet goed waar er een hoge luchtvochtigheid is. De hars kan na verloop van tijd ook geel worden als deze in direct zonlicht wordt geplaatst. Hier zijn enkele van de kenmerken van epoxyhars:

  • Vrij dikke viscositeit
  • Voornamelijk gebruikt voor coatingtoepassingen vereisen dunne gietvormen of lagen (maximaal 3/4 van een inch)
  • Sneldrogende of uithardingstijd
  • Makkelijk te mixen
  • Vrij korte werktijd
  • Waterafstotend en meer geschikt voor gebruik op ruwere oppervlakken
  • In staat om kleur toe te voegen aan de hars door alcoholinkt, kleurpigmenten of kleurpasta te gebruiken

Epoxyhars voor het vullen van scheuren

Epoxy gieten of gieten

Giethars heeft een zeer lage viscositeit waardoor het gemakkelijk te gieten is. Deze dunne consistentie heeft echter de neiging om de droogtijd te verlengen. Dit type gietbare epoxy is ideaal voor gebruik bij het maken van riviertafels of het gieten in holle gebieden om gaten op te vullen. U kunt het ook gebruiken door elk type item onder te dompelen of in te sluiten in de giethars om het te behouden.

  • Dunnere viscositeit
  • Langzame uithardingstijd
  • Lange werktijd
  • Kan dikkere lagen van maximaal twee centimeter gieten
  • Mengverhoudingen kunnen variëren
  • In staat om kleine of grote openingen of holtes te penetreren en op te vullen
  • U kunt kleur toevoegen aan de hars met behulp van alcoholinkt, kleurpigmenten of kleurenpasta
  • Dunne viscositeit stelt u in staat om kleuren sneller en gemakkelijker te mengen

Giet epoxy voor mallen

Andere soorten hars

Er zijn een paar verschillende soorten harsen beschikbaar, die allemaal voor verschillende projecten kunnen worden gebruikt. Al deze soorten harsen variëren ook in prijs en hebben een scala aan toepassingen, daarom is het belangrijk voor uga na welke hars je nodig hebt voor jouw specifieke project.

Coating hars

De coatinghars is het type hars dat u zou gebruiken om het oppervlak van een item effectief te coaten of te bedekken en het kan een beschermende afwerking aan dat oppervlak bieden. Je krijgt een hoogglans afwerking die ook ideaal is voor het afdichten van betonvloeren.

Epoxyhars coating

UV-hars

De UV-hars heeft vergelijkbare eigenschappen als die van de epoxyhars met één groot verschil, het heeft slechts één component in plaats van twee en het vereist een UV-licht dat de hars zal uitharden. De droogtijd is veel sneller dan andere soorten hars en begint pas in te stellen zodra het UV-licht is aangebracht, waardoor u een langere werktijd krijgt. De belangrijkste nadelen van dit type hars zijn de houdbaarheid, omdat het slechts zes maanden meegaat. Deze hars is ook erg duur en laat je alleen dunne lagen gieten, waardoor het ongeschikt is voor grote oppervlakken.

Uv-epoxyhars gebruiken

Polyester Hars

Polyesterhars vereist dat u de hars en de verharder in de juiste verhouding mengt. Dit betekent dat je zelf de uithardingstijd kunt bepalen door de hoeveelheid verharder die je aan de hars toevoegt aan te passen. Dit type hars is ideaal voor gebruik bij het bouwen van boten, vijvers of zwembaden, omdat het zeer sterk en waterbestendig is. Deze hars is goedkoper dan andere opties, maar het heeft een zeer sterke geur.

Hars gebruikt voor geprefabriceerde zwembaden

Polyurethaan hars

Polyurethaanhars is een zeer veelzijdige hars en is te vinden in bepaalde apparaten. Deze hars wordt ook gebruikt in de auto-industrie en om elektrische componenten in te kapselen. Bij het toepassen van warmte zet de hars uit en wordt zeer hard en duurzaam en hittebestendig. De insteltijd is snel, het heeft een zeer sterke kleefkracht en een goede doorstroming, waardoor het ideaal is voor mallen. Het is echter erg gevoelig voor vocht en geeft een sterke geur af wanneer het wordt gemengd.

Epoxy voor elektrische componenten

Beste Deep Pour EpoxyHars

Het kiezen van het juiste product voor uw deep pour epoxyharsproject is van vitaal belang, omdat als u eenmaal uw hars hebt gegoten, het proces niet kan worden teruggedraaid. Dit betekent dat uren hard werken in een oogwenk kunnen worden verpest en je geld verliest. We raden u aan een hars van goede kwaliteit te kopen die het beste is voor uw specifieke project. Dus, hieronder zijn enkele van de beste deep pour epoxy producten voor u.

Beste prijs-kwaliteitverhouding Diep gieten Epoxy: ONGELOOFLIJKE OPLOSSINGEN Diepe giet heldere giethars

Deze Pourable Plastic Deep Pour Clear Casting Resin is een product dat speciaal is ontworpen voor diepe gietprojecten zoals riviertafels, levende randen, sieraden, beeldjes en het inkapselen van verschillende items voor conservering. Sommige harsen en epoxies vereisen slechts 1/8-inch tot 1/4-inch dikke gietstukken per toepassing, maar deze gietbare epoxyhars kan twee centimeter dikke gietbeurten per toepassing doen.

Deze giethars heeft een zeer langzame uithardingstijd, waardoor je meer werktijd hebt. De hars heeft ook minimale krimp en droogt keihard, waardoor het niet flexibel is. U moet uw project daarom goed ondersteunen om scheurvorming te voorkomen. De hars heeft een vrij snelle droogtijd, dus uw project moet binnen 18 tot 24 uur droog zijn. Eenmaal uitgehard, geeft het je een taaie en waterbestendige coating.

De plastic diepe giethars gaat heel soepel, waardoor vissenogen of andere onvolkomenheden worden geëlimineerd. Het product is speciaal samengesteld om het minimale aantal bubbels te produceren. Het droogt tot een kristalheldere afwerking, heeft een lage geur en is, wanneer het goed is uitgehard, ook voedselveilig. Een van de grote voordelen van deze hars is dat er na verloop van tijd geen vergeling is omdat het UV-remmers bevat. Het is echter niet aan te raden om het in direct zonlicht te laten, omdat dit kan leiden tot lichte vergeling.

Deze diep gietende hars is ook compatibel met kleurstoffen zoals kleurpigmenten en pasta’s, maar het is niet raadzaam om het te mengen met producten op oliebasis of het aan te brengen op op olie gebaseerde oppervlakken. Het is ook raadzaam om te mengen en te werken met deze giethars bij temperaturen variërend van 75 tot 85 graden Fahrenheit, omdat warmere temperaturen ervoor kunnen zorgen dat de hars gaat borrelen.

ONGELOOFLIJKE OPLOSSINGEN Diep giet heldere giethars
  • Dikke giet tot 2″ per toepassing, lage viscositeit en lange werktijd
  • Superheldere resultaten, compatibel met pigmenten en kleurstoffen
  • 2 : 1 volumeverhouding (100 A tot 44 B bij wegingt)

Bekijk op Amazon

PROS

  • Vrij sneldrogend binnen 18 tot 24 uur
  • Voedselveilig eenmaal genezen
  • Waterafstotend
  • Bevat UV-remmers, waardoor het UV-bestendig is
  • Droogt tot een kristalheldere afwerking
  • Kan worden gemengd met kleurpasta’s en pigmenten
  • Beste epoxy voor diep gieten
TEGENS

  • Bij het werken bij warme temperaturen kan het wat borrelen veroorzaken
  • Kan niet worden gemengd met producten op oliebasis of worden aangebracht op een afwerking op oliebasis

Beste DIY Deep Pouring Epoxy: STONE COAT Werkbladen Super Cast Epoxy

De Stone Coat Countertop Super Cast Epoxy is een ideaal product voor de doe-het-zelver, voor gebruik op werkbladen, tafelbladen of houten tuinmeubilair. De uiteindelijke afwerking lijkt op steen en kan ook worden gebruikt als een beschermende coating voor elk houten item. Dit product is de beste epoxyhars voor dikke gietvormen, omdat u hiermee dikke gietstukken van maximaal twee inch kunt maken, waardoor het ideaal is voor gebruik op werkbladen en het vullen van openingen.

Deze beste epoxy voor diep gieten is heel gemakkelijk te mengen in een verhouding van 2: 1, maar je moet ervoor zorgen dat je het grondig mengt en je hebt ongeveer 45 minuten om de hars op je project aan te brengen. De hars hardt kristalhelder uit, wat het houtoppervlak eronder zal verbeteren. De hars zal in ongeveer 24 uur drogen, maar je mag er geen zwaar of heet item op plaatsen of iets langs het oppervlak schuiven gedurende ongeveer zeven dagen. De hars zal pas in ongeveer 30 dagen volledig uitharden, tegen die tijd is het volledig bestand tegen UV-licht en warmte tot 425 graden Fahrenheit en volledig voedselveilig.

Je hebt de mogelijkheid om de afwerking helder te laten of het kan ook worden gemengd met verschillende kleurmedia zoals micapoeder, metaalpoeder, aluminiet vloeibare kleurstof, alcoholinkten, glitterpoeder en kleurtinten.

STONE COAT Werkbladen Super Gegoten Epoxy
  • Dikke super gegoten epoxy ontworpen voor gieten
  • Superheldere resultaten, compatibel met pigmenten en kleurstoffen
  • Perfect voor epoxytafels en diepe harsmallen

Bekijk op Amazon

PROS

  • Hars is zelfnivellerend
  • Heeft nul vluchtige organische stoffen (VOS)
  • Krasbestendig
  • Hittebestendig
  • UV-bestendig
  • Voedselveilig
  • Zeer eenvoudig schoon te maken
  • Hard en duurzaam
  • Kristalheldere afwerking
  • Compatibel met de meeste kleurmedia
  • Beste epoxyhars voor dikke gietbeurten
TEGENS

  • Duurt lang om goed uit te harden
  • Kan gevoelig zijn voor het vormen van bubbels

Beste algehele diepe giet epoxy: PRO MARINE SUPPLIES ProPour epoxyhars

De ProPour Pro Marine Epoxy wordt vaak ‘vloeibaar glas’ genoemd en is een product van uitstekende kwaliteit voor diep gieten van maximaal twee centimeter dik per toepassing, waardoor een ideale riviertafel, tafelblad of een houtbewerkingsartikel ontstaat. De dunne viscositeit kan in al die holtes en openingen reiken en zal ook minder bubbels produceren. De epoxy is zeer veelzijdig en kan niet alleen worden gebruikt voor giettafels, maar elk ander epoxy-knutselproject dat een dunne giethars vereist.

Dit product zal uitharden tot een kristalheldere afwerking en kan worden gemengd met een verscheidenheid aan verschillende kleurmedia zoals kleurpasta, alcoholinkt en kleurpigmenten. Gebruik geen verf op oliebasis of acrylverf. Eenmaal uitgehard, zal deze hars duurzaam en hard, hittebestendig, krimpbestendig en UV-bestendig zijn, zodat het na verloop van tijd niet geel wordt of vervaagt, zelfs als het in direct zonlicht wordt weggelaten. Nadat de hars goed is uitgehard, is het krasbestendig, bestand tegen dagelijks gebruik en hantering, is het voedselveilig, dus het zou een leven lang mee moeten gaan.

PRO MARINE SUPPLIES ProPour Epoxyhars
  • Ultraheldere formule met een natte glansafwerking en gelijkmatige kleurverdeling
  • Verbeterde slagvastheid en is UV-, vergelings- en waterbestendig
  • Zelfnivellerend met uitstekende luchtbelafgifte voor een gladde afwerking

Bekijk op Amazon

PROS

  • Voedselveilig
  • Waterafstotend
  • Hittebestendig
  • Kristalheldere afwerking
  • Compatibel met veel kleurstoffen
  • Sterk en duurzaam
  • Ideaal voor diep gieten van epoxyprojecten, tot twee centimeter dik per toepassing
  • Dunne viscositeit en gemakkelijk te gieten
  • Langere werktijden
TEGENS

  • Vrij duur
  • Duurt lang om goed uit te harden (tot 72 uur)
  • Niet geschikt voor buitengebruik

Basic Deep Casting Resin Tutorial

Je hebt misschien talloze video’s bekeken over het gieten van hars in mallen, vormen of vormen, en je wilt het zelf proberen. Dus we gaan je door een stapsgewijze zelfstudie van het hele proces leiden om de beste resultaten te garanderen.

Voorbereiding van apparatuur en benodigdheden

Je moet er eerst voor zorgen dat je alle materialen en apparatuur bij de hand hebt, zodat je niet midden in het proces hoeft te stoppen en op zoek hoeft te gaan naar iets dat je nodig hebt. Het proces is hetzelfde voor het gieten van uw hars in kant-en-klare mallen, vormen of vormen die u zelf kunt maken.

Werkgebied voor het gieten van deep pour epoxy

Hars

Wanneer u de hars koopt, wordt deze geleverd met gedetailleerde werk- en veiligheidsinstructies van de fabrikant met betrekking tot het proces. Je moet deze heel zorgvuldig lezen voordat je begint met het eigenlijke werk van het gieten van de hars. Dit komt omdat sommige fabrikanten verschillende eigenschappen hebben voor hun producten en het proces kan anders zijn, dit deel van de procedure is uiterst belangrijk.

Benodigdheden voor het gieten van epoxy

De epoxyhars is zeer veelzijdig en kan aan vrijwel elk oppervlak blijven plakken; het is echter belangrijk om te begrijpen dat het oppervlak, vooral als het hout is, moet worden voorbereid voordat u begint met het schuren van het hout en ervoor zorgt dat het oppervlak stofvrij en schoon is. U moet er ook voor zorgen dat de kamertemperatuur waarin u werkt binnen de vereisten van de fabrikant valt; dit is om ervoor te zorgen dat uw hars uithardt met de juiste snelheid.

Vorm, vorm of vorm

Als u een vooraf vervaardigde mal of vorm gebruikt, kunt u degene selecteren die u wilt gebruiken. Als u echter uw mal, vorm of vorm gaat maken, moet u alle materialen die u nodig heeft bij de hand hebben.

Mal voor Deep Pour Epoxy Casting

U moet een positieve vorm of vorm hebben waarvan u wilt dat uw eindproduct eruitziet, zoals een bal, hart of een andere vorm. Als u echter een grotere rivier wilt gieten, moet u een doos van hout bouwen op zo’n manier dat deze uw epoxyhars kan bevatten wanneer u deze giet.

Voor het maken van uw mallen moet u een tweedelige vloeibare siliconen gebruiken, omdat dit het beste materiaal is om te gebruiken voor het maken van mallen, omdat het uithardt zonder enige krimp, geen warmte nodig heeft om te gieten en niet aan uw epoxy blijft kleven, waardoor het heel gemakkelijk te verwijderen is. Andere materialen die u nodig hebt, zijn spuiten die worden gebruikt voor het meten van de verharder en epoxy, een container om de siliconen in te mengen, een stok om mee te roeren, een niveau om ervoor te zorgen dat de epoxy plat blijft en veiligheidsuitrusting zoals handschoenen, een bril en een masker.

Siliconen mal maken voor epoxygieten

Veiligheidsmaatregelen bij het werken met epoxy

Het gebruik van diep gietende epoxy is een prachtige manier om een riviertafel te maken, je werkbladen te repareren of sieraden of andere kunst en ambachten te maken. U moet zich echter bewust zijn van de veiligheidsmaatregelen om uw gezondheid te behouden.

Veiligheidsmaatregelen voor epoxyhars

Zorg voor goede ventilatie

Je moet ervoor zorgen dat er een goede luchtstroom is waar je aan het werk bent. Dit helpt om de lucht vrij te maken van sterke of gevaarlijke dampen van de epoxy. U kunt dit doen door ervoor te zorgen dat de kruisventilatie in de kamer effectief is door een raam aan weerszijden van de kamer te openen. Als je een plafondventilator hebt, zet deze dan aan en dit zal eventuele sterke dampen wegtrekken van waar je werkt. Je kunt ook een kleine ventilator aansluiten om de dampen uit de kamer te halen.

Gebruik Deep Pour Epoxy in een geventileerde ruimte

Maak gebruik van handschoenen en veiligheidsbrillen

U moet uw handen beschermen tegen direct contact met de hars en verharder. Nitril handschoenen zijn het beste voor dit doel, omdat ze waarschijnlijk niet reageren met de hars of uw huid. Latex handschoenen kunnen soms reageren met uw siliconenhars en kunnen ook een goede uitharding remmen.

Beschermende uitrusting voor Deep Pour Epoxy

Als u per ongeluk wat epoxy in contact laat komen met uw huid, kan het gebruik van babydoekjes de hars effectief verwijderen, maar u moet het onmiddellijk doen voordat het uithardt. Als dat niet werkt, probeer dan wat zeep en warm water of een puimsteen. Gebruik nooit alcohol, oplosmiddel of zuur, omdat dit de reactie van de hars kan verergeren. Het komt niet vaak voor dat hars in je ey komt.Es; voor volledige veiligheid is het echter raadzaam om een veiligheidsbril te dragen om uw ogen veilig te houden.

Gebruik een schort

Wanneer je met epoxy werkt, heb je steevast wat morsen die je nieuwe shirt of broek kunnen verpesten. Een goedkoop, plastic schort is ideaal voor dit doel omdat het je kleding beschermt. Als je wat epoxy op het schort morst, kun je het gemakkelijk afvegen of wachten tot het is uitgehard en het vervolgens afbladderen.

Schort voor Deep Pour Epoxy

Maak gebruik van een gasmasker

Veel van de harsen vereisen geen gebruik van een gasmasker en deze informatie is te vinden op het veiligheidsinformatieblad van uw product. Omwille van de veiligheid raden we u echter aan om een gasmasker te dragen bij het hanteren van een grote hoeveelheid epoxy of bij het werken met enige vorm van chemische stof, om te voorkomen dat schadelijke dampen worden ingeademd.

Gasmasker voor het werken met Deep Pour Epoxy

Vergeet niet dat de meeste van deze problemen kunnen worden vermeden als u het juiste type epoxy koopt dat is gecertificeerd als niet-toxisch en voedselveilig. Alle belangrijke informatie kan worden gecontroleerd op het etiket van de fabrikant, die u zorgvuldig moet lezen.

Je epoxy mengen

Het mengproces is een essentieel onderdeel van het hele proces. Bij het mixen moet u de instructies volgen om ervoor te zorgen dat uw project uitkomt zoals u had bedoeld en dat er geen verrassingen of problemen kunnen optreden.

Gebruik de juiste mengverhouding

Vergeet niet dat elk product dat u koopt verschillende mengverhoudingen van hars en verharder kan hebben. Sommige vereisen een verhouding van 1: 1, terwijl anderen een verhouding van 2: 1 specificeren, en er zijn er zelfs enkele met een verhouding van 100: 45. Deze informatie kan worden verkregen op de verpakkingsdetails van het product, die zorgvuldig moeten worden gevolgd. De mengverhouding moet nauwkeurig worden gevolgd anders zal de hars niet uitharden en gaat uw hele project verloren, het gebruik van een epoxyharscalculator komt in dit geval van pas.

Voorbereiding van deep pour epoxy voor gieten

Om deze verhouding te verkrijgen, moeten zowel de hars als de verharder worden berekend op basis van het volume en kunnen ze niet op gewicht worden berekend. Als u de verhouding op gewicht berekent en een weegschaal gebruikt om de verharder en hars te wegen op een mengverhouding van 1: 1, zal dit onjuist zijn omdat het gewicht van de verharder en hars anders is. Hoe meer hars je mengt, hoe meer een probleem je zult creëren. Daarom, om uw mengverhouding precies te verkrijgen, moet deze worden berekend op volume met behulp van een maatbeker, dan is de dichtheid van de twee materialen irrelevant.

Houd rekening met temperatuur en vochtigheid

Een zeer belangrijke factor om te overwegen is dat epoxy reageert op temperatuurveranderingen en dat warmte een belangrijke factor is tijdens het uithardingsproces.  Als u de hars en verharder mengt bij temperaturen onder de 68 graden Fahrenheit, vertraagt u de uithardingstijd van uw hars aanzienlijk en kan de hars ook kristalliseren wanneer de temperatuur te laag wordt. Als u uw hars en verharder mengt bij temperaturen boven 68 graden Fahrenheit, zal het uithardingsproces versnellen, maar het zal ook uw werktijd verkorten.

Giet diep gegoten hars in een warme kamer

Verharders reageren zeer snel wanneer ze in contact komen met lucht, dus het is erg belangrijk om de fles niet te openen wanneer uw luchtvochtigheid hoger is dan 65 procent. Ook zal de verharder ineffectief worden als deze niet onmiddellijk wordt gebruikt. U moet ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid tijdens het hele meng- en gietproces onder de 65 procent blijft.

Het verwarmen van uw epoxyhars

Bewaar uw hars 12 uur voordat u het gebruikt bij kamertemperatuur, wat 71 graden Fahrenheit is. Je zou de hars ook in wat warm water kunnen doen. Het verwarmen van de hars verbetert de stromingseigenschappen en als de hars te koud is, kan het bellen produceren die erg moeilijk te verwijderen kunnen zijn.

Vermijd het krijgen van bubbels in hars

Het is niet alleen belangrijk om de hars op te warmen, maar u moet er ook voor zorgen dat het oppervlak van uw mal of vorm niet te koud is, omdat dit de uithardingstijd zal schaden.

Kleuren toevoegen aan uw hars

Misschien wilt u uw hars kleuren, maar u moet voorzichtig zijn, omdat niet alle kleurmedia compatibel zijn met epoxyhars. Zorg er dus voor dat de kleurpasta, kleurpigment of alcoholinkten compatibel zijn met uw epoxyhars.

Voeg kleur toe aan Deep Pour Epoxy

Zorgvuldig mengen

Bij het mengen van uw verharder en hars moet deze grondig worden gemengd, omdat te weinig mengen ertoe kan leiden dat uw epoxy niet volledig uithardt en u ook problemen zult hebben met de hardheid van uw materiaal. De hars en verharder zijn speciaal geformuleerd om te mengen, dus het is niet raadzaam om verschillende merken van verschillende fabrikanten samen te mengen, omdat dit kan resulteren in een chemische reactie waarbij de hitte extreem wordt.

Diepgegoten epoxy mengen

Water en epoxyhars

Vocht of water werkt niet met hars in vloeibare toestand, dus zorg ervoor dat al uw menggereedschappen en apparatuur vochtvrij blijven na het reinigen. Al het vocht in uw epoxymengsel kan uw project verpesten.

Hoe hars te gieten

Zorg ervoor dat de gebieden waarin u werkt, evenals het oppervlak van uw item, stofvrij en schoon zijn. Voor grote rivierstorts, begin met het gieten van het mengsel in het midden van je vorm. Zorg ervoor dat als je giet, het in alle hoeken en randen loopt.

Hoe diep gegoten epoxy te gieten

Als u uw harsmengsel in een kleinere mal giet voor kunstprojecten, laat het dan eerst zelf waterpas worden en gebruik vervolgens een spons of plastic strooier om het epoxymengsel te verplaatsen naar waar u het wilt hebben. Als u een item wilt toevoegen voor inkapseling, laat u eerst de eerste laag hars uitharden en vervolgens kunt u uw items toevoegen.

Object omhuld met deep pour epoxy

Zodra je je hars hebt gegoten, heb je normaal gesproken ongeveer 45 minuten om met je hars te werken voordat deze begint uit te harden. Veel factoren kunnen echter van invloed zijn op de uithardingstijd en een goed idee is om een kleine hoeveelheid van de hars in uw gietbeker te laten, die u kunt gebruiken om de uithardingstijd te testen zonder uw project te verstoren.

Bubbels voorkomen

Het is erg moeilijk om je hars te gieten zonder luchtbellen te creëren, maar er zijn enkele factoren om te overwegen die zullen helpen om luchtbellen te verminderen of te voorkomen. Wanneer u uw matrijsvorm gebruikt, kan het materiaal dat u gebruikt om uw formulier te maken luchtzakken bevatten, bijvoorbeeld een houten vorm. Dus als uw oppervlak te snel droogt, zal het de lucht in het materiaal uitbreiden en de luchtbellen omhoog duwen. Hieronder staan nog een paar suggesties die kunnen helpen voorkomen dat luchtbellen zich vormen in uw harsgieten.

  • Als u in een mal of vorm giet, moet u een hars kopen met een dunne viscositeit om het effect van het vormen van luchtbellen te verminderen.
  • Giet je hars op kamertemperatuur ongeveer 75 graden Fahrenheit. Gebruik een kachel om je kamer te verwarmen of maak gebruik van een hars hete doos.
  • Voordat je begint met gieten, verwarm je je hars en verharder in wat warm water gedurende ongeveer acht tot tien minuten, wat helpt om bubbels te verminderen. Vergeet niet dat dit ook uw werktijd met ongeveer 15 minuten zal verkorten.
  • Probeer bij het mengen van je hars het langzaam te doen en giet het dan langzaam langs de zijkant van je vorm en dit zal vanaf de bodem worden opgevuld, wat de bubbels naar de oppervlakte zou moeten brengen.
  • Als er bellen ontstaan, moet je warmte toepassen om ze naar de oppervlakte te brengen voordat de hars begint uit te harden. Maak gebruik van een warmtepistool of een propaanbrander, die ongeveer twee centimeter van het oppervlak van de epoxy wordt gehouden, waardoor de bellen naar de oppervlakte stijgen.
  • Zodra de bubbels aan de oppervlakte zijn, kunt u een tandenstoker gebruiken om ze te laten knallen, of u kunt een drinkrietje gebruiken om op het oppervlak te blazen totdat de bellen knappen.

Verwijder bubbels van Deep Pour Epoxy

Uw epoxy uitharden

Laat de epoxy goed uitharden zolang het duurt, wees niet gehaast. De meeste epoxyharsen harden binnen 24 uur uit, maar sommige kunnen wel een week duren. Het item moet goed worden uitgehard voordat u het gaat gebruiken.

Uw epoxy afwerken

Om de gewenste afwerking te krijgen, moet u overtollige oppervlakken verwijderen. U kunt dit doen met schuurpapier, beginnend met 80-grit en werkend tot 4000-grit, waardoor u een gepolijste glazen afwerking krijgt. Als uw epoxy een grote rivierstort is, kunt u gebruik maken van een schaafmachine om het grootste deel van het overtollige te verwijderen.

Afwerking Gegoten Epoxy Project

Zodra de planning en het schuren zijn voltooid, kunt u een afwerkingslaag toevoegen om uw project te behouden. Als uw project in contact komt met voedsel, raden we u aan minerale olie te gebruiken, of als het niet-voedingsgerelateerd is, kunt u polyurethaan of wasolie gebruiken. Hier zijn enkele diepe giettoepassingen die kun je overwegen.

  • Coasters
  • Asbakken
  • Riviertafels
  • Werkbladen
  • Kandelaars
  • Juwelen
  • Artwork
  • Snijplanken
  • 3D schilderijen
  • Hangers
  • Ladeknoppen
  • Sleutelhangers
  • Charcuterie planken

Welk project je ook hebt besloten aan te pakken, of het nu riviertafels, sieraden of een kunstproject is, het is belangrijk om alle stappen te volgen. De twee belangrijkste aspecten waar u speciale aandacht aan moet besteden, zijn het kiezen van het juiste type epoxyhars, en ten tweede moet u de menginstructies precies volgen. Wij wensen u veel succes met uw volgende deep pour epoxyhars project.

Veelgestelde vragen

Speelt temperatuur een rol bij het werken met epoxyhars?

Omdat epoxyhars erg gevoelig is voor warmte, moet u ervoor zorgen dat u bij een constante kamertemperatuur werkt, ongeveer 68 graden Fahrenheit. Als de temperatuur koeler is, zal de hars dikker worden waardoor deze langzamer uithardt, of als de temperatuur warmer is, zal de hars dunner worden waardoor de hars sneller uithardt.

Hoe lang duurt het voordat diep gietende epoxy is uitgehard?

De meeste merken hebben allemaal verschillende uithardingstijden, dus je moet de instructies zorgvuldig lezen. Het diep gieten van epoxy duurt echter meestal ongeveer 24 tot 48 uur om uit te harden en u kunt het item pas in ongeveer een week gebruiken wanneer de epoxy volledig uithardt.

Hoe dik kun je epoxyhars gieten?

Alle reguliere epoxyharsen vereisen dunne gietbeurten van 1/8 inch tot 1/4 inch, maar diep gietende epoxyhars kan in één keer tot twee centimeter dik gieten.

Hoe giet je hars?

Siliconen mallen zijn het meest geschikt voor kleinere projecten, maar voor grotere projecten kan de epoxy in uw eigen houten geconstrueerde vorm worden gegoten. Als het gaat om het gieten van hars, moet je beginnen in het midden van je vorm als het een groot project is en vervolgens naar de randen werken, zodat je epoxy in alle hoeken komt. Wanneer het gieten van kleinere projecten langs de zijkant van uw mal of vorm begint te gieten en heel langzaam giet, zal dit proces helpen om minder bubbels te produceren die u kwijt moet.

Hoeveel diep gietende epoxy is vereist voor een riviertafel?

U moet eerst de diepte, breedte en lengte meten van de opening waarin u uw epoxy wilt gieten, en vervolgens raden we u aan een epoxyharscalculator te gebruiken om u te helpen bij het berekenen van de juiste hoeveelheid epoxyhars die u nodig heeft.