duin dakbedekking verf Prijs

  • Budget voor dak schilderen
  • De verschillende soorten dakverven
  • Onze selectie van dakverf voor uw werk
  • Kosten van het schilderen van een dak

Uw dak opnieuw verven is nog altijd de beste manier om het een glans te geven. Daarom is het belangrijk om de juiste dakverf voor de ondergrond te kiezen. U vindt inderdaad verschillende soorten dakverf op de markt. De prijs van dakverf hangt echter af van het type en de hoeveelheid.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Budget voor dak schilderen

Het dak van het huis is het element dat het meest is blootgesteld aan de weersomstandigheden, en daardoor ook het element dat het snelst verslechtert. Het wordt rechtstreeks beïnvloed door regen, sneeuw, wind, UV-stralen en temperatuurschommelingen. Uw dak verven is de beste manier om het zijn jeugdig uiterlijk terug te geven zonder al te veel geld uit te geven. U moet rekenen op een paar honderd tot een paar duizend euro om uw dak te schilderen. De kosten zullen altijd lager zijn dan die van een volledige renovatie.U moet weten dat het budget voor het schilderen van het dak in tweeën wordt gedeeld, namelijk :

  • De prijs van verf,
  • En de kosten van arbeid.

Voor een kwaliteitsdecoratie moet u absoluut kiezen voor een kwaliteitsverf die geschikt is voor uw dak en dakbedekking. En als u van plan bent een schilder in te schakelen, moet u rekening houden met zijn kosten.

De verschillende soorten dakverven

Dakverf moet aan bepaalde criteria voldoen, dat is de reden voor speciale dakverven. Het is belangrijk ze te kennen om het risico te lopen het verkeerde product aan te brengen. De keuze aan dakverven is enorm en het is niet eenvoudig om de bestaande merken en types te noemen. Zij worden echter in drie categorieën onderverdeeld.

De kleurloze daklak

U moet weten dat het heel goed mogelijk is om uw dak te lakken. Dit type verf verbetert de waterafstotende eigenschappen van uw dak zonder het uitzicht en de kleur ervan te veranderen. In het algemeen is het een verf op waterbasis. U moet het in één enkele laag aanbrengen. Deze verf is perfect voor wie de kleur van zijn dak wil behouden. Deze verf is een goede bescherming voor uw dakbedekking (vraag gratis offertes aan voor uw schilderwerk!).

Acryl dakverf

Deze verf wordt het meest gebruikt bij dakrenovatie. Het heeft het voordeel dat het uitstekend bestand is tegen externe omstandigheden. Het is de perfecte verf om uw dak snel te vernieuwen. Bovendien vermindert het de waterindringing aanzienlijk en geeft het een nieuw gezicht aan uw dak.

Polyurethaan dakbedekkingshars

Op basis van polyurethaanhars, is het een zeer bestendige, levendige verf. Het beschermt het dak perfect tegen weersinvloeden en alle vormen van agressie van buitenaf. Het is vooral geschikt voor platte daken of terrasdaken. Maar het kan ook worden gebruikt als vloerverf. Dit soort verf geeft uw dak een nieuwe look en beperkt ook het binnendringen van water. Deze verf is echter de duurste op de markt.

Schilders in uw regio zullen gratis een schatting maken van uw dak schilderwerk.

Onze selectie van dakverf voor uw werk

Voor een geslaagde renovatie van uw dak zijn de verven die wij u hieronder voorstellen, uitstekende keuzes:

Product Foto

Onze selectie

Productnaam

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-10L

Dak – 3L dakpan – Decoratieve Watervaste Verf voor Dakrenovatie

DAKVERF GRIJS-ANTHRACITE-coating 20 liter- (28 kg +/-, 140 m2 per toepassing) Tegels,…

Beschrijving

10L Dakverf antraciet

3L Decoratieve verf voor dakrenovatie

20L Waterdicht maken van dak verf

Product Foto

Productnaam

Dakpancoating W510 – Antracietgrijs vergelijkbaar met RAL 7016-10L

Beschrijving

10L Dakverf antraciet

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Dak – 3L dakpan – Decoratieve Watervaste Verf voor Dakrenovatie

Beschrijving

3L Decoratieve verf voor dakrenovatie

Product Foto

Productnaam

DAKVERF GRIJS-ANTHRACITE-coating 20 liter- (28 kg +/-, 140 m2 per toepassing) Tegels,…

Beschrijving

20L Waterdicht maken van dak verf

Het schilderen van uw dak betekent een zekere investering, maar het is nog altijd minder duur dan een volledige dakrenovatie. Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden, afhankelijk van of u het werk zelf doet of het door een vakman laat doen. Bovendien zal de prijs van het werk afhangen van het soort verf dat wordt gebruikt.

Naast de mogelijkheid om een gratis online offerte te maken, vindt u hier een overzichtstabel met de prijs van een dakschildering volgens type.

Type verf Prijzen in euro
Kleurloze dakvernis Tussen 8 en 15 euro per liter
Acrylverf Tussen 5 en 15 euro per liter
Polyurethaanhars Tussen 10 en 25 euro per liter

Let erop dat een professionele schilder tussen 25 en 50 euro per m² rekent om een dak te schilderen.