Kies een anti-mold verf

  • Wat is het doel van een antimoisissure verf?
  • De verschillende soorten schimmelwerende verf
  • Onze selectie van anti-schimmel verven
  • Hoe kies ik een antimisbruikverf?

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, waterrijke gebieden vereisen een speciale behandeling. Geconfronteerd met een aanzienlijke vochtigheidsgraad in een ruimte, is het van essentieel belang zich te beschermen of zich te ontdoen van schimmel. De eerste aanbeveling is te voorkomen dat ze zich vormen. Dit kan worden gedaan door ervoor te zorgen dat alle ongecontroleerde bronnen van vochtigheid in het huis worden geëlimineerd. De tweede optie is om er vanaf te komen. In beide gevallen kunt u uw toevlucht nemen tot het gebruik van producten zoals schimmelwerende verven. Maar hoe bepaal je de juiste verf voor vochtigheid ? Het antwoord.

Ontvang gratis offertes voor uw schilderwerken

Schimmelwerende verf wordt ook wel schimmelwerende verf genoemd en is een product op basis van acrylhars, latex en diverse minerale elementen. Het is bedoeld om de groei van schimmels, zwammen en algen te voorkomen of te beperken. Dit soort verf bevat namelijk fungicide dat in staat is schimmels te vernietigen.



Sommige schimmelverven bevatten ook algiciden. Over het algemeen zijn deze verven bedoeld voor gebruik binnenshuis. Er zijn echter ook vochtwerende verven die buiten kunnen worden aangebracht. Aangezien deze het ademen van de muur verhinderen, moet het gebruik ervan binnenshuis absoluut worden verboden.

De verschillende soorten schimmelwerende verf

Er zijn een paar soorten schimmelwerende verf die u kunt overwegen, afhankelijk van het soort muur dat u wilt verven. Ook al hebben ze dezelfde kenmerken, toch verschillen deze verven in hun toepassingstechnieken. Ontdek daarom hieronder de 3 belangrijkste soorten schimmelwerende verven die op de markt verkrijgbaar zijn.

Anti-vochtigheid verf

De perfect waterdichte, vochtwerende verf is speciaal voor buitenmuren. Dit type verf helpt de ademhaling van het oppervlak te optimaliseren, zodat het in de muren aanwezige water door natuurlijke verdamping kan worden afgevoerd. Er zij echter op gewezen dat dit type verf de muren niet in de diepte behandelt. Het zal alleen de vochtigheid tegenhouden. Het is ook een doeltreffende manier om schimmel te bestrijden.

Waterafstotende verf

Etymologisch gezien zegt de naam van dit schilderij alles over de kenmerken ervan. Het is een verf die water en vochtigheid tegenhoudt. Deze verf is volledig waterbestendig en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Voorts zij opgemerkt dat er twee soorten waterafstotende verf bestaan, namelijk :

  • Minder waterdicht en laat de muur ademen,
  • Volledig waterdicht en ademend, wordt dit type verf niet aanbevolen voor buitenmuren.

Thermische schimmelwerende verf

Speciaal gereserveerd voor koude en slecht geïsoleerde oppervlakken, met of zonder schimmel, is thermische anti-schimmelverf gemakkelijk te gebruiken. Het wordt namelijk op dezelfde manier aangebracht als gewone verf. Doeltreffend, deze verf activeert op het behandelde oppervlak door het te isoleren en te verwarmen. Het is ook de ideale oplossing om de renovatie van uw binnenmuren op lange termijn te verzekeren.

Ontvang een 100% gratis offerte voor uw schilderwerken

Onze selectie van anti-schimmel verven

Voor uw werk hebben wij hieronder enkele antischimmelverven van uitstekende kwaliteit geselecteerd:

Product Foto

Onze selectie

De beste waar voor uw geld

Productnaam

Saratoga Anti-schimmelverf, 750 ml

Ronseal AMPWM750 Anti-Schimmelverf Mat Wit 750 ML

Rubson Anti-Vochtverf, preventieve of curatieve anti-schimmel acrylverf, verf…

Beschrijving

750ml Anti-schimmel verf

750ml Anti-schimmelverf mat

750ml Anti-schimmel acrylverf

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Saratoga Anti-schimmelverf, 750 ml

Beschrijving

750ml Anti-schimmel verf

Product Foto

Productnaam

Ronseal AMPWM750 Anti-Schimmelverf Mat Wit 750 ML

Beschrijving

750ml Anti-schimmelverf mat

De beste waar voor uw geld

Product Foto

Productnaam

Rubson Anti-Vochtverf, preventieve of curatieve anti-schimmel acrylverf, verf…

Beschrijving

750ml Anti-schimmel acrylverf

Hieronder vindt u de belangrijkste criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste schimmelwerende verf voor uw behoeften. Schimmelwerende verven zijn meestal wit, maar er zijn ook varianten naar individuele smaak en voorkeur.

Naast de prijs van de schimmelwerende verf, die kan variëren van 20 tot 25 €/liter, moet rekening worden gehouden met twee factoren :

  • De steun : ook al kunnen de meeste van deze producten op elke steun worden toegepast, toch hebben sommige ervan bijzondere kenmerken.
  • De locatie, buiten of binnen: ook dit is belangrijk, want sommige verven zijn geschikt voor binnen en andere voor buiten.

Nu hebt u alle kaarten in handen om u te helpen de juiste schimmelwerende verf voor uw huis te kiezen. Het is de ideale oplossing om de renovatie van uw muren te verzekeren en de vorming van schimmel te voorkomen.