Schilderen glycero: voordelen, de toepassing van verf glycero

 • Wat is glycerolverf?
 • Waarom kiezen voor glycerolverf?
 • Nadelen van glycero verf
 • Schilderen met glycero verf: ons advies
 • Video: verven van een muur met glycerol of een ander soort verf

Glycerolverf wordt weliswaar niet meer algemeen gebruikt, maar blijft een van de favoriete verven van sommige huisschilders. En niet voor niets, glyceroftaalverf (van zijn echte naam) heeft zeer gewaardeerde eigenschappen. Expert Peinture vertelt u meer over glycero verf en de toepassingen ervan!

Vraag gratis offertes voor uw werk >>

Wat is glycerolverf?

Glyceroftaalverf (die u bijvoorbeeld bij Amazon kunt vinden) wordt zo genoemd vanwege de samenstelling ervan. Het bevat een glycerophthalic hars dat als bindmiddel fungeert. Het wordt “terpentineverf” genoemd omdat alleen terpentine wordt gebruikt om de glycero-verf schoon te maken.Een van de redenen waarom glycerolverf zo populair is, is dat het een onberispelijk glad uiterlijk heeft, wat sommige mensen bijzonder op prijs stellen. Het is ook een verfsoort die bijzonder goed bestand is tegen schokken en vochtigheid, en daarom zeer populair is in badkamers of druk belopen ruimten. Hieronder vindt u onze selectie van glycerolverven:

Product Foto

Onze selectie

Een veilige gok

Productnaam

DULUX VALENTINE 5211209 Glycerolverven

ORION SOLEIL SATIN – GUITTET – Verf – Glycerol Lak Wit – Satijn 3.00Liter

Microporeuze Glycerol Houtverf interieur exterieur 2,5L – RAL 1013 Parelwit +…

Beschrijving

3L Glycerol witte lakverf

2.5L Microporeuze glycerol houtverf voor binnen en buiten

Product Foto

Productnaam

DULUX VALENTINE 5211209 Glycerolverven

Onze selectie

Product Foto

Productnaam

ORION SOLEIL SATIN – GUITTET – Verf – Glycerol Lak Wit – Satijn 3.00Liter

Beschrijving

3L Glycerol witte lakverf

Een veilige gok

Product Foto

Productnaam

Microporeuze Glycerol Houtverf interieur exterieur 2,5L – RAL 1013 Parelwit +…

Beschrijving

2.5L Microporeuze glycerol houtverf voor binnen en buiten

Waarom kiezen voor glycerolverf?

Glycerolverf heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten verf. De voornaamste kenmerken van glycero-verf zijn de volgende:

 • Het uiterlijk: glycero-verf heeft een perfect glad uiterlijk en wordt daarom meestal gebruikt voor het design ervan. Het maakt inderdaad een heldere en zeer zuivere kleur mogelijk, die een uniek en opmerkelijk design biedt. Wij spreken soms van een “opgespannen muur” om een met glyceroverf geschilderde muur aan te duiden.
 • Zijn schokbestendigheid: de glyceroftaalverf is zeer stevig en wordt niet beschadigd, wat een groot voordeel is.
 • De weerstand tegen vochtigheid: Glycero verf is bijzonder goed bestand tegen vochtigheid, waardoor het de verf bij uitstek is voor een badkamer. Het is ook bijzonder weerbestendig en kan dus buiten worden gebruikt.
 • Het onderhoudsgemak: het is belangrijk te weten dat glycerolverf kan worden afgewassen, en dus zeer gemakkelijk kan worden onderhouden, voor een kwaliteitsmuur.

Lokale professionele schilders zullen gratis een offerte voor uw site maken >>

Nadelen van glycero verf

Toch heeft glycero-verf niet alleen maar voordelen. Het is beter om de nadelen te kennen alvorens glycero verf te kopen:

 • De geur: de geur van de glycerolverf is sterk en het duurt enkele dagen om te verdwijnen zodra de kamer opnieuw is geschilderd. Achtergebleven geuren kunnen tot enkele weken na het schilderen blijven hangen.
 • Droogtijd: reken op ten minste 24 uur voor een glycero verf om perfect te drogen.
 • Wassen: u hebt terpentine nodig om uw penselen en keukengerei schoon te maken… En u kunt beter niet uw lievelingskleren dragen wanneer u de glycerolverf aanbrengt!
 • Toxiciteit: blijft het grootste gebrek van glyceroftaalverf: de toxiciteit. Glycerolverf is slecht voor het milieu en verdwijnt geleidelijk ten voordele van minder giftige verven. Als u het aanbrengt, denk er dan aan handschoenen en een masker te dragen.

Schilderen met glycero verf: ons advies

Als u glycerolverf gaat gebruiken, is het beter de juiste methoden te kennen. Hier zijn onze tips voor het correct aanbrengen van dit soort verf:

 • Schilder alleen op een schoon en droog oppervlak
 • Eén laag glycerolverf is voldoende op een correcte drager.
 • Als uw muur enkele onvolkomenheden vertoont, is het beter om twee lagen glycerolverf aan te brengen (zonder te vergeten tussen elke laag te drogen).
 • Vergeet niet de kamer te ventileren wanneer u schildert, en daarna regelmatig. Glycerolverf is giftig en moet met lucht worden ververst tot hij volledig is opgedroogd. Daarom mag het niet worden toegepast in een kamer zonder ramen. Het is ook beter om niet in de kamer te wonen terwijl deze droogt (vooral als het een slaapkamer is) (Vraag gratis offertes aan bij vakmensen in uw regio voor uw schilderwerk).

Video: verven van een muur met glycerol of een ander soort verf

Advies nodig over het aanbrengen van een glycerolverf? Aangezien glycerolverf bepaalde specificiteiten vereist, is het interessant om de toepassing van een glycerolverf* te bekijken.

In de volgende video wordt uitgelegd hoe u met een glycerol kunt schilderen (en vooral hoe u uw penselen na het schilderen schoonmaakt):