Het schilderen van een deur en het frame: alle technische

  • Een deur schilderen: de methode
  • Een deurkozijn schilderen: de methode

Schilderen kan uw binnenhuisdecoratie vaak nieuw leven inblazen. En dit is ook het geval met deurverf! Het schilderen van een binnendeur zal u inderdaad toelaten om uw decoratie te veranderen, of gewoon om uw deur te renoveren. Maar om fouten te vermijden, is het beter om een techniek te hebben voor het schilderen van een deurkozijn en deur. Expert Peinture vertelt u meer!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Een deur schilderen: de methode

Een deur schilderen is niet overdreven technisch. Maar het is belangrijk om eerst de methode te leren kennen. Veel mensen willen een geassembleerde deur schilderen, en dat is de grootste fout die u kunt maken. (Vraag gratis offertes van professionals voor uw schilderwerk).Denk eerst en vooral aan het kiezen van een deurverf die geschikt is voor uw oppervlak. Om een houten deur te schilderen, kiest u een vernis of een speciale houtverf. Voor het schilderen van een binnendeur is geen al te specifieke verf nodig. Zoals altijd, kies voor kwaliteit voor een verf die lang meegaat.

Hier is hoe we een deur schilderen:

  1. Maak de deur los: zoals we al zeiden, begin je met het losmaken van de deur. Het schilderen van deuren gebeurt inderdaad horizontaal. U moet er dus voor zorgen dat de deur op schragen wordt geplaatst die u bij Amazon kunt vinden (leg een zeil op de vloer om de kamer niet vuil te maken). Om een deur te verwijderen, is het het beste om in paren te werken. Dit zal ongelukken voorkomen. Let erop dat het schilderen van een deur het best gebeurt in een goed geventileerde ruimte.
  2. Maak de deur klaar: zodra de deur is losgeschroefd, schroeft u de klink los om hem apart te verven. Om de verf goed te laten hechten, moet u de deur schuren met een schuurpapiertje met grove korrel dat hier verkrijgbaar is. Als er nog verfsporen aanwezig zijn, moet u de deur eerst strippen. U kunt een speciaal afbijtmiddel gebruiken, zoals deze. Vergeet niet de deur na het schuren af te stoffen en schoon te maken.
  3. Schilderen van de deur: zodra de deur is voorbereid en droog is, kunt u overgaan tot het schilderen. U begint met het schilderen van de randen, met een eenvoudige kwast. Pak dan de gezichten aan. Om dit te doen, gebruikt u een roller of een verfpistool (wij bieden u dit model aan) voor een vlakke deur. Voor een ingewikkelde deur gebruikt u een platte kwast voor het lijstwerk en een roller voor de vlakke delen. Het wordt aanbevolen om een deur in twee lagen te schilderen voor het beste resultaat. Een primer grondverf is in de meeste gevallen niet nodig.
  4. Vervang de deur: zodra de deur droog is, kunt u hem vervangen. Vergeet niet het deurkozijn vooraf te verven.

Merk op dat het essentieel is om aan beide zijden van de deur te werken. Wij zullen elke stap van deze methode aan beide zijden toepassen alvorens tot de volgende stap over te gaan.

U bent misschien geïnteresseerd in deze producten:

Product Foto

Onze selectie

Een veilige gok

Productnaam

ADDICT HOUTVERF ADDICT 0,5 L antracietgrijs

RIPOLIN – Houtverf voor binnen en buiten – Zonder grondverf – Duurzame kleur – Bestand tegen…

Renaulac Peinture Bois Gris Silex – 10 jaar garantie – 2,5L – 30m² / pôt

Beschrijving

0.5L Houtverf (antracietgrijs)

0,5L houtverf voor binnen en buiten

2,5L Houtverf (flint grijs)

Product Foto

Productnaam

ADDICT HOUTVERF ADDICT 0,5 L antracietgrijs

Beschrijving

0.5L Houtverf (antracietgrijs)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

RIPOLIN – Houtverf voor binnen en buiten – Zonder grondverf – Duurzame kleur – Bestand tegen…

Beschrijving

0,5L houtverf voor binnen en buiten

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Renaulac Peinture Bois Gris Silex – 10 jaar garantie – 2,5L – 30m² / pôt

Beschrijving

2,5L Houtverf (flint grijs)

Professionele schilders in uw regio maken gratis een offerte voor uw deur schilderwerk >>

Een deurkozijn schilderen: de methode

Maak gebruik van het feit dat je deur los is om de deurlijst te schilderen. Vaak wordt vergeten dat het kozijn een integraal onderdeel van de deur is. Door deze tegelijk met de deur te renoveren, kunt u uw schilderwerk dus duidelijk afronden.

Bovendien belet niets u om een andere deurkozijnkleur te kiezen dan de deur zelf. Dit kan een effect van diepte creëren en uw deur verfraaien.

Hier is hoe je een deurkozijn schildert:

  1. Bescherm de randen: gebruik idealiter markeringstape langs het frame om de muur en de randen te beschermen. Vergeet ook niet om een zeil op de vloer te leggen (dat u hier kunt vinden) om vlekken op de vloer te voorkomen.
  2. Voorbereiding van de ondergrond: het frame moet droog, schoon en gezond zijn. Om de hechting van het schilderij te vergemakkelijken, strip de lijst. Indien nodig, verwijder sporen van oude verf en reinig het frame.
  3. Schilderen van het deurkozijn: Het kozijn van een binnendeur hoeft niet noodzakelijkerwijs te worden gecoat. Om het te schilderen gebruikt u een platte kwast (zoals deze) en werkt u van onder naar boven. Indien nodig kunnen twee verflagen worden gebruikt. Respecteer de droogtijd tussen elke laag.
  4. Verf de scharnieren: profiteer van dit moment om de halve scharnieren van het frame te verven. Gebruik hiervoor een penseel, waarmee u nauwkeurig kunt werken.