Coated dcoratif

  • De verschillende soorten decoratieve coatings
  • Onze selectie van decoratieve coatings voor uw werk
  • Voorbereidingen voorafgaand aan het aanbrengen van de wandcoating
  • Tips voor het correct aanbrengen van de binnencoating

Met sierpleister kan een muurdecoratie in reliëf worden aangebracht, en kan een beter resultaat worden verkregen dan met effectverf. Het kan glad of ruw, mat of glanzend zijn, met een veelheid van tinten en kleuren naargelang uw wensen. Het aanbrengen van sierpleister is even leuk als gemakkelijk. Er zijn verschillende soorten sierpleister: kalkpleister, hennepkalkpleister, stucwerk, maar ook gewaxt beton en tadelakt. Bovenal zullen wij u advies geven over hoe u sierpleister correct aanbrengt.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

De verschillende soorten decoratieve coatings

Zoals hierboven uiteengezet, zijn er vele mogelijkheden voor muurcoating, waarvan de belangrijkste kenmerken en voordelen hieronder worden uiteengezet.Kalkpleister, de klassieke sierpleister

Het wordt kalkpleister genoemd omdat het bij de samenstelling gebruikte bindmiddel kalk is. Kalk kan worden gevonden in poeder- of pastavorm. Decoratieve kalkpleister is ideaal voor een oude muur. Het belangrijkste voordeel van deze decoratieve bepleistering is dat de muur goed kan ademen.

Opmerking: Kalk heeft vooral schimmelwerende eigenschappen, waardoor de groei van schimmel en meeldauw wordt tegengegaan (Vraag hier gratis offertes aan voor uw schilderwerken!).

De hennepkalkpleister, de decoratieve isolerende pleister

Het gebruik van hennep in kalkpleister vermindert de poreusheid van de muur, wat de isolatie ervan aanzienlijk verbetert. Hennepkalkpleister is ideaal voor buitentoepassingen.

Stucwerk, gewaxt beton en tadelakt

Stucco is een coating waaraan marmer, leisteen, kwarts of gewoon baksteenpoeder is toegevoegd. Het verkregen effect hangt af van het toegevoegde poeder: een grijs gepigmenteerde muur met marmer en kwarts, of een oranje gepigmenteerde muur met rode baksteen bijvoorbeeld.

Gewaxt beton is niet echt beton, omdat er geen cement wordt gebruikt. Wasbeton is een mengsel van zand met kalk en klei. Na het aanbrengen wordt de muur gepolijst en in de was gezet, vandaar de naam gewaxt beton.

Ten slotte is tadelakt een procédé van Marokkaanse oorsprong waarbij een natuurlijke tint wordt gemengd met kalk om een diepe kleuring te verkrijgen. De voorbereiding en uitvoering ervan vereisen echter specifieke knowhow.

Lokale professionele schilders zullen gratis een offerte maken voor uw stukadoorswerk >>

Onze selectie van decoratieve coatings voor uw werk

Nu u alle mogelijkheden van sierpleister hebt gezien, bieden wij u onze selectie aan in deze rubriek hieronder:

Product Foto

Onze selectie

Onze favoriete

Productnaam

Magic’Soie sierpleister 12kg Toupret

Decoratieve pleister wand en vloer renovatie slaapkamer keuken badkamer – Ijzer – Kit 10 Kg – 6.5m ²…

Decoratieve depollutieverf SABLE D’ETE H+ 2L CÔTE D’OPALE – ID Paris

Beschrijving

12kg Decoratieve roze poedercoating

10kg Sierpleister voor vloeren en wanden

2L Decoratieve depollutieverf voor muren, houtwerk en plafonds

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Magic’Soie sierpleister 12kg Toupret

Beschrijving

12kg Decoratieve roze poedercoating

Product Foto

Productnaam

Decoratieve pleister wand en vloer renovatie slaapkamer keuken badkamer – Ijzer – Kit 10 Kg – 6.5m ²…

Beschrijving

10kg Sierpleister voor vloeren en wanden

Onze favoriete

Product Foto

Productnaam

Decoratieve depollutieverf SABLE D’ETE H+ 2L CÔTE D’OPALE – ID Paris

Beschrijving

2L Decoratieve depollutieverf voor muren, houtwerk en plafonds

Voorbereidingen voorafgaand aan het aanbrengen van de wandcoating

Het succes van het aanbrengen van een decoratieve pleister hangt in hoofdzaak af van de voorbereiding van de ondergrond. Men mag niet vergeten dat sierpleister geen vullende pleister is. Onvolkomenheden moeten worden hersteld en schimmel moet vooraf worden behandeld. Het is absoluut noodzakelijk dat de muur volledig droog is alvorens het sierpleister aan te brengen.

Anderzijds kan het nodig zijn een primer aan te brengen voor een betere hechting van de muurcoating. U kunt deze hechting verkrijgen bij de leverancier van het sierpleister. De grondverf kan zowel met de kwast als met de roller worden aangebracht.

Bereid vervolgens de coating voor volgens de instructies van de fabrikant. Houd u zorgvuldig aan de voorgeschreven doses. Het wordt echter aanbevolen om 1L water te gebruiken voor 3Kg poedercoating. Wat de pastalaag betreft, deze kan onmiddellijk worden aangebracht zonder voorbereiding (Voor nauwkeurige, gratis en gepersonaliseerde schattingen van vakmensen in uw buurt voor uw schilderwerk, klik hier!).

Belangrijk: bij poedercoating het water en de coating in een emmer mengen tot een homogene pasta is verkregen. Wacht 15 minuten voordat u de pleister op uw muur aanbrengt.

Tips voor het correct aanbrengen van de binnencoating

Je belangrijkste gereedschap is een spatel en een vlotter. Gebruik de spatel om de vlotter te voeden. Heb niet de reflex om te hard op de troffel te drukken. Gebruik in plaats daarvan lichte, ronddraaiende bewegingen om het pleister gelijkmatig te verdelen. Maak de troffel van tijd tot tijd schoon met een vochtige spons om te voorkomen dat er klonters op de muur komen.

U kunt het afwerken met een licht schuurbeurt, maar u kunt uw muur ook heel goed laten zoals hij is. U kunt een tweede werkgang plannen als het pleister niet homogeen is op een paar geïdentificeerde plaatsen. Wacht niettemin ten minste twee uur alvorens te schuren en bij te werken.

Aanbeveling: gebruik een handschoen en een ademmasker om uzelf te beschermen tegen de kalk.