Schilder een houten vloer zonder schuren: alle stadia

  • Waarom moest je een vloer schuren voor je hem schilderde?
  • Kun je een vloer verven zonder hem te schuren?
  • Onze methode om een parketvloer te verven zonder te schuren
  • Video: Een parketvloer schilderen zonder te schuren

Het is altijd lastig om een vloer te verven, en een parketvloer al helemaal! Afgezien van de technische kant van de operatie, is het schuren van de parketvloer het meest problematisch. Daarom biedt Expert Peinture u nu een vrij praktische techniek om een parketvloer te schilderen... want zonder schuren! Ja, het is mogelijk om een parketvloer te verven zonder te schuren, zoals onze methode u zal laten zien.

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Waarom moest je een vloer schuren voor je hem schilderde?

Als u onze vele schildertechnieken al hebt doorgenomen (inclusief ons punt over succesvol schilderen), weet u meteen dat het altijd nodig is een oppervlak goed voor te bereiden voordat u het gaat schilderen. Bij een gelakte parketvloer moest men vroeger de vloer strippen, vervolgens schuren en een grondlaag aanbrengen om ervoor te zorgen dat de lak goed zou hechten. Zonder deze voorbereidende werkzaamheden heeft de parketlak de neiging los te laten, met middelmatige resultaten (Vraag gratis offertes van professionals voor parket lakken).Kun je een vloer verven zonder hem te schuren?

In al onze artikelen wordt uitgelegd dat de voorbereiding van een steun van essentieel belang is. Bovendien wordt zelfs in onze methode voor het lakken van een parketvloer aanbevolen dat u uw vloer schuurt voordat u hem lakt. Dus, wat kan verklaren dat wij u vandaag uitleggen hoe u een parketvloer kunt schilderen zonder te schuren? Wat is er veranderd? Heel eenvoudig het schilderij! Tegenwoordig zijn er verven waarmee u een vloer of trap kunt schilderen zonder schuren of grondverf. Resultaat: een vloer verven was nog nooit zo eenvoudig! Maar laat ons je vertellen hoe je het moet doen…

Onze methode om een parketvloer te verven zonder te schuren

Als u altijd dacht dat het opnieuw verven van een vloer te ingewikkeld was, moet deze methode u kunnen bekoren. Wij zullen u uitleggen hoe u snel een vloer kunt overschilderen zonder hem zelfs maar te hoeven schuren. Volg onze verschillende stappen!

1. De keuze van de verf

Een van de onontbeerlijke stappen in deze methode is de aankoop van de verf. Om een parketvloer te schilderen zonder hem te hoeven schuren, moet namelijk een specifieke verf worden gekocht. Het is namelijk onmogelijk om met een conventionele verf te schilderen zonder te schuren. U zult dus onvermijdelijk kiezen voor een speciale verf voor laminaatvloeren, speciaal ontworpen om te schilderen zonder te schuren. Vandaag de dag bieden verschillende merken dit soort producten aan, zoals V33 en zijn Renovatieverf: Vloeren en trappen. Controleer de gebruiksvoorwaarden van uw verf alvorens onze methode te volgen! Als op uw verfblik niet specifiek staat aangegeven dat het mogelijk is te schilderen zonder te schuren, dan is het niet het juiste product.

Schilderij suggesties

Product Foto

Onze selectie

Een veilige gok

Productnaam

Pep up Renovatieverf voor houten vloeren en trappen Lichtgrijs satijn 2,5 l

Gori 51 Verf voor houten vloeren en trappen, kleurloos dekkend

Syntilor – Vitrificator Parket™ Gelakt Wit 2L

Beschrijving

2.5L vloer- en trappenhuisverf (lichtgrijs)

Verf voor houten vloeren en trappen

2L vitrificator parket (wit gelakt)

Product Foto

Productnaam

Pep up Renovatieverf voor houten vloeren en trappen Lichtgrijs satijn 2,5 l

Beschrijving

2.5L vloer- en trappenhuisverf (lichtgrijs)

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

Gori 51 Verf voor houten vloeren en trappen, kleurloos dekkend

Beschrijving

Verf voor houten vloeren en trappen

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Syntilor – Vitrificator Parket™ Gelakt Wit 2L

Beschrijving

2L vitrificator parket (wit gelakt)

Professionele schilders bij u in de buurt kosten u gratis verf voor uw parketvloer >>

2. Voorbereiding van het substraat

Laten we niet dromen, een vloer verven zal altijd enige voorbereiding vergen. Als u uw vloer niet hoeft te schuren of een grondlaag hoeft aan te brengen, zal hij toch moeten worden gewassen. Voor een optimale voorbereiding van uw vloer, zult u :

  • Laat de grond uitlogen en laat het drogen
  • Korrel de vloer met een fijnkorrelig schuurmiddel (essentieel voor verzegelde of geoliede vloeren).
  • De vloer afstoffen

U zult ook moeten denken aan het repareren van eventuele scheuren en onvolkomenheden in de vloer. Denk er inderdaad aan dat het verven van een vloer de onvolkomenheden ervan niet wegwerkt! Voordat u parketverf aanbrengt, moet u niet vergeten de hoek van de muren af te plakken met afplaktape.

3. Aanbrengen van de eerste laag parketlak

Uw vloer is schoon en droog. Je hoeft alleen maar de speciale parketlak aan te brengen! Hiervoor gebruikt u een langharige roller voor grote oppervlakken, en een borstel voor delicate zones. Begin met de periferie van de kamer te bewerken met een borstel, zodat u alle kwetsbare plekken kunt behandelen. Werk vervolgens met een roller, beginnend aan de kant van de kamer tegenover de deur (zodat u eruit kunt als de verf klaar is). Denk eraan de passen te kruisen voor het beste resultaat, zonder overtollige dikte te creëren. Werk altijd af in de richting van de vloerplanken, om geen sporen na te laten (Vraag gratis offertes van vakmensen voor parket schilderen).

4. Het aanbrengen van de tweede laag parketlak

Parketverf wordt gewoonlijk in twee lagen aangebracht. Nadat u de eerste laag hebt laten drogen (tussen 3 en 12 uur, afhankelijk van uw verf), kunt u met de tweede beginnen. Gebruik dezelfde applicatievoorschriften als voor de eerste laag. Om geen sporen na te laten, moet deze tweede laag in één keer worden aangebracht, zonder het werk te onderbreken. Laat het weer drogen: het is klaar! Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de afplaktape voorzichtig te verwijderen, en uw vloer is weer zo goed als nieuw. Goed nieuws: uw parket is niet het enige wat u met verf kunt renoveren! Klik hier en ontdek hoe u een oud meubelstuk opnieuw kunt verven zodat het er zo goed als nieuw uitziet.